aeg favorit 77011wop vikakoodi 20

Aegpesukonevikakoodi20

aeg favorit 77011wop ja ilmoitti vikakoodiksi 20 eli koneeseen jää vettä. Koneen pohjalla olevassa "kupissa" oli vettä jonkin verran. Lapoin sitä tyhjemmäksi ja otin samalla ruokajätös sakkaa pois. Laitoin lisää kuumaa vettä ja sitruunahappoa sekaan ja lapoin senkin pois. Tarkistin myös poistiputken ja valutin sieltä vettä pois sankoon. Sitten kone päälle pesuohjelmalla. Poistoletkun pää reilusti korkeammalle tiskialtaaseen ja kone työntää suoraan ottamansa veden läpi poistoon. Kokeilin samaa useamman kerran. Sitten lisää ihmettelyä....kone kokonaan pois sähköistä hetkeksi. Uudestaan pesuohjelma päälle ja nyt se sitten hetken otti vettä ja poisti vettä useamman kerran....ja nyt alkoikin pesemään. Saa nähdä mitä tapahtuu kun se pesun jälkeen alkaa poistamaan vettä. Jääkö poistoon liikaa vettä ja tulee vikakoodi 20 vai eteneekö huuhteluun saakka ja tuleeko sen jälkeen poistovesivikakoodi. Onko kokemuksia kyseisestä viasta? Sekoileeko poistovesipumppu vai anturi...voiko likasakka aiheuttaa sen että kone luulee että siellä on vettä liikaa?

22

10345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aloitttaja

      Saakohan näissä mitenkään ns. testitilaa päälle eli voikohan jotenkin noistä säätimistä ohjata esimerkiksi poistopumppua päälle?

    • aloittajalll

      Nyt on koneella jo pari kertaa pesty astiat. Niinkö tuo alkoi taas toimimaan. Varmaan se sakka aiheutti vikatilan tai softa oli jossain "jumissa" ja resetti auttoi.

    • jussikani

      Meillä auttoi kun koneeseen kaatoi vettä n. puolilitraa ja virta pois ja uudelleen käyntiin. Teki ensin pelkästään lyhyellä ohjelmalla. Alettiin käyttää PRO- ohjelmaa, toimi ok 3-4-kk. Nyt ekan kerran myös PRO-ohjelmalla.

    • ite-en-olis-osannu

      Itellä samalla koodilla 20 kone herjasi, eikä ottanut vettä, kun "anturi" oli likainen. kone kyllä tyhjeni vedestä niinkuin pitikin, mutta lisää ei tullut.
      apu oli kun kuumalla vedellä huuhdeltiin likaista pesäkettä, eli koneen alla oleva tila, mihin paineanturista tulee letku. käytännössä se letku pitää irroittaa siitä (tässä tapauksessa) valkoisesta mötikästä ja ruiskuttaa kuumaa vettä sitä kautta sinne mötikkään. huoltomiehellä oli oma letku mukana, ettei tarvitse irroittaa sitä sieltä paineanturin päästä. sillä säästyy enemmältä koneen purkamiselta.
      tämän kaiken jälkeen kone piti vielä tyhjänä kalibroida sieltä "huoltomoodista", minkä jälkeen homman pitäisi toimia.
      se kalbrointi ei toiminut ekalla kertaa, eikä toisella, mutta lopulta kyllä ilman ylimääräisiä laitteita.

    • ite-en-olis-osannu

      Vielä jatkosta, niin "PRO":lla kannattaa jatkossa pestä, ettei vasaava toistu.

    • JJSSK

      Vika on siinä että painevartija jää jumiin yläasentoon. Pienellä letkulla lämmintä vettä imukaivon reiän kautta nii taas toimii.

    • Petsku1005

      Miksi ostaa näitä ongelmakoneita kun ne eivät ole edes halpoja ? Kannattaa välttää Electrolux konsernin astianpesukoneita. Upo, Rosenlew, Aeg, Zanussi, Electrohelios, ym. Millään muulla merkillä ei mitään ongelmia 30 vuoden aikana. AEG ja Zanussi lauennut heti takuuajan jälkeen. Pienellä letkulla keksin kyllä jotain muuta tekemistä kuin APK imukalvon reiän ronkkimista.

    • TervAapontieltä

      Meidän 4 vuotta vanha AEG XXL on temppuillut 2 vuotta. Keskeyttää pian aloituksen jälkeen ja vikakoodi 20. Toisella ohjelmalla voi alkaa tai ei, tai pesee samalla ohjelmalla., jolla pysähtyi, kun painetaan reeset ja aloitetaan uudelleen. On laitettu vettä koneeseen, puhdistettu suodatin ja kokeiltu toista ohjelmaa. Käsitiskiin on jouduttu pari kertaa, mutta on todella huono kone. Eräs huoltomies kertoi korjaavansa takuukoneita laittamalla sitruunahappoa, ruokasoodaa tai etikkaa, tai näitä yhdessä. Mikä lienee perussyy, mutta todella paska kone. Aikaisempi oli Whirpool, joka lienee ns. halpakone. Pelasi 10 vuotta ilman ongelmia.
      Parata-aikaa joku myy 4 vuotta vanhaa AEG:tä, pyynti 50 € merkinnällä vikakoodi 20.
      Meidän kone lähtee kierrätykseen, kun ensin löydän koneen, johon voisi luottaa. Tarvitsen koneen, jossa on vain peruselektroniikka ja pari ohjelmaa.

    • Vikakoodin

      Jep se painevartija, kerää tiskiaine napeita jotain töhönää itteensä ja jumiin. Meillä ongelmat loppu kun palattiin ajassa taaksepäin, jauhetta ja huuhtelukirkastetta, ongelmat loppu viikon sisällä ja nyt toiminut 7kk ilman vikakoodeja...

    • Anonyymi

      Pääongelma taitaa olla sihdin alla olevassa poterossa, josta lähtee letku paineanturille. Poteron letkulähtö tukkeutuu. Piti ensin tajuta että ongelma on siinä. Sitten ienväliharjalla sihtipoterosta sohimista ja paineanturista päin letkuun puhallus niin tuli reilu ruokalusikallinen sitkeää töhnää. Toimii.

      • Anonyymi

        Tämä oli todella fiksu vinkki. Tilasimme uuden pesukoneen, kun emme saaneet konetta pelaamaan kunnolla, vaikka mitä keinoja yritettiin. Pesu keskeytyi tuon tuosta vikakoodi 20:een.
        Irroitimme poistoletkut, putsasimme koneen perusteellisesti moneen kertaan. Ennen uuden koneen noutoa, kävin vielä läpi tätä keskustelupalstaa. Kokeilin tätä hammasväliharjaohjetta,jota en ollut huomannut aikaisemmin. Kokeilu kannatti: nyt kone on pelannut pari kuukautta kuin uusi laite. Kaikki ohjelmat menevät läpi ja pesutulos on moitteeton. Kiitoksia hyvästä vinkistä. Säästimme rahaa ja vaivaa mukavasti.


      • Anonyymi

        minnepäin sieltä poterosta on tuo letkulähtö paineanturille?


      • Anonyymi

        Meilläkin vikonut samainen kone koodia 20. Homma pysähtyi AUTO ohjelmalla yleensä, kun aikaa jäljellä n. 70 min.

        Itse pääsin viasta n. puoleksi vuodeksi eroon ottamalla nipun juomapillejä ja sörkkimällä niillä siitä sihtipoterosta sinne tänne. Pillien keskelle jäi yleensä semmosta paksumpaa skeidaa. Tämän jälkeen kaatanut lähes kiehuvaa vettä ja sitruunahappoa poteroon. Antanut hetken vaikuttaa ja laittanut ohjelman uusiksi päälle.

        Tällä viikolla kone alkoi taas herjata ja uusin käsittelyn niin ainakin nyt meni ohjelma taas läpi.

        Tuo hammasväliharja temppu kiinnostaa, että mihin suuntaan sillä pitäisi tarkalleen tökkiä? Nehän ei kai kovin pitkiä ole? Itse olen pilleillä työnnellyt sinne tänne ja niin syvälle, kuin menee niin kaipa ne on ajanut samaa asiaa, mutta tietty tarkempi paikka kiinnostaisi.


    • Anonyymi

      Meillä juuri sama vika 3 vuotta vanhassa laitteessa. Paineanturi ja letkunpätkä maksoi huollossa 214,00. Olisinpa lukenut ensin tämän keskustelun ja tarttunut hammasväliharjaan.

      • Anonyymi

        Kommentoin tähän kun itsekin sain apua. Mulla aeg tiskikone, joku favorit pro malli. Vikakoodia 20 alkoi herjaamaan. Tyhjensin vedet manuaalisesti ja putsasin paikat perusteellisesti. Päälle vielä sirotteelin ruokasoodaa, tuota ihmeainetta, ympäri konetta. Pelaa kuin uusi taas. Toivottavasti tästä ketjusta apua myös muille.


    • Anonyymi

      Taidanpa olla aloittanut tämän ketjun... Nyt koneen kun laittaa päälle niin ei etene ollenkaan ja vikakoodi 20 eikä ota vettä. Kaivo tyhjä. Jos kaivoon laittaa vettä niin kone poistaa sen.

      Mikä se painevartija tuolla alhaalla? Siitä "kaivostahan" lähtee musta letku oikealle päin "isohkoon valkoiseen möykkyyn " joka surisee heti kun koneen iskee päälle. Pikkuletkuja tia putkia en näe.

      Voisi tietenkin laitella liuotushoitoa joksikin tuonne kaivoon ja toivoa että se menisi sinne tukkeeseen saakka jos sellainen siellä josssain on.

    • Anonyymi

      Löytyyköhän näihin jostakin osaluetteloa, räjäytyskuvia tms?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tietääkö kukaan onko merkitystä mihin asentoon koneen laittaa jos sitä alkaa purkamaan? Eli koneen pohjassahan nuo kaikki komponentit on ja koneen ollessa kaapistossa edestä päin sinne ei pääse operoimaan kuin vähän. Otin koneen pois mutta mietin että mitenköhän huoltoliikkeissä näihin lähdetään kajoamaan...puretaanko päältä kaikki kuoripellit? SIlti alle ei pääse. onko heillä jonkinlaiset telineet minkä avulla pohja saadaan pidettyä pois vasten lattiaa? Vai kaadetaanko kone vain kyljelleen ja mille kyljelle (onko merkitystä ettei mikään vahingoitu tms)?

    • Anonyymi

      Kone kävi korjaamolla ja siitä puhdistettiin se säiliö joka sijaitsee koneen allla etuvasemmalla eli onko se nyt sitten tulovesi/veden pehmennys säiliö.

    • Anonyymi

      Oma aeg kone on kallliimmasta päästä (1300) mutta 20 koodi tuli kuten edelliseen vaikka huuhdomme astiat vaikka ohjeessa sanotaan ettei pidä.


      Sain toimimaan resetoimalla milloin se poisti aina vähän vettä, missä oli koneepuhdistusainetta. Tuntui auttavan. Katsoin ohjetta ja siinä on kehoitus kerran kuukaudessa käyttämään puhdistusainetta puhdistusohjelmalla. Varmaan näin täytyy tehdä jos haluaa välttää tilanteen uusiutumisen.

      Oma veikkaus tähän ongelmaan on aeg pohjasiivilän rakenne. Keskimmäisessä sylinterisiivilässä on ylhäällä 7millin reikiä mistä isoa roskaa pääsee pohja-altaseen vapaasti koska siivilä on alhaalta auki. Lika kyllä pysyy siivillä sisällä koska se ulottuu kupin pohjaan kun se on paikoillaan. Kun nostat siivilän pois roskat pääsevät vapaasti altaseen ja putkistoon. Joten samalla kun siivilän nostaa pois, pitää pohja-allas siivota perusteellisesti.

      En ymmärrä miksi siivilässä ei ole suljettua tiheää verkkopohjaa. Koneen suunittelussa myös jotain perusteellisesti pielessä kun se on noin vikaherkkä ihan astianpesun ydinalueen toiminnassa, orgaanisen aineksen poistamisesta astioista, sillä on kun on eriomainen taipumus saostua.

    • Anonyymi

      Luulen että juurisyy poistopumpun tukkeutumiseen tulee ko. valmistajan siivilän rakenteesta. Siinä on muovikartion yläpäässä iso reiät mistä roskat pääsevät vapaasti pohja-altaaseen. Kun nosta siivilän, isommatkin roskat pääsevät vapaasti uimaan poistoputkiin.

      Kyllästyin tähän ja leikkasin pienestä metallisiivilästä ympyrän muotoisen palan ja työnsin sen sisimmän muovikartion sisällä eli nyt roskat eivät pääse läpi pohja-altaaseen. Toimii hyvin.

      Valmistaja muuten suosittelee että kone pitää kerran kuukaudessa ajaa puhdistustabletilla mutta se auta koviin kappaleisiin mitä joutuu koneeseen.

      Nyt tietysti pitää aika ajoin puhdistaa myös kartio eli ottaa lisätty pohjasiivilä pois. Ajattelin kokeilla myös kartion liottamista viemärinpuhdistuaineessa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      254
      2423
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1824
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      333
      1545
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      175
      1539
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1075
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      85
      958
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      805
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      800
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      215
      766
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe