Hämeenlinnan talous romahtamassa

hyuiop

Hämeen Sanomat kertoo tänään poikkeukselliseti, että kaupungin taloustilanne on katkeamispisteessä. Vaikka veroja on nostettu kiihtyvään tahtiin, ei se ole juurikaan auttanut Hämeenlinnaa.

Lehden haastattelema talousjohtaja Jussi Oksa antaa tilanteesta todella lohduttoman kuvan. Oksan mukaan kaupungin velkataakka on noussut muutamassa vuodessa n. 40 %, eikä helpotusta muuttotappion kourissa kamppalevalle kaupungille ole edes näköpiirissä.

Investointitahti on ollut niin kova, että pelkät lainanhoitokulut syövät Hämeenlinnan pelivaraa vielä vuosikymmeniä. Korjausvelka huitelee lähemmäs sadassa miljoonassa, eikä tähänkään ole tulevaisuudessa helpotusta, vaan se vain kasvaa tulevaisuudessa.

Kukaan ei nyt tiedä, miten kaupunki tästä selviää. Johtavien poliittisten puolueiden hulvaton rahan viskominen mitä utopistisempiin hankkeisiin, kostautuu nyt kuntalaisille. On todella käsittämätöntä että tässä tilanteessa esim. pääkirjaston sinänsä kunnossa oleviin tiloihin heitetään 10 miljoonaa velkarahaa.

Veikkaukseni on, että valtio pysäyttää kaupungin tilanteen jo lähitulevaisuudessa ja valtiovarainministeriö julistaa Hämeenlinnan kriisikunnaksi, johon nimetään selvitystyöryhmä ratkomaan kaupungin ongelmia. Tämähän tietää sitten jonkinasteista oman hallinnon päätöksenteon rajaamista taloudessa.

106

1460

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sama-hölmö-asialla

      Itkijä-ämmä taasen asialla mutta unohti Iisakin. Seuraavassa tulee kun vastaa itselle. Muuta nyt viimein ittuun pois itkemäst niin normaalit ihmiset voi jatkaa rauhassa elämää.

      • oma-pesä

        Kylläpä nakertaa näemmä demaripesässä pahasti Iisakin "aikaansaamiset", kun pitää muistuttaa ja oma-alotteisesti kytkeä Kiemunki aloitukseen.

        Niihän se menee, että perheväkivallasta tietävät parhaiten perheen muut jäsenet. Demarien tohelluksista toiset demarit.


    • antikiemunki

      Niin tosiaan Iisakki meinasi unohtua, sillä hän on mitä suurimmassa vastuussa tämän hetken todella vakavaan tilanteeseen. Iisakkihan oli muunmuassa kantolan tapahtumapuiston nelisen miljoonan euron arkkitehti, joka ei ole koko aikana tuottanut mitään kaupungin kassaan, ja jää nyt veronmaksajien maksettavaksi. Iisakki on yksi päävastuullisista, joka hyppäsi tietenkin sitten raukkamaisesti itse upottamastaan laivasta kun näki vihdoin että katastrofi on edessä.

      • ehehehhehhee

        Miltä tuntuu vastata itselle? Kukaan muu ei viitsi sairaan puheisiin puuttua. Ilkkala hyppäsi suoraan käräjille joten siinä vasta hyppääjä.


      • ehehehhehhee
        ehehehhehhee kirjoitti:

        Miltä tuntuu vastata itselle? Kukaan muu ei viitsi sairaan puheisiin puuttua. Ilkkala hyppäsi suoraan käräjille joten siinä vasta hyppääjä.

        Miltä tuntuu vastata itselle?
        Hassua kun kysyt tuota joltakulta toiselta!
        Sinähän sen juuri itse parhaiten tiedät kun omaan tuttuun ja tunnettuun tyyliisi useinkin kirjoitat aivopierujasi ja hetimiten kehut kiittelet niitä nauraen mukamas työporukkasi keralla!
        Olet tunnettu ja tunnistettu kopioija ja KokDem-Trolli tällä palstalla!


    • ei-itselle

      En tiedä miltä tuntuu vastata itselle, ehehehhehhee, mutta ilmeisesti kiemunki itse tai sitten joku täysin kadotettu sielu takana. Ei kai kukaan täyspäinen voi enää ottaa kaupungin tilannetta kevyesti tai ohittaa talousjohtajan todella vakavia varoituksen sanoja sairaana puheena.

    • sairas_vääns

      "Taloudellinen tilanne todetaan kaupunginvaltuuston hyväksymässä talousarviossa ja -suunnitelmassa niin vakavaksi, että korjausliikkeitä olisi välttämätöntä tehdä heti." Näin siis sairas Häsa kirjoittelee tänään.

      • OleTarkka

        Pidä ovi auki ja varaa kahvit ja pullat. Ne tulee hetkellä millä tahansa kysymään sinulta neuvoa.


    • kuva.kollaasia.pukkaa
      • samaa.näköä

        Huomatkaa muuten kuinka Sibelius vanhoilla päivillään alkoi erehdyttävästi muistuttaa nykyistä valtiovaraministeri Petteri Orpoa.

        60-vuotiaana P. Orpo todennäköisesti näyttää juuri samalta kuin Sibelius 80-vuotiaana,


      • lighten.up.hml

        Tiedättekö teinien trendin YouTubessa, jossa leffasta lainatussa pätkässä Hitler kommentoi tekstitettynä milloin mitäkin.

        Jos viitsisi, voisi tehdä pätkän missä hitler kommentoi Sibeliuksen rahojen katoamista Hämeenlinnassa.


    • hämeeseen

      Osataanko talouden hoito naapuri Hattulassa paremmin ? Kannattaako muuttaa asumaan, jos niin kumpaan ?

      • OutoKysymys

        Ei ole kuin yksi Hattula.


      • vallarta

        Sari Sartsa vuoden kouluksen saanut merkonomi on hyvinkin positiivisesti suhtautunut mahtaviin investointeihin. Tästä varmaan opitaan ja eteenpäin mennään. Se ei hyvä perspää riitä hoitamaan taloutta. Pitää olla myös hyvä pääpää.


    • Olen-Varma

      Hulavesi maksu pelastaa! Hämeenlinnan.

    • näin_siis_minä

      Hattulaa olen miettinyt itsekin viime aikoina ihan vakavissani. Hämeenlinnaa uhkaa todellakin vakavat ajat, eikä varsinkaan oman talon omistavan olisi kannattanut enää pitkään aikaan asua Hämeenlinnassa. Tutkimuksen mukaan Hämeenlinna on omakotiasujalle kallein paikka heti Helsingin jälkeen.

      • kiinteistövero.huh.hml

        Kannattaa nyt viimeistään myydä kaikki kiinteistöt täältä pois, koska kiinteistöveroihin on jatkossa varaa vain Kela Gold sponsorilla.

        Kiinteistöt kun eivät äänestä jaloillaan (paitsi jalas-mökki).


    • IkiMuutto

      Minä muutan myös tänään pois Hämeenlinnasta.

      • wherever.i.lay.my.hat

        Laulun sanoja mukaillen; koti on siellä mihin hattusi ripustat.


    • poismuuttaja

      Hattulaa olen myös miettinyt, jos kunnallisvero vielä nousee en jää Hämeenlinnaan.
      Laissa tulisi olla määriteltynä yläraja kunnallisverolle jonka jälkeen alettaisiin palveluita ajamaan alas.

    • PianValtionOhjauksessa

      Onneksi kuitenkin täysin tappiollista parkkiyhtiötä pyöritetään muhkeapalkkaisen toimitusjohtajan toimesta, samoin pyöritetään runsasta tappiota tuottavaa Linnan Kehitystä todella runsaalla työntekijämäärällä ilman minkäänlaista tulosvelvoitetta, Eteläranta Oy nyt sentään älyttiin jo purkaa täysin turhana puulaakina mutta sen toimitusjohtajan siirto kaupungin kirjoille huilimaan vanhana työntekijänä päätettiin kokouksessa muutamaa vastustusta lukuun ottamatta. Onko Hämeenlinnalla tämänlaisiin suhmurointeihin todella vielä varaa kaupungin lähes katastrofaalisessa taloustilanteessa?

      • ntbhww

        Kiitos kun kysyit mutta en voi vastata toisen puolesta vaikka kaveria tulee aina auttaa. Soittele K.Arille vankilaan se tietää SCC suhmuroinnit ja varat. Onnea matkaan.


    • ei.ikiliikkuja.hml

      > Onko Hämeenlinnalla tämänlaisiin suhmurointeihin todella vielä varaa kaupungin lähes
      > katastrofaalisessa taloustilanteessa?

      Kaupunki on keksinyt ikiliikkujan. Me kaupunkilaiset emme ole.

      • Ikiliikkujat

        Ikävää sinulle, meillä sujuu.


      • meidän.selkänahka.hml

        Teillä huijareilla sujuu mutta meidän kustannuksella.


    • sarin.kelpoisuus

      > Ikävää sinulle, meillä sujuu.

      Muistahan aina hallinnon edustajana, että sinun hyvinvointisi on minun selkänahka. Ilman meitä ette olisi mitään - sarikin olisi jonkun baarin takahuoneessa tiskaamassa.

      Painahan tuo mietelause visusti sinne tukanjuureen.

      • MieteLauseet

        Voi poju peruskoulusta. Kun saat työtä jos saat ja maksat veroja niin palataampas asiaan. Siihen asti koulumenestystä.


    • KirjoituskursseilleMars

      Sinullakin "Mietelauseet" taisi mennä peruskoulun äidinkielentunnit ohi korvien, kun kirjoitat PALATAAMPAS. Sehän on tietysti palataanpas, kuten me kaikki koulun loppuun käyneet tiedämme.

    • KunMikäänEiOnnistu

      Ja vielä kuvitellaan tuolla julkisella suurella lainamäärällä, korkealla veroprosentilla ja järkyttävällä korjausvelkamäärällä, että muuttovoittoa pukkaisi Hämeenlinnaan. Hyvin on kaupunki menossa valtion holhoukseen.

      • Kiitos-sinulle

        Mutta eikö se ole todella hyvä asia. Kelvottomat siirretään syrjää kuten Kari Pers Ilkkala SCC merkeissä ja sitten Valtio valitsee sinut Hämeenlinnan asioidenhoitajaksi. Olemme onnekkaita.


    • laita.piippuun.hml

      > Kun saat työtä jos saat ja maksat veroja

      Kaikki työhän ei suinkaan ole tuottavaa työtä vaan saattaa jopa estää muiden työntekoa. Jos olet hallinnossa, et maksa veroa vaan saat veroa - meidän selkänahastamme kiskottua ja riistettyä veroa. Me kaupunkilaiset olemme teidän hallinnon runsaudensarvi maksoimmepa veroa taikka emme (ns. "hallinnon karjatilamalli").

      Mustan porvarin pankkiiri kustantaa täällä kaiken. Veronmaksajat eivät kustanna enää mitään, koska juuri kukaan ei tee tuottavaa työtä - vain tuottavan työn tuotannolla on mahdollista maksaa jotakin. Kuinka moni täällä lähtee aamulla tehtaaseen työhön, jossa valmistetaan työpäivän kuluessa jokin käyttökelpoinen tuote, jonka voi laittaa suuhun, pukea ylleen tai laittaa kulkuneuvon tankkiin?

      Emme me kaupunkilaiset sinua hallintolaista tarvitse - meille olisi parempi jos et tekisikään "työtä" enää koskaan alkaen vaikka heti huomisesta. Ei meidän toimeentulomme riipu sinun hallinnon "työnteosta" tai olemassaolosta vaan ihan juuri toisinpäin.

      Ei kaupunkilaisia - ei hallintoa - ei mustan porvarin pankkiiria ylilainoittamassa kaupungin hallintoa.

      Tämä on marssijärjestys - painahan tuo rauhanpiippuusi ja polttele pois.

      • tämän.lisäisin.vielä

        > Me kaupunkilaiset olemme teidän hallinnon runsaudensarvi maksoimmepa veroa taikka
        > emme

        Ja kaikessa mitä täällä tekee tai ostaa on vero eli kaikki kyllä maksavat veroja ja maksuja vaikka eivät juuri sillä hetkellä ansiotuloveroa maksaisikaan.

        Juuri esimerkiksi maksoin tulliin veroa maahantuonnista. Sitten maksoin veroa auton liikennevakuutusmaksuverona, kaikessa mitä suuhun laitan on tasavero alvonlisävero (eurolleen sama vero leipäpalassa rikkaalla ja köyhällä).

        Hallinto alkaa asennoitumaan asiaan siten kuin kuuluu ja ymmärtää sen, että täällä on paljon osaavampaa ja ymmärtäväisempää väkeä valmiina ottamaan paikkanne ja hoitamaan tehtäviänne ilman että siitä aiheutuu muille haittaa taikka vaaraa taikka ihan ihmeellistä reuhaamista ja inttämistä.


    • tämä.vielä.puuttui

      > Kun saat työtä jos saat ja maksat veroja

      Ja sitäpaitsi minähän en yritä viedä kenenkään työpaikkaa vaan luoda uusia mahdollisuuksia muille. Olosuhteet jos olisi kunnossa, ei olisi mitään estettä käynnistää teollista tuotantoa.

    • hauskaa.poliittista.huum

      > Aihe on hyvin hyvin vakava mutta tein silti tällaisen hassun
      > vähän teinimäisen kuvakollaasin: https://postimg.org/image/b2b4yfhl1/

      Todella hauska oivallus, jota Sari 2 ja Helsteen varmaan ihmettelee, kun heihin kohdistuu poliittista satiiria meidän kaupunkilaisten varojen hassaamisesta maailman tuuliin - mestari itse ihmettelisi mitä kummaa täällä oikein nykyään toimitetaan.

      • samannäköinen.sävelt

        Ihan on valtiovaraministerin näköinen säveltäjä.


    • on.minullakin.cv

      > Voi poju peruskoulusta.

      En tiedä sekoitatko nyt johonkuhun toiseen mutta minulla on yo-todistus (pit. mat.), 2-vuotinen yo-pohjainen ammattitutkintotodistus ja muutamia vuosia lisäopintoja hesan yliopiston luonnontieteellisessä (avoin yliopisto).

      Sitten minulla on vielä kymmenen vuoden kokemus hesasta pk-yrittäjänä, joka meni ihan hyvin mutta kyllästyin ja lähdin tyttöjen kanssa yliopistoon fysiikkaa, astronomiaa, biokemiaa ja kemiaa opiskelemaan - perusteita tietenkin. Niilläkin kehittyy kyllä ajatus.

      Eli on minullakin cv kuten sarilla mutta en sitä julkisesti missään koe tarpeelliseksi esitellä. En hae mitään tehtävää taikka tointa vaan pyrin sellaista luomaan uutta.

      • KokoJäiKertomatta

        Ei varmasti sekoittanut. Unohdit suuren perintösi, huippuveneesi ja Espanjan huvilasi. Olet johtanut metsäjättiyhtiötä ja nyt olet lääketieteen tohtori ja päätoiminen lakimies maan parhaassa asianajotoimistossa. Satasen juokset 9.99. Mutta sitä korostat että et millään tavalla pyri esille julkisesti koska olet niin vaatimaton pikkunyhverönen.


      • mietis.asiaa.vähän.näin

        Yritä hei asettua minun asemaani - olet innovaattori ja ajatushautomo ja yhteydessä melkein joka paikkaan maailmassa ideoittesi kanssa. Sitten siellä maailmalla ollaan innoissaan kun joku todella hyvämaineisesta Suomesta ottaa heihin yhteyttä ideoidensa kanssa.

