Eturauhastulehduksesta

AhdistunutMies

Jo 2 tullut syötyä 800 Buranaa mutta ei ole mennyt ohi. Tätäkö tää nyt tulee olemaan koko loppuelämä? Ei taida pystyä enää seksiäkään harrastamaan ja ikää on vasta 28-vuotta. Ei perkeleen perkele sanon minä!

24

2305

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AhdistunutMies

      Tätä vaivaa jatkunut nyt jo 5 viikkoa. Kai tämä diagnoosi muuttuu kohta minunkin kohdalla krooniseksi.

    • Ei kun uudestaan lääkäriin, saat eturauhasta ja virtsaputkea rentouttavaa lääkettä. Muita että lämpö auttaa esim auton istuinlämmitin hyvä tai vaikka sauna. Myös eturauhanen tulisi tyhjentää parinpäivän välein, kun eturauhanen on aktiivinen se parantuukin nopeammin.

    • Tulehduksen akuuttivaiheessa ei auta mikään muukoskaan kuin antibiootit. Oireita voi lievittää istumakylvyin, saunoen putkään, ym keinoin. Mutta tulehdus pitää silti hoitaa antibiooteilla pois. Kun akuuttivaihe on ohi ja oireet vähentyneet tai loppuneet, voit alkaa miettiä miten ehkäistä uusiutumista.
      Kurpitsavalmisteet ruokavaliossa tukevat ja auttavat eturauhasen hyvinvointia (esim kurpitsapikkelsi). Eturauhasen aktiivinen toiminta auttaa myös eli laukeaminen tavalla tai toisella on eduksi. Lämpimästi pukeutuminen on tärkeää niin pakkasella kuin tuulisella säällä. Auton istuinlämmitin hyvä pitää päällä jonkun aikaa aina kun istuu kylmään autoon. Missään nimessä ei saisi istua ulkona kylmässäViime kädessä eturauhasen stimuloiva hieronta ehkäisee myös tulehduksen uusiutumista, mutta hierojaa ei välttämättä ole helppo löytää, siis sellaista joka sen osaa oikeaoppisesti tehdä. Ja hierontaa pitäisi tehdä usein ja säännöllisesti jotta saisi parhaimman avun. Akuuttivaiheen aikana ei hierontaa saa tehdä koskaan. Heti kun huomaat jotain outoa tuntemusta alapäässä ota burana mahdollisimman pian jotta tulehdus rauhoittuu, älä jää odottamaan tilanteen kehittymistä mihinkään suuntaan.

      Ja pitää aina muistaa, ettei eturauhasen tulehdus ole mikään vanhempien miesten vaiva, vaan sitä voi olla ihan teini-ikäisilläkin ihan yhtälailla.

    • rtgfasdfghdsaf

      Kyllä se juhannukseen mennessä helpottaa. Suosittelen harrastamaan itsetyydytystä ahkerasti, vaikka se ei miellyttävältä tuntuisikaan. Lisäksi kantsii pitää auton penkinlämmitin päällä, käyttää pitkiä kalsareita ja välttää istumasta minkään kylmän päällä.

      • AhdistunutMies

        Täytyy vissiin harkita muuttoa Espanjaan kun nämä Suomen olosuhteet ei ole mitään herkkua eturauhaselle. Pakostikkin joutuu joskus oleilemaan kylmässä vaikka pukis kuinka hyvin ja pahin talvi on vasta edessäpäin.


    • Moni on kysellyt tuosta pukeutumisesta miten voisi ehkäistä uusiutumista.
      Tärkeää on pukeutua riittävän lämpimästi olosuhteisiin nähden. Aina ei tarvitse olla edes pakkasta. Tuulikin tekee yhtä lailla huonoa jos päällyshousut läpäisee viimaa. Muutamia plussa-asteita ja tuulinen sää ovat paha yhdistelmä koska oletetaan helposti ettei vielä tarvitse pitkiä kalsareita laittaa kun ei ole edes pakkasta. Tuulenpitävä materiaali päällyshousuissa on hyvä ehkäisykeino. Pitkien kalsareiden alla hyvä pitää boxereita tai lyhyita kalsareita. Nykyisin saatavilla ns..väliasuja jotka siistejä ja käytännöllisiä ja eivät edes anna "pappamaista" vaikutelmaa. Monet halpiskaupatkin myyvät niitä.

      Jos työskentelee ulkona esim työkoneissa, traktorissa tms, joissa usein joutuu istumaan suoraan pakkaskylmälle istuimelle, suosittelen hankkimaan lampaantaljan tai kaksi. Sen laittaa istuimelle alleen niin istuimesta ei huoku kylmyys alapäähän. Varsinkin jos vaiva uusiutuu herkästi kannattaa käyttää kahta taljaa istuimelle niin vielä tehokkaampi ehkäisevä vaikutus. Jotkut jopa vievät taljan kotiin sisään ja tuovat sen joka aamu tullessaan jolloin talja on tavallaan jo puoliksi lämmin yön jäljiltä. Keinokarvainen taljakin käy aivan yhtä hyvin jos ei halua maksaa kalliimmasta aidosta lampaantaljasta.
      Ulkotöissä voi huoleti käyttää myös urheilijoille tarkoitettuja thermoalus-ja väliasuja, mutta ne ovat yleensä melko hinnakkaita.
      Muista suojata myös alaselkää kylmältä ja viimalta, koska jos alaselkä paljastuu kurmartuessasi viimassa, sieltä säteilee kylmää alapäähän ja vaiva todellakin lähtee uusiutumaan. Siksi riittävän hyvin viimaa ja pakkasta läpäisemätön umpihaalari on parempi vaihtoehto kuin erillinen housu ja takki.

      • veeäm43

        Omat kokemukseni vahvistavat neuvojesi toimivuuden. Viileä viima ja kylmällä istuminen tuhoisia.
        Edes kesälämpimällä en istu kivipenkille.
        En mene uimaan alle 22 asteiseen veteen saunareisullakaan.
        Viileänä päivänä olen, arvioni mukaan, kietonut nivusiini villaisen kaulahuivin.
        Yhden kokemuksen jälkeen olen pitänyt matkoillakin käsillä Espanjasta ostamaani Monurol 3g pakkausta, joka on antanut pikaisen avun.

        Viimeiseen tulehdukseen on aikaa muutama vuosi mutta olen edelleenkin varovainen. Se on kannattanut.


    • AhdistunutMies

      Itse olen lähdössä Kanarian matkalle. Onko mitään hyviä tuotteita tähän vaivaa mitä suosittelisitte ostamaan paikallisesta apteekista? Mikä tuo Monurol on?

    • Monurol on fosforihappojohdannainen jota ensisijaisesti käytetään antibiootin tavoin virtsatieinfektion eli tulehduksen hoitoon. Sillä saattaa olla myös eturauhasen kannalta edullisia vaikutuksia joskin mitään 100% varmuutta ei voi luvata. Espanjasta saat apteekista hankittua eikä lääkevalmisteet siellä ole kovin kalliita.
      Tarkemmim tietoa valmisteesta löytyy googlesta hakemalla tuotenimellä.

      • veeäm43

        Tuo tieto ja kokemukseni riittävät. Olen tarvinnut kahdesti.
        Toinen kerta oli kun erehdyin istumaan allasbaarin kivipallilla napaa myöten riittävän lämpimässä vedessä. Niin luulin.
        Pakkauksessa kaksi pussia. Ohjeiden mukaan nautittuina oireet lievenivät radikaalisti vajaassa vuorokaudessa.

        Ensimmäisillä tulehduskerroilla jouduin tyhjentämään rakkoa istuen kehon lämpöisessä vedessä. Kävin tk:ssa antamassa virtsanäytteen ja odotin tuloksia.
        Evääksi sanottiin, että pöpö on siellä ja pysyy. Kyse on vain siitä miten sen kanssa tulee juttuun.
        Alkuopettelun jälkeen olen oppinut.

        Hätäpakkaukseni hintaa en löydä. Ei ole stanssattu pakkaukseen mutta sen huomasin, että rohdon viimeinen, ilmoitettu käyttöaika om 02. 2018.
        Kun menemme Espanjaan huhtikuussa niin tarttee hakea uusi ensiapupaketti.

        Ps. Aikeisemmin EU-eläkeläisenä sain kaikki reseptilääkkeet maksutta. Mm. testosteronin korvauksen, mutta viime vuosina niistä on täytynyt maksaa täysi hinta. En ole viitsinyt hakea espanjalaista reseptiä.


    • Eturauhasen tulehdus on kiusallinen vaiva. Ensi oireena on peräaukon suulla polttelua, kuristavaa tai muuta vastaavaa tunnetta. Kivekset turpoaa ja niitä aristaa koskettaessa. Kipua säteilee alavatsaan, joskus reisiinkin. Kipu voi olla niin häiritsevää että se estää nukkumisen ja vaikuttaa joskus jopa kävelyyn kun aristavia turvonneita kiveksiä särkee niin paljon.

      Virtsatien tulehdus on taas täysin eri asia johon nimerkki veeäm43 viittaa. Siinähän tulehdus on virtsaputkessa, -rakossa tai pitkittyessään nousee munuaisaltaaseen saakka (pyelonefriitti). Sen ensioireena on kipu virtsatessa eli virtsaamisen aikana särkee penistä, virtsaa tulee vain pieni määrä kerrallaan ja koko ajan rakossa on pakottava tunne. Kuumetta tulee kun tulehdus etenee.

      Siksi nämä kaksi tulehdusta tulisi erottaa oireiden perusteella, koska niihin tehoaa täysin eri tyyppinen antibiootti. Sen vuoksi itse en lähtisi välttämättä kokeilemaan Monurolia eturauhasen tulehduksen ehkäisyyn tai hoitoon automaattisesti. Virtsateiden tulehduksen hoitoon käytetään antibioottia joka sietää väkevää elimistön osaa kuten koko virtsatiehyettä munuaisista virtsarakkoon ja aina peniksen päähän saakka. Siellä elimistö on niin hapan ettei tavallista antibioottia voida käyttää. Eräs tyypillinen antibiootti on Nitrofur-C joka sietää virtsateiden hapanta elinympäristöä hyvin ja siksi tehoaa siellä hyvin, mutta se taas ei auta eturauhasen tulehduksen hoidossa minkään vertaa. Eturauhasen tulehduksen hoidossa vastaavasti käytetään tyypillisesti esim Amoxin tai vastaavaa antibioottia.

      • AhdistunutMies

        Sellasta vielä kysyisin eturauhasen tulehduksesta että aiheuttaako se joillakin epämiellyttäviä tuntemuksia myös peniksessä. Itsellä ollut sellaisia tuntemuksia niinkun joku nyppis kalun varresta ja välillä tuntu sellainen inhottava pisto munan päässä kun istuin.


      • veeäm43

        Kaikesta päätellen minulla oli kyse kusiputken tulehduksesta.
        Nuoren apteekkinaisen sunnuntaina myymä Monurol tehoai nopeasti.
        Olin kuvitellut, että keskikerroksen elimet ovat tiiviissä symbiosissa.


    • Oireet ovat hyvin yksilölliset ja siksi oireilevat eri tavoin ja eri voimakkuuksilla. Jos virtsaamisen aikana tai heti sen jälkeen kirvelee se viittaa enemmän virtsateiden tulehdukseen.
      Jos arkuutta on enemmän kiveksissä se taas on tyypillinen eturauhasen tulehduksen oire. Peniksen arkuus tai pistelevä tunne siellä viittaa myös siihen, samoin peräaukon kuumotus ja jomottava särky. Myös peräaukon ja kivesten välillä ilmenevä kipu tai arkuus viittaa eturauhasen tulehdukseen.

    • AhdistunutMies

      Kaikenlisäksi mulla on peniksen varressa molemmin puolin todella paksu pinnassa oleva verisuoni että tämäkin vielä kun on ylihuomenna se ulkomaanmatkalle lähtö enkä voi enää mennä lääkäriin. Toivottavasti ei ole mitään vakavaa mutta pelästyin eilen ihan saatanasti kun huomasin kuinka pinnassa se verisuoni oli. Taitaa olla joku isompi laskimosuoni ja ne näkyy parhaiten kun penis on lepotilassa.

      Epäilen jotain laskimotukosta ja olenkin laittanut penikseeni Hirudoid Forte voidetta josko se sillä aukeais jos siellä on joku suoni tukossa. Pelottaa vaan että tästä seuraa vielä jotain vakavempaa.

      • AhdistunutMies

        Ne suonet ikäänkuin katoaa erektion aikana, oikeastaan parhaiten ne näkyy sellaisessa puoli erektiossa ja lepotilassa.


      • rtyewqrtdsafgds
        AhdistunutMies kirjoitti:

        Ne suonet ikäänkuin katoaa erektion aikana, oikeastaan parhaiten ne näkyy sellaisessa puoli erektiossa ja lepotilassa.

        Jotenki sellanen fiilis, että stressaat turhaan olemattomia ja se stressaaminen paisuttaa ongelmat päässä suhteettomiin mittakaavoihin. Muutama suoni siellä täällä ei todellakaan ole mikään ongelma saatika huolen aihe. Googletteleppa "veiny cock" -kuvahaulla, niin huomaat, että ne on ihan normaaleja juttuja.


    • AhdistunutMies

      Toinen vaihtoehto on sitten peniksen suonikohjut, tiedän kyllä miltä suonikohjut näyttää sillä multa on leikattu niitä toisesta jalasta ja nuo suonet näyttää vähän samantyyppisiltä. Sormella tunnustellessa ne suonet myös hieman liikkuvat.

      Mitään kipua ei kyllä ole ollut ei ainakaan mitään mainittavaa ja saan kyllä erektioita ihan normaalisti eikä ole ainakaan pahoja vaikeuksia saada ylläpidettyä niitä.

    • En usko ettäon mitään vakavaa. Joskus suonet tulee esille enemmän esim tulehduksen seurauksena, mutta kun tulehdus on hoidettu antibiootilla, niin suonetkin menevät takaisin normaaliin "piiloonsa". Myös verenpaine saattaa nostaa suonia esiin tai jonkun lääkkeen toistuva tai jatkuva käyttö (esim juuri kipulääkkeen). Kyllä seksiä voi harrastaa, kyseessä on enemminkin kosmeettinen haitta kuin mikään muu.

      • AhdistunutMies

        Olen nyt käyttänyt säännöllisesti ainoastaan 800mg Buranaa että voisiko johtua siitä tuo suonten pintaan tulo. Veren paineen mittautin noin viikko sitten ja se oli melkeinpä liian alhainen.

        Muista tulehduksista en tiedä mutta eturauhas tulehdus diagnosoitiin 2 viikkoa sitten ja urologi oli sitä mieltä ettei kannata syödä antibiootteja että niistä saattaa mennä ainoastaan vatsa sekaisin eikä vaiva lähde mihinkään. Määräsi 2 viikon kuurin 800 Buranaa ja Xatralia kuukaudeksi. Tuota jälkimmäistä en ole ainakaan vielä edes aloittanut mutta katsellaan matkan jälkeen jos tarve vaatii.

        Olen myös lukenut ettei antibiootit auttaisi kuin bakteeriperäiseen eturauhastulehdukseen ja niitä kaikista eturauhastulehduksista olis vain noin 1%.


    • Se sinällään on totta ettei antibiootti välttämättä aina tehoa eturauhasen tulehduksen hoidossa mutta ei se tauti lähde Buranallakaan pois vaikka söisit sitä useamman vuoden yhtä soittoa. Lääkkeen teho vain pikkuhiljaa heikkenee ja kohta 800mg ei enää tehoa lainkaan. Sitten määrätään uusi kipulääke jolle tulee käymään samalla tavalla. Tuskin haluat olla kipulääkekoukussa lopun ikää?
      En voi päättää asioista sun puolesta, mutta suosittelen että kokeilet antibioottia kuitenkin ja käytä todellakin kuuri loppuun äläkä jätä sitä kesken heti kun oireet loppuvat.
      Oma kokemukseni oli että oirert tulivat lauantaina ja sinnitelin maanantaihin saakka jolloin hakeuduin yksityiselle vastaanotolle. Veri-ja pissakokeet otettiin ja sanottiin että se on nimenomaan eturauhasen tulehdus ja siihen määräsi viikon kuurin Amoxin. Oireet helpottivat muutamassa päivässä eikä ole sen jälkeen ollut mitään isompaa ongelmaa sen suhteen.

      • AhdistunutMies

        Itse kyllä ajattelin että tulehdus vois lähteä Buranallakin koska Burana on tulehduskipulääke mutta ehkä se ei sitten niin ole?

        Toivottavasti nuo peniksen pintasuonet menee edes vähän enemmän piiloon nyt kun lopetin Buranan syömisen ettei tarvitse niitäkin käydä näyttämässä lääkärille.


      • AhdistunutMies

        En nyt ole varma menikö tämä tulehdus ohi mutta kyllä välillä vielä tuntuu kipua palleissa mutta vain ajoittain. Jokatapauksessa lämpimään maahan matkustaminen tekee varmasti hyvää eturauhas ongelmille, harmi vain etten voi jäädä sinne koko talveksi. Sellaisen ohjeen kuitenkin sain että jos käyn meressä uimassa niin alapää pitäis kuivata mielellään heti sen jälkeen ja vaihtaa kuivat housut jalkaan. Eli ei saisi istuskella kauaa märät uikkarit jalassa.


    • Vaikka Burana on tulehduskipulääke se ei toimi ihan yhtälailla kuin antibiootit. Poistaa kyllä oireet hetkellisesti mutta ne palaavat. Lisäksi riskinä on että tulehdus jää edelleen elimistöön piileväksi eli oireet eivät välttämättä ole aktiivisesti esillä. Se onkin sitten hankala tunnistaa milloin tulehdus iskee kunnolla. Toinen riski on että kipulääke menettää tehoaan pitempiaikaisessa käytössä.
      Lämmin vesi tekee hyvää varmasti ja kun menet veteen voit huoleti lillua siellä pitempään. Kannattaa kuitenkin varata muutama varauikkari mukaan, koska jos olet koko päivän märissä uikkareissa ja sattuu tuulemaan niin tulehduksen riski kasvaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1325
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1076
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      74
      869
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      797
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      715
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      691
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      678
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      655
    Aihe