Surkeimmat pienoismallijulkaisut

huono.laatu.vituttaa

Linkittämäni mallin kuvan nähtyäni en voi olla ihmettelemättä miten vielä tällä vuosituhannellakin voidaan pistää myyntiin noin silmiinpistävän surkeaa paskaa mukamas keräilijöiden mittatarkkana pienoismallina.
BoS 1/43 Pontiac Trans-Am 1977, perä on vääntynyt alaspäin niin törkeän virheellisesti että muotintekijä olisi pitänyt erottaa välittömästi ja koko mallihanke palauttaa uudelleentyöstettäväksi mutta ei, myyntiin vaan ja hinta samalle tasolle kuin hyvin tehdyilläkin malleilla. Tuohan on jo suorastaan rikollista vaatia moisesta paskasta kunnollisen tuotteen hinta!!
Lisäksi vielä pienoismallimyyjät kehtaavatkin kehua tuota paskaläjää ihan kuin siinä ei olisi mitään vikaa, sokeitako he ovat vai pitävätkö he malliharrastajia ihan tyhminä??!!

Tuossa kuva moisesta höyryävästä paskaläjästä. Kauanko kestäisitte katsella tuollaista läjää ja paljonko suostuisitte maksamaan tuosta?
http://static.carmodel.com/photos/93513_2.jpg?1

Valmistajan nimikin on harhaanjohtaja tuolle mallille, mukamas Best of Show. Jos tuo on parasta mihin he kykenevät niin ehkä olisi viisainta vaan jäädä työttömäksi...

Jos tuollaisen paskan myynti sallitaan täydellä hinnalla niin mikä estää kohta valmistajia vain läiskäisemästä summassa jonkinlaisen läjän muovia jalustalle ja väittämällä sitä jonkinmerkkiseksi autoksi ja eikun myyntiin vaan...

4

420

Vastaukset

 • Tämmöstähän tää harrastus on. Onnex on vara valita minkä tai mitkä mallit itse ostaa. Itse kerään pääasiassa 1:18 malleja ja niissäkin on välillä uutuuksissa varsin surkeita esityksiä.
  Mittakaava virheitä löytyy jatkuvasti, mutta jos se ei vaikuta hirveesti yleisilmeeseen mallissa niin annettakoon anteeksi. Onneksi ne on hyvin pieniä esim. tuulilasin kallistus kulma heitää hieman, on liian vaakatasossa oikeeseen autoon verrattuna. Vanteet ja renkaat on joskus väärää kokoluokkaa alkuperäiseen autoon verrattuna. Tuunatut mallit on erikseen.
  Nykyään ostan vain laadukkaimpien valmistajien malleja, No hinta on aina korkeampi, mutta ostan harvemmin ja nautin enemmän. Tuppaa vaan hinnat malleilla nousemaan koko ajan.
  Kyseistä mallia en ottaisi kokoelmaani ja en maksaisi senttiäkään.

  • 18 mittakaavan mallit on kyllä yleensä hienoja, yksityiskohtaisia, ovet ja luukut aukevat, tosin on myös kokonaan suljettuja mallejakin.
   Niissä on vaan se että jos rahat riittäisikin niin "pysäköinti"paikat eli tilat loppuvat kesken sen kokoisille nopeammin kuin 1/43:lle :) Tosin ainahan tyhjällä tilalla on asunnoissa tapana täyttyä jollain...


 • Mittakaava 1/24 olisi aika hyvä kompromissi koon ja tilanviennin suhteen mutta moni sen mittakaavan malli on hyvin karkeasti viimeistelty jolloin ne näyttävät huonommilta kuin 1/43 ja 1/18 mallit jotka yleensä on tehty paremmin.
  Tässäkin Motormaxin Plymouth Reliant 1/24, auto näyttää kärsineen pahan kolarin ja kolarikorjaus on tehty sinne päin huitaisemalla kun katsoo noita koripaneelien välejä ja sovituksia >_<!!
  http://www.modelcarworld.de/uk/Motormax/225937/Modelcar-Plymouth-Reliant-metallic-blue.htm

 • Tällä kertaa NEO scale models on julkaissut paskaa, vanhan kuorma-auton ilmeisesti NEO:lle tyypilliseen tapaan resiinimateriaalista. Ei taida vaan olla tarpeeksi lujaa jaksaakseen kantaa 1/43 kuorma-auton painoa niin auton runko on vääntynyt aivan banaaniksi. Siitä huolimatta eikun täysi hinta vaan lappuun, toistasataa euroa ja kehutaan päälle että tuote on valmistajansa tyypillistä laatua. Mulla on NEO:n henkilöautomalleja enkä ole niiden perusteella samaa mieltä, ei ne ole tuollaisia banaaneja:
  https://ck-modelcars.de/en/neo-1-43-mercedes-benz-l-10000-platform-truck-year-1937-dark-red-beige-neo46721/p-56604/

  Tuollaisia ei pitäisi päästää myyntiin ollenkaan koska romuttaa luottamuksen myyjään ja koko kaupalliseen järjestelmään. Tehdäänkö näin esim. elintarvikepuolellakin että kakkoslaatuiset, jopa terveydelle vaaralliset paskat laitetaan täyteen hintaan myyntiin vaan ja vakiofraasimainoskehut päälle, niinkuin tuotteessa ei olisi mitään vikaa vaikka kahvileivoksen tilalla olisi höyryävä paskaläjä... :/

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  217
  3003