        Sitten mietit mikä on se vallitseva todellisuus täällä - onko se niin hyvä kuin minkälainen kuva on luotu ja annettu muualle? Ryhtyisitkö sitoutumaan ja vetämään jotakin vaativaa kymmenen vuoden kehitysprojektia täällä omien edellytystesi puitteissa, jotka olet vaivalla neuvotellut ja myynyt jollekulle korkea-arvoiselle taholle jossakin muualla kuin täällä?

        Toisin sanoen ei minulla ole mitään muuta haluttavaa täältä kuin että perusasiat ovat tip-top kunnossa ja niihin voi luottaa ettei potkaista pohjaa pois alta kesken kaiken.


      • sinäkuva

        No ehkä on ceevee mutta köyhä olet varmaan edelleen. Kovin poukkoileva elämäntyyli ja ilmeisen harhainen minäkuva.


      • varmaan.sibbekin.poukkoi

        Kymmenen vuotta pk-yrittäjänä on poukkoileva? Miten monta kehityskelpoista ideaa saat aikaan päivässä? Entä vuodessa?

        Tuo on juuri tuota mikro-kontrolloivaa logistiskeskeistä nillitystä, jossa jokin betonielementtien pystyttäminen tai joka päivä kaupungintalolle meneminen tai sossun talolle meneminen on ainoaa oikeaa rikkautta maailmassa.

        hei kuule - kyllä muualla ymmärretään ideoiden päälle hieman eri tavalla. Kyllä se Sibeliuskin varmaan sinun mielestäsi olisi aika poukkoileva.


      • Siinä-se

        Sinulla on pk-yrittäjänä idea että soitat täällä suutasi ja kehut itseäsi koska kukaan ei enää jaksa face to face. Toinen iki-ideasi on sossun luukulla käynti.


    • Leuhottaja

      Kävit stadiss ja tulit landelle lesoon????

    • auttaisiko.tämä.vähän

      > Kovin poukkoileva elämäntyyli

      En tiedä mitä tällä haetaan tai tarkoitetaan mutta voin aivan huoleti avata tekemisiäni eli siis kyseessä on ajatushautomo ja sarjayrittäjä - on oltava 100 kehityskelpoista ideaa, joista ainakin muutama paras voi kehkeytyä konkreettiseksi toiminnaksi.

      En ole perustamassa nakkikioskia (jossa sinänsä ei ole mitään vikaa) vaan luomassa puitteita kokonaiselle uudelle viitekehykselle eli "ohjelmalle", jossa jonkin keskeisen tuotannollisen toiminnan ympärillä voi toimia myös muita keskeistä toimintaa tukevia asioita ja palveluja.

      Talous toimii siten, että ensin on tuotanto ja sen ympärille tulee palveluita kuin luonnostaan. Kaikki muu marssijärjestys on epäluonnollista, eikä voi toimia ilman tekohengitystä.

      Jos alueen talous on kovin tekohengitettyä, kaikki löytävät aina sen helpoimman ruokakupin äärelle mutta sitten ei minkään haastavamman ja perustamista vaativan kehitystyön tekijöitä tai edes ymmärtäjiä löydykään.

    • tärkeintä.on.suunta

      > mutta köyhä olet varmaan edelleen.

      Oma talouteni on vakaa ja voi jatkossa kehittyä nopsaan suotuisasti. Pelkään kovasti joutuvani täällä maksumiehen ja kävelevän lompakon rooliin.

    • hyvin.erikoinen.paikka

      > Kävit stadiss ja tulit landelle lesoon????

      Ihmiset jotka on täällä kaapanneet hallintaansa kaikki mahdolliset ja mahdottomat varat narisee ja mouhoaa niille, jotka pystyy tekemään tuloja tyhjästä ilman huomattavia jatkuvia kuluja - eli tulevat omillaan toimeen ja vähän jää vielä muillekin.

      • tyhjääää

        Paljonko sait tuloa kirjoituksistasi. Ne on tyhjiä joten tuloa tyhjästä.


      • käyttäkää.tieto.hyväksen

        Tämä on yhteiskunnallista vaikuttamista, jota teen kutsumuksesta muun toimen ohella. Minulla on ylivoimaisesti parasta ja harvinaislaatuista näkemys täällä, jota en suinkaan panttaa enkä ole koskaan pantannut.

        Käyttäkää näkemys hyväksenne oman ja yhteisön menestyksen hyväksi.


      • Tietystitietysti

        Tietysti käytämme. Kaikki mitä esität on täyttä roskaa jonka voi unohtaa ja niin myös teemme. Jatka itsekehua yksin.


      • kirjastorules

        miks jätät aina rivin välejä teksteihis ja mitä > merkki oikeen tarkottaa?

        ps: kiva että tulit takas hämeenlinnaan valistaan meitä :)


      • NiinKertoi

        Se on yhteiskunnallista vaikuttamista ja kaatamista.


    • Filosofianastrologi

      Lasken parhaillaan 1000 euron seteleitäni mutta 456 setelin kohdalla alkoi väsyttää. Hei älkää kuvitelko että toisin itseäni esille sillä kerron vain meneväni nukkumaan.

      • kaadetaan.paha.hallint

        Nähdyn ja koetun jälkeen ei tietenkään ole mitään aikomusta tehdä yhteistyötä "hallinnon" kanssa - vaan kaataa se!


      • Heheeehhe

        Kyll hallinto vapisee ja eroaa nuin murskaavan uhkauksen suhteen.


      • valinnanvapaus.alkaa.toi

        Kävelemme hallinnon ylitse kuin kapisen piskin ja luomme kaikki tarvittavat korvaavat toiminnot paikkakunnalle, sekä tukun upouusia ja kiinnostavia - ne kaikki ovat parempia, mielenkiintoisempia, tehokkaampia, huokeampia ja tulevaisuushakuisempia kuin nykyiset.

        Sillä tavalla kaadetaan ihan mikä vaan epävakaa ja dysfunktionaalinen sosio-ekonominen syndikaatti vapaassa yhteiskunnassa.

        Yrittäkää estää, jos pystytte.


      • Pikkutarkennus

        Unohdit että tyhmä ei kaada yhtään mitään paitsi olutta kurkkuse. Ja lääkkeitä.


      • meemyt
        valinnanvapaus.alkaa.toi kirjoitti:

        Kävelemme hallinnon ylitse kuin kapisen piskin ja luomme kaikki tarvittavat korvaavat toiminnot paikkakunnalle, sekä tukun upouusia ja kiinnostavia - ne kaikki ovat parempia, mielenkiintoisempia, tehokkaampia, huokeampia ja tulevaisuushakuisempia kuin nykyiset.

        Sillä tavalla kaadetaan ihan mikä vaan epävakaa ja dysfunktionaalinen sosio-ekonominen syndikaatti vapaassa yhteiskunnassa.

        Yrittäkää estää, jos pystytte.

        Ketkä me? Paljonko meitä on?


      • eihän.mennä.henkilöön

        Yrität luoda jonkinlaista henkilökohtaista kamppailua - ei mene lävitse. Kaikki hallinnon rakkikoirat potkitaan polulta syrjään tarpeen vaatiessa.


      • Idrghyyh

        Mieleltään jakautunut käyttää me-muotoa.


    • torilla.tavataan.hml

      > Ketkä me? Paljonko meitä on?

      Alussa on aina vähän ja lopussa on paljon. Kymmenen vuotta sitten YouTube oli kolme kaveria.

    • pakottava.muutos.hml

      > Mieleltään jakautunut käyttää me-muotoa.

      Hallinto joutuu sopeutumaan siihen, että täällä on nyt nousevaa osaavaa voimaa. Sille ette mahda mitään. Mitä nopeammin voi omaksua pakottavan muutoksen, sitä kivuttomammin pääsee ylimenovaiheen yli.

      • Naurut-sulle

        Kumpi sinun meistä tuon kirjoitti? Vapisee koko kaupunki.


      • teillä.on.paletti.sekasi

        En tarvitse kenenkään lupaa tai hyväksyntää silloin kun en käytä muiden resursseja vaan te tarvitsette meidän luvan ja hyväksynnän käyttää meidän varoja ja resursseja, jotka me osaisimme ja haluaisimme käyttää paremmin omaksi ja alueen hyödyksi.

        Myöntäkää, että teillä on täysin seonnut kaikki normaalit toimintatavat epänormaaleiksi kun ei ole ollut ketään päällekatsojaa vuosikymmeniin täällä.


      • Uogethh

        Näin on että niin on. Valtio ottaa Hämeenlinnan haltuunsa kuten kirjoitit ja valitsee sinut Johtajaksi tänne ja sitten on päällekatsoja. Vilpittömät onnittelut.


      • Kiitos.ja.tapahtuu

        Kiitos. Näin tulee käymään ja tulen passittamaan vanhan hallinnon viimeistä epähenkilöä myöten pois Hämeenlinnan uutta valtaa sabotoimasta.


      • en.ole.ryhtymässä

        Tuo on joku jäljittelijä.


      • Ijfgggf

        Älä ole vaatimaton. Onnea myös minun puolesta!


    • tässä.sote.kantani

      > Toinen iki-ideasi on sossun luukulla käynti.

      Tulkoon korjatuksi, että en käytä sossun palveluita lainkaan vaan jätän ne niille, jotka niitä oikeasti tarvitsevat.

      Olen kylläkin tutustunut sossun toimintatapoihin (esim. ps:hän oli juuri hiljattain 2 vuotta ministerit) ja tiedän täysin kuinka homma verhon takana toimii - ne toimintatavat eivät ole ihmisestä.

      Todellinen auttamistyö ei ole ansiotyötä ja liiketoimintaa vaan pyyteetöntä vapaaehtoistyötä - sossu pitäisi lakkauttaa ja luoda vastaavia palveluita kirkon hoidettavaksi.

      Kirkon jäsenet avustaisivat vapaaehtoistyönä apua tarvitsevia ilman palkkiomotiivia.

      • Taas-nähdään

        Et tietenkään käytä sossun palveluja. Tervetuloa luukulle myös huomenna.


    • romahtaa

      Velka on syömävelkaa ja se maksaa todella paljon.
      Kukaan pärjäävä ei tule alueelle, jossa yritetään selvitä velkojen kanssa.
      Kurjuus on tullut pysyäkseen.
      Ei ole pelkästään Hämeenlinna vaan hyvin monia muitakin kaupunkeja ympäri eteläsuomea.
      Jo pelkästään julkisen puolen palkat ovat niin järjettömiä, että mikään ei kestä sitä.

    • ei.vaikeaa.ollenkaan.hml

      > Hei älkää kuvitelko että toisin itseäni esille

      Tehän minua tuotte esille täällä. Ei minun tarvitse mainostaa mitään taikka ketään vaan korjata virheellisiä väittämiä vaikka siitä, että sarin kritisoija täällä suomi-palstalla olisi "sossun asiakas" tai "peruskoulupohjalta".

      Näin ei ole vaan sarin ja muiden toimintaa kritisoi täällä ammattilaiset ja tekemään pystyvät.

      Todellisuudessahan todellinen alueen mielipidejohto on jo siirtynyt tänne suomi-palstalle vaikka raatihuoneella ja kaupungintalolla vielä on valot päällä.

      Tämä kehitys johtaa vääjäämättä siihen, että mielipidejohdosta alkaakin muodostua konkreettista toimintoa, joka sitten ajallaan korvaa raatihuoneen ja kaupungintalon "palveluja". Ei niiden "palveluiden" korvaaminen ja tuottaminen asianmukaisella tavalla vaadi juuri muuta kuin sopivaa asennetta.

      Eivät ne ole vaikeita tai haasteellisia tehtäviä ollenkaan vaan hyvin helppoja, yksinkertaisia ja nopeasti hoidettavia peruslogistisia peruspalveluja.

    • näin.kiteytän.ja.lopetan

      > Kukaan pärjäävä ei tule alueelle, jossa yritetään selvitä velkojen kanssa.

      Tässä se ongelma juuri minunkaltaiselle tyypille on eli leväperäisestä hallintomenosta aiheutuu luottamuspula, joka vaikeuttaa pitkän aikavälin perustamistyötä - perustamisessa omien edellytystensä puitteissa on aina epävarmuutta ja jos alueen hallinnossa on epävarmuutta, se kertautuu (epävarmuus potenssiin 2).

      Epävarmaa uuden perustamistyötä mennään tekemään sinne, missä hallinto ei ole epävarmuustekijä.

      • HyvääMatkaa

        Muutat tänäänkin pois Hämeenlinnasta.


    • tässä.sapluuna.hml

      > Jo pelkästään julkisen puolen palkat ovat niin järjettömiä, että mikään ei kestä sitä.

      Tämä on kaksisuuntainen ongelma - kaikki haluavat aina helpoimman ruokakupin ääreen. Vain harva haluaa tehdä vaikeampia ja haastavampia töitä pienemmällä palkalla (eli kutsumusammatti).

      Tämä tarkoittaa sitä, että normaali talous ei pystykään enää kilpailemaan tekohengitetyn talouden kanssa. Normaali talous kuolee ja tekohengitetty sari-talous vain ihmettelee miksi muut eivät pysy täällä hengeissä.

      Siksi tässä vaiheessa kun kontrolloimaton demokratia on saanut mellastaa vuosikymmeniä vapaasti tehden tuhotyötä normaalitaloudelle ei olekaan enää mahdollista ryhtyä tuottamaan normaalia taloutta lainkaan - tekohengitetty talous syö normaalin talouden tieltä pois (tekijöitä ei löydy, tulot taloudellisesta toiminnasta vapailta markkinoita hankittuna eivät kata menoja).

      Ainoa ratkaisu tässä tilanteessa synnyttää jotakin merkittävää uutta kehitystoimintaa on voittoatavoittelematon yhdistystoiminta, jossa osallistujat kantavat kortensa kekoon hartiapankin voimin - näin alullepannun toiminnan pitää jatkossa kyetä luomaan uutta elinkeinotoimintaa samalla kun hallitsematonta demokraattista tuhohallintoa ajetaan ruotuun tarvittaessa jämerällä otteella.

      Tämä on se sapluuna, joka ainoastaan voi enää auttaa. Mikään muu ei auta mitään tässä vaiheessa.

    • Hemmetin_hölmöt112

      Nykyinen kokoomus-demari akseli on ollut kaupungille tuhoisa. Pahinta tässä on se että johtavat puolueet ovat tietenkin tienneet taloudellisen tilanteen surkeuden jo kauan, mutta vauhti näyttää vain kiihtyvän. Kantola, uusi sairaala, eteläranta ja monet muut pienemmät tyrimiset syövät koko ajan Hämeenlinnan pelivaraa. En usko että tuo eteläranta koskaan toteutuu, koska uusimman arvion mukaan kaupungin pitäisi satsata siihen n. 30 miljoonaa. Tällaista hintaa ei kukaan voi laittaa etelärannan rantaliejukkoon - kaupungin talous ei yksinkertaisesti sitä enää kestä.

    • häsatilaajavielä

      Kiitos HäSa'lle taloustoimittaja Arno Juutilaisen pätevästä kirjoituksesta Hml'n taloudesta, joka jatkuvasti alijäämäinen ja velkaantuu. Ihmetellä täytyy, ellei tämä pane hälytyskelloja eri tahoilla soimaan niin, että esimerkiksi Hml'n kirjaston 10 miljoonan euron täysin ylimitoitettu hanke pannaan uuteen tutkintaan ja korjataan vain se, mikä on korjauksen tarpeesssa, ei enempää. Siitä, mitä siellä oikeasti on vikana ja mitä pitäisi korjata, ei juurikaan ole julkisuudessa kirjoitettu. Suuri yleisö on tyytyväinen kirjastoon, joka toimii hyvin. On vain kerrottu, kuinka "kirjastoon halutaan parempi näköala linnalle, terassille jotain uutta kivaa" ynnä muuta fantastista. Jospa itse kaupunginjohtaja syventyisi tähän pieneen 10 miljoonan euron yksityiskohtaan.

      • OsaatkoNauraa

        Olit höppänä jälleen haistelemassa kirjaston vessaa ja silmäilit kuten jo kirjoitit ja nyt esiinnyt korjausrakentamisen asiantuntijana korjaus suunnitelman merkeissä.


      • rahat.takasin.sano.sibel

        Ne kymmenen miljoonaa pitäisi palauttaa meille kaupunkilaisille, jotka sitten päättäisimme miten ne parhaiten ja taitavimmin käytetään omaksi ja alueen hyödyksi.


    • valoapimeyteen

      Hyvä, että tuo kirjaston 10 miljoonan euron salaperäinen ja aivan ihmeellinen korjaushanke nousee uuteen tarkasteluun.

      • grynderi

        Kiitos niille kirjoittajille, jotka ihmettelevät ja kyselevät kirjaston remontista. Rakennetaanko uusi kirjastorakennus, vai mihin 10 miljoonaa euroa käytettän. Sillä summallahan rakentaa jo uuden 3000 kerros-m2 kerrostalon. Tosi ihmeellien projekti


      • ihmeellinenn

        Rakenna sinä kerrostalosi kun halvalla saat. Nyt onkin puhe meidän kaupunkilaisten kirjaston korjaamisesta ja se on meille tärkeää. Kerrostalosi on trolli ihmeellinen projekti.


      • HyiHel

        Kerrostalo on oudon kallis sillä hinnalla pitäisi tulla kolme kerrostaloa. Taitaa olla pulifeivari asialla ja urakat jaetaan kavereille ja lasku asukkaiden maksettavaksi.


    • HysHysHysNytrempasta

      Niille tahoille ketkä ovat jo alustavasti budjetoineet itselleen kirjaston rempasta hilloa voi tullakin yllättäviä miinusmerkkisiä kirjauksia tuloihin sillä eihän kai edes Hämeenlinnassa tuon tasoinen 10 miljoonan euron puhallus voi mennä läpi vaikka HV-rakennusfirmoille remppa olisikin jo alustavasti jyvitetty

      • 1940-lukua

        Kääpä ei ole kuullut työt tulee kilpailuttaa., ei niitä jaella.


      • muttaeiNÄIVELINNASSA

        Totta, muualla niin voidaan tehdäkin!


    • Sädesieni

      Jonkun pitää viheltää tämä kaupungin sisäilmasekoilu poikki. Jollain vähän nenä vuotaa niin jo on sisäilmaongelmaa. Muut ympäristössä komppaavat ja lietsovat ilmapiiriin ongelmia. Potkut perseeseen ja työtä vieroksumattomia tilalle. Vittu mitä sakkia!

      • gfdfgdgfdgdg

        Sisäilma tulee aina ulkoa - jospa ongelmia voikin olla ulkoilmassa. Kuka vastaa Hämenlinnan ulkoilman turvallisuudesta? Sariko?


      • JuhaJaSartsaHoitaa

        Tuskin vastaa edes soittopyyntöihin. Kaikkien alojen erikoisasiantuntijan asiantuntijalausunnoilla kun on kova kysyntä. Kaupungintaloltakin kun kovin taas heti rempan valmistuttua penäätään neuvoa, että mikä neuvoksi, kun näyttäs taas jo olevan homeessa!
        Luotan kuni vuoreen kokoomuksen kykyyn, kykypuolue kun on, panna asiat reilaan. Lehdet jo puolen sivun kuvin puffaa kyykyttäjäkykyjen tehonyrkkiä, Juhaa (I), Juha siis hoitaa!


    • vakavavetoomus

      Ei Hämeenlinnan talous ihan vielä romahda, mutta pien 260M€ eli 4000 € per capita velkasaldo (jopa ilman konserniyhtiöitä) ja monta vuotta jatkunut "syömävelaksi eläminen", so jatkuva velnaotto on asia, jonka pitäisi herättää sekä Hämeenlinnan kaupunginjohdon että päättäjät. Kiitos HäSa'n Arno Juutilaiselle herattelevätä kirjoituksesta. Tätä taustaa vasten on aivan käsittämätöntä, että kaupungissa suunnitellaan korjausta melko uuteen, vasta 35v vanhaan kirjastoon, joka jokaisen kirjastossa asioivan mielestä on hyvässä kunnossa ja toimiva. Valmistellaan korjausta, jonka 10 miljoonan euron budjetti on aivan tajuton, eikä misssään järjesllisessä suhteessa korjaustarpeeseen. Me monet valistuneet veroa maksavat kuntalaiset, vetoamme täten kaupungin johtoon ja valtuutettuihin, pankaa kirjaston korjaussuunnitelma uuteen valmisteluun niin, että korjataan vain se, milä on välttämätöntä.Korjausbudjetissa 10M€ ei ole mitään järkeä, siinä on jotain todella hämärää!!

      • Mielenterveys

        Pakkomielle vatipää heräsi hokemaan. 27 aivan saman sisällön itkua suolikanavalla vatipään taholta. Ketään ei kiinnosta mutta naurattaa vaikka sairaalle kaikki nauramme.


      • nytjakovaraalöytyy

        mukana prosessissa aktiivisesti olleille näköjään taas kiusallinen aine, ei kannata vielä budjetoida itselleen euroja keskeneräisestä puhalluksesta


      • Hhdfjhgf

        Samaa mieltä. Kirjasto tulee korjata vaikka joku laattapää vastustaa.


    • grgtrrtt

      Tämän päivän lehti kertoo että kaupungintalo menee remonttiin ensi vuonna vääränlaisen ikkunaremontin ja siitä aiheutuneiden sisäilmaongelmien takia. Remontin hintaa ei kerrota mutta puhutaan varmasti taas miljoonista. Tämä näyttää nyt todella huolestuttavalta.

    • Persutainoatoivo

      Vika on meissä äänestäjissä. Ainoa porukka jolla on järkeä onpersut. Ranne esittää joka välissä meille asukkaille hyviä muutosesityksiä hallituksessa ja valtuustossa mutta l kään eiauta koska kokdem jyrää. Putöus antaapersuille vielä enemmän ääniä. Muuten mikään ei muutu. Ovat ainoa porukkajoka haluaa leikata kaupungin johdosta ja yhtiöistä. Ainoo porukka joka on yrittönyt saada Käkösen ja Eteläranta rouvan pellolle. Ainoo porukka joka tajuaa että Ratasairaala on per****tä.

    • hyviäehdotuksia

      Vetoomus kaupungin johdolle ja valtuutetuille. Pankaan investoinnit ja niihin verrattavat isot korjaukset tärkeysjärjestykseen. Hämeenlinna tunnetaan koulukaupunkina. Pankaa kouluasioiden kuntoon pano ykkösasaiaksi. Kirjasto on hyvässä kunnossa ja toimiva, joten siihen julkisuudessa ollut 10M€'n "peruskorjaus" kaikkine unelmahössötyksineen on järjetön. Kaupungin ei pitäisi enää yhtään velkaantua. Paras tapa parantaa vetovoimaa on tasapainossa oleva, vähitellen ylijäämäinen kuntatalous ja aleneva kuntavero- ja kiinteistöverokanta. Sellainen huomataan ja sellaiseen kaupunkiin aletaan haluta muuttaa.

      • EpätietoinenHönöHämeestä

        Miten ja missä Hämeenlinna tunnetaan koulukaupunkina?


    • Persutjyräätaas

      Ei enää tunneta. Ennen persuaikaa toimineet Sartsa ja Kiemura ajoivat OKLn alas ja nyt kaikki lähikoulut ja kohtuullisen kokoiset koulut on liipasimella. Mutta kyllä koulujen ja muun korjausvelka pitäis ekaks hoitaa alta pois.

    • oka940

      Nykyinen kokdem- organisaatio on ollut kaupungille tuhoisa. Tarkoitus on ollut alunperin varmasti hyvä, mutta kaupungin koko ja investointien vauhti ja mittakaava täydellisen ylimitoitettuja. Into kasvuun on ollut kova, mutta harkintaa ja tietotaitoa selkeästi puuttuu. Pahinta tässä näyttää olevan ettei mistään opita mitään, vaan päätä pusketaan männyn kylkeen aina uudestaan. Uusi sairaalahanke tästä hyvänä esimerkkinä - sehän ei tule koskaan toteutumaan.

      • OpetusKK

        On opittu ja Ilkkala hoidettu riitelemästä SCC käräjille rötöksiään selvittämään.


      • Kunhhhh
        OpetusKK kirjoitti:

        On opittu ja Ilkkala hoidettu riitelemästä SCC käräjille rötöksiään selvittämään.

        Toi raappahousu on tosimiehen mieleen. Jatka tota, pääset vielä kovaa vasten.


      • Niinsexykovaa

        Upeet.


    • hitaasti_hyva_huono

      Niin, kriisikuntamenettely ja valtion holhous vaativat muutaman vuoden jakson tappioita ja kunnon velat, ei sitä heti tehdä ja hitaita on valtionkin kiireet - toki sen jälkeen onkin leikki kaukana.

    • voihan_vitsi

      Sari vaan hymyilee

      • Ainahuonosti

        Älä huoli teitä itkijöitä riittää.


    • Ekonomi67

      Itketään sitten yhdessä, kun valtio ottaa kaupungin ohjaukseensa, ja Hämeenlinnalta menee määräämis oikeus omiin asioihinsa

      • ItkutEgonomi

        Itke sitä jo etu käteen ja nauti itse määräämis oikeudesta itkien.


    • HevosValmentaja

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3280
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2852
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2676
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2628
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2496
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2345
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1803
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1747
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1620
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1466
    Aihe