budapestin kentältä keskustaan

KoooMikko

Moi!!

Miten olette menneet lentokentältä hotellillenne Budapestissa?? Mitä on kustantanut ja onko ikäviä kokemuksia? Entä takaisin meno, eli miten aikaisin pitää olla kentällä ennen koneenlähtöä ja onko siellä mitään virikkeitä eli tekemistä siellä terminaalissa?

6

1634

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gillian

      Taksilla pääsee tietenkin helpoimmin. Siellä on myös sellaisia kimppatakseja.
      Jos on vähän seikkailumieltä, voi käyttää julkisia. Ei maksa paljon, en muista enää tarkkaa hintaa (hae budapest info -yhdistelmällä, niin saat ajantasaista tietoa).
      Lentokenttäbussilla pääsee sinisen metrolinjan alkuun (= 1 kertalippu). Sitten metrolla keskustaan tai mille asemalla haluat (= 1 lippu). Voit ostaa lentokentältä Budapest-kortin (vapaata matkustelua, ei välttämättä päde lentokenttäbussissa) tai metroasemalta 10 - 20 kertalipun vihon. Kun vaihtaa välinettä tai suuntaa, tarvitaan aina uusi lippu (ei vaihto-oikeutta). Se sinisen metrolinjan alkupään asema on aikamoinen paikka. Pidä kaikki arvokas pois taskuista, käsilaukusta, repun etutaskuista tms. ja piilota rahasi, lentoliput, passit yms. paidan alle. Siellä asuu nurkissa ja sillan alla asunnottomia.
      Homma kyllä sujuu ihan juohevasti. Kentällä täytyy olla ajoissa kuten muuallakin. Siellä on kauppoja ja ravintoloita ihan kiitettävästi.
      Huom! Budapestissa on kaksi terminaalia. Jos esim. ajelet sinne taksilla, kerro kuskille oikea terminaali, jonka näet lentolipusta (Ferihegy?). Terminaalit ovat muutaman kilometrin päässä toisistaan. Lähempänä kaupunkia oleva on pieni, mutta sieltäkin lennetään ympäri Eurooppaa.

      • Veka

        Kaikki isot lentoyhtiöt lentävät Ferihegy 2:een, joka on se pääkenttä. Toinen muistuttaa lähinnä Rovaniemen lentokenttää. Bussi numerto 96 ajaa sinisen metron päätepysäkille, siihen kelpaa Budapest-kortti. Yleensäkin Budapestissä kannattaa kulkea julkisilla. Takseista on jonkin verran varoiteltu. niissä saattaa olla epärehellisiä joukossa.


      • Anna

        Tuossa oli vanhentunutta tietoa. Nykyään on näin:

        Jos ostat tavallisen lipun, sillä e voi vaihtaa. Osta siis vaihtolippu, jolla voi vaihtaa. Sellaisiakin on, ovat vähän kaliimpia.


    • jkk

      Joo mekin mentiin tolla maksitaksikimppakyytisysteemillä kentältä keskustaan. Siinä pää(?)ulko-oven vieressä olevalta tiskiltä saa oikein ystävällistä tietoa kyydistä, kuin muistakin asioista. Sitten vaan siihen ulko-ovelle odottelemaan autoa. Näin ainakin pari vuotta sitten.
      Ja oli halpa kyyti, ei kannata ainakaan taksilla ajaa!
      Mekin sitten ajeltiin metrolla aika paljon siellä muuten, monet asemat on ihan näkemisen arvoisia paikkoja (hienoja kaakeleita, puuta, tai sitten aivan hirveää..)ja miksei ne metrotkin :)
      Meillä oli takaisin tullessa hirveät jonot siellä kentällä joka tiskille, oltiin siellä finnairin suosittelemaan aikaan ennen lähtöä, eikä jäänyt yhtään liian paljon aikaa.
      Tulipas hyvä mieli muistellessa...hyvää matkaa sullekin!

    • linkilla M3

      linkilla lentoasemalta kaupunkiin, menee metron paattarille. osta transfer lippu niin paaset eteenpain (27o)automaatista. Helppoa ja halpaa

    • westend

      Jos menee julkisella kulkuneuvolla keskustaan, niin kaupunkilinjan bussilla numero 93 muistaakseni sinisen metrolinjan päätepysäkille (Köbanyà Kispest). Laatikkomuotoinen asema hökötys, rullaportaat menevät ylös ja sieltä pääsee sinisen metrolinjan päättärille, josta kaupunkiin menee n. 20 min. Kertalippu on 145 ft eli n. 60 snt/hlö.
      Lentoasemalta kannattaa jo ostaa turistjegy.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2926
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2490
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2250
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1817
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe