Aihe

Mikael Gabriel Nelosen soittoboikotissa

Todellahienoanelonen

"Nelonen Median musiikkipäällikkö Mikko Koivusipilä on kertonut YleX:lle, että kuulijatutkimusten johdosta Mikael Gabrielin musiikki ei ole päätynyt radiosoittoon. Muutos on häkellyttävä, sillä esimerkiksi Loista pimeäs soi alkuvuodesta 351 kertaa Nelosen kanavilla, mutta kesäkuun puolivälin jälkeen soitto on lakannut Nelosen kanavilla" Katkelma on poiminta Iltalehden jutusta http://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/201711182200542982_vd.shtml?_ga=2.163541180.1670859333.1511168354-1116330195.1511168354

Nelonenmedia on lopettanut kaikilla kanavillaan Mikael Gabrielin musiikin soittamisen vain siksi, että ei suostunut Voice Of Finland ohjelman tähtivalmentajaksi vaan meni kilpailevan kanavan (Maikkari) X-factor ohjelmaan. Näin Mikael Gabriel on sen alunperin todennut johtuvan. Kuten Iltalehden jutustakin ilmenee, jälleen kuvaan astuu Nelonenmedian radiokavien kuvitteellinen kuulijatutkimus eikä totuus. Taannoin Robininkin uusi biisi Me tehtiin tää todettiin heti ilmestyessään "kuuntelijatutkimuksella" sopivaksi soittoon. Soi muuten heti yöllä kun oli julkaistu. Helvetin nopea kysely :D

Tässä vain jälleen yksi todella hyvä syy olla palaamatta kuuntelemaan Nelonen Median/Sanoma Median radiokanavia. Onhan tämä naurettavaa. Suomipop on ollut viimeiset vuodet ahkerimmin MG:n musiikkia soittava kanava ja yhtäkkiä siellä ei soi käytännössä yksikään hänen kappaleistaan.

Vieläkö joku ylistää Nelosenmedian radiokanavia? Muita huonouksia/outouksia en jaksa tässä edes luetella, koska ne on jo käsitelty täällä moneen kertaan erikeskusteluissa.

Jos kulutan, kulutan vain Nelosen ruutu ja TV-tarjontaa. En radio.

55

697

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Todellahienoanelonen

   Aiheesta lisää YLEX https://yle.fi/ylex/uutiset/mikael_gabriel_syyttaa_nelonen_mediaa_boikotoinnista_ja_sen_musiikkipaallikkoa_valehtelusta__tasta_kohussa_on_kyse/3-9936600

   Uskooko joku todella, muka tuon jatkuvan kuulijatutkimus selityksen.

   Mikael Gabrielin kannalta harmillista on se että menttää aika sairaan ison määrän vuodenajalta soittokorvauksia, jotka olisivat tulleet Nelonen Median kanavilta.

   Tuskin Mikael Gabriel lukee tätä palstaa, mutta jos olisin hän niin kieltäisin, mikäli se on mahdollista, oman musiikin soiton kokonaan Nelonen Median kanavilta.

  • Hyväpäätös

   Aivan loistava päätös olla soittamatta Mikaelin levyjä. Ei niitä kukaan pysty kuitenkaan kuuntelemaan, on se vaan niin huonoa että pahaa tekee.

   • onneksiolkooon

    Kyse ei ollut siitä onko päätös hyvä vai huono, vaan miten tämä päätös on tehty. Jos todellakin haluat tukea Nelosen Median kanavia niin osta niin monta radiota, että voit laittaa jokaisen alueella kuuluvan nelonen median kanavan soimaan yötä päivää. Edistä ihmeessä näiden musiikillisesti loistavien hyvin vähän itseään toistavien kanavien menestymistä.


   • lexmökiä
    onneksiolkooon kirjoitti:

    Kyse ei ollut siitä onko päätös hyvä vai huono, vaan miten tämä päätös on tehty. Jos todellakin haluat tukea Nelosen Median kanavia niin osta niin monta radiota, että voit laittaa jokaisen alueella kuuluvan nelonen median kanavan soimaan yötä päivää. Edistä ihmeessä näiden musiikillisesti loistavien hyvin vähän itseään toistavien kanavien menestymistä.

    Mitä muuta sinne Kaapelitehtaalle tänään kuuluu?


   • onneksiolkooon

    Eivätkö Sanomatalon myyrät ole perillä? Vai etkö kysynyt heiltä?


  • Röyh_olen_puhunut

   Kuunnelkaa OhraRadiota jättäkää tuo laiha tatuoitu autotunailija vaan sinne MILF-puutarhaan lannoitushommiin.

  • Ellimallajariina

   Iso kiitos neloselle. Eipä tarvii tota gaprielia kuunnella.

   • Anonyymi

    Sponsored by Sanoma Media.


  • Mitalliraadista

   Sea FM:llä on tämä kauhistus ja kaikki muukin suomalainen sonta ollut boikotissa jo alusta asti. Miksei tätä uutisoida missään. Ainoa radio joka tekee hyvää työtä kansan mielenterveyden eteen. Siitä pitäisi saada mitalli ja joku muukin palkinto.

   • peeaap

    Suomen kieli on persereiästä. Hävettävää kuulla suomalaisia puhumassa englantia. Onneksi Sea FM:llä juontaminen englanniksi on erittäin laadukasta! Suosittelen kuuntelemaan joka pe iltapäivä.


   • korjaus
    peeaap kirjoitti:

    Suomen kieli on persereiästä. Hävettävää kuulla suomalaisia puhumassa englantia. Onneksi Sea FM:llä juontaminen englanniksi on erittäin laadukasta! Suosittelen kuuntelemaan joka pe iltapäivä.

    englanniksi juonnettua tulee vain pe ja la iltaisin


  • notputin

   Mikael Gabriel on putinisti joten joutaakin soittokieltoon

   • BoyGotti

    Harmittaako kun ette saaneet siellä Nelosella MG:tä Idolssiin tai Voiceen vaan meni kilpailevan kanvan X-factor ohjelmaan.

    Toivottavasti ihmiset vihdoin tajuavat boikotoida Nelosen radiokanavia ja se näkyisi selvästi kuulijalukujen romahtamisena. Ei siksi, että Mikael Gabrielin musiikkia ei soi, vaan ylipäätänsä kun on näin suuri toimija radiokentällä ja kostaa artistille näin naurettavasti. Niin kauan kun Koivusipilä on nelosen musiikkiohjelmien ja radioiden soittolistojen itsevaltias, ei MG varmasti ole ensimmäinen ja viimeinen uhri.

    Haukkuihan Koivusipilä HS:n haastattelussa taannoin kuulijatkin. Vaikka ei ihan suoraan, mutta rivienvälistä tämä huokui niin selvästi, että sokeakin sen huomaisi.


  • Mikael_Ohriel

   Mikael Gabrielin pitäisi vähän lihottaa itseään sekä harjoitella oluen juontia ja röyhtäilyä. Ilman näitä kolmea ei mitään asiaa Ohraradioon.

  • Kellojasisoitan

   MIKAEL GABRIEL X ISAC ELLIOT - LIIKAA SUSSA KII On soinut Biisit sivuston mukaan tämän vuoden aikana 6:lla eri kanavalla. Neljä niistä on Nelonen Median yksi Nrj Finlandin ja Ylen.

   Pelkästään Suomipopilla kappale on soinut 514 kertaa ja viimeinen soitto kerta on 12.05.2017 06:07. Tämän jälkeen kappale ei ole soinut Suomipopilla kertaakaan ja on edelleen ylivoimaisesti kappaletta eniten soittanut kanava. https://biisit.info/kappale/25256/75326/4

   Tämä vain vahistaa sen asian että Suomipop on ahkerimmin soittanut Mikael Gabrielin musiikkia. Koivusipilä on teettänyt "kuulijatutkimuksen" ja kanavan yleisö ei ole enää halunnut MG:n musiikin soivan kanavalla.

   Miten tähän kuulijatutkimukseen voi osallistua vai edustaako Koivusipilä yksin Nelonen Media radioiden kuulijoita tässä jatkuvassa reaaliaikaisessa kuulijatutkimuksessa.

  • Koivusipilän_talkkari

   Onko tämä se sama MG joka duunasi ilmaveivin?

  • Ei sen runkun musiikkia muutenkaan kukaan kuuntele.

  • Hyvänmusankuuntelija

   Samaa p..kaa on Mikaelin ja Cheekin musa. Hyvä kun ei soiteta.

   • CheekiäLisää

    Cheekin musiikkia soitetaan, koska se on niin pidettyä. Hyvä niin.


  • juokaaohraa

   Ei sitä tiedä vaikka otetaan Ohraradion soittolistalle tuo hujoppi tribaalitatuointeineen

  • Todellahienoanelonen

   Mikael Gabrielin musiikin boikotti sen kuin jatkuu Nelonen median radiokanavilla. Kuten jo todettua vielä kesäkuun puoliväliin ylivoimaisesti eniten suomalaisista radiokanavista Mikael Gabrielin musiikkia soittanut Suomipopikaan ei ole soittanut MG:n tuoreinta Pimeyteen sinkkua.

   Koivusipilän ikuinen selityshän on varmaan tähänkin kuulijatutkimus.

   Viimeisimpien kuulijalukumittaustulosten perusteella Radio Suomipopin kuulijaluvut ovat laskeneet. Laskua on tosin vain 17 000 viikkokuulijaa. Yhteyttä Nelonen media radioiden viimeaikoina saamaan negatiiviseen julkisuuteen ja Mikael Gabriel tapaukseen ei näytä mututuntumalla vielä näkyvän luvuissa. Kenties ihan luonnollista lasku noususuhdannetta. Samalla Syyskuu - Marraskuu mittausjaksolla taas pääkilpailija Radio Nova on onnistunut hieman nostamaan viikkokuulijamääriään.

   Nähtäväksi jää onko kyse jostain suuremmasta vai pelkästään ihan normaalista kuulijalukujen heittelehtimisestä suuntaan jos toiseen.

  • RistoKotiranta

   pitäisi olla joka kanavalla boikotissa. kamalaa paskaa.

   • KostiRitoranta

    Etkä varmaankaan osaa antaa minkään muunlaista perustelua. Uloste on ulostetta, mutta tuollaiset kommentit eivät ole ainakaan minulle minkään arvoisia. Jopa nykyajan teiniltä voi odoottaa perustellumpaa lynkkausta.

    Eikö ole vain helpompi boikotoida kanavia kuin saada joku boikottiin jokaisella kanavalla?

    Ihan tahallaan väänsin kyseisen nimimerkin.


  • amatöörimäistähommaa

   Lapsellinen boikotti sen kun jatkuu. Eipä tarvitse palata Nelonen Median kanavien kuuntelijaksi. Sillä ei ole väliä, että soittoboikotissa on MG:n musiikki vaan yleisesti. Ainakin itse haluan pystyä kuulemaan kuuntelemaltani kanvalta kaiken mahdollisen hyvän ja mielenkiintoiset uutuudet, vaikka eivät päätyisikään lopulta soittolistalle asti. Nelonen Median boikotti kanavilta se ei ole mahdollista.

   Nelonen median amatöörit musiikkivailinnoista päättävät eivät edes tienneet, että Backstreet Boys yhtyeen isoin hitti on I Want It Tha Way. Ei ole noteraattu lainkaan Hitmixillä, ei edes kun satuin huomaamaan viimevuonna kun oli Hitmixin suurin hitti äänestys. Eipä löytynyt kyseistä biisiä Bäkkäreiltä. Tämä vain yhtenä räikeimpänä esimerkkinä listalta äänestyksestä puuttui monia muitakin todella isoja hittejä sekä ulkomaisia, että kotimaisia. Luojan kiitos Hitmix ei kuulu täällä missä itse asun, eipä tarvitse edes vahingossakaan kuulla kanavaa missään.

  • amatöörimäistähommaa

   Hyvä vain etteivät saaneet Mikael Gabrielia Voiceen Redraman tilalle. Mitä X factoria vilkaissut niin eipä ole mitenkään super vakuuttavalta ja viihdyttävältä tuomarilta vaikuttanut. Onni onnettomuudessa ja Koivusipiläkin voisi kaunansa jo unohtaa. Muutamia ihan jees biisejä kaverilla kuitenkin on.

  • newverevenhöört

   Kuka pelle on joku gabriel nelonen?

  • Todellahienoanelonen

   Kyseinen tapaus sai viikonloppuna uusia käänteitä. Ensin Iltalehti julkaisu jutun, jossa hieman sivuttiin myös Mikael Gabrielin joutumista Nelosen soittoboikottiin. Siinäkin mainittiin tämä kuvitteellinen tuulesta temmattu tutkimus siitä, että kuulijat eivät olisi enää halunneet MG:n musiikkia soittoon. Boikotin kohteeksi, vaikkei yhtä rajuksi joutui myös Michael Monroen soolotuotanto. Kuitenkin lopulta jos ei ihan suoraan niin epäsuorasti on myönnetty myös Nelosen radiokanavien musiikista päättävien taholta, että kyse oli boikotista. Miksi se piti sitten kiistää?

   Tapaus sai lisää vettä myllyyn, kun Mikael Gabriel nousi lavalle Emmagaalassa hakemaan palkinnon parhaasta musavideosta ja sivalsi tiukkasanaisesti juurikin näitä tyyppejä, jotka olivat torpanneet hänen musiikkinsa ja esiintymisensä reiluksi puoleksivuodeksi Nelosen tv ja radiokanavilla.

   Jokainen voi itse omilla valinnoillaan päättä sen millaisia radiotoimijoita haluaa tukea kuuntelemalla. Iltalehden jutussa jäi yksi oleellinen seikka täysin huomiotta. Puhtaasti ei voida syyttää Nelonen/Sanoma mediaa radiotoiminnan osalta. Pitäisi keskustella myös siitä miksi Viestintävirastokin tukee niin suuresti Bauer ja Nelonen mediaa myöntämällä kuuluvusalueita paljon enemmän näiden yhtiöiden kanaville suhteessa muihin.

  • Todellahienoanelonen
  • TuntematonM

   Kuka on Mikael Gabriel ?

  • Epäilys

   Onkohan Nelosella jo sormensa Ylenkin soittolistoissa? Tuntuu tutulta?

   • Ketuiksimenee

    Ylen toimintaan olisi pitänyt jo puuttua. Nelosen toimintaan varmasti tullaan puuttumaan, koska markkinaoikeus laki monopoli mikä lie. Jos tuo toteutuu lopulta mitä Iltalehden toimittaja pohdinnassaan maalailee. Yleä eivät tosin näytä koskevan samat säännöt, kun ei ole kaupallinen media.

    Ajetaan alas ohjelmisto Radio Suomella ja lisätään musiikitoistomäärä eikä jakseta panostaa kappalevalintoihin p********n. Yle puheesta en viitsi edes jauhamista aloittaa etc.


  • anonyymi_7xH

   On vain yksi päätelmä: laitetaan kaikki Nelosen kanavat boikottiin, ei kuunnella niiden radiokanavia, ei katsota niiden tv-kanavia edes netissä. Jääköön Nelonen Media nuolemaan näppejään!

   • Todellahienoanelonen

    Kannatan. Näin tein itse 2017 ja lopetin kokonaan Nelosen radiokanavien kuuntelun lopullisesti. Tämä tapaus oli vain jäävuoren huippu. Jo aiemmin olin kyllästynyt samojen vanhojen biisien ikuisuus toistamiseen.

    Nelosen tv-ohjelmia kyllä katson joitain edelleen. Jos jotain ohjelmaa ei voi nähdä mistään muualta. Vain elämää ohjelman katsomisen lopettamista harkitsen kokonaan. En vain silloin kun artistikattaus ei miellytä. En halua tukea ohjelmaa johon on painostettu artisteja osallistumaan uhkaamalla, mikäli IL:n tiedot pitävät paikkansa. Tyyliin, jos et osallistu niin voipi olla ettei musiikkisi enää soi radiokanavillamme ja et esiinny muissakaan tv-ohjelmissamme. Nykyään vielä kun on kiristysaseena useat festarit. Artisti ei voi oikein kieltäytyä, koska muuten toimeen tulo voi romahtaa ja rajusti.


  • Kiitostästä

   Onneksi on olemassa itsenäinen ja puolueeton SEA FM. Kanava joka haluaa soittaa ensisijaisesti sellaista musiikkia mitä ei ole vuosikausia luukutettu jokaisella asemalla ja joka hiton muussa paikassa, pääpainona uusimusa. Kiitos siitä että meillä on Suomessa edes yksi radiokanava, johon soittoon päätymiskriteerinä voi useimmiten olla pelkästään hyvä ja laadukas kappale. Ei tarvitse olla valmis hitti tai tunntetulta esittäjältä.

   Aina pitää kehua kun siihen on paikka, jos kehut on ansaittu.

   • Madattajat

    Mediamonitorin vi***paa boikotoi See FM aiheita.


   • Kinm0
    Madattajat kirjoitti:

    Mediamonitorin vi***paa boikotoi See FM aiheita.

    Miten tämä nyt taas liittyy mihinkään?


   • Anonyymi
    Madattajat kirjoitti:

    Mediamonitorin vi***paa boikotoi See FM aiheita.

    Niin tekee.


  • Niinkäy

   Ylex ja Radio Suomi matkivat Nelosta. Kun maassa on kymmeniä samaa toistoa esittäviä kanavia niin sille tulee loppu. Kyllästyneet eivät avaa enää radiota lainkaan. Joka tuutista tulee samaa ulinaa.

   • anonyymi_ldU

    Ei kaikki asemat soita samaa, on kaksi ainakin jotka erottuu massasta. Radio Classic ja Bassoradio, omat suosikkini. Takaan ettei nuo kaksi soita samaa massamusaa mitä muut.


   • NameMark

    Itse suosin seuraavaa kanavaa https://livetaajuus.fi/radio/sea-fm/ Jos haluan kuulla jotain muuta kuin vain kappaleita, mitä todennäköisesti olen kuullut jo niin monta kertaa vuosien saatossa aiemminkin tai löytää jotain uutta.

    Toinen hyvä on silloin tällöin https://sverigesradio.se/sisuradio Monipuolinen vaihteleva ja asia sisältöä tulee paljon ei pelkkää musiikkia.


   • NameMark
    anonyymi_ldU kirjoitti:

    Ei kaikki asemat soita samaa, on kaksi ainakin jotka erottuu massasta. Radio Classic ja Bassoradio, omat suosikkini. Takaan ettei nuo kaksi soita samaa massamusaa mitä muut.

    Sama sille soittaako. Minulle tärkeintä on monipuolisuus ja musiikin vaihtuvuus sekä, se että aina ei tule niitä ilmeisimpiä vanhoja hittejä, kun vanhempaa vuosien tai kymmenien takaa soitetaan. Kuuntelemalla vain radiokanavista vain sitä joka soittaa suurimman osan kappaleista ensimäisenä Suomessa, välttää tuon efektin, joka kanavalla soi sama musiikki.


   • ihan_sattumaa_vaan
    NameMark kirjoitti:

    Itse suosin seuraavaa kanavaa https://livetaajuus.fi/radio/sea-fm/ Jos haluan kuulla jotain muuta kuin vain kappaleita, mitä todennäköisesti olen kuullut jo niin monta kertaa vuosien saatossa aiemminkin tai löytää jotain uutta.

    Toinen hyvä on silloin tällöin https://sverigesradio.se/sisuradio Monipuolinen vaihteleva ja asia sisältöä tulee paljon ei pelkkää musiikkia.

    Aika hauskasti sattui tänne Sea FM viesti samaan aikaan kun kanavan facebookissa kehuttiin itseä.


   • hyväradio

    Sama juttu. Sea FM on monipuolisin. Eipä tule juuri muuta kuunneltua. Jos ovat kehuneet, niin ansaitusti sitten. Ei ole turhaa tässä tapauksessa :).


  • Sepevaa

   Hyvä kun eivät soita moista roskaa.

  • liiituraitapelle

   Nelosen englanninkielentaito on muutenkin retuperällä.. Onko jengi huomannut: "Onneksi on viikonpäivä" slogania esim. JIM (4) kanavalla ? Hiukan repesin kun ekankerran tuon näin. Oli vielä viikonloppu.. Henkilöt jotka osaavat englantia varmaan arvaavat mikä on alkuperäinen lause ja miten se olisi pitänyt suomeksi kääntää.. Samalla kanavalla ainakin kerran maanantaina nähty iskulause: "Onneksi on viikonloppu"

   Jatka nelonen samaan malliin.. heh...

  • Anonyymi

   Kirjoitin asiallisen viestin Suomipopmaskotti keskusteluun ja sivusin tätä aihetta. Siksi nostan tämän keskustelun esille jälleen, koska en jaksa uudestaan kommentoida samaa viestiäni perusteettomasti poistettavaksi.

  • Anonyymi

   Rehellinen syy sille miksi niin moni valitettavasti edelleen kuuntelee Nelonen Median kanavia ja Radio Suomea on seuraava: Suurin osa on niin totaalisen pihalla musiikista, että ne harvat näille kanaville saapuvat ennen soimattomat biisit uppoavat kuulijoille kuin väärennetty raha ja luullaan kuinka päteviä näiden kanavien musiikista vastaavat ovat. Suurin osa kappaleista, jotka Nelonen median kanavien ja Radio Suomen soittoon hehkutetaan uutuuksina, ovat todellisuudessa jo kuukausia sitten julkaistuja ja monessa paikassa, muilla radioasemilla jo ahkerasti soineita. Radio Suomi on tässä suhteessa vielä Nelonen Median kanaviakin surkeampi.

   • Anonyymi

    Nostan tämänkin keskustelun esille, koska yksi asiallinen kommenttini moderoitiin pois huonoin musiikkipäälliklö soittolista keskustelusta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nostan tämänkin keskustelun esille, koska yksi asiallinen kommenttini moderoitiin pois huonoin musiikkipäälliklö soittolista keskustelusta.

    Ei saa arvostella pikkuradiota. Siinä syy.


  • Anonyymi

   Näin ne vihat laantuu tai oikeastaan Sanoma on vain huolissan Suomipopin kuuntelijoista. Ei siksi että heitä kuunneltaisiin vaan haluavat lippulaiva tuotteelleensa enemän kuulijoita, vain ja ainoastaan siksi Mikael Gabrielin musiikki on palautettu ainakin uusimman kappaleensa osalta soittoon.

   Muilla kanavilla sitten MG:n musiikin boikotointi edelleen jatkuu. Täytyyhän jollain yrittää alle miljoonan pudonneet Suomipopin viikkokuulijamäärät saada takaisin nousuun.

   • Anonyymi

    Onneksi SE FM soittaa Miklun kipaleita Oulun taajuudella!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Sponsored by SE siivousfirma. Ja radio kiinni.


  • Anonyymi

   Sanoman kanavat edelleen mun kuuntelu boikotissa.

  • Anonyymi

   tosihyvä! ei mg:tä radioon! ei mg:tä mihinkään!

   • Anonyymi

    Et ainakaan ole Sanoman jengiä. Niin siis boikotoin myös Bauerin kanavia paitsi Cityä sallin radion ääressä ollessani jääkiekon aikaan.


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   624
   30396
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   308
   22604
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14131
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   356
   11245
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   95
   8339