Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Jatkokysely

Tuomaskuusela

Hei! Noin kuukausi pari viikkoa sitten kirjoitin tällä palstalla asuneeni kaupungin omismatassa kerrostalossa ja joutuneeni asuntomurron yrityksen kohteeksi.



Sain eräältä kaverilta täällä neuvon vaihtaa asuntoni sisäoven lukkoa...ja pyytäisin jatkoneuvoja kyseisen asian suhteen.



Olen hyvin tietoinen että yksityisissä asunnoissa(taloyhtiö) sisäoven lukon vaihtaminen on ihan rutiinihommaa...eikä se käytännössä kuulu taloyhtiölle mitenkään(taloyhtiö omistaa siis käytännössä vain asuntojen ulko-oven mutta ei sisäovia)



Kaupungin omistamissa vuokrakämpissä tämä varmaan on kuitenkin ihan eri juttu.




Olen nyt ollut yhteydessä paikalliseen lukkoseppään ja saanut noin 300-euron kustannusarvion sekä työstä...lukonvaihdosta että myös matkakuluista.




Olen itse hyvin tyytyväinen tähän hintaan...koska mukaan tulee siis uudenmallinen Sentolukko ja 3-avainta.



https://www.lukkokauppa.com/ABLOY-CY001-Sento-avainpe




Joten tekniikka eikä itse raha ole tässä tapauksessa ongelma.




Oikeastaan...minä olen.




Olin vähän hölmö ja päätin vielä mennä isännöitsijältä erikseen pyytämään lupaa kyseiseen lukkoon...kun Venäläiset naapurini(jotka siis yrittivät asuntomurtoa noin 5-viikkoa sitten Torstai iltana kun olin itse läsnä kyseisessä asunnossa) olivat alkaneet saapua erään Ruotsinkielisen(ainakin nimi on Ruotsinkielinen)asuntoon suurissa laumoissa...mölysivät paljon ja "naureskelivat" oveni edustalla.



Kun kerroin huolistani isännöitsijälle ja pyysin lupaa vaihtaa lukkoa niin naama meni ihan "punaiseksi" ja sanoi että asiaa kuulemma pitäisi käsitellä jossain "asuntolautakunnassa"




No...odotin viikon...ja sanoi että ilmoittaa kyllä minulle sähköpostin kautta kun asiaa käsitellään.




En ymmärrä...eikö minun fyysisellä turvallisuudellani todella ole hänelle tuon niin helvetin verran väliä...puhuu jostakin hiton lautakunnasta eikä yksinkertaisesti suostu kertomaan...milloin oikein aikovat kokoontua?




Olen tässä alkanut miettiä...onko kyseessä eräänlainen juoni?




Eli siis...jos isännöitsijä suoraan ja yksinkertaisesti kieltäytyy antamasta minulle lupaa vaihtaa sisäoven lukitusta...ja jotain esim tapahtuu minulle mahdollisen murron yhteydessä...onko hän itse tästä henkilökohtaisesti vastuussa...veikkaan vähän että kyllä!




Mutta...jos hän myöntää luvan vaihtaa lukkoa...onko kyseinen lukon vaihto tuolloin taloyhtiön vastuulla ja joutuu kyseinen "osakeyhtiö" tuolloin kustantamaan sen?




Perustuen Suomen naurettavan arkaanisiin asunto-osakeyhtiö lakeihin...jotka on luotu siis täysin yksityisille taloyhtiölle...mahdollisesti kyllä!




Onko kaupungin asuntojen isännöitsijä nyt keksinyt sitten hienon "kultaisen keskitien"




Siirtää asian jollekin lautakunnalle joka ei ehkä käytännössä kokoonnu ollenkaan tänä vuonna?




Mitä tässä kysyn teiltä muilta arvon asukkaat on tämä...




Jos nyt tässä vaiheessa vain yksinkertaisesti KOEN oloni turvattomaksi täällä kaupungin asunnossa(ja voin ehkä myös jopa nauhoittaa jotain melua digitaalianuhurillani) niin riittääkö se yksistään perusteluksi yksipuolisesti vaihtaa kaupungin tarjoaman sisäoven lukkoa hieman ajankohtaisempaan malliin?



On totta että toivoin mahdollisesti että isännöitsijä osallistuisi edes jotenkin uuden lukon kustannusten maksuun...mutta en ollut optimisti kyseisen asian suhteen...halusin vain hänen lupansa ja ilmoittaa hänelle asiasta...koska hän on auttanut minua kyseisten häirikkö naapurien suhteen aiemminkin...halusin vain antaa hänelle kämppäni avaimen...mikä ei ehkä näin jälkikäteen ajatellen ollut niin hirvittävän fiksu ajatus.



Nyt hän on painanut tyypillistä Suomalaista byrokraatti nappia ja siirtänyt asian jonkinlaisen "asuntolautakunnan" käsiteltäväksi jonka istuntoajoista hän ei oikein suostu minulle ilmaisemaan halaistua sanaa.




Ilmeisesti hän on kyseisen lautakunnan puheenjohtaja.




Taustalla siis se tosiasiallinen fakta että asunto-osakeyhtiö(nimellisesti) jossa asun on siis nyt noin 20-vuotta vanha...mutta lukotus on kirjaimellisesti ihan eri vuosituhannelta;


http://www.lukkokeskus.fi/fi/ajankohtaista/exec-avaimen-patentti-paattyy


http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/rakennus/2013-02-19/HS-Abloyn-Exec-avaimen-patentti-vanhenee---suositun-kotioven-avaimen-voi-kopioida-pikasuutarilla-3312837.html


http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/462421/Lukkosepan malliksi vaarentama yleisavain meni piirun verran pieleen




Kaupunki jossa asun suorittaa siis nyt kattavaa erillaisten vuotavien eristeiden korjaamista alueella jossa asun. Maksaa kirjaimellisesti maltaita...ehkä siis jopa miljoonia euroja!



Kaupunki ei siis ihan ymmärrettävistä syistä halua uusia lukkoja...ja pelkää nyt ilmeisesti minua...kun olen julkisesti kyseenalaistanut surullisen kuuluisan Abloy Excec lukon pätevyyden!



https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/turun-hiipparin-uhri-nain-peilista-etta-eteisessa-seisoo-vieras-mies/2052294




Eli arvon asukkaat ja lukijat kysyn nyt teiltä...mitä minun oikein pitäisi tehdä?

5

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuomaskuusela

      Haluan uskoa...että isännöitsijä...vaikka ei ihan ystävä...on silti valmis käsittelemään asioitani niinkuin kunnon Suomalainen virkanainen.




      Eli siis...hän ei tahallaan painaisi STOP nappia asiassani suojellakseen vain kaupungin mainetta tai pelkäen joutuvansa maksamaan edes osan tuosta noin 300-euron lukosta.




      Mutta...jos hän on kerran näin tehnyt...eikä tälläkään viikolla kuule asiasta yhtään mitään...niin mitä minun oikein pitäisi tehdä...hankkia lukko vaan hiljalleen...lakkaa käymässä enää isännöitsijän luona "lobbaamassa" asiaani ja yksinkertaisesti unohtaa koko juttu?




      Olen käytännössä köyhä työkyvyttömyyseläkeläinen ja minulla on jemmassa pankissa nipin napin 300-500 euroa itse säästämääni ns "ylimääräistä" rahaa kaikkien välttämättömien menojen jälkeen.




      Alunperin asuin yksityisessä taloyhtiössä...jossa kaupunki omisti pienen yksiön...olin siis suoraan kaupungilla vuokralla...mutta taloyhtiö oli yksityinen.




      No...kyseisen taloyhtiön hallituksen edustajat alkoivat pikkuhiljaa "laskea leikkiä" ja vittuilla minulle rappukäytävässä. En ikinä vastannut samalla mitalla...mutta ilmeisesti katsoin heitä takaisin liian "uhmakkaasti" ja lopulta he hyvin yksipuolisesti...ja Suomen lain vastaisesti...eväsivät minulta pääyn taloyhtiön hallituksen yhtiökokouksiin!


      https://www.vuokrakas.com/blogi/yhtiokokoukseen-voi-osallistua-myos-vuokralainen



      No eipä siinä mitään...valitusrumba päälle...ja oikein viranomaisen löydettyäni sain kuin sainkin taloyhtiön (uhkasakon uhalla" pakottamaan heitä taas noudattamaan Suomen lakia!




      Ja taloyhtiön kokouksessa Torstaina 19 Marraskuuta 19:00 noin 3-vuotta sitten käsiteltiin...rummutusta...ta-daa...taloyhtiön vanhentuneita lukkoja!



      Hyvin nopeasit tämän jälkeen kaupungin asuntosihteeri löysi minulle asunnon toiselta puolelta kaupunkia...olen siis asuskellut täällä noin parisen vuotta...ja nyt Ruotsinkielisen nuoren miehen asunnon puolelta on alkanut ilmetä paljon häiriökäytöstä ja myös asuntomurron yritys...muistan jonkinlaisen vempeleen kaltaisen laitteen käyneen lukkossa;



      https://pbs.twimg.com/media/BnDR0zFIUAA44o_.jpg



      Joten arvon lukijat....mitä minun nyt oikein pitäisi tehdä?



      En halua turhaan ärsyttää isännöitsijää.



      Jos on ilmeistä että hän ei halua ottaa kantaa juttuun mitenkään...maksan mukisematta lukon omasta pussistani!



      Tarkoitus oikeastaan oli aluksi kustantaa kyseinen lukko itse ja sitten kirjoittaa säälikirje paikallisen kunnan perusturvaan jossa kertoisin koko tarinan...mutten oikein uskalla tehdä sitä...ellen ole aluksi saanut lupaa kyseiseen lukkoon isännöitsijältä.



      Mielestäni isännöitsijällä on suoraan sanoen velvollisuus vastata minulle aika lyhyessä ajassa...tuo "asuntolautakunnan" kokous on kyllä aika naurettava tekosyy...on suoraan sanoen kyse perusturvallisuudestani!



      Mutta...maailma ei aina toimi niinkuin sen pitäisi...



      Isännöitsijän kanta on todella VITTUMAINEN...jos hän vain tyynen byrokraattisesti siirtää asiani Ö-mappiin eikä enää vastaa lukuisiin pyyntöihini...mutta jos tilanteeni muuttuu toivottomaksi ja ryssien häiriökäytös yhä jatkuu...eikö minulla ole sekä oikeus että velvollisuus toimia turvallisuuteni pelastamiseksi parhaalla itse katsomallani tavalla?



      Eikö tuo suoraan sanoen riko jo jotakin lakia?



      Että ne käyvät kokousta jossain epämääräisessä lautakunnassa useita viikkoja pyyntöni jälkeen...eivätkä suostu kertomaan minulle siitä yhtään mitään!?



      Olenko minä nyt siis velvollinen odottamaan loputtomiin kyseisen lautakunnan kokousta...kun kotirauhani on vaarassa?

      • otaniitäsinisiä

        Paikallinen terveyskeskus, sieltä saa (kai) myös mielenterveyspalvelut.


    • näitä_riittää

      Kyseessä taitaa olla hyvä esimerkki kun lääkitys ei vuodenaika huomioon ottaen ole riittävä

    • SamaEntinen

      Puhut sisäovesta, mutta tarkoittanet asunnon ovea etkä tuplaoven sisäovea.

      Vaihtaisin lukkopesän kuvailemasi mukaiseksi enkä puhuisi isännöitsijälle tai muille mitään.
      Korjaustöissä varautuisin olemaan paikalla avaamassa oven.
      Muuttaessa pois vaihtaisin alkuperäisen lukkopesän takaisin ja pitäisin uuden itselläni.
      ***
      En sytyttelisi tulipaloa tai aiheuttaisi vesivuotoa ettei asuntoon tarvitse tulla.

    • Tuomaskuusela

      Kiitos SamaEntinen


      Tiedän että tämä on Suomessa yleien käytäntö....mutta koska olin valittanut kyseisistä häiriökäytöksisistä nuorista miehistä aiemminkin...niin ajattelin että isännöitsijä suostuu siihen tuosta vain.


      Mutta...eikai se nyt voi olla niin ettei asiaani voida käsitellä asuntolautakunnassa OLLENKAAN koska kaupunki tuolloin olisi vanhentuneista lukoista jotenkin vastuullinen?



      Eikai se nyt VOI näin mennä...tuonhan on PAKKO OLLA LAITONTA...etteivät ne vain yksinkertaisesti SUOSTU käsittelemään jotain asiaa jota pyydän...koka pikku juntti maalaiskunnassa haluavat pitää hiljaista ääntää siitä että kaupungilla on suorastaan NAURETTAVAN vanhat lukot...joita esim lukkosepät ja murtomiehet tiirikoivat mielellään auki vapaa-ajoillaan ja valmistavat yleisavaimia tuosta vaan ilman mitään ongelmia!



      No....anon perusturvalautakunnalta Joulukuussa harkinnanvaraista toimeentulotukea....jos isännöitsijä haluaa osoittaa myös muille kuntalaisille ettei hän kokonaisen kuukauden ajan suostunut käsittelemään hakemustani...no siitä vaan!



      Eihän se näin voi mennä....jotain rajaa nyt tuolle byrokraattisele kieroilulle...nyt on perkele kyse ihmishengistä!



      Ja kaupunki on kyllä vastuussa vanhentuneista lukoista PISTE! Ihan sama kuinka monta miljoonaa ovat sijoittaneet vanhentuneiden eristeiden korjaamiseen. Turvallisuuden pitäisi olla yksi asumisen perus edellytys...ei mikään byrokraattisen MULKKUKIEROILUN yritys paeta vastuuta!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2307
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe