Asuntokauppa PK-seudulla pysähtymässä

Romahdus.Tulossa

Tuttavani myy isompaa kerrostaloasuntoa Helsingin ytimestä. Nyt jo toinen välittäjä asialla, ei vaan tahdo mennä kaupaksi. Kuulemma ainoastaan yksiöiden kauppa käy.

Tässä nyt jännätään, onko bitcoin kuitenkin parempi sijoitus kuin asunto. Ei hyvältä näytä asuntojen kannalta, kohta kauppa täysin seis ja sitten romahduksen jälkeen alkaa pikku hiljaa taas tapahtumaan liikettä.

14

521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • enole

      Koskapa se kauppa ei olisi S24:lla ollut seis ja rommaus alkamassa.
      Siihen nähden asunnot ovat kovin korkeat hinnoiltaan.
      Ennustan, että ikuinen rammaus palstalla jatkuu vanhaan malliin.

      • Romadan.Alkaa.Nyt

        Ahaa, se koira älähti, johon rommauskalikka kalahti.

        Pitkä nousun ja yltäkylläisen kuplan paisuttamisen jälkeen alkaa kaksi vuotta kestävä romadan. Romadanin aikana ei kauppaa tehdä, vaan rukoillaan sen puolesta, että pääsisi joskus leivän syrjään kiinni.


    • lkv-Maisa_Viski

      Vähänkään asuntojen hintoja seurannut tajua tilanteen. Helsingin keskusta ei ole myynyt enää aikoihin. Kaikki siirtynyeet odottelemaan vuokralle. Kun odottelee vuoden pari, ehkä kolme tahi neljäkin, voi ostella samalla summalla useamman. Helsingin keskusta on täysin hylätty. Liiketilat pimeänä, ikkunat rikottu. Muutama satunnainen koiranulkoiluttaja näkyy silloin tällöin. Yritykset ja palvelut paenneet lähikuntiin ajat sitten.

      • sijoitus.asuntoja

        Helsingin keskustassa suurin osa tuhnuttelee jo ihan tilastojenkin mukaan. Ei omistajistakaan kukaan näissä halua asua itse, ovat vain sijoitusasuntoja.


      • sijoita.piippu.suuhusi
        sijoitus.asuntoja kirjoitti:

        Helsingin keskustassa suurin osa tuhnuttelee jo ihan tilastojenkin mukaan. Ei omistajistakaan kukaan näissä halua asua itse, ovat vain sijoitusasuntoja.

        Onko sinulla esittää faktaa väitteesi tueksi, vai pirkka-oluen innoittamanako taas horiset siellä itärajan tuntumassa? Taidat olla niitä peräkammarin poikia, jotka on koko ikänsä haaveilleet että pääsisi kerran elämässään käymään Helsingissä.


      • sijoitus.asuntoja
        sijoita.piippu.suuhusi kirjoitti:

        Onko sinulla esittää faktaa väitteesi tueksi, vai pirkka-oluen innoittamanako taas horiset siellä itärajan tuntumassa? Taidat olla niitä peräkammarin poikia, jotka on koko ikänsä haaveilleet että pääsisi kerran elämässään käymään Helsingissä.

        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001863413.html

        Joudut itse pikkaisen laskemaan, mikäli se onnistuu siellä kassulla. Vähän epäilen onnistuuko, juttujen tasosta päätellen. Mitä jos vähentäisit dokaamista tai sitä "vaarattoman" pilven pössyttelyä? Ei tuo hyvältä näytä, tuo sinun tulevaisuutesi.

        No aikani kuluksi laittelin vähän tietoa kuitenkin, vaikka et sitä käytöksesi perusteella olekaan ansainnut.

        Klikkaile karttaa ja löydät sieltä vuokra-asuntojen määrän. Huom, nämä ovat puhtaita vuokra-asuntoja, moni yksityinen on vuokrannut oman asuntonsa eteenpäin sijoitusmielessä.

        "Suhteellisesti eniten vuokra-asuntoja on Suomessa Helsingissä, missä kaupunki on Suomen suurin vuokranantaja. Myös Tampereella ja Turussa yli 40 prosenttia asuntokannasta oli vuonna 2013 vuokra-asuntoina, kertovat Tilastokeskuksen julkistamat tiedot. "

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Helsinki

        "Vuoden 2009 lopussa Helsingissä oli noin 326 000 asuntoa.[105] Yksinasuminen on yleistynyt, ja 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen loppuun mennessä lähes puolet asuntokunnista oli yhden hengen talouksia.[106] Vuonna 2009 Helsingissä oli osapuilleen saman verran omistus- ja vuokra-asuntoja.[107]"

        https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/37966/SY29_2010_Vuokra-asunto_Helsingissa_sijoituksena_ja_kotina_verkkoon.pdf;sequence=1

        "Helsingissä, tämän tutkimuksen kohdealueella,
        vuokra-asunnoissa asuvia kotitalouksia asumisoikeusasunnot mukaan luettuna oli
        vuonna 2008 noin puolet, 147 141 kotitaloutta eli hieman enemmän kuin omistusasunnoissa
        asuvia kotitalouksia, joita oli 144 977"

        Kotitehtäväksi jää tästä luvusta ok-talojen vähentäminen. Niitähän ei tunnetusti vuokrata, vaan niissä asutaan lähes aina itse. Pitää myös ymmärtää se, ettei näissä tilastoissa ole mukana yksityisen eteenpäin vuokraamat asunnot, joita on kymmeniä tuhansia.

        Suurin osa helsinkiläisistä kerrostaloasujista asuu vuokralla. Luku lienee noin 70 - 75% tuntumassa, mutta en tähän hätään löytänyt siihen suoraa tilastoa. Näin kuitenkin muistan lukeneeni, ehkä joku viitseliäämpi viitsii kaivaa tarkan luvun esille.

        Tsemppiä kassulle!


    • toukojaemma

      Älähän mittää, kyllä kauppa käy kun suurmoskeija tulee hesaan ja maassa laittomasti olevien joukkokutsu laajenee kun tuleat rajan yli ilmaiseen hoitoon, ahmed ja ali, kyllä se siitä ja kakkoseksi jäävät niko ja jenni kun paperittomat painuvat jonossa ohi ja saavat vielä ilmaisen hammashoidon asunnon suurmoskeijan vierestä.
      Unelmaa vihreää kaikki tänne tulla saa, di, da ,daa, unelmaa vihreää, kaikki kyllä äänestää....

    • maailma-kylään

      Lisää tummaa sanoo apulaismestari sinnetännemäki ja avot satdi kasvaa vaan ei rikastu...

    • HiljenemäänPäin

      Ja noita pikku asuntoja ostelee tällä hintatasolla pääasiassa pieni asuntosijoittajien joukko, tosin entistä hitaampaan tahtiin. Tänä vuonna myös valmistuu noin 30 000 pääosin pientä asuntoa, joista pääosa menee sijoittajille, eli pientenkin asuntojen kysyntä muutamaa ydinkeskustan postinumeroaluetta lukuunottamatta alkaa olla kohta hiipumassa.

      • rahastot.sinnittelevät

        Institutionaalinen sijoittajamarkkina hiipuu jo, koska uusien vuokrasopimusten hinnat ovat jo ylitarjonnasta johtuen kääntyneet laskuun.
        Uutta betonikopperoa suolletaan kuitenkin vielä päätä pahkaa markkinalle, joten vain niin kauan kuin "sijoitusneuvojat" eli rahastomyyjät pystyvät tuulitakkikansalle uskottelemaan kiinteistösijoittamisen juuri rahastojen kautta olevan sitä tuottoisinta ja turvallisinta säästämistä, pysyvät kopperoiden hinnat tapissa.
        Ekonomistien suusta on jo hetken aikaa kuultu varoituksen sanoja rahastolunastusten lähtemisestä hallitsemattomasti vyörymään; Asuntojen pakkorealisointi rahastojen käteiskassan kuivuessa voi olla syöksykierre. Silloin ei kannata jäädä ainakaan jonon hännille, jos lunastustarvetta sattuu olemaan.


    • JuhoK_1983

      Itse käytin asuntoni myymisessä Huoneistoketjua ja välittäjää Samu Siponen, erittäin mukava ja luotettava mies ja asuntokin meni kahdessa viikossa kaupaksi Helsingissä ja vielä ylihintaan, eikä ottanut lähellekkään täyttä palkkiota :) suosittelen!!

      • Rommausrusina

        Ylihintaahan kaikki tällä hetkellä maksaa, -70% ALE tulee kohta.


    • painu_vittuun

      Avaaja on oikeassa. Helsingin asuntojen hinat ovat romahtaneet katutasoon kuin word trade center.

      Kaik o mänt. Myö hävitttii tääkii sota. nyt ei Helsinkis oo ennää ainuttakkaa asuntoo.

    • arvostusmennyt

      Suomessa asuntovälittäjä on nimenomaan välittäjä, ei myyjä. Ei ne mitään myy.

      Ne tekee ilmoituksen nettiin ja odottaa passiivisena, että joku sen johdosta ottaa yhteyttä. Aika kallista. Jotkut ei enää edes laita lehteen ilmoitusta, nettiin vaan. Sieltä ei kaikki hae.
      Usein lehti-ilmoituksissa on aivan virheellisyyksiä, eivät ole viitsineet edes ottaa asioista selvää. Olen seurannut niitä aika paljon ja päättänyt että kun asuntoni myyn, myyn sen itse. Tiedän siitä varmasti itse kaikkein parhaiten, asunnon hyvät ja huonot puolet.

      Nyt myyntiin juuri eräs asunto n. 100 000 liian halvalla. Perikunta myi eikä tiennyt paikkakunnan hintatasoa. Aivan törkeää. Ilmoitus kävi netissä ja sitten oli jo myyty, välittäjän kaverille veikkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5178
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1512
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1353
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1046
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      958
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      63
      728
    Aihe