Miksei lakia vavovat noudata itse lakia?

Jotainpitäisitehdänäille

Hämmästyttää miksi ne joiden pitäisi olla meille esimerkkinä eivät itse noudata lakia? Varsinkin ne jotka ovat sellaisessa asemassa meihin tavallisiin ihmisiin esimerkiksi oikeuslaitoksissa olettaisi heidän antavan meille mallin lain noudattamisesta.

Väärinkäytöksiä tekevät tutkijaviranomaiset jopa sellaisissa asioissa kun on tapahtunut kuulusteluissa tai oikeudessa, että on jostakin syystä annettu väärä lausunto lähimmäisestä. Nämähän on yleisensyyttäjän alaisia rikoksia jotka kaikki pitäisi tutkia, sillä siinä on voitu syytön tuomita ankariin rangaistuksiin väärän lausunnon takia.

Toinen on tutkivat poliisit antavat selvästi rangaistavista rikosilmoiuksista S merkinnän ja jättävät asian selvienkin todisteiden kyseessä ollessa tutkimatta. Kansalaisten oikeusturva kärsii. Nämä pilaavat niidenkin oikeusviranomaisten maineen jotka noudattavat lakia.

10

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turhaanturhaan

      Turhaan täällä valitat ei auta asiaasi.

    • Hyväjaasiallinenaloitus

      Kyllä tämä aloitus on asiallinen. Sellaiset valittavat joilla on huono omatunto tätä kirjoitusta vastaan Heillä on oma lusikka sopassa. Kyllä viranomaisekin ovat joskus puolueellisia. Kiitos aloittajalle.

    • Tätäpäivää-

      Rikospoliisin väärällä päättelyllä ja suosimalla väärää ilmiantajan väitettä. Vangitaan ilman minkäänlaista näyttöä. Sittemmin näytön puutteessa vapautetaan.

      Uhri ei saa oikeudesta eikä rikospoliisilta asiakirjoja koska uhri voisi näyttää toteen ilmiantajan valheet .

    • Luottamuspulaoikeuteen

      Tämähän siitä tulee, kun peittelee asiaa, todellinen uhri onkin syytön siihen mistä häntä syytetään. Kerviseltä meni lähes 10 vuotta ennenkuin sai jonkinlaista oikeutta. Liekkö tuo yhteskunnallekkaan oli ilmaista. Monelta on mennyt luottamus tälläiseen "oikeuteen" ja sitä on vaikea saada takaisin.

    • Alanvaihtoedessä

      Oikeuden pitää toimia siten, että ehdottomasti noudattaa meidän lakia. Ei sillä tavalla, että minusta tunuu. Jos ei ole näyttöä niin syyte on hylättävä. Muutenhan sen voittaa hän joka osaa kertoa vetävämmän jutun. Tämäkö on lainkirjaimen täyttämistä. Jos ei pysty toimimaan lain mukaan on syytä vaihtaa alaa.

      • Tehdäänvelvollisuus

        Tässä on hyvä ohje viranomaisille. Tämä soveltuu koko viranomaiskenttään. Heillä on korkea kynnys siihen, että heidät voitaisiin erottaa. Heidän pitää. Itse tehdä oikeat johtopäätökset. Monesti nämä väärät päätökset ovat oman väkensä pelastamisia. Myöskin suojelevat arvovallallaan asianomaisia samaistaen itsensä heidän asemaan. Silloin unohtuu laki miten oikein pitäisi toimia. Kaikkien pitää tehdä rikosilmoitus jos huomaavat tapahtuvan puolueellista lain käyttöä. Se on kansalaisvelvollisuus.


    • Tyttökaupungista

      Kyllä miniun mielekstä noudattaa. Uskoivt kaiken minkä kerroin.

    • Poliisiinuskova

      Kotkalainen Asko Kervinen on erimieltä ja tuolla Kotkan palstalla on siitä tietoa.
      Minä kyllä tunnen monta poliisia jotka tekevät hyvää työtä. On todella surullista jos joukossa on sellaisia jotka eivät noudata lakia. Nostetaan hattua kunnollisille poliiseille.

    • Humanistiasko

      Askohan on sitkaan ja pitkän oikeustaistelun keulakuva. Hän on myös ympäristöstä huolissaan. Ei sovi myöskään unohtaa sitä, että hän puolustaa ihmisiä välittämättä siitä mitä he ajattelevat jos, ne ovat esim. Terveyspalveluja vailla.

    • TaviksillekkinOikeus

      Uutisissa kerrottiin ylimmästä lainvalvojasta miten hän oli menetellyt virheellisesti valvonta työssään. Kommenteissa tuotiin voimakkaasti esille lainvalvojien oma nuhteettomuus. Heiltä odotetaan täyttä nuhteettomuutta. Tähän kuuluu mm. tuomarit, syyttäjät, poliisit, verovirkailijat ym. Tässä Ko antoi päätöksensä.

      On hyvä kun kiinnitetään virkailijoihin ja heidän tekemisiin huomio. Heidät on asetettu meitä taviksia paimentamaan yhteiskunnan varoilla. Tämä tapaus osoittaa miten tärkeänä pidetään heidän nuhteettomuuttaan. He eivät saa olla työssään puolueellisia. Heidän tekonsa pitää olla läpinäkyviä. Erikoisesti tuomioistuinten ja syyttäjien ja poliisien pitää itse pysyä lain oikealla puolella. Esimerkikiksi syyttäjän pitää yuoda myöskin syytettyä puoltavat asiat oikeuden tietoon. Heidän pitää pystyä näyttämään toteen syytetyn viaksi esitetyt syytteet. Tämä vaatii heiltä asiantuntemusta esittäessään syyttetä. Ei pelkkiä olettamuksia vaan todistettavia tosiasioita.

      Meillä taviksilla pitää olla varmuus oikeuteen menessä siitä, että saamme oikein oikeutta. Tuomarien pitää antaa tuomio tosiasioihiden mukaan, ei olettamuksien ja omien mieltymyksien mukaan. Syyttäjällä pitää olla sama kuin todistajalla vaatimus, että puhuu aina totta.

      Näillä viranomaisilla on korkea kynnys lain mukaan. Käytännössä meidän taviksien mahdollisuus huolehtia siitä, että lain kirjain toteutuisi on pieni. Mikä tekee sen pieneksi? Käytännössä näiden viranomaisten yhteen liittymä. Virhe tapahtuu joka pitäisi oikaista. Tämä likki alkaa puolustaa virheen tekijää käyttämällä omaa arvovaltaansa väärin. Heillä voi olla sympatiat jonkun puolella ja hänet he haluavat pelastaa hänet keinolla millä tahansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe