Mitä on kieleilläpuhuminen?

KTS

Kun kuulemme puhuttavan "kielillä puhumisesta", tulee mieleemme nykyisen käsityksen mukaisesti uskonnollinen hysteria, tajunnan tila, jossa ihminen menee jonkinlaiseen transsiin, "hurmoksiin", ja siinä tilassa päästelee jonkinlaisia ääniä tai puhuu sekavia, itsekään tietämättä, mitä puhuu. Paavalin esitys "kielillä puhumisesta" (I Kor. 12-14) sisältää jotakin aivan muuta.

Raamatullisella kielilläpuhumisella ei tarkoiteta sitä kielillä "polottamista", jota joissakin herätyskokouksissa esiintyy. Tämä suggestiivinen ilmiö on tuttu jo shamanismista, eikä mitenkään liity kristinuskoon. Kielilläpuhumisessa on kyse kyvystä tehdä itsensä ymmärrettäväksi eri kieliä puhuville ihmisille, kuten Pietari puhuessaan ensimmäisenä helluntaina eri kieliryhmien edustajille (Ap.teot 2). Jokainen oletti Pietarin puhuvan itselleen tuttua äidinkieltä, koska Pyhä Henki oli antanut Pietarille kyvyn puhua "uudenlaisella kielellä" eli ystävällisellä, kohteliaalla, empaattisella ja rakastavalla kielellä, vailla kaunaa, vihaa ja panettelua. Ilmiö on tuttu rakastavaisten välillä, jotka ymmärtävät toisiaan jo puolesta sanasta tai pienestä eleestä. Ei sillä ole merkitystä, että asianomainen puhua polottaa erilaisia kieliä, vaan sillä että Pyhä Henki on puhdistanut asianomaisen henkilön päivätajuntaa niin, että hänen kielenkäyttönsä muuttuu kokonaan uudenlaiseksi. Siinä vasta on todellinen Pyhän Hengen merkki.

Paavalin mukaansa kielillä puhuminen jakautuu ensiksikin kahteen pääluokkaan: 1) ihmisten kielillä puhumiseen ja 2) enkelien kielillä puhumiseen. Paavali opettaa selvästi, että totuudenetsijän on ensiksi vaiennettava ihmisten kieli itsessään, että enkelien kieli voisi hänessä puhua. Nimenomaan hän sanoo: " Joka puhuu kielillä, hän vaietkoon", tiettyyn aikaan saakka. Kun Paavali sitten puhuu enkelien kielistä, hän vertaa niitä erilaisiin soittimiin, hän puhuu kol- mesta eri soittimesta, kolmesta eri musiikista: huilun äänestä, lyyrasta ja pasuunasta. Nämä eri vertauskuvat ovat suoraan lainatut Kreikan mysteereistä, sillä niissä edustivat juuri nämä kolme soitinlajia ihmisen sielunelämän 3:a linjaa, tahtoa, ajatusta ja tunnetta, sekä niitä psykologisia voimia, jotka ilmenevät ihmisessä noita kolmea linjaa pitkin. Niinpä ensimmäinen soitin, huilu vastaa kreikkalaista käsitettä "Pan" eli Luonto. Ihmisessä se vastaa myös luonnon ääntä, joka on kauneuden, sopusoinnun ja harmonian ääni. Kun se herää ihmisessä, herättää se ns. "taiteellisen aistin". Toinen soitin, lyyra, liittyy kreikkalaisessa mytologiassa Orfeus-Apolloon, joka on viisauden ja korkeamman ajatuskyvyn symboli. Kun sitä vastaava psykologinen voima herää ihmisessä, herättää se Filosofisen intuition. Kolmas soitin, pasuuna eli torvi liittyy Bakkhos- Dionysos-mysteereihin, jotka olivat läheisessä yhteydessä rakkaus- ja tunne-elämän kanssa. Kun nämä voimat oikealla tavalla heräävät ihmisessä, herättävät ne luovan kyvyn. Mutta paitsi näitä kolmea musiikillista enkelien kieltä puhuu Paavali myös neljännestäkin enkelien kielestä, joka on hyvin salaperäinen ja joka liittyy läheisesti rukousmietiskelyn yhteyteen, sillä Paavali sanoo: "Joka puhuu (tällä) kielellä, hän rukoilkoon". Tämä kieli on "tuli", tulenliekki, sillä kreikankielen sana "glossa" merkitsee sekä "kieli" että "tulenliekki ". Tähän mysteeriin viittaa myös Jaakobin kirje, jossa sanotaan: "Kieli on tuli, joka saattaa liekehtimään syntymisen pyörän". Kun ihmisessä puhuu se enkelien kieli, joka on "tuli", herättää se hänessä hänen korkeamman Minänsä.

Kun kristitty on päässyt tiellään siihen kohtaan, että kaikki nämä 4 enkelien kieltä hänessä puhuvat, silloin on tullut aika, jolloin hänen ei enää tarvitse vaieta, sillä silloin on hänessä Paavalin sanojen mukaan herännyt "Hermes":

1.Kor:14:13
Sentähden rukoilkoon se, joka kielillä puhuu, että hän taitaisi selittää (diermeneue).

Kreikan mysteereissä oli Hermes-Merkurius se mystillinen olento, joka johti sielut Haadekseen ja toi ne sieltä myös takaisin. Hermes oli myös jumalten sanansaattaja ja tulkki. Hän on totuuden ja veljesrakkauden symboli. Kun ihminne on siis saavuttanut tämän viimeien kielillä puhumisen asteen, kun hän puheessaan on Jumalan tulkki ja Sanan saattaja, silloin hänessä on herännyt kokemusperäinen tieto ja hän lähtee tavoittelemaan seuraavaa armolahjaa, joka on profetoiminen.

9

915

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä

      minä puhun kielillä ja myös häpykielillä.niillä se vasta ääni lähtee kokeilkkaapa joskus.ois paavalillakin ollu housut kintuissa äkkiä.

    • no ei aivan

      no... et taija oikeen tietää mistä puhut. kielillä puhuja puhuu, mitä henki laittaa hänen suuhunsa. en muista raamaun kohtaa, mutta paavali kuvaa, miten kielillä puhuja puhuu Jumalan salaisuuksia. kielilläpuhuja "raketaa" itseään, "Sentähden rukoilkoon se, joka kielillä puhuu, että hän taitaisi selittää" tämän tarkoitus oli se, että koko seurakunta voisi myös rakentua.

      vähän menee kauas noi sun "huilu lyyra pasuuna" juttus. en näe mitään syytä, miksi paavali olisi puhunus tollasta salakieltä.

      itse puhun kielillä, eikä kyse tosiaankaan ole mistään transsista. ei sitä ymmärrä, ellei sitä itte koe...enkä mä sitä sulta enkä muiltakaan odota. "piis" ja "laav"

      • Albertti41

        Moniin tämän ajan kieli ilmiöihin ei kuitenkaan saa tukea Raamatusta, vaikka monet selittäjät ovat parhaansa panneetkin. En epäile hetkeäkään etteikö Jumala anna lapsilleen sellaisia lahjoja kuin tahtoo, vaikka enkelten kielen. Mutta kun ihminen alkaa puhua hengellisessä kokouksessakin kieltä joka ei ole mitään kieltä, ei edes enkelten kieltä, herää kysymys, mistä on kysymys? Varsin usein olen kohdannut kielillä puhujia jotka ovat toistaneet vain muutamaa sanaa jopa lähes parikymmentä minuuttia, onpa ollut niinkin että henkilö on toistanut yhtä ainoata sanaa. Toinen ongelma on kielten selittäjillä, kun muutama selittäjä tulkitsee sitten samaa kielilläpuhujaa, niin varsin yleistä on että jokainen niistä selittää täysin eri asiaa. Onpa käynyt niinkin että joku selittäjistä on selittänyt asioita Raamatun vastaisesti. Pyhä Henkihän ei koskaan puhu itseään vastaan. Kun Jumala antaa ihmisille armolahjoja niin hän myös toivoo että lahjan saaja käyttää niitä ei suinkaan itsekkäisiin tarkoituksiin vaan sielujen pelastamiseen eli pelastussanoman eteenpäin viemiseen, ei ainoastaan lähiseudulle vaan kaikkeen maailmaan, se on hänen ykköstavoitteensa. Se ei olisi mahdollista ilman kielillä puhumisen lahjaa. On sitten eri asia miten tuon lahjan kukin saa, silmän räpäyksessä vai ajan kanssa opiskelemalla, mutta ilman Jumalan voimaa sitä ei kukaan saa. Sielunvihollinen pyrkii tekemään tietenkin kaiken tyhjäksi, ja mielellään tarjoa omia vaihtoehtojaan, eikä meillä ole syytä aliarvioida hänen yliluonnollisia kykyjään ja taitoaan pettää uskoviakaan. Sanoihan Jeesus: "Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa". Kyllä Jumala myös tietää milloin ihminen täyttyy Hengellä ja lähimmäiset voivat nähdä varsin luotettavasti sen Hengen hedelmistä. Jos hedelmät ovat Pyhästä Hengestä tai vastustajasta.
        On todella tärkeätä tutkia henget. Koska sillä alueella meitä uskovia viedään helposti kuin pässiä narusta lopun aikana. Henkien erottamisen armolahja onkin eräs tärkeimmistä. Toisaalta meidän on hyvä muistaa ettemme tuomitsisi väärällä tavalla niitä uskovia jotka ovat eksyksissä näissä hengen asioissa, vaan rakkauden hengessä lähestyisimme heitä huomaamaamaan asiat Raamatun valossa nähtynä. Se tie on ainut joka vie perille, koska olemme kuitenkin kaikki vajavaisia puutteellisia aina joissakin asioissa ja se meissä myös näkyy.


    • TÄYTTÄ

      SEKAVAA OMAN MIELEN HUURUILUA.....

    • Sekoilet
      • KTS

        KTS tuli kutsumukseen syksyllä 1971 koulun uskontotuntien innoittamana.

        Herätykseen hän tulu oikeaoppisen synnintunnustuksen ja sitä seuranneen synninpäästön kautta 9.huhtikuuta 1992 eli Agricolan päivänä.

        Vanhurskautus eli Uudestisyntyminen vedestä tapahtui täysin oikeaoppisesti kevät-talvella 1996, kun KTS antoi anteeksi muille kuten oli itse anteeksi saanut.

        Ja nyt jatketaan pyhitystiellä eteenpäin gnoosista (tietoa) kartuttaen.


      • ...-
        KTS kirjoitti:

        KTS tuli kutsumukseen syksyllä 1971 koulun uskontotuntien innoittamana.

        Herätykseen hän tulu oikeaoppisen synnintunnustuksen ja sitä seuranneen synninpäästön kautta 9.huhtikuuta 1992 eli Agricolan päivänä.

        Vanhurskautus eli Uudestisyntyminen vedestä tapahtui täysin oikeaoppisesti kevät-talvella 1996, kun KTS antoi anteeksi muille kuten oli itse anteeksi saanut.

        Ja nyt jatketaan pyhitystiellä eteenpäin gnoosista (tietoa) kartuttaen.

        ....


      • KTS
        ...- kirjoitti:

        ....

        Etkä ole minun rippi-isäni, jolle kertoisin lankeemuksistani.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2515
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1595
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1548
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      105
      1368
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe