perintövero

flikka34

Hei,sain asunnon perintönä,huonokuntoinen tosin..
Jos nyt perukirjojen jälkeen remontoin asuntoa ja myyn sen niin nostaako se perintöveron määrää jollain tavalla?

15

234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiNostaVeroa

      Ei nosta.

      Asunto arvostetaan kuolinhetken mukaiseen arvoon, mikä katsotaan asunnon hankinta-arvoksi perilliselle - ja mistä sit menee Perintöveroa osana koko jäämistön Perintöverosta.

      Sitten, kun asunto joskus mahdollisesti myydään, niin siitä saa joko enemmän tai vähemmän (tai kenties saman) kuin mikä oli se hankinta-arvo ja sen mukaan sit määrätään joko luovutusvoiton veroa tai tappiokaupasta jää luovutustappiota vähennettäväksi mahdollisista luovutusvoitoista jne...

      • Niin___

        "luovutustappiota vähennettäväksi mahdollisista luovutusvoitoista"

        Vuonna 2016 ja jälkeen syntyneet luovutustappiot voi vähentää kaikista pääomatuloista, ei pelkästään luovutusvoitoista


      • Lawetorder

        Vai hankinta-arvo??? Höpö höpö, perintöverotus taphtuu könttäsummasta, vaikka ne arvotetaan kaikki erikseen, eli asunto yksi 10 000€, asunto kaksi 55 000€ - velat 15 500, niin loppusummasta menee perintövero, ei ole mitään hankinta-arvoja, ettekö tuon enempää tiedä? Sitten jos myydään asunto yksi remontoituna 25 000€ niin menee veroa hankintarvo vähennettynä myyntihinnasta ja siitä erotussummasta menee luovutusvoittovero. Varainsiirtoveron maksaa ostaja ostohinnasta 4% veron eli 25 000€ 4%.

        Jos on jotain virheitä selittämässäni asiassa, niin selvitän sen.


      • Onnibonni

        EiNostaVeroa taisi kyllä mainita, että perintövero menee koko jäämistöstä...


      • deadmanwalking2

        Joskus voi käydä niin, että omaisuus myydään perintöverotuksen toimittamisen jälkeen, jolloin huomataan, että omaisuudesta saatu myyntihinta oli huomattavasti suurempi kuin omaisuuden perintöverotusarvo. Tällöin saadusta myyntivoitosta tulee maksaa luovutusvoittoveroa.
        Tällaisissa tilanteissa perintöverotusta voidaan oikaista. ---->Perintöverotuksessa omaisuudelle vahvistettua arvoa korotetaan, joka puolestaan kasvattaa maksettavan perintöveron määrää.<--- Vastaavasti suurempi perintöverotusarvo pienentää saatua luovutusvoittoa, jolloin maksettavan luovutusvoittoveron määrä pienenee. Tämä johtaa perillisen kannalta pienempään kokonaisverorasitukseen, koska perintöverotus on kevyempää kuin luovutusvoittoverotus.


    • Muistathan sitten säilyttää remonttiin liittyvät kuitit, koska ne voit hyödyntää sitten varainsiirtoveron yhteydessä, jos hyvinkin myyt asuntosi kalliimmalla kuin perunkirjoitusarvo.

    • Lawetorder

      Kysyn tuohon asiaan, että onko ainoa perijä, onko perinnönjako suoritettu vaiko mihin perustuu tuo saaminen, koska perukirjoitus ei ole mikään saamisoikeuden antaja, vaan perinnönarvon verotusilmoitus verottajalle.

      • EiNostaVeroa

        Hmm.. aloittajan viestistä mielestäni kävi ilmi, että hän on ainoa perijä. Tällöin jo Perukirja on tosite myös 'perinnönjaosta', vaikkei sellaista varsinaisesti edes tapahdu ainoan perillisen tapauksessa.


      • Lawetorder
        EiNostaVeroa kirjoitti:

        Hmm.. aloittajan viestistä mielestäni kävi ilmi, että hän on ainoa perijä. Tällöin jo Perukirja on tosite myös 'perinnönjaosta', vaikkei sellaista varsinaisesti edes tapahdu ainoan perillisen tapauksessa.

        Lueppas perintökaari uusiksi.


      • Lawetorder
        EiNostaVeroa kirjoitti:

        Hmm.. aloittajan viestistä mielestäni kävi ilmi, että hän on ainoa perijä. Tällöin jo Perukirja on tosite myös 'perinnönjaosta', vaikkei sellaista varsinaisesti edes tapahdu ainoan perillisen tapauksessa.

        Lisäksi aloittajan kirjoituksesta, ei edes rivienvälistä ilmene hänen yksin olevan perijä, vaan selkeästi ilmaisee, että sain perintönä, eli monikkomuoto ja lisäksi hän kysyy perukirjoitusvaihetta jolloinka perintöarvo on jo asetettu, ei siis mahdollista pesänselvitystä/jakoa ja sen jälkeistä aikaa.


      • EiNostaVeroa

        Aloittajan tekstissä mikään ei ole monikossa.. ..mut en jaksa tuosta enempää jaakailla.

        Joka tapauksessa itse olen ollut ainoana perijänä kaksikin kertaa ja Perukirja on ollut näissä tapauksissa sekä vainajan omaisuus-/veroilmoitus sekä sen perusteella jäämistö on siirretty minulle - siis ilman mitään erillistä Pesänjakoa.


    • flikka34

      Mitä eroa on näillä kahdella asialla.

      1. asunnon arvo on 100tuhatta,myyn sen asunnon 150tuhannella
      2.asunnon arvo on 100tuhatta,remontoin asuntoa 50tuhannella ja myyn sen 150 tuhannella.

      Miten asia vaikuttaa joko perintöverotuksen oikaisuun tai myyntivoittoveroon jne?
      Onko lopputulos verotuksen kannalta sama vai eri?

      • Vähennyksiä-ja-ei

        Asunnon arvolla tarkoittanet tässä sen hankinta-arvoa (siis sen osto-, lahja- tai perintöarvoa jollain menneen ajan hetkellä X)?

        Oletetaan, että kyse on alussa mainitsemastasi perintöasunnosta, minkä arvoksi Perukirjaan on määritelty 100ke. Tuo summa on osana koko perinnön arvoa ja siitä maksat perintöveroa.

        Perinnön jälkeinen elämä:
        1: Saat voittoa 50ke, mistä maksat luovutusvoittoveroa
        2: Kuten kohta 1, mutta voit vähentää remonttikuluja, jolloin verotettava voitto-osuus pienenee

        Perintöverotukseen asunnon edelleenmyynti ei enää vaikuta...
        ...paitsi, jos asunnon myynti on tapahtunut tyyliin vain muutaman kuukauden sisään perimisen jälkeen (jolloin Perukirja on juuri verottajan käsittelyssä tai ei ole vielä otettu käsittelyyn), saattaa käydä niin, että Perintöverotuspaperissa on asunnon myynti jo huomioitu ja asunnon Perintöverotusarvo on muutettu todellisen myyntihinnan mukaiseksi. Perintövero on yleensä kevyempi kuin luovutusvoittovero, joten tässä ei sinänsä ole ongelmaa.

        Jos sen sijaan olet lisäksi jo tuolla välin remontoinutkin asuntoa, niin remonttikuluista tulee tehdä erillinen selvitys ja pyytää sitten oikaisua määrättyyn perintöveroon.


      • Lawetorder

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2936
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2692
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2168
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1757
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe