Muuttovalmis Kannustalo - lopullinen hinta

Ei-rakentaja-pariskunta

Hei,

Miten paljon muuttovalmiiseen Kannustalon pitää lisätä hintaa?

Esim. Kannustalo Lato 172A on muuttovalmiina noin 255 000e. Tähän tulee päälle siirtokustannukset, talon maalaus ulkoa sekä tietty tontti, perustukset, piha yms.

Mutta miten paljon pitää varata lisää rahaa tuon hinnan päälle, jos on muuttovalmis? Emme osaa itse tehdä juuri mitään (maalaus onnistuu ja piha laitetaan itse myöhemmin). Tontti on, siinä on sähköliittymät yms ja sen hinta on 45 000 e. Perustukset toki maksaa jotain, maapohja on naapureiden mukaan ok eli tod.näk. ei tarvita paalutusta ym vaan ihan tavalliset perustuskustannukset.

Kokonaisbudjetti talolle saa olla ihan maksimissaan 350 000e ja mietitään mahdollisuuksia. Näillä spekseillä rahaa jäisi 50 000e mutta se varmaan hupenee nopeasti perustuksiin.

Onko tietoa? Vinkkejä?

18

15337

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vastarakentanut

      Nähdäkseni kassaa olisi hyvä olla varmuudeksi ainakin 400 tai valita halvempi toimittaja /talo

      Luvat 1k
      Vastaava 3-5k
      Liittymät ja liittymismaksut 10k
      Lämmönlähde 10-15k
      Takka 7k
      Maansiirtotyöt ja putkityöt 30-40k?
      Perustukset 10k ?
      Parannukset toimitussisältöön sähköt, valaistus, kalusteet ym 15k
      Maalaus ja piha 10k
      Rakennusaikainen sähkö 1k
      Kuivain , lämmitin 1k
      Siirtolava jätemaksut 1k

    • Ei-rakentaja-pariskunta

      Kiitos.

      Aika vähän olit budjetoinut varsinaisiin taloon liittyviin asioihin (parannukset toimitussisältöön, takka, lämmönlähde). Onko niin, että periaatteessa muuttovalmiissa talossa on kaikki muu mukana? Jotenkin oli epäselvää esim. muuttovalmis plus ja muuttovalmis pakettien erot, kun ei ole mitään aikaisempaa kokemusta.

      Voi olla, että pitää miettiä pienempää mökkiä, jotta budjetti riittää. Toisaalta perheenlisäystä ei ole vielä tulossa, joten yläkerran voisi jättää puolivalmiiksi ja rakentaa sen sitten loppuun, kun on ajankohtaista.

      Ja nyt kun tuota pohjaa vielä tutkailin, niin jonkin verran muutoksia alakertaan pitäisi tehdä ja tämähän lisää hintaa...

      No, pitää miettiä.

    • KURKKUMAJONEESI111

      Kyllä pitäisi ns. normaalilla tontilla tuo 100 000 extraa tuohon päälle riittää.

    • NickNailer

      Hinta riippuu siitä, missä tontti on. Pääkaupunkiseutu on 45 % kalliimpi; paketin saa tontille lähes samaan hintaan kaikkialla, mutta muu maksaa sijainnin mukaan.

      Perustusten hinta riippuu siitä, minkälainen pohja on. Savipohjaan uppoaa helposti 30 - 50 k €. Pihaan voi mennä palöjonkin rahaa pohjasta ja koroista riippuen. Jos on iso piha ja paljon täyttöjä, menee pihaan helposti sama kuin pohjaan - varsdinkin jos laitetaan pihakiviä tai asfalttia.

      Rakennusklustannukset ovat yleinen valehtelun aihe. Laske verkon kustannuslaskureilla hintoja, niin tiedät, missä suurinpiirtein mennään.

      Teoriassa "muuttovalmis" tarkoittaa 80 % kustannuksista, suurin varauksi. 350.000 € voisi nyrkkisäännön mukaan onnistua.

      100.000 "extraa" on nyrkkisäännön mukaan suurinpiirtein oikealla hehtaarilla. Pääkaupunkiseudulla täytyy varata enemmä ja laskea mieluiten 3500 per k-m2.

    • Vinkki13

      Minulla valmistuu juuri talo (kokonaisala 170 m2) avaimetkäteen toimituksella. Talotoimittaja ei kylläkään ole Kannustalo. Talotoimittajien toimitussisällöissä on varmasti eroja, mutta oletettavasti isot linjat menee samalla tavalla. Talo valmistuu Espooseen.

      Meillä perustukset kuului talotoimittajalle eli niiden hinnasta ei tietoa. Perustuksia tekivät 2 päivää, joten tuskin se ihan mahdottoman paljon voi maksaa..

      Maatyöt maksoi kaikkinensa 40.000 euroa. Tämä sisältää kaivannot, sorat, maan tasoittamisen, routaeristykset, liittymien kaivannot, sisäpuolen täytöt. ym. Vain pihan pintakerros puuttuu. Tontti on helppo ja tasainen, ei savea eikä kalliota.

      Byrokratiaan eli lupiin, liittymiin, kaupungin maksuihin ja mestariin meni 18.000 euroa.

      Itse taloon sopimuksen jälkeen tehtävät lisähankinnat riippuu paljon siitä mitä haluaa ja mitä on neuvotellut sopimukseen mukaan. Yleensä keittiön, eteisen, kodarin ja wc:n kalusteisiin talotehtaat varaavat aivan liian vähän euroja. Meillä näihin oli varattu jo sopimuksessa 5.000 euroa ylimääräistä ja se ylitettiin vielä 5.000 eurolla. Meillä talotoimitukseen kuului takka ja hormi, jotka vaihdettiin sopimuksen tekemisen jälkeen parempaan ja maksettiin siitä 5.000 euroa lisää. Sähköihin meillä meni n. 4.000 euroa extraa, koska otettiin paljon upotettavia led-valoja ja ulos hämäräkytkimen takana olevia led-valaisimia. Lisäksi keittiöön otettiin kallista led-valolistaa. Muuten talotoimituksen sähköt oli jo vakiona hyvät. Antenni ei usein kuulu toimitukseen, mutta sekin oltiin neuvoteltu sopimukseen mukaan eli sisältyi meillä hintaan.

      Lämmönlähde olisi ollut vakiona sähkö, mutta tämä vaihdettiin jo sopimusvaiheessa maalämpöön eli kuului sopimuksen mukaiseen hintaan.

      Talon ulkoverhouksessa on usein useita vaihtoehtoja ja se kaunein maksaa usein lisää. Tämäkin kannattaa valita jo sopimusvaiheessa niin ei tule myöhemmin ns. lisähintana. En tarkoita, että sopimusvaiheessa tehdyt valinnat olisi edullisempia, mutta silloin tiedät hinnan jo etukäteen eikä sopimuksen jälkeen tarvitse laittaa niin paljoa lisää euroja projektiin. Yleensä juuri kesken projektin tehdyt lisätilaukset on ne, jotka aiheuttaa budjetin ylityksen ja harmittavat muutenkin eniten.

      Saunan lauteet ja panelit eivät ole perustoimituksessa kovin hienoja. Nämäkin kannattaisi valita jo sopimusvaiheessa niin ei tule myöhemmin yllätyksenä, ettei se talonäyttelyssä ollut hieno sauna kuulukkkaan vakiotoimitukseen.

      Parketti maksaa lisää, jos siis sen haluaa. Levytetty/maalattu katto maksaa lisää, jos ei halua paneloitua kattoa, listattomat ikkunanpielet maksaa lisää. Paksumpi ja leveämpi terassilauta maksaa lisää. Hienommat hanat maksaa lisää. Hienommat laatat maksaa lisää.

      Meillä tuli siis lisähintaa talotoimituksen sopimuksen päälle n. 72.000 euroa, mutta itse sopimukseen sisältyi paljon extraa perustoimitukseen verrattuna. Kun mietitte ja teette valinnat mahdollisimman pitkälle jo sopimusvaiheessa niin itse taloon ei tarvitse varata kovin paljoa lisäeuroja. Jos valitsee sen hinnat alkaen mallin niin saa joko halvan näköisen talon tai joutuu kaivamaan kuvetta paljon lisää kesken projektin.

      • NickNailer

        Tuossa on poikkeuksellisen pienet lupa- ja liityntäkulut.

        Vähän aikaa sitten tuli vastaan tapaus, jossa rakennuttaja ei saanut itse kaivulupaa tiealueelle, vaan joutui omasta kaivuristaan huolimatta tilaamaan kaivuuyrittäjän, hankkimaan kaivuuluvat ja hankkimaan tilapäinen työnaikainen liikennejärjestelylupa. Yhden pienen kuopan hinnaksi tuli 4.000 euroa. Siis 4.000 ylimääräistä ja päälle vesiliittymän hinta ja liitäntätyö. Pelkkä vesi- ja viemäri maksoivat 9.000 oman kaivurin käyttö.

        Itse ei saanut kaivaa, koska pätevyysvaatimus oli Tieturva 1, Tieturva 2 ja PKS katutyö. Lupien piti olla voimassa. Se, että varmasti osaa kaivaa, ei riitä yleisellä alueella kaivamiseen. Omaa tonttia saa kyllä tonkia vaikka 35 tonnin värkillä.

        Muutenkin, tässä on se, mikä on alala tyypillistä juuri Espoossa: "Lupavalmistelijat rupeavat suunnittelemaan taloja uudelleen ja vaatimaan asioita, jotka eivät perustu lakiin vaan omiin mieltymyksiin tai näkemyksiin, ..."

        12.000 on budjetiksi pahasti alakantissa. Jos on noin toteutunut, on ollut erittäin paljon onnea matkassa.


      • Vinkki13

        Ei 12.000 vaan 18.000 euroa. Olet kuitenkin selvästi hyvin asioista perillä. Meillä oli siten onnea matkassa, ettei meidän tarvinnut kaivaa kaupungin tiealueella lainkaan. Saatin tehtyä liitos naapurin puolella (meidän rajan tuntumassa) olevien putkien kautta. Maksettiin siis vain rasitteesta kaupungille.


    • ValkoinenLATO

      Meille tulossa Kannustalo plus-talo, juurikin Lato-malli ( LATO 136XA muunnos). Pienempi, kuin teillä mietinnässä. Itse talohan pitää sisällään jo kaiken mutta ovat siis perusmateriaaleja. Olemme tehneet melko paljon muutoksia itse taloon ja pintamatskuihin. Kustannukset ovat nousseet perustalosta yli 55 000e. Tähän vielä päällee kaikki muu ( tontti, liittymät, maatyöt jne...). Talon hinta oli vajaa 200 000e ( joka siis jo sisälsi kaiken tarvittavan) ennen muutoksia. Kustannukset nousevat vajaaseen 450 000e.

      • NickNailer

        Hyvä ja kiitos tiedoista.

        Tuo 3300 € per h-m2 on todentuntuinen hinta ja pistää talon noin 20 km päähän Helsingin rautatieasemasta.

        Näissä laskelmissa on syytä muistaa sijainti. Toteutuneetkaan kulut eivät ole yleispäteviä. On ihan eri asia rakentaa Kaskisaareen kuin Vantaalle tai Ouluun.


      • Ei-rakentaja-pariskunta

        Hui, kylläpä hintaa on tuossa nimimerkki ValkoinenLato! Mekin jäimme miettimään että pitäisikö kuitenkin pysyä yksikerroksisessa talossa ja Lato 148 jäi mieleen. Ja siitä törmäsimmekin plussa pakettiin, esim juurikin Lato136X kiinnostaa kovasti. Mutta tosiaan noin kovaan budjettiin ei pystytä.

        Onko teillä paljon hienouksia? Olisiko mahdollista tehdä jo talo Max 350 000e budjetilla niin, että tontti ja maan muokkaus (ei pihatyöt) kuuluisi hintaan? Vähän laskeskelin, että rakentamaan päästään, kun on maahan laitettu noin 100 000e. Eli 250 000e pitäisi saada Lato 136X. Ja mielellään vielä saisi tuohon hintaan ostettua vaikka pari huonekaluakin...

        Ja tosiaan asiantuntijaan otetaan yhteyttä, kunhan vähän kartoitetaan että mitä on järkevä edes toivoa. Ollaan kierretty messuja ja kyselty mutta seuraava vaihe on sitten tapaaminen. Jos nyt edes uskalletaan lähteä rakennuttamaan.


      • NickNailer
        Ei-rakentaja-pariskunta kirjoitti:

        Hui, kylläpä hintaa on tuossa nimimerkki ValkoinenLato! Mekin jäimme miettimään että pitäisikö kuitenkin pysyä yksikerroksisessa talossa ja Lato 148 jäi mieleen. Ja siitä törmäsimmekin plussa pakettiin, esim juurikin Lato136X kiinnostaa kovasti. Mutta tosiaan noin kovaan budjettiin ei pystytä.

        Onko teillä paljon hienouksia? Olisiko mahdollista tehdä jo talo Max 350 000e budjetilla niin, että tontti ja maan muokkaus (ei pihatyöt) kuuluisi hintaan? Vähän laskeskelin, että rakentamaan päästään, kun on maahan laitettu noin 100 000e. Eli 250 000e pitäisi saada Lato 136X. Ja mielellään vielä saisi tuohon hintaan ostettua vaikka pari huonekaluakin...

        Ja tosiaan asiantuntijaan otetaan yhteyttä, kunhan vähän kartoitetaan että mitä on järkevä edes toivoa. Ollaan kierretty messuja ja kyselty mutta seuraava vaihe on sitten tapaaminen. Jos nyt edes uskalletaan lähteä rakennuttamaan.

        Tuo tarkoittaisi 1.500 € per k-m2.

        Jos on luvat ja aikaa tehdä KAIKKI itse, niin tuo on mahdollisuuksien rajoissa - muuten ei.

        Täytyy ottaa huomioon, että rakentamisessa verojen ja veronkaltaiosten maksujen osuus on noin 45 %. Ostotyö maksaa kuluttajalle noin 60 € tunti. Mies ja kone vielä enemmän.


    • vbhhrh

      Ota nyt jo äkkiä ammattilainen tueksesi, joka vertaa ja osaa laskea kustannukset, mitä Kannuksen muuttovalmis sisältää.
      Joka talotehtaalla on omat muuttovalmis sisällöt. Ei ole yhtäkään samansisältöistä muuttovalmista.

    • Timpur

      Ammattilainen avuksi heti alkumetreillä, jolta saa oikeaa tietoa todellisista paikallisista hinnoista.
      Itse useamman talon tehneenä lähtisin min. 2500 €/huoneisto m2 tontti liittymät (1 krs talo)

      Louhinnat, paalutukset yms nostavat helposti lisäksi kustannuksia yli 10 000 € ->....

      Monesti unohdetaan erillinen autokatos tai - talli pois ja ajatellaan et tehdään se myöhemmin !
      Tämä ottaa helposti lisää kustannuksiin 15 -25 000 €

      Maalämpö keskimäärin 150 m2 talossa kaivo pumppu n. 15 000 ja toimintakuntoon asennukset teknisessätilassa 2000

      Sähkötyöt ja sisustus arviossa keskitasoa
      Näillä saa helposti nousemaan kustannukset isoiksi, jos lisää laatuatasoa reippaasti.
      5000 - 10000 € tulee äkkiä lisää em. kokonaisuuksista

    • Lisäärahaakotivalmiiksi

      Työn jälki on sellaista että joutuu käyttämään ulkopuolista todennäköisesti.
      Lisähinnoittelua ja todella kallis.
      Hinta ylitti budjetin valmistuessaan sen verran että kaksi kertaa on pankissa käyty.
      Kuvia ja kauniita kertomuksia ei muuta kerrottavaa.

    • eioletottakaan

      ja kun ottanut noin 4.000.000€ pataan viimeiseen neljään vuoteen voi olla hankala myydä jatkossa? saattaa pankki pyytää vakkuuksia lainoittamiseen...

    • Mies184

      Kerroin myyjälle: Rahaa on 390000€, sillä pitää saada talo tasaiselle hiekkamaatontille.
      Neliöitä noin 90-100. Itse osallistumme jokaisen työpäivän jälkeiseen siivoukseen, niin että rakentajilla on helppo aloittaa työt aamulla. Tasan vuosi, niin asuimme uudessa talossa.

    • Huomasin

      Tässä huomasin yhden jutun, mistä vois saada apuja kokonaiskustannusten laskentaan

    • hintakiinnostaa

      onko kukaan ostaunut valmiina kannusta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1991
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1898
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1475
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe