Kumpi on pelastuksen kannalta tärkeämpi?

unitaari

Kumpi on pelastuksen kannalta tärkeämpi, oikea opillinen ymmärrys kaikissa asioissa ja etenkin koskien "oppia Jumalasta" vai ihmisen sydämen tila, jossa joko palvellaan vanhurskautta tai syntiä (eletään oikeamielisesti vapaana synnistä tai väärämielisesti synnin orjana).

On sanottu, että Jumalan lapsi ei voi pitää epätotena kolmiyhteisen jumalan oppia vaan hän väistämättä uskoo siihen, koska "Pyhä Henki" opettaa sitä ja johdattaa siihen. Kun katsotaan historiasta sitä, mikä yhteys on Pyhään Kolmiyhteiseen Jumalaan uskomisella ja vanhurskaalla elämällä, niin huomaamme, että katoliset isät yhdessä Rooman keisarien kanssa säätivät lain, jonka mukaan antitrinitaarit tuli tappaa ja myös uskonpuhdistajat käskivät tappaa antitrinitaarit tähän lakiin perustuen.

Pyhään Kolmiyhteiseen Jumalaan uskominen ei siis johda väistämättä pyhään elämään ja vanhurskauteen vaan pikemmin päinvastoin! Trinitaarit eivät enää voi tappaa meitä unitaareja ja areiolaisia, mutta he tuomitsevat meidät edelleen ikuiseen piinahelvettiin pelkästään sen vuoksi, että olemme eri mieltä heidän kanssaan opetuksesta koskien "Jumalaa" (Kristuksen oppi Jumalasta).

Mistä lähtien oikea opillinen ymmärrys tässä asiassa on ollut pelastumisen ehto ja onko se pelastumisen ehto Jumalan ja hänen poikansa Jeesuksen mielestä? Tiedän kyllä, mihin Johanneksen evankeliumin kohtiin eksyneet kantansa perustavat, mutta oletko koskaan ajatellut omilla aivoillasi sitä, onko Pyhään Kolmiyhteiseen Jumalaan uskominen pelastumisen ehto vai ei?

Jaikal antoi vähän aikaa sitten hienon todistuksen itsestään ja sanoi, että tämän asian ymmärtäminen ei ole pelastumisen ehto. Kuinka moni muu trinitaari tohtii sanoa samaa?

6

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietotuusjaelämä

      Yksinkertainen juttu. Uskoo mitä Jeesus sanoi ja sillä selvä. kaikki muu on pöytäkirjan ulkpuolelta. Muuten, Hän ei koskaan sanonut yhtään sanaa että olisi itse jumala, puhumattakaan kolminaisuusopista.

      • Vaikka Jeesus ei puoltanut kolmiyhteisen jumalan oppia eivätkä sitä myöskään profeetat ja apostolit opettaneet, niin en sano silti, että jokainen trinitaari on matkalla ikuiseen kadotukseen, koska on pitänyt totena tuon hirvittävän harhaopin ja valheen, jonka katoliset isät ovat istuttaneet nimeltään kristittyyn maailmaan. Trinitaarien joukossa on uudestisyntyneitä Jumalan lapsia, jotka eivät ole ymmärtäneet oikein tätä asiaa eivätkä ole välttämättä edes ajatelleet kovin syvällisesti "oppia Jumalasta".



    • Pelastuslahjana

      Uudestisyntyminen on pelastuksen kannalta tärkein.
      Jumalan Henki uudestisynnyttää ihmisen hengen, kun hän omakohtaisesti uskoo Jeesukseen Kristukseen, Jumalan uhrikaritsaan syntinsä sovittajana. Ihminen ottaa vastaan pelastuksen Jumalan lahjana. Tunnustaa Jeesuksen Herrakseen ja uskoo, että Jumala herätti Jeesuksen kuolleista. Suun tunnustuksella pelastutaan ja sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi.

    • wbbbtrrrr

      Pelastuminen ei ole opillinen asia ollenkaan. Se on hyvin käytännöllinen asia, jonka voi kokea omassa sielussaan, hengessään ja elämässään. Kun ja jos Jeesus pelastaa sinut, sinä myös tiedät pelastuneesi. Kokemuksena pelastuminen on ennenkaikkea hengellinen tapahtuma, ihmisen henki uudestisyntyy, mutta se vaikuttaa tietysti myös sieluunkin ja ruumiiseenkin.

      Pelastuminen perustuu siihen, että sinun sydämessäsi syntyy usko siihen, että Jeesus on ristinkuolemallaan ostanut sinut vapaaksi synnin ja Saatana vallasta ja sinusta voi tulla Jumalan lapsi.

      Opillista tai teoreettista tai automaattista pelastusta ei ole olemassakaan.

      Raamattu on kirjoitettu opetukseksi sellaisille, jotka ovat jo käytännössä kokeneet pelastuksen.

      Raamatun tarkoitus ei ole opettaa teoreettista tai opillista keinoa pelastua, sillä sellaista keinoa ei ole. Ihminen voi pelastua vain käytännössä, konkreettisesti reaalimaailmassa, kuultuaan ja uskottuaan evankeliumin.

    • toteanvain.KM.27.11

      Mitäpä täällä mittaa haet, kukin on Jumalan edessä kerran tuomiolla.
      Esim. jokaisesta sanasta teemme tilin. Tuomio lähtee Jumalan huoneesta.
      Vanhanliitonkansan vaellus, se on esimerkkinä lopun aikaa eläville ja varoittavana esimerkkinä.
      Mikä esti perillepääsyn, oli epäusko.
      Jeesus sanoi, että te eksytte, ellette tunne kirjoituksisa. Siis? Kuullako ihmisten puheita, vai oppiako itse sanaa.! Uudessaliitossa tavallaan veli ei opeta veljeä, sillä onhan meillä kirjoitukset.
      Meidän on ojentauduttava seuraamaan Jeesuksen askeleissa, ja Hän on sijaisuhrimme, joka peittää syntien paljouden, eli sen alastomuuden. Alastomuuden siitä, että meillä ei ole sota-asua päällä - että perkelettä voi vastustaa. Synnissä eläminen on, että Jumala voi syöstä sielun helvetin tuleen, eli tappaa sielu. Siksi täällä on tärkeämpi Jumalapelko. ts. kunnioitus Luojaa - kohtaan, onhan Hän Kuningas, jonka edessä jokainen polvistuu ja sanoo, että Jeesus Kristus on Herra.
      Eli on etsittävä itselleen sovituspeitto - ja tämä on Vapahtaja - Voideltu, - kuollut ja ylösnoussut - Ylimmäinen pappi taivaissa. jne

      ts. tuo OPPI - ohje ja neuvo tulee kirjoitetusta sanasta, joka tietona ohjaa oikealle tielle, sydän taipuu näin armon kautta Jumalan tahtoon, jota Pyhä Henki voimansa kautta vie ihmistä eteenpäin. PH- kirkastaa sijaisen tehtävää - ja voimme sanoa, Jeesus Kristus on Herra!

      Kirjoitetulla sanalla on tehtävänsä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      34
      3316
    2. Kotipizza Hyllykallio

      Meniköhän jotain pieleen? Arveletteko, että lisää arvostusta teitä kohtaan?Arveletteko, että ei vaikuta myyntiä vähentäv
      Seinäjoki
      118
      2663
    3. Ville Mykkänen, sankari vai typerys?

      Tietenkin typerys. Lähteä nyt toisten sotaan ottamaan vapaaehtoisesti luotia päähänsä. Kuvitteli raukka, että saa hyvän
      Maailman menoa
      211
      2235
    4. Mopomiitissä vakava loukkaantuminen

      IMATRAN mopomiitistä lauantai-iltana sairaalaan joutuneet kuljettajat ovat loukkaantuneet vakavasti, Kaakkois-Suomen pol
      Imatra
      144
      1613
    5. Mitä nainen ajattelet?

      Miten viettäisimme iltaa juuri nyt jos olisimme yhdessä?
      Ikävä
      135
      1004
    6. Viikonlopun päätteeksi löytäisin

      paikkani sinun kainalossasi. Telkkarissa joku leffa, sarja, ehkä ihan mielenkiintoinenkin tai sitten ei enää jaksaisi ke
      Ikävä
      7
      878
    7. Rupesin oikeasti odottamaan

      Että toteutuuko se meidän pusu ensiviikolla. Olisin niin onnellinen se merkitsisi paljon.
      Ikävä
      52
      764
    8. J-miehelle

      Miksi kaikki päättyi näin? Vain sinut olisin halunnut, on ikävä sua. Älä ajaudu väärille teille, olet mulle Rakas.
      Ikävä
      44
      753
    9. Palauta kaivinkone varastamasi Kari Mannelin.

      Milloin aiot palauttaa sen lainaan ottamasi kaivinkoneen ,josta et ole maksanut mitään , myöskään , siten kuinka kävit s
      Kajaani
      22
      748
    10. Minulla on poikaystävä!!!

      Uskokaa nyt jo! En halua vanhaa kääkkää!!!
      Ikävä
      130
      721
    Aihe