Apua sims 3

Ajattelin asentaa The Sims 3 peliini custom contetettia jne jne ja lauransimsblogi.blogspot.fi latausohjeessa sanotaan, että "Lataa Resource.cfg ja pura se Mods kansioon"

Niin mikä se Resource.cfg on?
Onko se ladattava tietokoneeseen ja mistä vai pitääkö minun luoda sen niminen kansio?
Jos se pitää ladata ja purkaa sinne "Mods" kansioon, niin miten se puretaan?

Kiitän ja kumarran jos joku osaa auttaa minua.

7

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SimahtanutJokaEiKirjaudu

      Resource.cfg on tiedosto, jonka peli itsekin luo jos sen jostakin syystä satut poistamaan. Voit semmoisen tarvittaessa kyllä asianmukaisista osoitteista hakea ja ladatakin koneellesi, mutta useimmiten semmoista ei tarvitse tehdä, vaan Resource.cfg jököttää kiltisti oikealla paikallaan "maailman tappiin". :) Englannin kielestä joskus jotain kuulleena arvelen sen nimen tarkoittavan yksinkertaisesti resursseja ja päätteen configurointi-tiedostoa. Se erottuu muista tiedostotyypeistä päätteensä perusteella, jotta peliohjelma osaa sitä etsiä kun algoritmi sitä siihen yllyttää.

      Yleinen idea: Älä huolestu .cfg:n takia, vaan lataa (ja tarvittaessa pura) ja sijoita CC:t täsmälleen neuvottuihin paikkoihin ohjeen neuvomilla tavoilla ja kokeile toimivatko. Jos, niin ainakin yksi Resource.cfg on paikoillaan ja pelittää - eikä useampaa yhdessä paikassa tarvita. (halutessasi VOIT tietysti vilkaista Mod-kansion sisälle ja varmistua siitä että siellä se mainittu .cfg löhöää, mutta varsinaista aihetta siihen ei normaalisti ole. )

      • Kiitos, todella hyödyllistä tietoa. Pari asiaa vielä ja sitten täyttämään tietokonetta niillä ladatuilla. :D


      • SimahtanutJokaEiKirjaudu
        EnOleJärkevä kirjoitti:

        Kiitos, todella hyödyllistä tietoa. Pari asiaa vielä ja sitten täyttämään tietokonetta niillä ladatuilla. :D

        Ei kestä. TS3 on edelleen hieno peli, mutta sen muokkaamiseen ja asiakassisällön mahdollisimman "järkevään" käyttämiseen liittyy paljon hiljaista tietoa, jonka esiin kaivamiseen saattaa kulua jokunen tovi. Multa on jo unohtumassa vanhat hyvät niksit, kun pelaan nykyisin tuota puolihullua TS4:ää, mikä tietenkin toimii joiltakin osin hiukan eri tavalla.
        Noita ihan saman nimisiä Resource.cfg-tiedostoja on sitten useampi Sims 3-pelin sisällä eri paikoissa ja eri sisällöllä; niitä ei sovi esimerkiksi vaihtaa keskenään ettei peli sekoa. Kukin kuuluu juuri omaan paikkaansa. Tämä valkeni mulle takavuosina sekoillessani CC:n asentamisten yhteydessä ja konfatessani lopulta koko pelin uusiksi.

        Mitä mulla enää on TS3:sta sanomista on aika vähäistä, mutta kerron kuitenkin mielipiteinä:

        - Twallanin Nraas MC on hieno modi, joka sopivilla säädöillä oikeasti vakauttaa ja korjaa pelin toimintaa ja avustaa mm. ongelmien paikantamisessa jos ja kun niitä ilmenee. Se vastaa hyvinkin yhtä lisäriä sisältönsä puolesta ja parhaimmillaan parantaa pelikokemusta tosi paljon. Sen asennus ja säätäminen edellyttää kuitenkin huolellisuutta ja käytännön englannin kielen vähintäänkin kohtalaista lukutaitoa, joten kaltaisteni tavallisten pelurien kannattaa vaikka kopsata koko peli kaikkineen väliaikaisesti toisaalle (jos vain tietskan muisti sen sallii) siltä varalta että jotain menee oikein kunnolla pieleen asennuksessa ja pitää palata entiseen. Tietokoneslangia työkseen käyttävät supernörtit selviävät touhusta hetkessä, mutta tavikselta voi hetken kestää.

        - Oma selviämisstrategiani TS3:n kanssa on toistaiseksi ollut pitää se täysin erossa Originista, kun kolmonen ei sen käyttöä edellytä. Ja miksi lataan peliä levykkeeltä tai virtuaalilevyltä ja miksen sitten käyttäisi kivaa ja kilttiä Originia päivitetyn kolmosen kanssa, kun kuitenkin lataan sieltä nelosta melkein joka päivä, voi joku ihmetellä. No kun tykkään aloittaa pelin silloinkin kun netti ei toimi tai Origin temppuilee tai joku nero Originilla on poistanut pelitilini salasanan, kuten on pariin otteeseen jo tapahtunutkin. :)

        Hyviä hetkiä pelin parissa!


      • kiitos tuosta modi vinkisä, tulen luultavasti sen lataamaan. Tietokoneeltani ei löytynyt mitään "Resource.cfg" tiedostoa ja kun yritän ladata sitä, alas pongahtaa viesti, jossa lukee: "Tämän tyyppinen tiedosto voi vahingoittaa tietokonettasi. Haluatko säilyttää tiedoston "Resource.cfg?" ja kaksi nappia "Säilytä" ja "Hylkää" Osaatko yhtään neuvoa, miten minun pitäisi tässä toimia?


      • SimahtanutJokaEiKirjaudu
        EnOleJärkevä kirjoitti:

        kiitos tuosta modi vinkisä, tulen luultavasti sen lataamaan. Tietokoneeltani ei löytynyt mitään "Resource.cfg" tiedostoa ja kun yritän ladata sitä, alas pongahtaa viesti, jossa lukee: "Tämän tyyppinen tiedosto voi vahingoittaa tietokonettasi. Haluatko säilyttää tiedoston "Resource.cfg?" ja kaksi nappia "Säilytä" ja "Hylkää" Osaatko yhtään neuvoa, miten minun pitäisi tässä toimia?

        "Osaatko yhtään neuvoa, miten minun pitäisi tässä toimia?"

        No mä kokeilisin toimiiko peli kunnolla ilman sitä Resource.cfg-tiedostoa. Jos toimii, niin en piittaisi mokoman puuttumisesta pätkääkään.
        (Mulla on pelissä useamman tyylisiä ladattuja; modeja, vaatteita, hiuksia, simejä, autoja, taloja, tontteja, koruja, taikasauvoja, hetekoita, ilmailuvälineitä, aseita, ammuksia sun muuta kamaa ja toimivat kuvauksen mukaisesti. Äsken kun kokeilin ja nappasin välillä tuon tiedoston pois, niin näyttivät toimivan sekä Resource.cfg-tiedoston kanssa että ilman sitä, enkä ainakaan huomannut mitään suurempaa eroa pelaamisessa.)


    • Jokulaiskahilb
      • SimahtanutJokaEiKirjaudu

        "Lieneekö Simahtanut nyt vähän Nelosen maailmassa? Kolmonen on erityyppiä:/" kirjoitti nimimerkki Jokulaiskahilb (12.12.2017 8:09)

        Moi Jokulaiskahilb !

        Kaikki on suhteellista.
        "... kun pelaan nykyisin tuota puolihullua TS4:ää, mikä tietenkin toimii joiltakin osin hiukan eri tavalla. " tulin kirjoittaneeksi - ja samalla jo edeltä vahvistaneeksi kommenttisi validiksi. :) Pidätän toistaiseksi itselläni oikeuden määritellä maailmani tyypin, mutten tosiasioiden valossa myöskään yksinkertaisesti voi kieltää hurahtaneeni Neloseen. On se sen verran hyvä että siitä - hypoteettisesti - voi vielä pelikin tulla. :)

        Syyllinen siis "syytöksen" mukaisesti. Toisaalta en vielä ole aivan kokonaan unohtanut joitakin kolmosen piirteitä ja kun muutamat kolmosta varten laaditut CC:t vielä tätä kirjoitettaessakin toimivat sellaisinaan nelkussa ja luvuttomat muut "suhteellisen" pienin muutoksin, en näiden kahden sinänsä täysin eri pelin maailmojakaan luonnehdi totaalisesti toisistaan poikkeaviksi. Edelleen ne kumpikin ovat saman pelisarjan osia ja niissä on nimen ohella muitakin yhtäläisyyksiä, joita toki on melko perusteellisesti ja kenties väsyksiinkin asti ruodittu maailman pelifoorumeilla.

        "Kolmoseen lataaminen on tehty luokattoman vaikeaksi, onneksi Neloseen tullessa on hieman petrattu tuolla alalla:P"

        Jaa-a? Suhteellista tuokin, kuvittelen. Onhan kolmosen käynnistyssovelluksen kautta latailu jossakin mielessä vaikeaa verrattuna esimerkiksi peliin, mistä sellainen piirre täysin puuttuu, mutta ovat siinä miljoonat pelaajat kuitenkin onnistuneet ja saattavat kukaties onnistua vieläkin. Kolmosessa voi tietenkin latailla myös kokonaan ilman tuota touhua, mikä minusta sitten ei ole juurikaan sen hankalampaa kuin nelkussakaan. Homman vaiheet ovat lähes liikuttavassa määrin samat kuin nelosessakin - osoitteita lukuunottamatta. Kolmosessa ei esimerkiksi määrämuotoista "pakettia" lopsautetakaan suoraan Mod-kansioon, vaan Mod-kansion alla olevaan Package-kansioon. Kamalan vaikea muistaa tuollainen, tietenkin. :I

        NRAAS-modauksista sitten jyrkästi samaa mieltä. Nelosen MC Command Centerillä on vielä matkaa ennen kuin saavuttaa esikuvansa - jos siihen sitten ikinä pystyy sellaisessa "pilipalipelissä" kuin TS4... :)

        Kunnioittavasti S.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1843
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1406
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1307
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe