Hp halppis kannettava

HPohjelmat

Ostin aikanaan halvan HP kannettavan. Käynyt mahdottoman hitaaksi. Kovalevyllä useita osioita. Näin c:,d;,e:f:. Nämä uudessa koneessa. Ilmeisesti valmistajan laittamia osiota ja ohjelmia! Olisiko HP omia ohjelmia? Voiko näistä ohjelmista jotkut avautua koneen käynnistyksen yhteydessä? Samalla hidastavat käynnistystä? Ovatko HP käytön kannalta välttämättömiä? Jos formatoisin levyn 1 osioksi ja asentaisin siihen win10? Toimiiko 10 näin? Onko valmistajan laittamissa HP ohjelmissa aivan tarpeellisia ohjelmia?

13

235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sitesepelaahyvin
      • rampa_windows

        Ja ilman muutamaa tarpeellista ohjelmaa tai ajuria joten kone ei toimi kunnolla.


      • HP:n ajurit kannattaa ladata valmiiksi tikulle. Samoin virustorjunta.


    • ensin-tutkitaan

      Windows 10 ilmaispäivitystarjous on aikaa sitten loppunut, eikä se koskenut kuin Win 7 ja 8:aa.

      Eli jos koneessa ei nyt ole Win 10, ei varmaankaan kannata alkaa summassa sitä siihen asentelemaan.

      Hitaus voi johtua monestakin syystä. Vaikkapa siitä että koneen (turhan pieni) kiintolevy on melkein täynnä.

      Niin että tutki sitä konetta vähän tai anna jonkun vähän tietävämmän kaverin sitä tutkia, ennenkuin teet yhtään mitään.

    • tiedä_mitä_teet

      Ne monet osiot koneella on tarpeellisia järjestelmän palautuksen kannalta.
      Ei pidä mennä niitä sorkkimaan ellei tiedä mitä on tekemässä.

      • 345345

        Yleensä nuo paskat hidastavat koko koneen toimintaa ja silloin kun niitä tarvitsisi ei palautus onnistu eikä edes kannata. Järkevintä on formatoida koko kone ja poistaa kaikki ylimääräiset asemat ja tiedostot. Puhtaana asentaa windowsin uudelleen. Koneelle ei tarvitse mitään HP:n omia ohjelmia tai minkään muunkaan valmistajan ohjelmia, vaan ne ovat hyödyttömiä sekä hidastavat koneen toimintaa.


    • osduddcdedd

      Ainakin minun HP on C lisäksi Recovery eli palautus osio,Tools osio eikä niihin pidä mennä sorkkimaan tai poistamaan. D osio,cd,dvd varten. Jos siirtää jotain tietoa tikulta niin tulee F osio esiin. On niin kiire oppia vain pelaamaan typeriä pelejä että perustaidot jää sivuun ja sitten ihmetellään kun kone tilttaa. Ei viitsitä tarkkailla koneen toimintaa ja vain kokeillaan kaikenlaista mitä netistä löytyy,tietoturva ohjelmaa ei ole,sallitaan kaikki evästeet jne..
      Luulisi että nuoret oppisivat tietokoneen käytön ja sen toiminnan jo hyvin nuorina.
      Jos on vanhemmalla iällä on opetellut käyttämään tietokonetta niin osaa järkevämmin toimia ongelma tilanteessa. Eikä tee hölmöjä juttuja.
      Ja kun kysellään neuvoja osa niistä tulee luulijoilta.
      Tulisi kehittää arviokykyään ja kokemustaan eri asioista.

    • Optiosanktio1

      Ilmeisesti koneessasi on asennettuna Windows 7...???
      HP:n alkuperäisten ohjelmien tarpeellisuudesta tietää koneen käyttäjä parhaiten itse ei kukaan muu eli jos et ole niitä tarvinnut ne ovat kannaltasi turhia täyttämässä kiintolevyä. Ko. ohjelmat näkyy ohjelmalistauksessa HawlettPackardin nimellä.

      Jos suunnittelet Kympin asentamista eikä sitä ole alkujaan ollut sinun koneella niin nyt alkaa olla jo kiire...!!!!
      Ilmainen päivityshän loppui jo heinäkuussa mutta vielä on yksi mahdollisuus saada se ilmaiseksi 31.12.2017 mennessä eli lataa asennustiedosto tuosta linkistä (HUOM:::!!! mistään muusta linkistä mitä täälläkin neuvotaan ei sitä ilmaiseksi saa) > https://www.microsoft.com/fi-fi/accessibility/windows10upgrade lue siellä olevia ohjeita.

      Asennuksen aikana koneen pitää olla yhteydessä verkkoon.
      HP:n koneita en tunne mutta ilmeisesti nekin toimii kuten muutkin eli asennus hakee automaattisesti tarvittavat tiedot, ajurit ym...
      Asennus kestää koneesta ja yhteysnopeudesta riippuen oman aikansa, seuraa asennuksen etenemistä älä tee mitään omia kommervenkkejä ellei sitä pyydetä ja anna koneen hoitaa homma vaikka se tuntuu kestävän "ikuisuuden".

      Itse olen heinäkuun jälkeen asennellut kavereiden koneille, yhdessäkään ei ole tosin ollut HP:tä (koneissa on ollut W7 tai W8,1 eikä ole aikaisemmin päivitetty kymppiin) useita kertoja viimeksi joulukuu alussa ja homma toimii.

      Halppiskoneilta ei pidä vaatia liikoja, nopeutta tms. mutta uskon että tässäkin tapauksessa Windows 10 ilmainen lataus onnistuu vielä..!!!

      Varmuuden vuoksi kannattaisi ottaa varmuuskopio nykyisestä asennuksesta ulkopuoliselle kovalevylle jos uudessa asennuksessa jokin menisi kaikesta huolimatta pieleen.

    • Bersel

      Taas sellainen aloitus, josta ei käy ilmi laitteen mallia, ikää, käyttöjärjestelmää, eikä paljon muutakaan oleellista. Hidastuminenkin voi johtua siitä että kiintolevy on alkanut hajota tallennuspinnaltaan, siitä että kone on täynnä pölyä ja throtlettaa, siitä että lämpötahnat ovat kuoleentuneet tai siitä että levyn sisältö on vaan sekaisin, joista viimeisen voi korjata uudelleenasennuksella ja muuta vaativat vähän isompaa huoltoa.

      Kaikki isommat siivoukset kannattaa aloittaa sillä, että kopioi tärkeät tiedostonsa koneen ulkopuolelle. Lisäksi voi tehdä järjestelmän palautuslevyn, joka tosin olisi pitänyt tehdä jo silloin kun kone oli uusi. Lisäksi pitää ottaa talteen maksullisten ohjelmien lisenssikoodi ja kannattaa myös poistaa asennus etukäteen, jotta lisenssi vapautuu.

      HP:n mukana tulleilla ohjelmilla tarkastaisin ennen niiden poistamista, että koneessa on bios:n uusin versio, koska sen päivittäminen on ylivoimaisesti helpointa mukana tulevalla ohjelmalla, eikä vaadi käyttäjältä mitään osaamista.

      Sitten pitäisi selvittää, onko kone Win10 yhteensopiva (eli löytyykö valmistajalta tähän malliin Win10 ajurit), jos on niin defraggaisin kiintolevyn, poistaisin ylimääräiset ohjelmat, poistaisin virustorjunnan ja yrittäisin päivittää kymppiin. Jos vaatii uuden lisenssin, niin kympin päivityksen voi peruuttaa asennuksen jälkeen.

      Jos vaatii lisenssin, tekisin valmistajan ohjeen mukaan tehdaspalautuksen, joka hävittää kaiken mitä koneeseen on asennettu käyttöönoton jälkeen. Tämän jälkeen poistaisin kaikki laitevalmistajan ohjelmat ja muut ylimääräiset ja antaisin koneen päivittyä kaikessa rauhassa.

      • w10eiolehyväadffjjk

        Kanttaisi kyllä ostaa uusi kone jos yrittää n10v vanhaan asentaa W10. En ymmärrä ollenkaan ilmaisen hah! W10 asentajia ja niitä kokeilijoita joiden vaikeuksia täälläkin palstoilla on näkynyt. Montako tuntia heillä on mennyt rassatessa konetta jälleen W7 ja sitten myös päivitykset menneet sekaisin. Ostin uuden HP kannettavan alle 400e jossa W10. En ole ehtinyt enkä halunnut ottaa käyttöön vielä monestakaan syystä. Minulla ei ole tarpeeksi tietoa sen toimivuudesta eikä tuvallisuudesta. En halua ylimääräistä häslingia jatkuvasti.
        Kun käytössä oleva W7 toimii varmasti niin kauan kuin tietoturvapäivityksiä tulee. Paras ohje,neuvo sopii tähän: Älä sotke toimivaa järjestelmää. Ahin juttu Adsl modeemi alkaa sekoilla W10 seurauksena. Toimivin käyttöjärjestelmä laite on Android mobiili jokapäiväiseen käyttöön.


    • sitseonturvallinen

      """"Ostin uuden HP kannettavan alle 400e jossa W10. En ole ehtinyt enkä halunnut ottaa käyttöön vielä monestakaan syystä. Minulla ei ole tarpeeksi tietoa sen toimivuudesta eikä tuvallisuudesta. En halua ylimääräistä häslingia jatkuvasti."""""

      Turvallisuus taataan kun kiertää päänsä ympärille kinkkufoliota 4-5 kieppiä, ja sitten teipillä saumat umpeen, myös kaulan kohta tiiviiksi. Kinkufoliota voi laittaa myös asunnon seiniin, ja ikkunoiden kohdalle paksumpi kerros.

    • annapalaavaan

      Minä päivitin Windows 8.1 -> W10 ei silloin enää tarvita mitään laitevalmistajan Recovery osioita. Pistin sen jälkeen tilalle puhtaan W10 usb-tikulle ja Ubuntun toiselle usb-tikulle. Ajoin sillä Ubuntun live usb-tikulla kokeilu tilassa, koko kiintolevyn tyhjäksi Gparded ohjelmalla.
      Asensin sen jälkeen tyhjälle levylle W10 usb-tikulta ja annoin päivittää sen rauhassa.
      Jos tietokone on hidas ja käyttökelvoton ei siinä mitään menetä, vaikka kokeilee.
      Laitevalmistajan DVD-sovellus lähti, mutta sen tilalle hain VLC Media playerin.

    • roope_setä

      Jospas se on tekemässä jotakuta koulupoikaa satumaisen rikkaaksi louhimalla hänelle bitcoinia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      142
      1865
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1457
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1267
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1262
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1155
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      198
      1040
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      97
      973
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      44
      924
    9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      201
      916
    10. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      838
    Aihe