ensihoitajaksi mahkuja?

helpliis

Eli olen 19-vuotias jätkä, joka on opiskellu ammattikoulussa kokonaan toista alaa. Nyt olen armeijassa lääkintämiehenä, ja tämän homman kautta olen innostunut ja päättänyt yrittää päästä opiskelemaan ensihoitajaksi.

Millaiset mahdollisuudet minulla on päästä kouluun ja missä? Amiksesta ja peruskoulusta tuli ok paperit, ei kovin hyvät muttei mitkää paskatkaan. Englanti kielenä menee, mutta ruotsia en osaa juuri ollenkaan.

Olen kuitenkin ihmisläheinen ja halutessani pystyn panistamaan kunnolla opiskeluun.

Joten kertokaa omat näkemyksenne että mitkä ovat mahdollisuuteni ja mihin kannattaisi hakea. Jos pääsen pääsykokeisiin niin mitä kannattaalukea? Ja muitakin vinkkejä saa kertoa, erityisesti niiltä jotka ovat olleet ensihoitajaksi opiskelemassa

5

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • moikkur

      Nykyäänhän sosiaali ja terveysalojen hakuprosessit ovat kaksiosaiset. Ensin tulee esivalintakoe, johon materiaalit julkaistaan noin kuukausi ennen koetta. Sitten kokeeseen tulee lisäksi matematiikan, äidinkielen sekä englannin osio. Koe tehdään kotona koneella ja koeaika on 90 min. Myöhemmin kokeen jälkeen saat tietoosi saitko tarpeeksi pisteitä, että pääset varsinaiseen pääsykokeeseen. Omilla todistuksillasi ei siis ole hirvästi väliä tässä. Jotkut koulut ottaa opiskelijoita sisään pelkän valintakokeen perusteella ja jotkut valintakokeen todistuksen perusteella. Mutta todistuksen numeroita katsotaan vaan siinä tapauksessa, että on ylioppilas, eli koska olet suorittanut vain ammattikoulun, niin sun kohdalla haet pelkällä valintakokeella. Riippuu vissiin jonkun verran koulusta tarvitseeko lukea etukäteen mitään. Suurimmassa osassa riittää kun ilmestyt paikalle ja siellä sitten kerrotaan miten toimitaan. Yleensä kokeeseen voi kuulua mm. psykologisia testejä tai psykologin haastattelu, ryhmätehtävä tai keskustelu, kirjallinen osio kokeessa jaetusta aineistosta. Käsittääkseni ensihoidon kokeessa testataan myös kuntoa jollakin tavalla. Opintopolusta löytyy kaikki koulutukset ja oppilaitokset ja sieltä löytyy eri välilehdeltä tietoa millaiset pääsykokeet kussakin koulussa on. Pk-seudulle on toki kaikista vaikein päästä, koska paikkoja ei oo hirveästi mut hakijoita on. Joten jos mahdollista niin kannattaa hakea koulupaikkaa myös jostain muualta. Muistathan että suurinosa kouluista tekee valintakoeyhteistyötä, eli voit hake useampaan kouluun ja suorittaa vain yhden pääsykokeen.

    • Hoida ensin SOTELI-ensivalintakoe hyvin (valmistautumisen jälkeen ei vaikea, ja aineistoa ja omia muistiinpanoja sekä internettiä voi käyttää kokeessa, se tehdään siis internetissä) ja sitten pääsykokeet. Itse hain viime keväänä sosionomiksi, SOTELI oli piece of cake yo-koerumban jälkeen, mutta pääsykokeet itsessään meni päin persettä.

      Jos olet kiinnostunut etkä pääse ensin ensihoitajaksi, niin voi käydä vaikka lähihoitajan tutkinnon aikuisopiskeluna? Joissakin amiksissa on lähihoitajankin mahdollisuus erikoistua ensihoitoon.

      Kannattaa hakea ja koettaa, onnea koitokseen jos siihen ajaudut!

    • uskottavuutta

      Tämä on hyvä asia :

      Sisäministeriön työryhmän raportissa ehdotetaan, että palomiesten ammattiopinnot kestäisivät 3–3,5 vuotta. Nykyisin perustutkinto kestää 1,5 vuotta.

      Raportissa esitetään myös, että palomiehet saisivat perustutkinnossaan myös terveydenhuollon ammattihenkilön pätevyyden. Lisäksi työryhmä esittää, että Pelastusopisto valmistelee yhteistyötä yhden tai useamman korkeakoulun kanssa, jotta opintoja on mahdollisuus jatkaa tiedekorkeakoulututkintoon asti.

    • Yksiharvoista

      Näin on....miehekäs ammatti miehekkäämmäksi ja arvostetummaksi , ehkä palkkaakin kohennettua .

    • haittalisällinen

      Eilinen 31.3.-18 palkkataulukko ILTASANOMISSA kertoo paljon arvostuksen hoitoalalla.....sairaankuljettaja/ensihoitajan keskimäärräinen kuukausitienisti oli alle 3000 €.
      Samassa tilastossa lehdenjakaja /lähetti 3200 €. Molemmat tekevät yöllä duunia mutta toisella on kyse siitä että lehti menee tilaajalle (ehjänä,terveenä,kokonaisena) ja toisella taas jotta ihmis henki pysyisi elossa eikä ainakaan vointi huononisi.
      Kiva kun postikin liikku........
      JOHTOPÄÄTÖS.....mieti vielä kertaalleen enne kuin lähdet hoitoalalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe