Keskustelua on ollut paljon siitä että kannattaako ammattiliittoon edes kuulua koska he eivät edes tee mitään kun työntekijöitä irtisanotaan.
Toinen ammattiliittojen epämääräisyys on se että he omistavat ison osan isoista asuntojen vuokraustoimintaa pyörittävistä yrityksistä joissa koko ajan nostetut vuokrat aiheuttavat taviksille ongelmia.
Ammattiliitot harrastavat siis tuottavaa businesta erityisesti asuntobusineksen ympärillä. Kun maksat kalliin jäsenmaksusi niin vuokralla asuessasi maksat mahdollisesti myös ammattiliitolle korkeat vuokrat asumisestasi.
Minusta täysin moraalin vastaista ammattiliitoilta.
Ammattiliitot ja niiden kytkyt
32
658
Vastaukset
- sdadfsda
Yhteisten asioiden hoito on tänä päivänä kovaa businesta ja sillä voi tienata todella hyvin, esimerkkinä vaikkapa kansanedustajien sopeutumiseläkkeet. Ensin hyvällä palkalla hoidetaan kansanedustajien työtä, vuodessa 4.5 kuukautta lomaa. Samalla pidetään vanhaa työpaikkaa varalla. Kuukausipalkka yli 6000 euroa ja siihen korvaukset päälle. Sitten aikanaan kansanedustajan työ loppuu, palataan vanhaan työpaikkaan ja nostetaan samalla hyvää sopeutumiseläkettä.
Kaukana ovat ne ajat, jolloin meillä oli kansanedustajina ja muina edustajina ihmisiä, jotka tekivät työtänsä muun työn ohessa, aatteen palosta, meidän kaikkien hyväksi, eivät rikastuakseen. Silloin päätöksetkin olivat parempia.- EiKotimaata
Moni onkin todennut että Suomi kuoli siinä vaiheessa kun sodan kokeneet sukupolvet kuolivat vanhuuteen ja ahneet pääsivät valtaan. Pitänee täysin paikkansa.
- Nilkkejäriittää
Insinööriliiton tehtävä on kerätä jäseniltä rahat jäsenmaksuilla jäsenien hyötymättä siitä mitään ja vielä kermana kakun päällä vetää vuokra-asujilta järjettömät vuokrat.
Sen jälkeen UIL voikin kirjoittaa jäsenlehdessään että on tärkeää kuulua liittoon. - pohdintaa.asiasta
Noo... kai ammattiliitollakin saa olla omistuksia. Kysymyksesi oiisi oikeutettu, mikäli littojen omistamissa asunnoissa asuisi vain liiton jäseniä, mutta näinhän ei ole. Tämä pikku yksityiskohta tuppaa "unohtumaan" kun asiasta keskustellaan.
Sinänsä itselläkin on ollut usko koetuksella liiton edunvalvontatoiminnassa. Palkankorotusneuvotteluissa on epäonnistuttu jo vuosia ja tekstipuolessa annetaan periksi vähän asiassa kuin asiassa. Kiky oli pohjanoteraus: kun siihen suostuttiin, työnantaja voi laskeskella, että suostutaan mihin vain. Ja oikeassa on.
Itse kuulun liittoon lähinnä siksi, että jos vaikka saan laittomasti kenkää, ei minun tarvitse käydä oikeutta omalla kustannuksellani, jos asia haiskahtaa vähänkään selvemmin. Ja mieluummin annan liiton kuitenkin vääntää niistä teksti- ja palkka -asioista. Jos joutuisin itse neuvotteluihin suoraan työnantajan kanssa, häviäisin varmasti paljon enemmän.
Voisi olla oikeudenmukaista, että TES koskisi vain liiton jäseniä. Sitä ei taida edes työnantajapuoli haluta. Jos ollaan aivan rehellisiä, jo viimeiset parikymmentä vuotta on vallinnut konsensus sopijapuolten kesken. Pidetään pikku teatteri ja sitten mennään yhdessä kelohuvilalle saunomaan.- Sijoitusyrityskö
Ei niinkään pientä, case VVO
"Yle kertoi pari viikkoa sitten, että ay-liike on saanut viiden vuoden aikana lähes 50 miljoonaa euroa VVO:n vuokraosinkoja. Ammattiliitot kuittaavat vuokratuotoista verovapaat osingot. Vuokrien nousua maksetaan suuressa määrin pienituloisille maksetuilla asumistuilla.
Ammattiliitot ja -yhdistykset omistavat yli 60 prosenttia Suomen suurimmasta yksityisestä vuokra-asuntoyhtiöstä VVO:sta." - Pätemättömyys
Palvelun sijaan esim Insinööriliitto hoitaa businesta enemmän kuin jäseniensä etuja.
Jäsenien kysymyksiin ei vastaa enää lakimiehet vaan 'palveluneuvojat' jotka useimmiten eivät tiedä edes miten lomat kertyvät Tsl:n mukaan. - asioista.selvää.ensin
Pätemättömyys kirjoitti:
Palvelun sijaan esim Insinööriliitto hoitaa businesta enemmän kuin jäseniensä etuja.
Jäsenien kysymyksiin ei vastaa enää lakimiehet vaan 'palveluneuvojat' jotka useimmiten eivät tiedä edes miten lomat kertyvät Tsl:n mukaan.Kannattaa kuulua siihen liittoon, minkä työehtosopimusta työpaikalla noudatetaan. En tiedä missä insinööriliitto on tehnyt työehtosopimuksen, mutta ei ainakaan meillä. Silti jotkut siihen kuuluvat, mutta miksi, sitä sopii kysyä.
- Eiturhiajäsenmaksuja
asioista.selvää.ensin kirjoitti:
Kannattaa kuulua siihen liittoon, minkä työehtosopimusta työpaikalla noudatetaan. En tiedä missä insinööriliitto on tehnyt työehtosopimuksen, mutta ei ainakaan meillä. Silti jotkut siihen kuuluvat, mutta miksi, sitä sopii kysyä.
Ei aivan. Esim R & D tiimiin jollakin muulla kuin tekno-alalla työskentelevä ei hyödy juuri mitään toisen alan ammattiliitosta.
- näinsehommatoimii
Eiturhiajäsenmaksuja kirjoitti:
Ei aivan. Esim R & D tiimiin jollakin muulla kuin tekno-alalla työskentelevä ei hyödy juuri mitään toisen alan ammattiliitosta.
Riippuu miten teillä on järjestäydytty. Yleissitovuuden kautta luottamusmies tai nainen edustaa kaikkia työntekijöitä, myös niitä, jotka eivät kuulu liittoon eivätkä siten voi edustajaansa valitakaan.
- oiouoi
Pätemättömyys kirjoitti:
Palvelun sijaan esim Insinööriliitto hoitaa businesta enemmän kuin jäseniensä etuja.
Jäsenien kysymyksiin ei vastaa enää lakimiehet vaan 'palveluneuvojat' jotka useimmiten eivät tiedä edes miten lomat kertyvät Tsl:n mukaan."Palvelun sijaan esim Insinööriliitto hoitaa businesta enemmän kuin jäseniensä etuja."
Miten luulet, että Insinööriliittojen kovien palkkojen, palkkioiden ja muiden etuuksien, kuten esim. kokoukset ulkomailla tai jossain muussa mukavassa paikassa, maksaminen onnistuisi pelkästään jäsenmaksuilla?
Ammattiliitot ovat tapa hankkia parempi elintaso ... itselle, muiden rahoilla. Ei eroa esim. kansanedustajan työstä. Viime vuosikymmeninä näiden siivelläeläjien maäärä ja tienestit ovat paisuneet kuin pullataikina ja oikeita työtä tekevien määrä on vähentynyt.
- raadollisuus
Jos ei kuulu mihinkään niin se ainakin on vaihtoehto että kukaan ei aja etuasi ja työnantaja talloo varpaille ihan joka asiassa missä vain ilkeää ja mistä ei jää kiinni. Ei se työnantaja työntekijän etua halua vaan voiton maksimointia omalta kannaltaan.
- asdffsda
"Jos ei kuulu mihinkään niin se ainakin on vaihtoehto että kukaan ei aja etuasi "
Jos kuulut johonkin, jossa kukaan ei aja etuasi tai et kuulu mihinkään, eikä kukaan aja etuasi, ellet tee sitä itse, niin mikä ero näiden välillä loppujen lopuksi on? - Niinse
asdffsda kirjoitti:
"Jos ei kuulu mihinkään niin se ainakin on vaihtoehto että kukaan ei aja etuasi "
Jos kuulut johonkin, jossa kukaan ei aja etuasi tai et kuulu mihinkään, eikä kukaan aja etuasi, ellet tee sitä itse, niin mikä ero näiden välillä loppujen lopuksi on?Kautta maailmanhistorian, kaikki työntekijöiden palkkausta, työturvallisuutta ja hyvinvointia lisäävät asiat on saatu läpi työntekijöiden yhteisen järjestäytymisen kautta.
- kjkljdfs
Niinse kirjoitti:
Kautta maailmanhistorian, kaikki työntekijöiden palkkausta, työturvallisuutta ja hyvinvointia lisäävät asiat on saatu läpi työntekijöiden yhteisen järjestäytymisen kautta.
"Kautta maailmanhistorian, kaikki työntekijöiden palkkausta, työturvallisuutta ja hyvinvointia lisäävät asiat on saatu läpi työntekijöiden yhteisen järjestäytymisen kautta. "
Kyllä, mutta siinä vaiheessa meni pieleen, kun hommat ulkoistettiin ammattiliitoille. Nyt olisi taas aika tehdä ihan itse jotain asialle. - hhjkkjgghhjko
jos et kuulu liittoon - liitto ajaa asioita yleissitovuuden kautta - eli et vain pääse vaikuttamaan mutta asioistasi päätetään silti
- Anonyymi
Niinse kirjoitti:
Kautta maailmanhistorian, kaikki työntekijöiden palkkausta, työturvallisuutta ja hyvinvointia lisäävät asiat on saatu läpi työntekijöiden yhteisen järjestäytymisen kautta.
Tätä jotkut jääräpäät eivät vain suostu uskomaan millään.
- ei.anna.oikeaa.kuvaa.nyt
> Kautta maailmanhistorian, kaikki työntekijöiden palkkausta, työturvallisuutta ja hyvinvointia
> lisäävät asiat on saatu läpi työntekijöiden yhteisen järjestäytymisen kautta.
Oikeus työhön vai oikeus työttömyyteen - ammattiliitot eivät yhtään tuottavaa työpaikkaa ole koskaan perustaneet eivätkä perusta. Ongelma on ammattiliiton monopoliasema työpaikoilla - pitäisi olla liitollisia ja liitottomia työpaikkoja - sitten nähtäisiin kuinka homma toimii.- uyuyierer
"pitäisi olla liitollisia ja liitottomia työpaikkoja - sitten nähtäisiin kuinka homma toimii."
Tämä vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta asialta, jota insinööriliiton kannattaisi ajaa, jotta voisi näyttää miksi insinööriliittoon kannattaa kuulua. Olettaen tietysti, että insinööriliittoon kuuluvilla olisi kokeilun seurauksena parempi palkka. Jos niin ei käy, niin se olisi insinööriliiton loppu. Ja siitä syystä insinööriliitto ei koskaan aja tällaista kokeilua. - näin.tämä.pitää.nähdä
uyuyierer kirjoitti:
"pitäisi olla liitollisia ja liitottomia työpaikkoja - sitten nähtäisiin kuinka homma toimii."
Tämä vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta asialta, jota insinööriliiton kannattaisi ajaa, jotta voisi näyttää miksi insinööriliittoon kannattaa kuulua. Olettaen tietysti, että insinööriliittoon kuuluvilla olisi kokeilun seurauksena parempi palkka. Jos niin ei käy, niin se olisi insinööriliiton loppu. Ja siitä syystä insinööriliitto ei koskaan aja tällaista kokeilua.Tätähän ehdotettiin takavuosina, olisiko ollut 2014. Joku suurista liitoista sanoi, että nyt tehdäänkin sellaiset sopimukset, joissa palkankorotuksen saavat vain liittoon kuuluvat.
Asia haudattiin hiljaisuudessa. Työnantajapuolelle ei - yllätys yllätys - käynytkään se, että liittoon kuulumattomat jäisivät ilman korotuksia. Ei liene vaikeaa arvata, että parin kierroksen jälkeen liittoon kuuluminen alkaisikin kiinnostaa yhä useampia :P.
Asia liittyy tähän iänikuiseen pienyrittäjien kitinään yleissitovuudesta. Itse asiassa se on työnantaja, joka yleissitovuutta vaalii vielä työntekijäpuoltakin enemmän. Mutta se on hys hys, näistä puhutaan vain saunailloissa, julkisuudessa aihetta vältellään ja kierretään kuin kissa kuumaa puuroa.
Maailma on merkillinen paikka. Jonkinlaista elintasoa tässä maassa sekä työntekijälle että työnantajalle ylläpitävät vielä ne, jotka ymmärtävät ja jaksavat kuulua ammattiliittoon. Vapaamatkustajat eivät tätä tajua, mutta eivät he tajua paljoa muutakaan. Useimmiten kirja ei näiden kädessä pysy, eikä heikompiosaista ajatella missään elämän vaiheessa. Vasta sitten, kun itseltä lähtee matto alta, alkaa katsontakanta muuttua. Silloin on jo valitettavasti liian myöhäistä katua omaa itsekkyyttään. - ljlkj
näin.tämä.pitää.nähdä kirjoitti:
Tätähän ehdotettiin takavuosina, olisiko ollut 2014. Joku suurista liitoista sanoi, että nyt tehdäänkin sellaiset sopimukset, joissa palkankorotuksen saavat vain liittoon kuuluvat.
Asia haudattiin hiljaisuudessa. Työnantajapuolelle ei - yllätys yllätys - käynytkään se, että liittoon kuulumattomat jäisivät ilman korotuksia. Ei liene vaikeaa arvata, että parin kierroksen jälkeen liittoon kuuluminen alkaisikin kiinnostaa yhä useampia :P.
Asia liittyy tähän iänikuiseen pienyrittäjien kitinään yleissitovuudesta. Itse asiassa se on työnantaja, joka yleissitovuutta vaalii vielä työntekijäpuoltakin enemmän. Mutta se on hys hys, näistä puhutaan vain saunailloissa, julkisuudessa aihetta vältellään ja kierretään kuin kissa kuumaa puuroa.
Maailma on merkillinen paikka. Jonkinlaista elintasoa tässä maassa sekä työntekijälle että työnantajalle ylläpitävät vielä ne, jotka ymmärtävät ja jaksavat kuulua ammattiliittoon. Vapaamatkustajat eivät tätä tajua, mutta eivät he tajua paljoa muutakaan. Useimmiten kirja ei näiden kädessä pysy, eikä heikompiosaista ajatella missään elämän vaiheessa. Vasta sitten, kun itseltä lähtee matto alta, alkaa katsontakanta muuttua. Silloin on jo valitettavasti liian myöhäistä katua omaa itsekkyyttään."Ei liene vaikeaa arvata, että parin kierroksen jälkeen liittoon kuuluminen alkaisikin kiinnostaa yhä useampia :P."
Eihän tuo selviä kuin kokeilemalla. Liitto neuvottelee jäsenilleen palkankorotukset ja liittoon kuulumattomat neuvottelevat ihan itse. Kumpikohan saa isommat korotukset, ei ole vaikeaa arvata. Toki neuvottelutaitokin vaikuttaa.
"Uuden sopimuksen myötä palkkoja korotetaan kahden vuoden aikana keskimäärin 3,2 prosenttia."
Tuohon pystyy kuka tahansa milloin tahansa. 3.2% it-työläisen keskimääräisestä palkasta taitaa olla jossain 50 euron paikkeilla. Kuka tahansa, pienellä vaivalla ja lyhyillä perusteluilla, saa itselleen vähintään satasen lisää kahden vuoden päästä. Mutta nyt, kun liitto on neuvotellut tuon mitättömän korotuksen, on siihen päälle vaikea mennä yrittämään lisää, kun kerran palkanokorotukset on jo neuvoteltu. - näin.tämä.pitää.nähdä
ljlkj kirjoitti:
"Ei liene vaikeaa arvata, että parin kierroksen jälkeen liittoon kuuluminen alkaisikin kiinnostaa yhä useampia :P."
Eihän tuo selviä kuin kokeilemalla. Liitto neuvottelee jäsenilleen palkankorotukset ja liittoon kuulumattomat neuvottelevat ihan itse. Kumpikohan saa isommat korotukset, ei ole vaikeaa arvata. Toki neuvottelutaitokin vaikuttaa.
"Uuden sopimuksen myötä palkkoja korotetaan kahden vuoden aikana keskimäärin 3,2 prosenttia."
Tuohon pystyy kuka tahansa milloin tahansa. 3.2% it-työläisen keskimääräisestä palkasta taitaa olla jossain 50 euron paikkeilla. Kuka tahansa, pienellä vaivalla ja lyhyillä perusteluilla, saa itselleen vähintään satasen lisää kahden vuoden päästä. Mutta nyt, kun liitto on neuvotellut tuon mitättömän korotuksen, on siihen päälle vaikea mennä yrittämään lisää, kun kerran palkanokorotukset on jo neuvoteltu.Kyllä, mutta kuten sanottua, tämä ei käynyt työnantajalle. Työantaja halusi väen vängällä antaa samat korotukset myös liittoon kuulumattomille.
Ei yleiskorotus ainakaan itselläni koskaan ole ollut este neuvotteluille tai palkankorotuksille. Yleensä lisää liksaa on tullut, kun olen ottanut lisää hommia vastuulleni. Kerran tuli 1200 lisää kuukausipalkkaan yhdellä kertaa, yleiskorotuksen ollessa satasen luokkaa. Silloin toki otin riskin ja sanoin, että etsikää uusi tekijä jos meinaatte saada halvemmalla.
Off topic, mutta hämmästelen suuresti sitä, että työpaikallani on niin monia, jotka eivät edes tiedä mikä on ammattiliitto. Kahvipöytäkeskusteluissa paljastuu, että huuto on kova, mutta tietoa vähän tai ei ollenkaan. Nämähän ovat tietysti niitä työnantajan unelmatapauksia. - yytiin
näin.tämä.pitää.nähdä kirjoitti:
Kyllä, mutta kuten sanottua, tämä ei käynyt työnantajalle. Työantaja halusi väen vängällä antaa samat korotukset myös liittoon kuulumattomille.
Ei yleiskorotus ainakaan itselläni koskaan ole ollut este neuvotteluille tai palkankorotuksille. Yleensä lisää liksaa on tullut, kun olen ottanut lisää hommia vastuulleni. Kerran tuli 1200 lisää kuukausipalkkaan yhdellä kertaa, yleiskorotuksen ollessa satasen luokkaa. Silloin toki otin riskin ja sanoin, että etsikää uusi tekijä jos meinaatte saada halvemmalla.
Off topic, mutta hämmästelen suuresti sitä, että työpaikallani on niin monia, jotka eivät edes tiedä mikä on ammattiliitto. Kahvipöytäkeskusteluissa paljastuu, että huuto on kova, mutta tietoa vähän tai ei ollenkaan. Nämähän ovat tietysti niitä työnantajan unelmatapauksia."Kerran tuli 1200 lisää kuukausipalkkaan yhdellä kertaa, yleiskorotuksen ollessa satasen luokkaa. "
Nyt ollaan asian ytimessä. 12 kertaa parempi palkankorotus kuin mihin liitto pystyi. Tähän pitäisi kaikkien pyrkiä. Ongelmana on liiton neuvottelemat palkan"korotukset" (miksi niitä yleensä edes kutsutaan siten), jotka vievät pohjaa itse neuvotelluilta korotuksilta, jotka helposti olisivat 12 kertaa parempia. - näin.tämä.pitää.nähdä
yytiin kirjoitti:
"Kerran tuli 1200 lisää kuukausipalkkaan yhdellä kertaa, yleiskorotuksen ollessa satasen luokkaa. "
Nyt ollaan asian ytimessä. 12 kertaa parempi palkankorotus kuin mihin liitto pystyi. Tähän pitäisi kaikkien pyrkiä. Ongelmana on liiton neuvottelemat palkan"korotukset" (miksi niitä yleensä edes kutsutaan siten), jotka vievät pohjaa itse neuvotelluilta korotuksilta, jotka helposti olisivat 12 kertaa parempia.Miten niin ne vievät pohjaa pois itse neuvotelluilta korotuksilta? En ole huomannut sellaista.
Itselleni kelpaa kyllä liittokierrostenkin korotukset ihan mainiosti. - oiuoiu
näin.tämä.pitää.nähdä kirjoitti:
Miten niin ne vievät pohjaa pois itse neuvotelluilta korotuksilta? En ole huomannut sellaista.
Itselleni kelpaa kyllä liittokierrostenkin korotukset ihan mainiosti."Miten niin ne vievät pohjaa pois itse neuvotelluilta korotuksilta? En ole huomannut sellaista."
Huomaat kovin vähän. Työnantaja vetoaa näihin liiton tekemiin korotuksiin ja siten työntekijäkohtaisten korotusten neuvotteleminen on hankalampaa. Mikäli liiton korotuksia ei olisi, työntekijä voisi helpommin vaikuttaa omien korotusten määrään. - iouopiu
oiuoiu kirjoitti:
"Miten niin ne vievät pohjaa pois itse neuvotelluilta korotuksilta? En ole huomannut sellaista."
Huomaat kovin vähän. Työnantaja vetoaa näihin liiton tekemiin korotuksiin ja siten työntekijäkohtaisten korotusten neuvotteleminen on hankalampaa. Mikäli liiton korotuksia ei olisi, työntekijä voisi helpommin vaikuttaa omien korotusten määrään."Työnantajapuolelle ei - yllätys yllätys - käynytkään se, että liittoon kuulumattomat jäisivät ilman korotuksia."
Jos jokin menettely sopii sekä työnantajalle että työntekijöiden edustajalle eli liitolle, niin silloin pitäisi vähintään kulmakarvojen työntekijällä nousta.
Mutta kuten onkin jo todettu, työntekijäliitto on kovaa businesta eikä sitä businesta kannata vaarantaa olemalla hankala työnantajaliiton kanssa. Jos ette ole huomanneet, työntekijäliittojen johtajilla on aika h*lvetin hyvät palkat. Mikähän heidän palkankorotukset ovat oikeuttaneet, sekö että ovat pitäneet hyvin työntekijöiden puolta? Jos alle inflaatiotason suuruiset palkankorotukset ovat sitä, niin sitten. Saihan Katainenkin ja Stubb hyvät verovapaat virat EU:sta vaikka olivat sitä ennen johtaneet Suomen huonoimpia hallituksia koskaan. Nykyään ei enää palkita hyvistä tuloksista vaan ihan jostain muusta.
- Vahvakäsi
Perustakaa kilpaileva liitto niin homma ratkeaa helposti kun nykyinen ei tunnu olevan kuin haitaksi.
Voisi tietysti jäädä myös työnantajan päätösten ja hyvän tahdon varaan, jos ei järjestäytymistä nähdä tarpeelliseksi. - kdkdkkdkzkekdkk
Mun mielestä irtisanomisajan vois duunareilta poistaa IT-alalla kokonaan. Neuvottelisin itse paremman.
- oiuoiuu
Kun paikallinen sopiminen toteutuu, tämäkin tullee mahdolliseksi, jos vaan on sopimisen piirissä. Voi tietysti olla niinkin, että Suomen laissa on jokin kohta, joka määrää minimi-irtisanomisajan. Jos niin on, voit yrittää neuvotella ainoastaan minimiaikaa pidemmän irtisanomisajan, niin työntekijän kuin työnantajan puolelta. Maksimiaikaa tuskin tarvitsee laissa määrätä.
- Pakkoa
oiuoiuu kirjoitti:
Kun paikallinen sopiminen toteutuu, tämäkin tullee mahdolliseksi, jos vaan on sopimisen piirissä. Voi tietysti olla niinkin, että Suomen laissa on jokin kohta, joka määrää minimi-irtisanomisajan. Jos niin on, voit yrittää neuvotella ainoastaan minimiaikaa pidemmän irtisanomisajan, niin työntekijän kuin työnantajan puolelta. Maksimiaikaa tuskin tarvitsee laissa määrätä.
Onhan paikallinen sopiminen jo nyt mahdollista, mutta kas kummaa työnantaja ei käytä koskaan kuin sitä minimiä minkä laki sallii. Voisi antaa suuremmat korotukset ja pidemmättää irtisanomisajat kyllä.
- ndkdkdldkdkddkk
Pakkoa kirjoitti:
Onhan paikallinen sopiminen jo nyt mahdollista, mutta kas kummaa työnantaja ei käytä koskaan kuin sitä minimiä minkä laki sallii. Voisi antaa suuremmat korotukset ja pidemmättää irtisanomisajat kyllä.
Kyllä työantajalle sekin sopii, mutta myös työntekijän irtisanomisaika omasta pyynnöstä on sitten pidempi. Reilu peli molemmille siis.
- SilmäSilmästä
ndkdkdldkdkddkk kirjoitti:
Kyllä työantajalle sekin sopii, mutta myös työntekijän irtisanomisaika omasta pyynnöstä on sitten pidempi. Reilu peli molemmille siis.
Mielummin itse irtisnoessa lähtee heti. Tuntuu pahemmin kusettavan työnantajan nahassa.
Jos työnantaja on olut reilu niin sitten voi itsekin joustaa
- trami
katso keskustelu : ALOITE TASA-ARVOISESTA TYÖTTÖMYYSTURVASTA
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Anteeksi mies
En vaan osaa kohdata sinua ja olla normaali. En tiedä mikä vaivaa. Samaan aikaan tekee mieli tulla lähelle ja kuitenkin262886Ripeyttä asiointiin
Ottaa päähän yhden ja saman asiakkaan hitaus kassalla kun yhdellä kädellä nostelee ostoksia kärrystä ja välillä pitelee252058Palstan henkisesti sairaat ja lihavat
Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals1121568- 761329
Mietin aina vain
Minä niin haluaisin nähdä sinut. Ei tuo yhden ainoan kuvan katsominen paljon helpota... Miksi sinä et voisi olla se roh71288Kysyin kaikilta yhteisiltä tutuilta mielipidettä siitä, että kannattaako sinun kanssa alkaa!
Päätös oli lähestulkoon yksimielinen. Minunkin vaisto antoi vaaranmerkkejä, mutta järkytyin mitä sinusta kuulin. Aluksi1381196- 641036
Olen vähän
Hysteerinen se on totta. Etkai ymmärrä miten syvästi tunnen sinua kohtaan. Ja olet aina lähelläni. Olet osa jo jotain. I10954Ollaan kuin yö ja päivä
Monessa asiassa… molemmat ollaan kuitenkin älykkäitä ja tiedämme, ettei kannata edetä tämän pidemmälle.70911- 102892