Eikö muka valmiit lanttu ym. laatikot

ole yhtä hyviä kuin kaupan lanttusoseesta valmistetut?
Ilmianna
Jaa

36 Vastausta


Luen just mainosta, jossa sanotaan, että "Kotona tuoksuu joulu!" ja mietin, mitä tekisin, että tuoksuisi. Ehkä ostan joulutuoksuja, kun en tee laatikoita, enkä leivo, kun en niitä kuitenkaan syö. Vähän voin joulupäivällisellä lanttulaatikkoa maistaa, mutta se on sitten siinä. Valmis laatikko sopii siihen hyvin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hedelmiä, kuten sitruksia ja omenoita, ne tuoksuvat joululta, kaneli, muskotti.... mausteista
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
En tiedä, kun en ole kokeillut. Tänään kuorin ja pilkon ja keitän vihannekset, teen porkkana-, lanttu-, ja perunalaatikot paistovalmiiksi ja laitan pakastimeen odottamaan, uuniin pääsevät aattoaamuna ja niin tulee joulun tuoksua :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Hyvä kun muistutit, että voin tehdä laatikot valmiiksi pakkaseen ja paistaa ne jouluaattona.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
korpikirjailija kirjoitti:
Hyvä kun muistutit, että voin tehdä laatikot valmiiksi pakkaseen ja paistaa ne jouluaattona.
"korpikirjailija"

Tekevätkö kaikki ikä-luokkanne naiset noin?

H.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Piti tulla korjaamaan ennen kuin joku toinen ehtii. Eli juureksiahan minä pilkoin enkä vihanneksia ;).
Oli muuten porkkanat tosi makeita ja lantuissa joukossa vain yksi "tikkunen". Joululatikoiden laadun takeeksi maistan aina jokaisen porkkanan ja lantun ennen pilkkomista.
Vaikea usoa että valmissoseisiin käytettävien juuresten laatua valvotaan yhtä tarkasti, onhan valmiiksi pilkottuihin keittojuureksiinkin jätetty sitä lantun kuoren alla olevaa vaaleampaa kitkerämpää osaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hunksz kirjoitti:
"korpikirjailija"

Tekevätkö kaikki ikä-luokkanne naiset noin?

H.
Jospa pötkähtäisit sinne viihdekeskuksesi sohvalle ja pistäisit...joo ja viheltäisit maammelaulun.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hätätilassa menee valmiitkin. Kuitenkin anoppien tekemillä ohjeilla tulee paremmat.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
En ole koskaan syönyt hyviä itsetehtyjä joululaatikoita. Olivat tikkuisia ja pahanmakuisia ja jätin suosiolla syömättä. Kaupan valmislaatikot ovat parempia, tosin en niitäkään kotiini osta. Yksi lusikallinen lanttulaatikkoa riittää!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Psykoterapeutitar kirjoitti:
En ole koskaan syönyt hyviä itsetehtyjä joululaatikoita. Olivat tikkuisia ja pahanmakuisia ja jätin suosiolla syömättä. Kaupan valmislaatikot ovat parempia, tosin en niitäkään kotiini osta. Yksi lusikallinen lanttulaatikkoa riittää!
Makunsa sullai niin kuin mullai :).
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Valmiista soseista on helppo tehdä ja hyvää tulee, eilen tein porkkanasoseesta laatikkoa.
On paljon parempaa kuin kaupasta ostetut laatikot.
Valmeissa on muskottipähkinää, jota tyttäreni ei saa syödä.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Sellaista oikotietä laatikoihin en ole koskaan tullut ajatelleeksikaan vaikka olen muuten niin antautunut kaupan lisäainein rikastettuihin valmisruokiin.
Pitäisikin kokeilla, niin välttyisi siltä lanttujen kuorimiselta, pilkkomiselta ja niitten keittämisen pierunhajulta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tellukka kirjoitti:
Sellaista oikotietä laatikoihin en ole koskaan tullut ajatelleeksikaan vaikka olen muuten niin antautunut kaupan lisäainein rikastettuihin valmisruokiin.
Pitäisikin kokeilla, niin välttyisi siltä lanttujen kuorimiselta, pilkkomiselta ja niitten keittämisen pierunhajulta.
Suosittelen valmiita soseita, ellei halua tuntikausia kuoria, pilkkoa ja keittää.
Eiköhän etenkin lanttulaatikosta tuoksua tule paistettaessa ja jopa syömisen jälkeenkin.
Soseissa ei ole lisäaineitakaan, lanttusoseessa näkyy olevan lanttua 99% ja perunatärkkelystä 1%.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ancelina kirjoitti:
Suosittelen valmiita soseita, ellei halua tuntikausia kuoria, pilkkoa ja keittää.
Eiköhän etenkin lanttulaatikosta tuoksua tule paistettaessa ja jopa syömisen jälkeenkin.
Soseissa ei ole lisäaineitakaan, lanttusoseessa näkyy olevan lanttua 99% ja perunatärkkelystä 1%.
Se paistaminen sitten tuoksuukin hyvälle, mutta lanttujen keittämisestä tulee sellainen haju, joka saa eitoivotut vieraat suunnittelemaan kotiinlähtöä, olen joskus todennut.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tellukka kirjoitti:
Se paistaminen sitten tuoksuukin hyvälle, mutta lanttujen keittämisestä tulee sellainen haju, joka saa eitoivotut vieraat suunnittelemaan kotiinlähtöä, olen joskus todennut.
Sama juttu kaalilaatikon valmistuksessa, kaalia keitettäessä haisee, kypsä laatikko tuoksuu hyvälle.
Tosin jos ei pidä kaalilaatikon mausta, tuskin pitää tuoksustakaan, samoin lanttulaatikon kanssa.
Lipeäkala on sellainen, mikä sekä haisee että maistuu pahalle, siitäkin tosin jotkut pitävät.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Myyjäisistä saa hyviä laatikoita. Toki täytyy tietää, mistä myyjäisistä ostaa, itse tiedän sen monivuotisesta kokemuksesta.

Joulut tulevat ja menevät. Jotain täytyy kuitenkin syödä, joten yhtä hyvin voi syödä perinneruokia, jos niistä tykkää kerran vuodessa. Valmiilla pääsee vähemmällä, ei tarvi nähdä vaivaa.
1
Ilmianna
Jaa
Neuvosta kiitollinen. Kaupoissa on valmista lanttu- ja porkknasosetta pötköissä kuin makkarat. Kysyn, että ovatko ne vain paistamista vaille valmiita vai täytyykö niitä jotenkin maustaa tai tuunata. Nimimerkki ikämies yrittää valmistaa jouluruokia.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
niissä lukee paketin kyljessä sisällön koostumus ja jos vertaat sitä kaupan valmiiseen laatikkoon, joitakin ainesosia uupuu hyvin todennäköisesti, mutta helpoimmalla pääset kun sekoitat sosetta, paksua kermaa samanverran ja suolaa maun mukaan, sitten vain haudutat seosta parisen tunti miedolla lämmollä, lisää voinokareita pinnalle toisen tunnin alkaessa
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
On niissä pötköjen tai lötköjen kääreessä valmistusohje, kattele siitä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
avota kirjoitti:
niissä lukee paketin kyljessä sisällön koostumus ja jos vertaat sitä kaupan valmiiseen laatikkoon, joitakin ainesosia uupuu hyvin todennäköisesti, mutta helpoimmalla pääset kun sekoitat sosetta, paksua kermaa samanverran ja suolaa maun mukaan, sitten vain haudutat seosta parisen tunti miedolla lämmollä, lisää voinokareita pinnalle toisen tunnin alkaessa
Mitämitä, paksua kermaako 1/1, ei kai :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
pirremiinapa kirjoitti:
Mitämitä, paksua kermaako 1/1, ei kai :)
Kyllä siinä sitten on saatu lantun maku häivytettyä minimiin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tellukka kirjoitti:
Kyllä siinä sitten on saatu lantun maku häivytettyä minimiin.
Lantun maku syvenee pitkään kypsennettäessä, kolme tuntia voisi olla ohjeelle passeli, pitäänee kokeilla vielä jokukerta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
avota kirjoitti:
Lantun maku syvenee pitkään kypsennettäessä, kolme tuntia voisi olla ohjeelle passeli, pitäänee kokeilla vielä jokukerta.
Olen minä sen kokeillut ja hyväksi havainnut, mutta jos siinä on puolet kermaa, niin on se aika laimennettua lanttua silloin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Porkkana- ja lanttuloorat tehty puolivalmiiksi. Pakastan ja paistan jouluaattona. Tein vanhan kaavan mukaan. Alle euron maksoi lanttu- ja porkkat/kg.
Ilmianna
Jaa
Kaupasta bataattilaatikon uunivuokaan pyörittelin ja
kermalla höystin. Uunissa houkuttelin pitaan vähän väriä.
Hyvää oli ja joulun aikaa uusinta esitys,
siihen mennessä keksin jotain maustettakin mukaan..

kaikki valmiit laatikot ovat minun suussani ainakin maistuneet,
pienin lisäyksin niistä saa kuin itse tehden.
Niissä on sekin hyvä juttu, kun itse tehden teen aina niin isoja satseja
ja sitten niitä saa syödä kyllästymiseen asti.

Vaikka voisihan sitä puskaradioon tai seurakuntaan tai sosiaaliin
laittaa ilmoituksen,
että jakelisi ilmaiseksi itse tehtyja laatikoita kyläläisillekin,
aattonaattona sitten kuskaisin laatikot pitkin kyliä,
saisinpahan tehdä ihan omin kyvyin alusta asti silloin,
eikä liian suuri määrä harmittaisi.
Ehkä sitä joku tarvitseva löytyisi.

valmiista sosetta en ole koskaan kokeillut,ehkä pitäisi, niin osaisi sanoa siihenkin jotain.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Mistä löytyi valmista bataattlmlaatikkoa, sok vai K kaupasta , täällä ei ole muita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
pirremiinapa kirjoitti:
Mistä löytyi valmista bataattlmlaatikkoa, sok vai K kaupasta , täällä ei ole muita.
Halpahalli on yksi lähikaupoistani ja siellä oli ennen itsenäisyypäivää maistelutilaisuuskin,
oli Kymppi-tuote, valmistettu Akaan Toijalassa ja kaiken lisäksi on vielä laktoositon ja kananmunaton ja gluteeniton ja maidoton, Mitähän siihen vielä jäi, ainakin bataattia 50%.
Mukavan makeaa oli.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Syö lanttua tulet viisaammaksi.
Ilmianna
Jaa
Teen juuressoseen juuri ennen ateriaa. Laatikoita meillä ei tehdä. Ostetut kyllä kelpaavat. Kerran ostin laatikot ja muut jouluruoat paikallisesta ruokakaupasta aattoaamuna. Kaikkea oli, osa 50 %:n alennuksella. Ei ole säilytysongelmiaa, joulu pitää ottaa rennosti. Voin sen viettää ihan yksinkin, se ei ole ongelma. Vaihtoehtoja on.
Ilmianna
Jaa
Onkos vinkkejä millä saisin lanttukuutioihin karjalanpaistin makua ilman sitä karjalanpaistia? Ei kestä verisuonet sitä rasvaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Onhan noita kasaan-keitettyjä liha-liemiä.
Valitettavasti useimmissa on teollinen maustus.
Ihan kaikki ei ole sitä ihtiään eikä maistu ihan sille.
Gourmet-kokkina itseäni pitävänä luovuin niiden käytöstä aika pian.
Minulla on oma Fond du Chefini.

H.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Laita kypsä karjalanpaisti yön seuduksi kylmään, deiraavana päivänä voit kuoria päältä rasvsn pois.
.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hunksz kirjoitti:
Onhan noita kasaan-keitettyjä liha-liemiä.
Valitettavasti useimmissa on teollinen maustus.
Ihan kaikki ei ole sitä ihtiään eikä maistu ihan sille.
Gourmet-kokkina itseäni pitävänä luovuin niiden käytöstä aika pian.
Minulla on oma Fond du Chefini.

H.
Kamalasti lisäaineita noissa liemissä. Eikä maku todellakaan ole sellainen kuin pitäisi. Joten skippaan tämän ehdotuksen.
Kiitos!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
pirremiinapa kirjoitti:
Laita kypsä karjalanpaisti yön seuduksi kylmään, deiraavana päivänä voit kuoria päältä rasvsn pois.
.
Ei paha ehdotus. Jossain takaraivossani on muistikuva siitä valkoisesta rasvasta mikä kylmetessään kiinteytyy paksuksi kerrokseksi. Ei pysty, ajatuskin siitä, että niihin lanttuihin on imeytynyt sitä ihraa :(

Ehkä tyydyn siihen, että tuoreista yrteistä mausteliemi ja lanttukuutiot siihen. Valkosipulia ja sipulia ja sitten niitä kokonaisia maustepippureita ja katajanmarjoja.
Kiitos vinkistä!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kyllä ne kaupan laatikot on riittävän hyviä, toki parempaa saa jos laittaa rasvaa , suolaa yms., epäterveellistä.
Meillä ollaan aina joulu jossain valmiiden patojen vieressä joten pakko syödä sitä valmisruokaa.
Ilmianna
Jaa
Luotan noihin " äitien laittamiin" valmislaatikoihin....jos on tarvetta....bataattivuoka on tehty bataatista .. perunasta...porkkanasta...ihan maistuvaa... Lanttulaatikon sisältöä kun luin ..yllätyin mannasuurimoista.. itsellä ei ole koskaan tullut mieleen laittaa mannasuurimoa lanttulaatikkoon...Eikä niissä ole lisäaineita...
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Eikö muka valmiit lanttu ym. laatikot

ole yhtä hyviä kuin kaupan lanttusoseesta valmistetut?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta