järkyttävää

minä itte

Voi vee miten media hehkuttaa meidän mäenlaskijoista. Taas (niin vaatimaton) Palander sössi laskunsa.

Sitten kun tämä meidän isosuu on jäänyt jonnekin kauas palkinnnoista, näytetään vanhalta nauhalta sitä kuinka kyseinen isosuu voitti vahigossa jonkin kisan.

Huippu oli, kun toinen iltapäivälehti otsikoi koko aukeaman leveydeltä: SUOMI ON ALPPILAJIEN SUURVALTA tai jotakin sinne päin asia oli kuitenkin tuo.

Poutiainen/Palander ovat toki lähellä maailman kärkeä, mutta että Suomi olisi alppilajien suurvalta... Voi Jeesus!!!!

Sama pätee myös tennikseen. Jarkko Nieminen on pärjäillyt jotenkin, mutta palataan asiaan, kun hän voittaa jonkin isomman kisan.

Jostakin syystä media hehkuttaa mielettömästi tällaisia Suomessa uusia urheilulajeja. Hyvä tietenkin, jos oltaisiin huipulla niissäkin.

Mutta kuitenkin. Ottaen huomioon suomalaisen perusihmisen. Me olemme mielestäni parhaimmillamme yleisurheilussa, tai hiihdossa. Vaikka jälkimmäistä itse inhoan.

Kestävyysjuoksu, sisältäen 800m, 1500m, 5000m, 10000m, sekä maraton, ovat sellaisia joita arvostan.

Edellä mainituissa ei juurikaan ole välinellä vaikutusta. Toki on näisssäkin lajeissa löytynyt doupingilla mestaruuksia voittaneita.

Mutta yhteenvetona: tv ja muu media kaikilla kanavillaan suosii urheilulajeja, jotka eivät vaadi harrastajiltaan muuta kuin ison suun. Ja hyvät yhteydet mediaan.

Kuka tahansa voi kokeilla kuinka helppoa on kipittää maraton aikaan 2.40.00?

Minä olen sen tehnyt. Ja voin vakuuttaa, että se vaati todellakin harjoittelua. Monta vuotta. Joka ikinen päivä.
Toisin kuin mutkamäki, jossa hissi vie ylös ja painovoima tuo alas. Edellinen oli lainaus "Tahko Pihkalalta"

Lopppulause: Treenatkaa, lajia mitä tahansa. Mutta muistakaa, että menestystä ei tule ilman kovaa työtä.

2

242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Skifahrer

      Minua kyllä vanhana alppilajien harrastajana suututtaa nämä traditionalistit jotka tykkää että vain nämä vanhat suomalaislajit on oikeaa urheilua
      Herätkää jo vähitellen tähän päivään ja katselkaa mitkä urheiluilajit ovat suuria ja saavat paljon palstatilaa ulkomailla= jalkapallo, formulat, tennis ,golf etc. Pohjoismainen hiihto,mäenlasku,yhdistetty ovat täysin tuntemattomia lajeja esim Pohjoisamerikassa.
      Minusta Poutiaisen ja Palanderin voitoista pitää ottaa kaikki irti niin että saadaan junioreita lajiin.
      Tanjan ja Kallen menestys ei ole ollut tuurista kiinni kun katsoo erityisesti Tanjan varmuutta tällä kaudella. Tekniikkalajeissa Suomi on yksi suurista tällä hetkellä niin ei se minusta ole mitää ylisanoja.
      Eikö tämä Tahko Pihkala ollut se pesäpallon keksijä ettei vain suomalaiset olisi höynähtäneet pelaamaan tätä ulkomaiden pellejen jalkapalloa ts minusta tämä kyseinen henkilö jos joku ansaitsee isosuu nimen

    • varsinainen i....

      Olet varsin vajaa älyinen ja ajattelukyvytön yksilö. Sitä kuvaa lajisuuntautumisesikin. Juosta 42 kilometriä ilman minkäänlaista syytä, kai se on ihmisen tehtävä, jos ei mitään älykästä tekemistä ole elämälleen keksinyt. Jos ei alppilajit (jotka ovat muuten maailmalla 100 kertaa isompi juttu maastohiihtoon verrattuna) kerran vaadi harjoittelua kuntoa, taitoa ja lhuimaa lihaskuntoa, mene ja voita kaikki idiootti elkä soita poskea. Kuka vaan voi harjoitella maratoonia vaikka 10 vuotta. Se ei vaadi kuin lenkkarit ja tyhjän pään. Taitoa se ei vaadi, pikkulapsikin osaa juosta. Mutta menepäs tuonne huipulle ja tule yhtenä kappaleena alas. Ymmärrän, ei onnistu sinun älynlahjoilla. Se kun vaatii kunnon ja fysiikan lisäksi terävää päätä. Siinä pitää oppia jotain joka päivä, ei riitä että opettelee 2 vuotiaana kävelemään.

      Media hehkuttaa suoraan suhteessa lajin "kokoon". Alppihiihto on yksi maailman suosituimmista lajeista. Valitan luuseri, se on faktaa. Ja noissa juoksulajeissa muuten tuo lausumasi "Edellä mainituissa ei juurikaan ole välinellä vaikutusta. Toki on näisssäkin lajeissa löytynyt doupingilla mestaruuksia voittaneita." on naurettava. Yhtäkään puhdasta mestaria ei noista lajeista viimeisen parin kymmenen vuoden ajalta löydy. Lausumasi koskeekin paremminkin alppilajeja; siellä joskus harvoin käy käryjä ja silloinkin hyötyä on oikeasti enimmäkseen vain vauhtilajeissa, tekniikka lajeissa homma on urheilijan taidoista 60% kiinni, loput fysiikkaa ja välineitä, jotka voi muuten aivan vapaasti valita, joten formulamaisesta välineurheilusta ei ole kyse. Jokainen voi valita parhaat mahdolliste sukset. Piste.

      Loppulause: Yhäkin, mene ja voita maailmancup alppilajissa (saat valita lajin ja välineet vapaasti) jos se kerran ilman harjoittelua onnistuu. senkin pelle.

      PS. Itsellä kokemusta niin kestävyys kuin tekniikka lajeista aina kansalliselta tasolta, arvostan kumpaakin, mutta kyllä kuntoa ja tekniikkaa vaativat lajit ovat PALJON kovempia, kuin joku juoksu. Siinä faktaa sulle pelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe