reCAPTCHA on täyttä pelleilyä

arvaa.ellet.tiedä

Palstan käyttäjiä yritetään pistää alta lipan. Pitääkö tämän kaiken olla todella näin vaikeaksi tehty? Kuvat ovat todellisia kuva-arvoituksia, joita saa tihruta todella tarkkaan. Ja tekstit eivät ole asianmukaisia.
- Esim. jos käsketään valitsemaan HENKILÖAUTOJA, niin pitääkin valita myös kaikki kuorma-autot ja pakettiautot ja lavapakettiautot.
- Jos käsketään valitsemaan TEITÄ niin se tarkoittaa myös katuja.
- Uusimpana on LIIKENNEVALOJA, joita ei kuvista pysty kunnolla erottamaan, vaan arvaamalla täytyy laittaa.
- Entä mitä tarkoittaa KATUKYLTIT? Onko ne liikennemerkkejä vai mainoskilpiä?

26 kommenttia

Vastaukset

 • Lisättäköön vielä, että kännykältä käytettäessä reCAPTCHA ei pääsääntöisesti toimi yleensä ollenkaan, vaan jää pyörittelemään.

  Onko reCAPTCHAN tarkoitus kerätä klikkauksia? Sellaisia se saa usein 3-10 per kommentti.

  • reCAPTCHA on ajanviete jotta keskusteluja keritään seulomaan mieleiseksi.
   Ylös nostetaan turhanpäiväsistä että saadaan painettua esm poliisien teoista kerovat kommentit.


 • Täysin totta, huonommin toimivaa kuva-arvoitusautomaattia ei varmaan löydy koko maailmasta!
  Saat klikkailla peräjälkeen kuva-arvoituksia ja moneen kertaan.....mikä vika oli siinä edellisessä, yksinkertaisessa yhteenlaskumodessa kun se piti vaihtaa tollaseen toimimattomaan järjestelmään?.

  Siinä edellisessä yksinkertaisessa yhteenlaskumodessa edes kansan päässälaskutaito oli käytössä mutta ehkä Suoli24 ei halunnut jostakin syystä kansanosan sivistystä pitää yllä?

 • "Yritä uudelleen".

  Otan usein kuvakaappauksen tuosta etsintäkuvasta. Kun sitten katson kaapattua kuvaa, en edes sitä suurentamalla löydä mitään sellaista, mitä osoittaisi ruksimani vääräksi.

  Eli kyse ei ole väärästä vastauksesta, vaan väärästä oikeaksi tulkinnasta.

 • Valitse kieleksesi englanti niin tulevat ohjeet oikein. Henkilöautojen sijaan näkyy "Cars" eli mikä tahansa auto pitää valita.

  Kannattaa myö vaatia uusi recaptcha kunnes tulee joko "tie", "henkilöauto", "bussi" tai "kukkula". Nämä toimivat. Liikennemerkit menevät useimmiten pieleen, kun et tiedä kuinka paljon merkin reunaa saa näkyä kuvassa ilman että se on valittava.

  Viime aikoina on ollut hidastelua eli kuvat eivät päivity ajoissa. Se tekee kirjoittelun vaikeaksi.

  Suosittelisin kirjoittamaan rekisteröitynä kuten minä nyt. Loggaaminen sisään on helpompaa kuin recapchien kanssa pelleily ja voit esiintyä muulla tunnuksella kuin sillä millä olet rekisteröitynyt.

  • Paitsi että samaan ketjuun ei voi rekisteröityneenä kirjoittaa kerran, välillä pitää ladata uudestaan.


  • Liikennevalokysymyksistä tuli mieleen ihan uusi ongelma:
   Tarkoitetaanko, että pitää klikata ruudut, joissa liikennevalo palaa?
   Aiemmin olen epäillyt sitä, pitääkö merkata esim. liikennevaloista klikkaamalla nekin ruudut, joissa on vain hyvin vähän liikennevalolaitteesta näkyvissä (esim. 2 x1 mm kokoinen alue)?
   Onko matkailuauton näköinen auto bussi?
   Henkilöautoja ovat kai myös avolava-autot?
   Vesipostiin pitää kokemattoman hakea apua Aku Ankasta. Lisäksi näissäkin on hämärää joku kärpäsenpaskan kokoinen alue vesipostin reunalla joka menee kuvassa toisen ruudun puolelle, pitääkö se merkata?
   Espanjalaiset kuvat kaupoista: Aika hämärää on, mikä on kauppa. Joku kyltti ison ikkunan lähettyvillä talon seinässä tuntuu kai olevan myös kauppa? bensiiniasema on kai kauppa. Parkkihalli ei ole kauppa.
   Välillä saa kelata 8 ruutua läpi, vaikka vastauksissa ei ole virheitä. Tämä on tehty sen vuoksi, jotta rekisteröidy, kirjoita rekisteröityneenä ja paljasta itsesi nyt S24:lle, jotta heidän on helpompi kertoa nimesi ja osoitteesi poliitisen poliisin edustajille. Jos kirjoitat maahanmuuttovastaista asiaa, voi poliisi alkaa tiedustella S24:lta käyttäjän tietoja.


 • Ymmärrän captchan käytön bottien torjumiseksi, mutta onkohan mahdollista vähän "rimaa" laskea? Nykyään pitää vastata yli 10 kertaa kysymyksiin. Toisaalta, harkitsee ainakin tarkasti mihin keskusteluihin viitsii kommentoida.

  Tähänkin nyt taas 10 kierrosta kuvia ;(

 • Pitäisi saada nappi, mistä sen voisi kutsua. Nykyisin täytyy sivua latailla useasti.

 • Koska tuo saadaan kuntoon. Taas oli yhtä uudlleenlatailua. On kuin lottokone.

  • Tuohon voisi vaikuttaa se, jos sinulla on hyvin hidas nettiyhteys, kuten minulla joskus oli mökillä. Huono kenttä ja 4G yhteys sisällä. Asia parani jonkinverran, kun laitoin kunnon kaksiharavaisen MIME-antennin töllin ulkopuolelle. Isojen mäkien takia ei kuitenkaan hyviä yhteyksiä tullut. Yleensä jotain 2-7 mbs.
   Toinen arvaus, onko koneessasi vähän muistia ja onko se siis hidas? Jos on oikein pitkä keskustelu, jossa on vaikka 100-400 viestiä, niin voi tulla ongelmia jollain vanhemmalla Android-tabletilla, esim. 3 vuotta voi jo olla liikaa, koska usein esim. Samsung myy vuoden markkinoilta olleita malleja.
   Pari gigaa muistia on vähän.
   Tavallinen PC on toiminut paremmin. Kaikissa pc-laitteissani jota käytän, on vähintään Windows 7 ja 4 gigatavua keskusmuistia.


 • Koskahan tuo saadaan toimimaan kunnolla. Joka kerta arvoitus, tuleeko koko kysely näkyviin ja kuinka monta kertaa viesti täytyy ladata uudelleen. Se kutsunappi olisi välttämätön.

 • En ole IKINÄ, KOSKAAN enkä MILLOINKAAN saanut hitaasti vaihtuvia kuva-arvoituksia eka kerralla läpi. En ikinä. AINA tulee "Please try again". JOKA HELVETIN KERTA. Vaikka 100% on oikein.

  Olisi rasvatulle hirttoköydelle kunnolla töitä!!!

 • Koettakaa saada tuo jo toimimaan. Kyllästyttää jatkuva tappelu tuon kanssa. Miten ihmeessä täällä tuo ei toimi, vaikka muuallakin käytössä ja toimii siellä kuin junan vessa?

 • Uusi päivä alkoi taas tutulla sähläilyllä reCHAPTCHAn kanssa.

 • Ei vieläkään toimi odotetusti. Tähänkin täytyi ladata uudelleen viidesti.

  Älkää tehkö mitään uudistuksia ennen kuin kaikki vanhat mokat on korjattu!

 • Eipä ole vieläkään saatu kuntoon

 • Eipä ole vieläkään saatu kuntoon.

 • Juu, ja jotkin amerikkalaiset ajoratamaalaukset eivät ainakaan minusta muistuta suojateitä.

 • Jatkuvaa sivun latailua siinä toivossa, että tuo antaisi muutakin kuin vain "Yhteyden muodostaminen reCAPTCHA‑palveluun epäonnistui."

 • Kuuntelin juuri podcastia liittyen Suomi24:nkin harrastamaan bottiansaan. Kyse ei ole bottien tunnistamisesta vaan sitä tehdessäsi olet googlen palveluksessa ja opetat esim heidän itse ajavia autojaan tunnistamaan liikenteessä näkemäänsä paremmin. Vai minkä takia lähes kaikista kuvista sinun on etsittävä juuri henkilöautoja, busseja, moottoripyöriä, polkupyöriä, vesiposteja, liikennevaloja ja suojateitä? Jos me kaikki kieltäytyisimme täällä tuosta ilmaisesta työstä, kuvat poistuisivat täältä alle 24 tunnin.

 • Mikä tässä on. Kaikkialla muualla näyttää toimivan, mutta täällä tökkii pakasti.

  Ei kannata yrittääkään uudistaa mitään, kun vanhat paikat rapisevat.

 • Koska tämä mahdetaan viimein saada kuntoon? Tänään on taas saanut jatkuvasti ladata sivua uudstaan. Tai sitten koko tarkistusta ei ole ilmaantunut ja taas sivua latailtava.

  Miksi koetetaan kehittää jotain uutta, kun samalla vedetään mukana vanhojen virheiden kivirekeä? Ei ihme, ettei systeemi toimi!

  • Koittakaa jo tehdä jotain!


 • Pelleilyä tai ei, mutta ei ainakaan toimivaa.

 • Tarvittiin vain kahdeksan uusintalatausta ja sitten viimein tuo saatiin esiin.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.