Uusi sim-kortti ?

varmistuss

Minun puhelimen sim-kortti on vähän vialla. Adapteri on poikki.
Otin sim-kortin kokeeksi kokonaan pois ja yritin soittaa, mutta eihän sillä pääse mihinkään ilman korttia, vaikka olin säästänyt kaikki numerot puhelimelle ja ne kyllä näkyvät, mutta ei se yhdistä ilman korttia.
Miten kannattaisi toimia? Ostaakko toinen sim-kortti varalle, vai voiko sillä puhelimella kuitenkin soittaa ilman korttia, vaikken minä onnistunutkaan?

9

193

  Vastaukset

  • Hae liikkestä uusi kortti tai osta kaupasta sim adapteri

   • No. Niin. Taisi olla tyhmä kysymys. Se kuitenkin auttoi minua pöllöä.


   • Aivan. Kyllä olis tärkeä olla vara-kortti varalle, mutta sen ostaminen tuntuu olevan vaikeampaa kuin luulin. Kuinka esim. verkosta voi tilata uuden kortin? Siinä kortissahan on aivan mahtava numerosarja. Miten tietää mikä on oltava omassa puhelimessa? Vielä sekin mistä sen hinnankaan saa selville, jos on jo liittymä?


   • Uuden kortin voi tilata operaattorin nettisivuilta (esim. OmaElisa). Siinä kortissa on kaikki koot yhdessä, sitten murretaan sopiva määrä kehyksiä pois. Puhelimen käyttöohjeesta selviää varmaan, minkä kokoinen kortti on oikea.

    Jos olet tilannut uuden kortin entiselle numerolle ja aktivoit sen, niin silloin vanha kortti lakkaa toimimasta.


   • Tuohon minäkin haluan takertua. "Jos olet tilannut uuden kortin entiselle numerolle ja aktivoit sen, niin silloin vanha kortti lakkaa toimimasta."
    Mutta juuri siksi esim. minäkin kiinnostuin ja ajattelin tilata varalle kortin ja haluaisin, että molemmat ovat toimivia. Miksei voi aktivoida samalle liittymäle ja samalle numerolle toistakin korttia?


   • lakeri- kirjoitti:

    Tuohon minäkin haluan takertua. "Jos olet tilannut uuden kortin entiselle numerolle ja aktivoit sen, niin silloin vanha kortti lakkaa toimimasta."
    Mutta juuri siksi esim. minäkin kiinnostuin ja ajattelin tilata varalle kortin ja haluaisin, että molemmat ovat toimivia. Miksei voi aktivoida samalle liittymäle ja samalle numerolle toistakin korttia?

    Kyllä useamman kortin voi kytkeä samaan numeroon. Se kulkee nimellä multi-SIM. Siinä menee kylläkin sitten toinen kuukausimaksu myös, hinnoista en ole ihan varma. Muistaakseni Elisalla menee niin, että maksetaan tosiaan kahden liittymän täydet kuukausimaksut ja lisäksi euron verran ekstraa. Telialla menee yhden liittymän päälle 6-7 euroa kuukaudessa siitä rinnakkaisliittymästä eli jos liittymän kuukausimaksu on yli tuon 7 euron, niin Telia on halvempi. Noissa menee siis kuukausimaksut jatkuvasti, vaikka toinen kortti olisi käyttämättä.


   • Kiitos tiedosta. Paskamaista että joutuu maksamaan extraa, jos haluaa varautua. Samsungissa se numeroitten tallentaminen ja uudelleen löytäminen tuntuu vähän hankalalta.


  • Ei varmaan pysty ilman SIM-korttia soittamaan kuin hätänumeroon 112.

   Jos on käytettävissä joku WLAN, niin esim. WhatsAppilla onnistuisi.

  • saunalahti latausliittymä norppa tai norppa + ovat hyviä käytössä kuin myös varana , pystyy ite säätelee esim netin nopeutta,netitön , numeronsiirto onnistuu jne.. pysyy puhelut ym.. hallinnassa

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   294
   11901
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7463