aeg favorit 77011wop vikakoodi 20

Aegpesukonevikakoodi20

aeg favorit 77011wop ja ilmoitti vikakoodiksi 20 eli koneeseen jää vettä. Koneen pohjalla olevassa "kupissa" oli vettä jonkin verran. Lapoin sitä tyhjemmäksi ja otin samalla ruokajätös sakkaa pois. Laitoin lisää kuumaa vettä ja sitruunahappoa sekaan ja lapoin senkin pois. Tarkistin myös poistiputken ja valutin sieltä vettä pois sankoon. Sitten kone päälle pesuohjelmalla. Poistoletkun pää reilusti korkeammalle tiskialtaaseen ja kone työntää suoraan ottamansa veden läpi poistoon. Kokeilin samaa useamman kerran. Sitten lisää ihmettelyä....kone kokonaan pois sähköistä hetkeksi. Uudestaan pesuohjelma päälle ja nyt se sitten hetken otti vettä ja poisti vettä useamman kerran....ja nyt alkoikin pesemään. Saa nähdä mitä tapahtuu kun se pesun jälkeen alkaa poistamaan vettä. Jääkö poistoon liikaa vettä ja tulee vikakoodi 20 vai eteneekö huuhteluun saakka ja tuleeko sen jälkeen poistovesivikakoodi. Onko kokemuksia kyseisestä viasta? Sekoileeko poistovesipumppu vai anturi...voiko likasakka aiheuttaa sen että kone luulee että siellä on vettä liikaa?

20

2220

Vastaukset

 • Saakohan näissä mitenkään ns. testitilaa päälle eli voikohan jotenkin noistä säätimistä ohjata esimerkiksi poistopumppua päälle?

 • Nyt on koneella jo pari kertaa pesty astiat. Niinkö tuo alkoi taas toimimaan. Varmaan se sakka aiheutti vikatilan tai softa oli jossain "jumissa" ja resetti auttoi.

 • Meillä auttoi kun koneeseen kaatoi vettä n. puolilitraa ja virta pois ja uudelleen käyntiin. Teki ensin pelkästään lyhyellä ohjelmalla. Alettiin käyttää PRO- ohjelmaa, toimi ok 3-4-kk. Nyt ekan kerran myös PRO-ohjelmalla.

 • Itellä samalla koodilla 20 kone herjasi, eikä ottanut vettä, kun "anturi" oli likainen. kone kyllä tyhjeni vedestä niinkuin pitikin, mutta lisää ei tullut.
  apu oli kun kuumalla vedellä huuhdeltiin likaista pesäkettä, eli koneen alla oleva tila, mihin paineanturista tulee letku. käytännössä se letku pitää irroittaa siitä (tässä tapauksessa) valkoisesta mötikästä ja ruiskuttaa kuumaa vettä sitä kautta sinne mötikkään. huoltomiehellä oli oma letku mukana, ettei tarvitse irroittaa sitä sieltä paineanturin päästä. sillä säästyy enemmältä koneen purkamiselta.
  tämän kaiken jälkeen kone piti vielä tyhjänä kalibroida sieltä "huoltomoodista", minkä jälkeen homman pitäisi toimia.
  se kalbrointi ei toiminut ekalla kertaa, eikä toisella, mutta lopulta kyllä ilman ylimääräisiä laitteita.

 • Vielä jatkosta, niin "PRO":lla kannattaa jatkossa pestä, ettei vasaava toistu.

 • Vika on siinä että painevartija jää jumiin yläasentoon. Pienellä letkulla lämmintä vettä imukaivon reiän kautta nii taas toimii.

 • Miksi ostaa näitä ongelmakoneita kun ne eivät ole edes halpoja ? Kannattaa välttää Electrolux konsernin astianpesukoneita. Upo, Rosenlew, Aeg, Zanussi, Electrohelios, ym. Millään muulla merkillä ei mitään ongelmia 30 vuoden aikana. AEG ja Zanussi lauennut heti takuuajan jälkeen. Pienellä letkulla keksin kyllä jotain muuta tekemistä kuin APK imukalvon reiän ronkkimista.

 • Meidän 4 vuotta vanha AEG XXL on temppuillut 2 vuotta. Keskeyttää pian aloituksen jälkeen ja vikakoodi 20. Toisella ohjelmalla voi alkaa tai ei, tai pesee samalla ohjelmalla., jolla pysähtyi, kun painetaan reeset ja aloitetaan uudelleen. On laitettu vettä koneeseen, puhdistettu suodatin ja kokeiltu toista ohjelmaa. Käsitiskiin on jouduttu pari kertaa, mutta on todella huono kone. Eräs huoltomies kertoi korjaavansa takuukoneita laittamalla sitruunahappoa, ruokasoodaa tai etikkaa, tai näitä yhdessä. Mikä lienee perussyy, mutta todella paska kone. Aikaisempi oli Whirpool, joka lienee ns. halpakone. Pelasi 10 vuotta ilman ongelmia.
  Parata-aikaa joku myy 4 vuotta vanhaa AEG:tä, pyynti 50 € merkinnällä vikakoodi 20.
  Meidän kone lähtee kierrätykseen, kun ensin löydän koneen, johon voisi luottaa. Tarvitsen koneen, jossa on vain peruselektroniikka ja pari ohjelmaa.

 • Jep se painevartija, kerää tiskiaine napeita jotain töhönää itteensä ja jumiin. Meillä ongelmat loppu kun palattiin ajassa taaksepäin, jauhetta ja huuhtelukirkastetta, ongelmat loppu viikon sisällä ja nyt toiminut 7kk ilman vikakoodeja...

 • Pääongelma taitaa olla sihdin alla olevassa poterossa, josta lähtee letku paineanturille. Poteron letkulähtö tukkeutuu. Piti ensin tajuta että ongelma on siinä. Sitten ienväliharjalla sihtipoterosta sohimista ja paineanturista päin letkuun puhallus niin tuli reilu ruokalusikallinen sitkeää töhnää. Toimii.

  • Tämä oli todella fiksu vinkki. Tilasimme uuden pesukoneen, kun emme saaneet konetta pelaamaan kunnolla, vaikka mitä keinoja yritettiin. Pesu keskeytyi tuon tuosta vikakoodi 20:een.
   Irroitimme poistoletkut, putsasimme koneen perusteellisesti moneen kertaan. Ennen uuden koneen noutoa, kävin vielä läpi tätä keskustelupalstaa. Kokeilin tätä hammasväliharjaohjetta,jota en ollut huomannut aikaisemmin. Kokeilu kannatti: nyt kone on pelannut pari kuukautta kuin uusi laite. Kaikki ohjelmat menevät läpi ja pesutulos on moitteeton. Kiitoksia hyvästä vinkistä. Säästimme rahaa ja vaivaa mukavasti.


  • minnepäin sieltä poterosta on tuo letkulähtö paineanturille?


  • Meilläkin vikonut samainen kone koodia 20. Homma pysähtyi AUTO ohjelmalla yleensä, kun aikaa jäljellä n. 70 min.

   Itse pääsin viasta n. puoleksi vuodeksi eroon ottamalla nipun juomapillejä ja sörkkimällä niillä siitä sihtipoterosta sinne tänne. Pillien keskelle jäi yleensä semmosta paksumpaa skeidaa. Tämän jälkeen kaatanut lähes kiehuvaa vettä ja sitruunahappoa poteroon. Antanut hetken vaikuttaa ja laittanut ohjelman uusiksi päälle.

   Tällä viikolla kone alkoi taas herjata ja uusin käsittelyn niin ainakin nyt meni ohjelma taas läpi.

   Tuo hammasväliharja temppu kiinnostaa, että mihin suuntaan sillä pitäisi tarkalleen tökkiä? Nehän ei kai kovin pitkiä ole? Itse olen pilleillä työnnellyt sinne tänne ja niin syvälle, kuin menee niin kaipa ne on ajanut samaa asiaa, mutta tietty tarkempi paikka kiinnostaisi.


 • Meillä juuri sama vika 3 vuotta vanhassa laitteessa. Paineanturi ja letkunpätkä maksoi huollossa 214,00. Olisinpa lukenut ensin tämän keskustelun ja tarttunut hammasväliharjaan.

  • Kommentoin tähän kun itsekin sain apua. Mulla aeg tiskikone, joku favorit pro malli. Vikakoodia 20 alkoi herjaamaan. Tyhjensin vedet manuaalisesti ja putsasin paikat perusteellisesti. Päälle vielä sirotteelin ruokasoodaa, tuota ihmeainetta, ympäri konetta. Pelaa kuin uusi taas. Toivottavasti tästä ketjusta apua myös muille.


 • Taidanpa olla aloittanut tämän ketjun... Nyt koneen kun laittaa päälle niin ei etene ollenkaan ja vikakoodi 20 eikä ota vettä. Kaivo tyhjä. Jos kaivoon laittaa vettä niin kone poistaa sen.

  Mikä se painevartija tuolla alhaalla? Siitä "kaivostahan" lähtee musta letku oikealle päin "isohkoon valkoiseen möykkyyn " joka surisee heti kun koneen iskee päälle. Pikkuletkuja tia putkia en näe.

  Voisi tietenkin laitella liuotushoitoa joksikin tuonne kaivoon ja toivoa että se menisi sinne tukkeeseen saakka jos sellainen siellä josssain on.

 • Löytyyköhän näihin jostakin osaluetteloa, räjäytyskuvia tms?

 • Tietääkö kukaan onko merkitystä mihin asentoon koneen laittaa jos sitä alkaa purkamaan? Eli koneen pohjassahan nuo kaikki komponentit on ja koneen ollessa kaapistossa edestä päin sinne ei pääse operoimaan kuin vähän. Otin koneen pois mutta mietin että mitenköhän huoltoliikkeissä näihin lähdetään kajoamaan...puretaanko päältä kaikki kuoripellit? SIlti alle ei pääse. onko heillä jonkinlaiset telineet minkä avulla pohja saadaan pidettyä pois vasten lattiaa? Vai kaadetaanko kone vain kyljelleen ja mille kyljelle (onko merkitystä ettei mikään vahingoitu tms)?

 • Kone kävi korjaamolla ja siitä puhdistettiin se säiliö joka sijaitsee koneen allla etuvasemmalla eli onko se nyt sitten tulovesi/veden pehmennys säiliö.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  141
  2669
 2. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  62
  1562
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  5
  775
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  39
  727
 5. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  12
  519