Oikeuden määräämät korvaukset

Pahoinpidelty

Tuli tuossa puolisentoista viikkoa sitten postissa käräjäoikeuden päätös (kirjallinen menettely) pahoinpitelyasiassa jossa syytetty tuomittiin korvaamaan minulle hieman yli 800€ korvauksia. Miten asiassa tulisi edetä. Tietysti ensin pitää odottaa se että valittaako vastapuoli tuomiostaa (mahdollisesti, koska tuomittiin ehdottomaan vankeusrangaistukseen). Tuleeko minulle vielä ilmoitusta tuosta onko valittanut tuomiosta vaiko ei ole.
Ja jos ei ole, niin miten lähden korvaus asiaa viemään eteenpäin, hyvin todennäköisesti tekijä ei tule korvauksia ainakaan vapaaehtoisesti maksamaan tai maksaako ollenkaan, on sitten toinen asia.

4

1707

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rikosvahinkokorvauksia

      Voit lähettää tuomitulle laskun, eli ilmoitat hänelle kirjallisesti mille tilille ja mihin päivään mennessä tulee maksaa. Jos ei maksa, vie tuomio ulosottovirastoon, voivat periä pakkotoimin jos tuomitulla on ulosottokelpoisia tuloja tai omaisuutta.

      • Ketjun-aloittaja

        Kaksi kysymystä asiaan liittyen.
        1) Mistä voin ensin selvittää onko tuomittu valittanut tuomiostaan vaiko ei? Jos on valittanut (ja valitus käsitellään), niin silloinhan tuomio ja määrätyt korvaukset eivät ole lainvoimaisia.

        2)Tuomio-ilmoituksesta ilmenee tuomitun nimi ja henkilötunnus, mitä kautta saan tuomitun osoitteen laskun lähettämistä varten?


    • wqwqww

      Jos tuomittu valittaa käräjäoikeuden tuomiosta hoviin, niin valitus on jätettävä käräjäoikeuteen, kysäise sieltä, voivat vaikka tietää ?
      Samoin, kysäisepä väestörekisterikeskuksesta, voivat sielläkin tietää, missä osoitteessa kukin asuu.

    • Hei,
      Hyvä, että olet lähtenyt selvittämään asiaa. Käräjäoikeuden päätöksestä voi valittaa hovioikeuteen ja tyytymättömyydestä on ilmoitettava seitsemän vuorokauden kuluessa, kun käräjäoikeuden päätös on annettu tiedoksi. Tämän jälkeen on 30 vuorokauden kuluessa jätettävä varsinainen valitus, kun päätös on annettu tiedoksi. Jos tuomiosta on valitettu, voit saada tiedon juristiltasi tai olla yhteydessä käräjäoikeuden kansliaan ja selvittää onko tuomio lainvoimainen.

      Asianhaaroista riippuen korvauksia voi hakea joko ulosoton kautta tai Valtiokonttorilta. Käräjäoikeuden tuomio on sinällään jo ulosottokelpoinen eli voit pyytää kopion tuomiosta käräjäoikeuden kansliasta ja toimittaa sen yhdessä ulosottohakemuksen kanssa ulosottovirastolle. Valtiokonttorilta voi hakea korvauksia heti saatuaan päätöksen tietoonsa.

      Rikosuhripäivystyksen palvelupisteiltä on mahdollista saada neuvoa ja apua korvausten hakemiseen. Palvelupisteiden yhteystiedot löytyvät täältä https://www.riku.fi/fi/yhteystiedot/ . Voit halutessasi tulla keskustelemaan asiasta tarkemmin Rikosuhripäivystyksen chattiin, joka on auki arkisin klo 9-15 ja maanantai-iltaisin klo 17-19.

      Ystävällisesti Rikosuhripäivystys

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1392
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe