Opiskelu sairaanhoitajaksi

Sapou

Kertokaa minkä pituisia päiviä teillä on ollut ja jos haluat niin kerro myös koulu missä opiskelit. Tiesikö kaikki päivät etukäteen valmiiksi vai tuliko päivän aikana yllätyksiä ja joutuikin jäämään pidemmäksi aikaa? Töiden ja lemmikkien takia tässä mietiskelen asiaa :) Muutenkin saa jakaa kokemuksia sairaanhoitajaksi opiskelusta!

6

205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jojonkinaikaa

      Koulua oli ma - pe noin klo 8-16, hiukan vaihdellen. Illat ja viikonloput vapaat, paitsi lukemista, kirjallisia töitä ym.

      Harjoittelu on sitten asia erikseen.

      Aluksi kannattaa keskittyä pelkkään opiskeluun.

    • kouluissaoneroja

      Aika hyvin pystyi itse valitsemaan kursseja ja säätämään päivän pituutta. Opiskelut on mitoitettu täysaikaisesti, mutta jos valitsee monimuotototeutuksia ja verkkokursseja, niitä voi tehdä muulloinkin kuin 8-16 välillä arkisin. Harjoitteluissa on läsnäolopakko ja tunnit lasketaan työvuorolistan mukaan.

    • laureassa

      Opiskelen monimuoto-opintoina. Opiskeluun kuuluu lähipäiviä, etäpäiviä, intensiiviviikkoja ja harjoitteluja.

      Lähipäivinä on opetusta 2 päivänä viikossa 8-16. Lisäksi menee aikaa matkoihin. Moni hoitoalan työssä oleva pitää viikon vapaapäivät lähipäivinä ja on viikonloput töissä.

      Loput 3 päivää viikossa opiskellaan etänä. Etäpäivinä ei yleensä ole pakollisia sovittuja aikoja milloin pitää olla verkossa paikalla, mutta joskus on ja ne sovitaan kurssilla. Etäpäivien aikana menee opiskeluun 8 tuntia, mutta itse voi päättää mihin aikaan opiskelee, eikä mene aikaa matkoihin. Joillakin työpaikoilla saa yövuorossa tehdä opiskelutehtäviä, jos on hiljaista.

      Intensiiviviikkoja on pari kertaa vuodessa, silloin on työpajoja, simulaatioita tai muita pakollisia harkkoja koululla koko viikon 8-16. Ne ilmoitetaan etukäteen. Intensiiviviikkojen aikana ei minusta voi käydä töissä, vaikka kyllähän sitkeimmät on käyneet yöllä töissä ja tulleet aamulla suoraan yövuorosta kouluun. Monet pitää intensiiviviikkojen aikana vuosilomapäiviä.

      Harjoitteluja on puolet opiskeluista, paikalla ollaan ohjaajan työvuorojen mukaan täydet päivät, ei yövuoroja. Harjoittelujaksojen aikana ei voi käydä lisäksi muualla töissä. Se on varmasti kielletty jo potilasturvallisuuden vuoksikin. Harjoittelujaksojen ajaksi pitää ottaa töistä vapaata.

      Päivät tietää yleensä etukäteen valmiiksi. Ei ole tullut suuria yllätyksiä,. Joskus me jäädään muuten vain tekemään ryhmätyötä kirjastoon koulupäivän jälkeen.

      Mitä lemmikkejä sulla on? Vaatiiko ne paljon hoitoa?

      • Sapou

        Hei

        Kiitos vastauksesta vaikka olenkin menossa ihan päiväopiskeluihin. Minulla on kaksi koiraa, mutta tarvittaessa saan kavereita niitä ulkoiluttamaan jos päivät ovat pitkiä. En kuitenkaan haluaisi, että joka viikko näin tarvitsisi välttämättä tehdä... Olen toki varautunut, että lääkärinluentoja saattaa olla iltaisin ja joudun heti koirat jättämään yksin kun olen ne koulupäivän jälkeen lenkkeilyttänyt, mutta ei se ole ongelma.


      • onkoniitävieljossai

        Meillä ei ollut lääkäriluentoja. Niiden tilalla on nykyään verkkoluentoja ja sitten simulaatiohluokassa harjoituksia. Simulaatiot on päivällä ja verkosta voi kuunnella luennot koska vain ja kotonakin.


    • sh20017

      Mulla on eka lukukausi takana (päiväopetus). Alkusyksystä oli aika paljon vapaata, monena viikkona oli vaan 1-3 päivää lähiopetusta. Oli paljon itsenäisiä tehtäviä ja ryhmätöitä. Joulua kohden tahti tiheni ja lopulta meillä oli aina ma-pe koulua ja pitkiä päiviä. Koulu alkoi aikaisintaan 8:30 ja saattoi kestää puoli viiteen. Viikonloput oli vapaat, mutta tentteihin tuli luettua paljon ja itsenäisiä tehtäviä oli kauheasti vapaa-ajalla.

      Tuleva kevään lukukausi näyttää lukkarin puolesta epäilyttävän tyhjältä, koko kevät vaan 1-3 päivää lähiopetusta viikossa ja lyhyitä päiviä (lukuunottamatta työharjoittelua). Luultavasti tulee siis olemaan taas paljon itsenäisiä tehtäviä ja projekteja jne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      307
      3441
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1639
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1389
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1270
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1171
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      173
      1093
    Aihe