Rihlauken nousu

Terve.
Miten saan kiväärini piipun rihlauken nousun selville? Aseestani ei ole enään mitään tietoja paperilla mistä selviäisi nuo tiedot.
Ilmoita


Miten aikoisit, ko tietoa hyödyntää? Jos muuten, ase pelittää ja puikottaa.
2 VASTAUSTA:
Mahtaisiko tuo rihlauksen nousu kiinnostaa paukun valintaa silmälläpitäen...

Mikäli tiukka rihlan nousu, nopea paukku menee rihloista yli (ja ei siis näin ollen vakaudu kunnolla)
Itselataajana tuo rihlan nousu, on aika teoreettinen ongelma. Enempi luodin nopeus, patruunanpituus, paino, ym asiat vaikuttaa kuinka ase käy. Toki, kaikkia luoteja ei saa hyvin pelaamaan, oli vauhti ym mikä tahansa. Ne on vain haettavia asioita. Kaupan paukut käy aina jotenkin.
+Lisää kommentti
teet laastikkuun eli puhdistuspuikkoon tiukan sillatukon, joten laastikku pyörii työntäessäsi sitä piipun läpi. Mittaat kierrokset ja laastikun kulkeman matkan.
Ilmoita
Jutun aloittaja
Siksi haluan selvittää rihlauksen nousun koska rupean ampumaan myös tuplasti painavampia ja pitempiä luoteja. Eräillä luodeilla on rihlaus vaatimuksia optimi tarkkuuden saavuttamiseksi.
Kun nyt rupesin etsimään rihlauksen määrittelyä, niin löytyi tällainen juttu:
http://oppejatarkka-ammunnasta.blogspot.fi/2015/07/kivaarin-valmistelu-ta-toimintaan.html
Ajattelin, että tästä voi olla jollekin muullekin hyötyä. Kirjoituksessa esitetty tapa onnistuu kuulemma ihan sopivalla palsapuu tapilla, jopa tupakan filtterillä. Porataan tappiin reikä josta pujotetaan naru läpi. Prikka laitetaan väliin, niin prikka työntää puutappia edessään vedettäessä narua. Palsa tai filtteriin vedetään kynällä viiva josta voidaan seurata milloin pyörähtänyt täyden kierroksen. Loppu onkin sitten vain mittausta millä matkalla pyörähdys tapahtui.
Ilmoita
Kyllähän rihlan nousulla on suuri merkitys eri luotien käyntiin. Yleensä painavampi ja suuren SD:n omaava luoti vaatii vakautuakseen tiukemman nousun. Luoti ei kyllä "oikaise" rihloissa vaikka olisi kuinka suuri lähtönopeus vaan voi ylivakautua siinä tapauksessa.
Nousun saa tosiaan selville puhdistuspuikolla ja tiukalla tukkeella jolloin puikko pyörii. Mitataan matka jolla puikko tekee täyden kierroksen. Matka muutetaan tuumiksi jolloin saadaan nousuluku esim. 1-10".
Ysi tuumahan on 25,4 mm.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Rihlauken nousu

Terve.
Miten saan kiväärini piipun rihlauken nousun selville? Aseestani ei ole enään mitään tietoja paperilla mistä selviäisi nuo tiedot.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta