Näkeekö kissanpentu yöllä?

Meillä pentukissa, joka on ns. sisäkissa. Näkeekö se yöllä mennä pissalaatikolle ilman valoa. Pissalaatikko on kylppärissä ja kissa nukkuu makkarissa, joten se joutuu menemään olohuoneen läpi.
Ilmianna
Jaa

45 VastaustaKissat sen enempää kuin kissanpennutkaan eivät varsinaisesti näe pimeässä mutta paremmin ne näkevät kuin me joten kyllä se osaa sinne ilman valoa mutta jos tahdot niin pistä laatikon ympärille hohtavaa teippiä tai jos ei itseä häiritse niin teippaa vaikka 'polku' makkarista kylppäriin.Teippiä myy laadukkaana mm. clas ohlson:
https://www.clasohlson.com/fi/Hohtava-merkkausteippi/34-1129
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kissat näkevät parhaiten hämärässä. Ne ovatkin aktiivisimmullaan siinä aamusta ja illasta, kun taas muun osan vuorokaudesta ne käyttää nukkumuseen ja lepäilyyn.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jumalauta jotain teippiä... ootko ton firman mainosmies vai mainoksen uhri? Ymmärrätkö, että tuo on täysin turha tuote ja että firmat uskottelevat sinulle, että sinun tarvitsee nyt ostaa heidän tuotteitaan? Sinulle on LUOTU TARVE kuluttaa. Jos haluat teippailla lattioita tai vaikka otsaasi, käytä maalarinteippiä, koska silläkään ei ole mitään vaikutusta mihinkään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kiitos vinkistä. Meillä ei varsinaisesti ole ihan pilkkopimeää, kun katuvalo paistaa ikkunan lähellä. Kissan pissa astia on ollut makkarissa ja toinen kylppärissä. Nyt ajattelin ottaa käyttöön vain yhden astian kylppärissä. Pitää kokeilla tuota teippiä. Kissa kyllä nukkuu makkarissa koko yön, mutta saattaa kuitenkin tarvita pissa astiaa yön aikana.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jos se laatikon löytää päivällä, niin löytää yölläkin.
Jos tulee tilanne ettei myöhemmin enää löydä, niin sitten on virtsatieongelmia, ja eläinlääkäri hoitaa kuntoon ;)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Voi hyvänen aika sentään, mitä ongelmia ihmiset kehittävät... Enpä ole ennen kuullut, että kissaa varten olisi hätävarjelun liioitteluna teippailtu reittejä vessalaatikolle ympäri kämppää. :D

On aivan satavarma asia, että kissa kyllä näkee pimeässä asunnossa. Kissan silmät osaavat käyttää hyväkseen erittäin pienenkin määrän valoa paremmin kuin ihmissilmä, joten kissa näkee pimeässä huomattavasti ihmistä paremmin. Täysin pilkkopimeässä ei tietenkään ole valoa ollenkaan, jolloin kissakaan ei eteensä näe, mutta asunnoissa ei koskaan ole täysin pimeää, vaikka ihmissilmin nähtynä pimeää olisikin. Niinpä voit olla varma, että kissa näkee kompuroimatta kulkea asunnossasi yöllä ihan siinä missä päivälläkin. Vähintään yhtä pimeäähän tuolla luonnossakin on yöllä, mutta oletkos kuullut petoeläimistä, jotka kompastelisivat jalkoihinsa öisin? Et ole, ja siihen on hyvä syy.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kuka luonnossakaan opastaa ilvekselle yöllä reitin hyökkäämään jäniksen tai kauriin kimppuun? :) Yöaktiivisia nääs. Kyllä ihmiset vaan on idiootteja ja tulee mieleen että onko tuollaiset avuttomat alkuunkaan edes soveliaita lemmikin pitoon.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
katuvalotkorpiin. "Kyllä ihmiset vaan on idiootteja ja tulee mieleen että onko tuollaiset avuttomat alkuunkaan edes soveliaita lemmikin pitoon. "

Huomasitko, että alussa sanoin Meillä pentukissa. Ja kissa on ollut meillä vasta viikon, jolloin vain makkarissa. Nyt näyttää, että se on rohkaistunut tutustumaan myös olohuoneeseen. Tästä on kyse, josko kissa arkailee pimeässä mennä olohuoneen kautta kylppäriin laatikolleen. Minä olen sen verran kaukaa viisas, että osaan ennakoida kaiken mahdollisen kissan sopeutumiseen. En halua meidän paksuille olohuoneen matoille kissan pissan hajua, enkä muuallekaan asuntoon. Alkuvalmistelu ja vahtiminen kuuluu kissanpennun hoitoon. Ja tiedoksi sinulle "katuvalotkorpiin", että petoeläimienkin pennut ovat arkoja liikkumaan pimeässä, pysyvät pesässään, eivät saalista, vaan niille saalistetaan ruoka.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Olet eläinrääkkääjä. Kissa kärsii joutuessaan olemaan luukussasi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
No sittenhän sinun ei tarvii asiaa täällä kysellä vaan toimit oman mielesi mukaan eli valot jokapaikkaan, neontikkuja seiniin, heijastavat teipit lattiaan yms diskopallot kattoihin. Jos esität kysymyksen mutta et odota siihen kuin yhdenlaisia vastauksia miksi kysyt? Ja tiedoksi sinullekin luonnon eläimien pennut ei pimeää pelkää. Se on inhimillistetyn päiväaktiivisen ihmisen oma käsitys asiasta. Petojen ei tarvii pelätä ja liikkuvat ne luonnon lihapaketit kasvinsyöjätkin siellä pimeässä luonnossa petojen keskellä pentuineen ja vasoineen maailmaa pelkäämättä mutta luonnollisesti varoen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Herääpäs nyt, pahvi. Alkuperäinen kysymyksesi kuului näin: Näkeekö kissanpentu yöllä? Siihen liittyen huolesi oli se, NÄKEEKÖ pentu hipsutella yöllä vessalootalle. Nyt tarina vaihtuikin sopivasti sen verran, että ongelma onkin se, USKALTAAKO pentu hipsutella pimeässä sinne lootallensa. Kaksi täysin eri asiaa, joten voit olla olevinasi vaikka miten kaukaa viisas, mutta viisasta sinusta ei saa tekemälläkään.

Jos pentu on arkajalka, niin siihen ei pimeys liity sitten millään tavalla. Pimeä ei kissaa pelota tippaakaan, joten mikään määrä typeriä valoja ei helpota pennun halukkuutta vessalaatikolle mennä.

Mistä sinä tuollaisen pelkuripennun olet edes hommannut? Jokaisen pennun ostajan velvollisuus on hankkia elukkansa vastuuntuntoiselta kasvattajalta, joka on sosiaalistanut pennut asianmukaisesti eikä luovuta pentua, joka ei kykene toimimaan normaalisti edes viikon jälkeen uudessa kodissa. Jos nyt olet mennyt tuollaisen arkajalan hankkimaan, niin pimeyden syyttäminen on täyden idiootin puuhaa. Jos pentu ei uskalla laatikolle mennä, niin keksi "kaukaa viisaana" miten helpotat pennun elämää ja autat sitä reipastumaan, mutta lopeta pennun inhimillistäminen ja pimeyden syyttäminen pennun arkuudesta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Aika oudolta kuulostaa, mutta mikäs siinä. Ehdottaisin että teipin sijaan voisit kokeilla pistokkeisiin laitettavia lasten yövaloja tms miksikäs niitä kutsutaan? Niitä pieniä joista tulee pehmeää valoa. Meillä on joka ikinen kissa ihan alusta asti pieninäkin vasta kotiin tulleina pentuina osanneet ja uskaltaneet päivisin ja öisinkin suunnata vessaan laatikolle ilman mitään systeemejä, enkä ole kenenkään muunkaan koskaan mitään viritellyt, mutta jotenkin vaan tulee mieleen just noi yövalohommelit että olisivat varmaan teipin sijaan parempia.
Ilmianna
Jaa
Miksi kidutat eläintä. Haluat kissan olevan vankina luonnottomissa oloissa. Päästä se ulos.
Ilmianna
Jaa
Ei tarvitse kissanpentu mitään valoja eikä heijastimia, löytää kyllä hiekkalaatikollle, jos vain ovet on auki. Kissa näkee pimeässä paljon paremmin kuin ihminen:)
Ilmianna
Jaa
KissatVapaaksi. Ai siis kaupungissa asuvana päästäisin kissan vapaaksi ulos.:)

mitenolisyövalo. Hyvä idea, sen ostan heti huomenna.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Asut kaupungissa ja sinulla on kissa vuokraluukussasi. Olisit heti kertonut, että olet sekaisin. Vain hullu ottaa metsän eläimen kaupunkiin. Onko sinulla lampaita vessassa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
höpöhöpöpönttö
2.12.2017 23:28
"Herääpäs nyt, pahvi. Alkuperäinen kysymyksesi kuului näin: Näkeekö kissanpentu yöllä? Siihen liittyen huolesi oli se, NÄKEEKÖ pentu hipsutella yöllä vessalootalle. Nyt tarina vaihtuikin sopivasti sen verran, että ongelma onkin se, USKALTAAKO pentu hipsutella pimeässä sinne lootallensa. Kaksi täysin eri asiaa, joten voit olla olevinasi vaikka miten kaukaa viisas, mutta viisasta sinusta ei saa tekemälläkään.

Kuten sanoin jo alussa, kissa on ollut meillä viikon ja asunut makkarissa, jossa sillä on ollut pissalaatikko. Tehnyt siihen aina. Nyt on saanut päivän ajan tutustua muihin huoneisiin ja pissalaatikoita oli makkarissa ja kylppärissä. Idea oli, että poistan makkarin pissalaatikon, koska kakkaa näköjään vielä yöllä. Nyt siis vain kylppärin pissalaatikko, johon kissanpentu tekee hyvin tarpeensa. Kysymykseni kissanpennun yö näöstä tein siksi, etten ollut varma näkeekö noin pieni kissa öisin. Koiranpennut eivät nimittäin näen. Kiitos kaikille asiallisesti vastanneille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tämähän käy koko ajan mielenkiintoisemmaksi!

"Kuten sanoin jo alussa, kissa on ollut meillä viikon ja asunut makkarissa, jossa sillä on ollut pissalaatikko."

Kilin kellit. Sinä ET ole missään kohtaa aikaisemmin kertonut, että pentu on ASUNUT makkarissa koko sen viikon, jonka se on teillä ollut. Vain makkarissa nukkumisesta on ollut puhetta.

Tästä päästäänkin siihen, mikä asiasta tekee entistä mielenkiintoisemman: Miten niin pentu on ASUNUT makkarissa ja nyt SAANUT päivän ajan tutustua muihin huoneisiin? Onko tuo nyt ymmärrettävissä siten, että pentu on pakotettu oleskelemaan vain makkarissa vai onko alkuperäinen oletukseni siitä, ettei se vain ole itse uskaltautunut makkarista minnekään oikeampi tulkinta? Kuitenkin kerrot, että pentu tekee vessassa olevaan lootaan hyvin tarpeensa, joten eihän tässä ole enää mitään järkeä. Joko se pentu uskaltaa mennä sinne vessassa olevalle lootalle tai sitten ei uskalla, joten mikä hemmetti tässä nyt on ongelmana? Pimeässä näkeminen ei todellakaan ole ongelma, joten unohda nyt jo ne idioottimaiset yövalot.

"Kysymykseni kissanpennun yö näöstä tein siksi, etten ollut varma näkeekö noin pieni kissa öisin. Koiranpennut eivät nimittäin näen."

Kilin kellit vol. 2. Luovutusikäisillä koiranpennuillakin on aivan taatusti näköelimet siinä kunnossa kuin aikuisillakin koirilla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
höpöhöpöpönttö "Kilin kellit vol. 2. Luovutusikäisillä koiranpennuillakin on aivan taatusti näköelimet siinä kunnossa kuin aikuisillakin koirilla. "
Koiranpennun silmien sauvasolut kehittyvät neljän kuukauden ikään asti. Sen iän jälkeenkään pentu ei vielä tarkkaan osaa erottaa 50m kauemmaksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Olet täys saapas. Mites veessä tuo mussulässytys liittyy hämäränäköön kun väität ettei koiran pennut näe yöllä mitään? Saletisti näkevät, joten mikään länkytys ei riitä sua enää pelastamaan. Anna katti parempaan kotiin. Sulla on selvästi tarpeeksi tekemistä itsesi kanssa, joten älä pidä puolustuskyvytöntä eläintä idioottiaivotustesi varassa. Susta ei ota mitään selvää kun jutut vaihtuu koko ajan. Jos on aikuisella ihmisellä noin surkea ulosanti, niin ihan säälittää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
KeskityVähän kirjoitti:
Olet täys saapas. Mites veessä tuo mussulässytys liittyy hämäränäköön kun väität ettei koiran pennut näe yöllä mitään? Saletisti näkevät, joten mikään länkytys ei riitä sua enää pelastamaan. Anna katti parempaan kotiin. Sulla on selvästi tarpeeksi tekemistä itsesi kanssa, joten älä pidä puolustuskyvytöntä eläintä idioottiaivotustesi varassa. Susta ei ota mitään selvää kun jutut vaihtuu koko ajan. Jos on aikuisella ihmisellä noin surkea ulosanti, niin ihan säälittää.
Ja sinä olet hävytön ilkimys. Sen olet osannut tehdä selväksi hyvin. Opettele käyttäytymään siivosti ihmisten kanssa, jos pystyt.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hiekkalaatikon pito kylppärissä on vähän kinkkinen juttu, koska sinä tai joku muu, yleensä sulkee oven siellä käydessään. Laita oven yläreunaan pyyheliina tai muu juttu, ettet sulje vahingossa ovea. Sen on oltava aina kissalle raollaan! Kokemusta on, yövieras sen meillä sulki, ja kisu paraka teki tarpeensa telkkarin taakse.
Ilmianna
Jaa
Ensimmänen yö koko asunnossa meni kissan kanssa hyvin. Klo 5 menin katsomaan, miten pimeää kylppärissä on. Oli tosi pimeää, mutta kun pissalaatikko oli valkoinen väriltään, niin hämärästi erottui. Tietysti kissa tuli perääni. En laittanut valoa ja kissa kaula pitkällä kulki pissalaatikolle päin. Haisteli tietysti myös, että tuolla se on. Sitten nousi laatikkoon ja kakkasi. Jep!
Ja kyllä kylppärin ovi on aina auki, että kissa pääsee sinne. Edellinen kissa oppi tassullaan aukaisemaan oven, kun pidin sen raollaan. Tämän kanssa ei olla vielä niin pitkällä.

KeskityVähän, Miten ihminen voi olla noin uskomattoman töykeä. Mitä hyötyä siitä saat. Ikinä en menisi sinun tasolle. Kommenttisi ei minua loukkaa yhtään, vaan ihmettelen, miten sairasta ajatusmaailmaa kannat. Luulisi itsellesi tulevan jo miettimistä, mistä johtuu.
Ilmianna
Jaa
Ihan sairasta pitää kissaa makkarissa viikon verran ennen kuin laskee sen koko asuntoon. Ja tämä vain itsekkäistä syistä kun pelätään kusia matoilla.Sairasta. Voi kissa raukkaa kun on ensin näytetty että vain makkarissa saat olla ja sitten yhtäkkiä laajennetaan reviiriä. Ihan kuin pieni pentu ei jo muutenkin olisi uudessa kodissa pyörällä päästään. Minä olen samalla kannalla kuin jokunen muukin ja väitän, että nyt on kissa ihan väärässä kodissa. Ei lemmikkejä tuolla tavalla pidetä.
Ilmianna
Jaa
"Ihan sairasta pitää kissaa makkarissa viikon verran ennen kuin laskee sen koko asuntoon. Ja tämä vain itsekkäistä syistä kun pelätään kusia matoilla.Sairasta. Voi kissa raukkaa kun on ensin näytetty että vain makkarissa saat olla ja sitten yhtäkkiä laajennetaan reviiriä. "

Kissanpentu tulee uuteen kotiin, jossa kaikki on outoa. Silloin tutustutaan omistajaan ja opetellaan ensin luottamus. Kissa oppi tuntemaan nimensä, oppi ettei telkkarin taakse hypätä, ettei tauluja tavoitella, ettei piirongin päälle kiivetä, ettei lasipöydän päälle hypätä, oppi sallimaan omistajan käsittelyn ja paljon muuta.

Ja kun luottamus on saavutettu, edetään seuraavaan vaiheeseen, kissan tapakasvatukseen, jollaista toivon sen ollessa aikuinen. Luottamuksen ja nimensä oppimisen takia kissa ei pinkaise karkuun jonkun huonekalun alle, ettei kutsuani tarvitse noudattaa. Kissa ei kiipeä keittiötasoille, ruokapöydälle, ei tavoittele verhoja, koriste esineitä, ei koske lattialla olevaan suureen fiikukseen ja nyt on omaksunut, että sillä on vain yksi vessa. Tämän kaiken kissa oppi 12 päivän aikana. Oletan, että oppii minulta läheisyyden saamisen kautta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Mistä sinä näitä "suuria ajatuksiasi" oikein revit? Takapuolestasi? Jaarittelusi ei liity millään tavalla siihen, mitä lainasit toiselta kommentoijalta. Ei niin mitenkään. Olet ihme natsisadisti, jos pienen pennun suljet makuuhuoneeseen oman mukavuutesi vuoksi. Sen kuuluu saada olla pentu ja tutkia ja ihmetellä ja tutustua _omaan_ aikatauluunsa, ei sinulle sopivan aikataulun mukaisesti. Ei lapsiakaan teljetä yhteen huoneeseen silloin kun äityliä laiskottaa siivota pienen mahdolllisia jälkiä. Sillä ei pentu mitään tavoittelemisen arvoista opi, että se teljetään pieneen tilaan viikoksi. Häpeä!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"Olet ihme natsisadisti, jos pienen pennun suljet makuuhuoneeseen oman mukavuutesi vuoksi. "

Varmaan "sadisti" joo. Kissanpentu kun ihan raukka yksinään oppi edellä kertomani asiat.:)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Niin olet. Mutta älä unohda natsia. Voit jeesustella minkä kerkiät, mutta mikään pennun tähän asti oppima ei _edelleenkään_ liity millään tavalla siihen, että vangitsit sen pieneen tilaan. Makuuhuoneeseen telkeäminen ei vieläkään opeta pennulle yhtään mitään oppimisen arvoista, joten teit sen _vain_ oman etusi vuoksi, et kissan parasta ajatellen. Noin laiskalla natsilla ei tosiaan pitäisi lemmikkejä olla ollenkaan peukalonsa alla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"joten teit sen _vain_ oman etusi vuoksi, et kissan parasta ajatellen."

Juu "oman etusi vuoksi", kun valvoin kissan takia ensimmäisen yön melkein kokonaan ja tarkkailin, missä kissa liikkui ja mitä teki. Seuraavat yöt kissa nukkui vieressäni ja päivisin tein tietokoneella asioita samassa huoneessa kissan kanssa. Joten kissa oli vuorokaudet ympäri aina valvonnassa. Tämä sen takia, että kissa heti nopeasti tottui minuun ja samalla siihen, ettei kaikki tavarat ole sen. Seuraavaksi onkin suuri asia, kun pitää oppia linja-autolla matkustamaan ja kyläilemään kissalle ihan vieraassa paikassa. Tämä ei mitenkään onnistuisi, ellen olisi luonut kissalle luottamusta minuun.
Ilmianna
Jaa
Minä jo ehdin lähestulkoon eilen asettumaan aloittajan puolelle, mutta tänään paljastuneen tiedon valossa olenkin nyt sitä mieltä, että kaikki haukut ovat täysin ansaittuja. On ihan sekopäistä selittää ummet lammet kaikesta mahdollisesta muusta, vaikka palautetta annetaan siitä, että olet tehnyt TÄYSIN VÄÄRIN sulkiessasi pienen pennun makkariin. Siihen ei mitkään linja-autot ja yövalvomiset liity mitenkään, joten älä nyt ihmeessä suu vaahdossa riehu kaikesta muusta. Pennun sulkeminen yhteen huoneeseen pitkäksi aikaa on JULMAA, ja muusta jauhaminen on täysin irrelevanttia.
Ilmianna
Jaa
No jo on jutut, kissanpentu makkariin asumaan että oppii tavoille ja tottuu ihmiseen eikä pakene, mistä ihmeen navetasta tai ladon takaa se pentu on mahtanut tulla ei normaaleille pennuille mitään yhteen huoneeseen sulkemisia tarvitse että tottuvat eivätkä pelkää ihmisiä ja alkavat luottamaan ja oppivat tavoille. Onkohan minulla joku ihmekissa aloittajan mielestä, kun heti sai liikkua vapaana koko asunnossa ei tarvittu mitään valaistuksia yöllä kipot oli keittiössä ja laatikko vessassa ja sinne meni tarpeilleen. Oppi tavoille, osaa nimensä, tykkää liikkua valjaissa ulkona ei kiipeile hyllyissä tai keittiötasoilla, autossa ja linkassa ja junassa matkustaa nätisti kopassaan, vieraita kun tulee ei pelkää heitä ollenkaan.
Ilmianna
Jaa
Sama tyyppi, mutta eri nikillä jaksaa jäkättää. Ei ole vissiin muuta tekemistä. Aloittajalla oikein hyvin hallussa kissan hoito. Hyvää jatkoa!
Ilmianna
Jaa
Huh! Siinäpä tuli asiaa ja asian vierestäkin tuo makkarissa oleskelu pennulle ok,tiedän kokemuksesta että ne (niinkuin muutkin eläimet) tarttii 'tukikohdan' mistä voi turvallisesti tutustua (tai olla tutustumatta)uuteen kotiin eikä tuossa omistaja minusta puhunut mitään että pentu ois lukittu sinne makkariin se on vaan saanut olla missä halus ja sitten lähtenyt tutkimaan kämppää ja makkari on hyvä kun voi olla pennun kaa ja tutustua molemminpuolin ja vahtia ettei pennulle satu ainakaan mitään yks kaverin pentu mm.sai olla vapaasti ja se löytykin työpäivän jälkeen patterin välistä täysin jumissa koko patteri purettiin...
Eikä se teippi nyt niin huono idis ole onhan koirillekin pimeässä hohtavia palloja,frisbeitä ja pehmoleleluja,puhumattakaan kaikesta mitä ihmisille on tehty hohtavia juttuja.Ja sitä paitsi niin ihmiset kuin eläimetkin on yksilöitä toiset näkee paremmin toiset huonommin mm.ravinto vaikuttaa ja jos pistän vielä kumman esimerkin niin tuttuni joka asuu maalla omistaa kissan joka pelkää hiiriä aina kun bongaa hiiren niin alkaa valittaa emännälle! Joten ei se kissa niin vakio käsite ole. Ja se pimeässä tahi hämärässä näkö riippuu siitä miten hyvin Tapetum lucidum on kehittynyt ei se pikku pennulla välttämättä niin hyvä ole. Ja jos niitä vahinkoja syntyy niin hajut kuin tahratkin lähtee esim. Simple Solution Extreme Cat Stain and Odour Remover tahranpoistosuihkeella toinen hyvä vaihtoehto on CSI Urine Cat suihke mutta ensinmainittu parempaa molempia saa mm. Mustis ja Mirri liikkeistä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"Kuten sanoin jo alussa, kissa on ollut meillä viikon ja asunut makkarissa, jossa sillä on ollut pissalaatikko. Tehnyt siihen aina. Nyt on saanut päivän ajan tutustua muihin huoneisiin ja pissalaatikoita oli makkarissa ja kylppärissä."

tuossahan se lukee saanut tutustua muihin huoneisiin eli kyllä on sinne makkariin teljettynä ollut
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
pissahätä
"Juu "oman etusi vuoksi", kun valvoin kissan takia ensimmäisen yön melkein kokonaan ja tarkkailin, missä kissa liikkui ja mitä teki. Seuraavat yöt kissa nukkui vieressäni ja päivisin tein tietokoneella asioita samassa huoneessa kissan kanssa. Joten kissa oli vuorokaudet ympäri aina valvonnassa."

Ne oli sitten molemmat, kissa ja omistaja "teljettyinä" sinne makkariin. Kamalaa, viikon makkarissa tietokoneella ja kissa siinä vieressä. Kukahan niille ruat toi, eihän telkin takaa pääse mihinkään. :)
Ilmianna
Jaa
Ei yleensä, mutta tässä ongelmallisessa tapauksessa kissanpentusi tarvitsee reitillensä liiketunnistimilla toimivat halogeenivalot.
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
jomking
3.12.2017 19:05

"Ei yleensä, mutta tässä ongelmallisessa tapauksessa kissanpentusi tarvitsee reitillensä liiketunnistimilla toimivat halogeenivalot."

Sun kommenttisi paras. :) Mietin vaan, että kun aion viedä kissaa myös näyttelyihin, niin missähän olisi tarpeeksi suuri näyttelyhalli, ettei tule makkari mieleen. Ja vielä ihmetyttää, kun kissa on melkein koko päivän nukkunut saunan lauteella. Päivällä kutsuin kissaa sieltä makkariin päikkäreille. Tuli sänkyyn, mutta hetken kuluttua meni taas sinne saunaan. Tykkää näköjään lämpimästä, kun siellä on lattialämmitys ja patteri.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
no jo on meitä taas moneen lähtöön. annetaan sauna kissan olopaikaksi. no kaipa luulet siellä itse vielä puhdistuvasi ja raikas olo siitä kissan hajusta tulee.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kaikkeasitäon kirjoitti:
no jo on meitä taas moneen lähtöön. annetaan sauna kissan olopaikaksi. no kaipa luulet siellä itse vielä puhdistuvasi ja raikas olo siitä kissan hajusta tulee.
Saunassa ei puhdistutakkaan, vaan otetaan napakat löylyt.Ja mennen tullen käydään suihkussa pesuaineella pesemässä.Kyllä nahka kiiltää ja punoittaa sitten kauniisti saunan jälkeen, kun on kunnolla kuurattu :)

Kisulin weskilootaa en laittas saunaan.Kylppärin kuivaan nurkkaan se kyllä soveltuu, winks.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Saakäyttääwinks kirjoitti:
Saunassa ei puhdistutakkaan, vaan otetaan napakat löylyt.Ja mennen tullen käydään suihkussa pesuaineella pesemässä.Kyllä nahka kiiltää ja punoittaa sitten kauniisti saunan jälkeen, kun on kunnolla kuurattu :)

Kisulin weskilootaa en laittas saunaan.Kylppärin kuivaan nurkkaan se kyllä soveltuu, winks.
saunasta se johtuu. ei erillistä kylpyhuonetta ollut ennen ollenkaan, eikä kaikissa saunoissa sitä ole edelleenkään. kyllä se kissan haju sinne saunaan tarttuu ja jokainenhan tietää, että ei sitä hajua pesemällä pois saa. saahan sitä jokainen haista kissan pissalle. oma valintahan se on.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tarttuusehaju kirjoitti:
saunasta se johtuu. ei erillistä kylpyhuonetta ollut ennen ollenkaan, eikä kaikissa saunoissa sitä ole edelleenkään. kyllä se kissan haju sinne saunaan tarttuu ja jokainenhan tietää, että ei sitä hajua pesemällä pois saa. saahan sitä jokainen haista kissan pissalle. oma valintahan se on.
Osa meidän kissoista tykkäsi nukkua saunan lauteilla, joten päivisin pidin siellä vanhasta petarista tehtyä makuualustaa jottei kovan puun päällä tarvinnut köllötellä. Kissat lauteilla siis nukkuivat, eivät kuseskelleet eikä paskoneet, joten mikä ihmeen haju kissoista saunaan olisi muka tarttunut?
Siisti hyvinhoidettu katti tuoksuu hyvälle, se ei haise!

Kuumassa saunassa ei kissat tietenkään olleet, mutta Eetu oli niin lämpöhakuinen elukka, että se oli lämmitysvaiheessa lauteilta suorastaa pois kiskottava. Herra olisi halunnut ottaa kunnon löylyt.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
thesauna, Juuri noin tekee meidänkin kissa.

KissalleValoa," Huh! Siinäpä tuli asiaa ja asian vierestäkin tuo makkarissa oleskelu pennulle ok,tiedän kokemuksesta että ne (niinkuin muutkin eläimet) tarttii 'tukikohdan' mistä voi turvallisesti tutustua (tai olla tutustumatta)uuteen kotiin eikä tuossa omistaja minusta puhunut mitään että pentu ois lukittu sinne makkariin se on vaan saanut olla missä halus ja sitten lähtenyt tutkimaan kämppää ja makkari on hyvä kun voi olla pennun kaa ja tutustua molemminpuolin ja vahtia ettei pennulle satu ainakaan mitään yks kaverin pentu mm.sai olla vapaasti ja se löytykin työpäivän jälkeen patterin välistä täysin jumissa koko patteri purettiin... "

Juuri tuo turvallinen tutustuminen oli se juttu, mitä valmistin kissalle. Makkarista eristin paikat, jotka voisivat olla kissalle vaarallisia. Siinä myös oli se etu, että pystyin pitämään kissan koko ajan silmien alla. Ei tarvinnut koko asuntoa haeskella ja miettiä, mitä se nyt tekee, missä se on. Samalla kissa oppi luottamaan minuun.

Kirjoitin ensimmäistä kertaa tälle palstalle ja esitin lyhyen ja selkeän kysymyksen. Ja siihen oli syy, kun huomioin kissan silmien pubilien vaihtavan muotoaan, välillä viiru, välillä pyöreä. Sitten olinkin idiootti, eläinrääkkääjä, pahvi, ja asun luukussa, olet oksettava, olet natsisadisti, laiska natsi, jolla ei pitäisi lemmikkejä olla ollenkaan, asun vuokraluukussa ja sitten vielä teljen kissan pieneen tilaan. No ei siinä vielä kaikki. Makkari on täysin väärä paikka ja saunassa haisee kissan pissalle. Mahtavaa! Olette suber ihmisiä, mutta vääränlaisella asenteella. Toivottavasti elinympäristönne ei kärsi. Ikävää! Että noin katkeria ihmisiä on olemassa.

Kiitos kaikille, jotka asiallisesti halusivat tuoda julki kissamaista käytöstä.

Ja tiedoksi, kissa oppi tuntemaan kaikki huoneet ja on missä haluaa. Kylppärissä on hänen pissalaatikko, ei muualla. Kannatti vahtia ja opastaa, nyt ei kiipeä pöydille, tasoille, ei koske kukkiin, verhoihin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Nyt on niin suuruudenhullua ja älyvapaata ajatuksenjuoksua, että huh huh. Kaikki me muut kissanomistajat olemme osanneet opettaa ihan samat asiat kissoille pitämättä niitä vangittuna yhteen huoneeseen. Vangitsemisella ei siis ole mitään tekemistä opittujen asioiden kanssa, joten älä kuvittelekaan voivasi ottaa sellaisesta kunniaa. Se ei kissaa opeta olemaan kukkiin ja verhoihin kajoamatta, että yhdessä huoneessa pitää vankina. Mielipuolista edes ajatella niin. Uskomatonta on myös se, että edes kehtaat myöntää keinosi kissan koulutukseen ja opettamiseen olevan niin vähissä, että joudut sitä pitämään sitä siksi yhteen huoneeseen vangittuna. Kukaan muu ei sellaista ole joutunut tekemään eivätkä kissat siltikään mitään villipetoja ole.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"Tämän kaiken kissa oppi 12 päivän aikana. Oletan, että oppii minulta läheisyyden saamisen kautta" (3.12.2017 13:04)

Oletko ihan tosissasi?

Kissat oppivat, sillä ne eivät ole tyhmiä, mutta helvetin itsepäisiä kuitenkin. Oppiakseen ja mahdollisesti totellakseen kissa tarvitsee toistoja, toistoja, toistoja ja omistaja kärsivällisyyttä sekä hyviä hermoja. Kissa oppii parhaiten tai paremminkin haluaa oppia asioita joista sille on hyötyä. Silloin se voi jopa toimia halutulla tavalla.

Olen itsekin kissoilleni erinäisiä asioita opettanut, mutta eri asia on, totellaanko minua. Esimerkiksi kissa tietää ettei pöydälle saa hypätä, mutta päättää tehdä sen silti. Kiellän, ja joskus minua totellaan, joskus ei. Kauniit keltaiset silmät välähtävät, kissa pomppaa pöydälle ja tyynen rauhallisesti tiputtaa kahvikuppini lattialle. Se tietää ettei niin saa tehdä, mutta se on kissa.

Kissa ei ole koira, eikä kissaa saa tottelevaiseksi ja kuuliaiseksi eläimeksi. Se on kissa ja hyvä niin.
Ilmianna
Jaa
Voipyhäjysäys , Vangitsemisella ei siis ole mitään tekemistä opittujen asioiden kanssa, joten älä kuvittelekaan voivasi ottaa sellaisesta kunniaa."

Ja se kissa kun tietää, että täällä on myös muita huoneita, saunaa ja kylppäriä myöten. Varmaan sille on ennen tuloaan näytetty rakennuspiirustukset.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Näkeekö kissanpentu yöllä?

Meillä pentukissa, joka on ns. sisäkissa. Näkeekö se yöllä mennä pissalaatikolle ilman valoa. Pissalaatikko on kylppärissä ja kissa nukkuu makkarissa, joten se joutuu menemään olohuoneen läpi.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta