Lottapatsaan torppaaminen.. ?

Forssa_kuivuu_pois

Oikein tosissaan ihmetyttää, kuinka sairaan syvässä 1918 tapahtumat ovat yhä edelleen taantuvassa ja kivikautisessa Forssassa. Ex. kansanedustaja Minna Lintonen...tuo auringonlaskuun hiipuva poliittinen vasuri, nojaa yhä edelleen tapahtumiin, jotka jopa hänen emopuolueensa hylkäsi jo vuonna 1940. Mikäli näivettyvää, syöksyssä olevaa Forssaa oikeasti halutaan kehittää, niin kansalaissota on eräs niistä asioista, jotka todellakin tulee jättää historiaan ja etsiä tälle kaupungille oikeasti niitä mahdollisuuksia, jotka siltä yhä edelleen puuttuvat. - Kiitos paikallisten ja niin taantuneiden pysähtyneisyyden ajan kunnallispoliitikoiden ja luottamustoimihenkilöiden. Finlayson ei enää tule takaisin, samoin kuin Vapon saha, Puolimatka, Rokkanen & Knit, HS Fenestra, jne, jne, jne... Miksi alati köyhtyvä ja ukkoontuva Forssa on jäänyt suorastaan sairaanloisesti oman ankean historiansa vangiksi? Kaupunki johon ei kohta enää usko edes he, jotka joutuvat elämään siellä yhä....tyhjiä liikehuoneistoja, katoavia työpaikkoja, ikääntyvä väestö ja pahinta kaikessa: Nuorison kouluttautumisen, mutta samalta joukkopaon mukanaan tuoma aivovienti ulos Forssasta. Minna Lintosen kaltaiset poliittiset opportunistit ja menneisyyden aaveratsastajat eivät millään muotoa auta tuskissaan kuivettuvaa Forssaa...heikäläiset vain pahentavat ja pidentävät tämän kaupungin kuolinkamppailua. Kidutusta pahimmillaan.

52

655

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Forssa_elää_60-70_lukua

      Forssa vaikuttaa olevan jonkinmoinen muinaisjäänne suomalaisessa nykypäivässä. Ilmeisesti siellä eletään jotakin 1960-70 lukua, kaikkine kangastuksineen. Ilmeisesti paikalliset ja kyseisen lafkan kunnallispoliitikot yhä edelleen vaeltavat lipomisreissuillaan voimissaan olevan Neuvostoliiton Serpuhovissa. Tekivät kuulemma aikoinaan pitkiä, kosteita, ja niin onnistuneita "ystävyysmatkoja" tuohon silloiseen pyhättöönsä. Minna Lintosen viimeaikainen esiintyminen huomioiden, taitavat kaikki olla yhä edelleen noilla matkoillaan - jossakin kaukana taantuneessa menneisyydessä. Kuka hullu on valmis investoimaan Forssaan?

      • on_forssassa_hyvääkin

        Äkkiä tarkasteltuna Forssa on oikeastaan aika kompaktin kokoinen ja -oloinen pikkukaupunki. Tietyssä mielessä jopa mukava sellainen. Pintaa syvemmältä raapaistuna, alkavat ongelmat pulpahtaa pintaan. Niitähän riittää. Yksi suurimpia Forssan ongelmista massatyöttömyyden ohella, on mm runsaslukuinen mitään tuottamaton narkkiporukka, jotka vetävät täysisä sosiaalitukia ja aiheuttavat elämäntavoillaan runsaasti ongelmia, niin taloudellisesti, kuin turvallisuudenkin näkökulmasta katsottuna. Kuulin kerran erään täällä vierailevan "merkkihenkilön" käyttävän Forssasta nimitystä "Narkkiparkki". Toki tuo pahalta tuntui, mutta totta siinä on ainakin toinen puoli. Narkkareita ja sosiaalipummeja täällä riittää - alkoholisteja unohtamatta. Nuo em. eivät ole enää käytettävissä työvoimaksi, vaikka Forssaan saataisiin 100% työllisyys. Tulevat olemaan ikuisuustaakka ja häipymätön tahra kaupunkikuvassa.


    • lex_forssa

      Aloittaja avasi hiukan Forssan nykytilaa. Yup - sitähän se on eli kuolleen ex. teollisuuskaupungin henki on yhä jossakin "yhtiön" aikakaudella, jolloin puoliforssaa kuittasi leipänsä siitä teollisuudesta, joka nyt on auttamattomasti menetetty iäksi. Näemmä jotkut poliitikot siellä eivät pysty hyväksymään, eli sopeutumaan todellisuuteen, vaan vatvovat köyhässä mielessään yhä edelleen vorssan suuruuden aikoja, jossakin kaukana menneisyydessä. Sääliksi käy niitä Forssalaisia, jotka kykenevät näkemään totuuden, mutta jotka joutuvat elämään mm Minna Lintosen kaltaisten menneisyyspoliitikkojen kanssa. "Lex Kittilä" tuntuu nyt olevan voimissaan, joskohan valtiovalta saisi luotua lähitulevaisuudessa myös "Lex Forssan" - Pysähtyneisyyttä ja taantumusta vastaan. Neukkula ei tule takaisin. Rummuttakaa ja lähettäkää tämä savumerkein oman historiansa eristämään yhä niin läpipunaiseen-, mutta samalla säälittävään Forssaan.

    • hiipuva_kylä

      Kun Forssan historiaa tarkastelee edes keskinkertaisen objektiivisesti, voi vain todeta, kuinka tuo kaupunki on pysyvässä syöksyssä. Porukkaa lappaa kylästä ulos senkun kerkiää. Vuosi vuoden jälkeen. Kiitos tästä ilmeisesti lankeaa todella vanhoillisille ja asennevammaisille kuntapäättäjille, jotka ovat paitsi paukuttaneet omaa tyhjää päätään betoniseinään, niin tehneet sitä samaa myös muutoksia vaatineiden asukkaidensa paiden osalta. Jatkuvaa, katkeamatonta muuttotappiota jo toistakymmentä vuotta, ellei jopa enemmän, mutta yhä vaan sama punavirsi kaikaa Forssassa. Kyseinen kaupunki/kunta on lähes konkurssikypsä ja ns pieni surkea piste keskellä paljon elinvoimaisempien ympäryskuntiensa keskellä, mutta yhä vaan samaa loppuun kulunutta mantraa hoetaan: työläiskaupunki, työläiskaupunki, työläiskaupunki, jne.... Teollisuus- ja työt Forssasta ovat aikaa sitten loppuneet, eikä uutta työtä näy - ainakaan nykymenolla. Joillakin vaan yhä sama vanha levy jatkaa monotoonista veivaustaan... Minna lienee yksi näistä. Mitään uutta ja toimivaa hän ei kykene esittämään, joten vetää lahjattomasti pakin päälle ja palaa jo kadonneeseen 1970-lukuun. Nyt jopa vuoteen 1918! Tosi fossiili! Mitä tuonlaisella täysin hyödyttömällä, menneisyyttä haikailevalla kuntapoliitikolla on virkaa. Poistoon....

    • antimetropoli

      Forssa on todellinen antimetropoli! Hee.. Tästähän viestii jo kaikki kylän pääraitin, eli Kartanonkadun lukuisat liikehuonoistot, joissa lukee kissankokoisilla, jotta "Vuokrataan". Sama kehityssuunta on havaittavissa myös joissakin ostareissa ja myös hieman sivummilla kaduilla. Kasvukeskus vailla kasvua. Mikä teitä Forssalaisia oikein vaivaa?

      • remonttiaforssaan

        Ei meittii mikään vaivaa. Meillä on vaan vähän ressukat päättäjät ja luottamushenkilöt. Ei kaikki Forssalaiset ajattele niin kuin sä olet edellisessäs kertonut. Tosi on, että valtaosa kaupunkinvaltuustosta ja miksei myös asukkaista tulis saattaa vaihtoon, mutta mikäs teet. Osa Forssalaisista on niin patavanhoillisia ja muutosvastaisia, ettei täällä mene mikään läpi, ennen kun nuo potkaisevat tyhjää.


    • kuutamolla_ovat

      Eräs viimeisimmistä episodeista Forssan kehittämisestä tulevaisuuden houkuttelevaksi kaupungiksi, oli Forssan sairaalan alasajo. Samaan aikaan jotkut päättävät tahot elättävät katteetonta unelmahöttöä siitä, kuinka Forssaan tulisi saada uusia lapsiperheitä. Kyllä! Ei työtä -
      ei riittäviä terveyspalveluita. Sairaalan puuttuminenhan on juuri se tekijä, joka lapsiperheitä sekä työssä käyvää väestöä houkuttaa kaiken maailman riutuviin käpykyliin? Miten Forssalaiset meni noin niin kuin omasta mielestä? Vastaako mahdollisesti toteutuvaa todellisuutta?

      • fff11

        Kyllä se on Sipilä ja Sipilän hallitus mikä Frs sairaalaan ajaa alas.


    • auska126

      Forssa on menettänyt asukkaistaan 20% siitä mitä ne oli huippuvuosina.Se on sama kuin jos Helsingistä muuttaisi pois 120000 asukasta.Ne 20% ovat koulutettua ja yritteliästä väkeä jotka ovat lähteneet työn perässä pääasiassa pääkaupunkiseudulle ja roskaväki jää paikoilleen.Saamatonta väkeä kun on.Paluuta menneeseen ei ole siihen aikaan kun Forssalla meni hyvin.Nyt on tullut pää vetävän käteen.Aikanaan kommunisteilla oli Forssassa korkea kannatus mutta nyt se on pudonnut puoleen (nyk.vasemmistoliiton) Ovat ilmeisesti tulleet järkiinsä. Mutta tuskin poismuuttaneet ovat kommunisteja vaan juuri he ovat niitä jotka ovat jääneet Forssaan eivätkä saa mitään aikaiseksi vaan nostavat sosiaalitukea tai muuten pummaavat.Olisi aika herätä vuoteen 2017 ja uskoa että sosialismi ja kommunismi on ollutta ja mennyttä.Se on tunnustettu Venäjälläkin ja erityisesti entisissä Itäeuroopan maissa.

    • töött

      Forssan henki on ollut kautta aikain taantumuksen ja humpan läpikyllästämää. Poliitikkojen vahvat kytkökset, toisaalta ossuuskauppaan ja toisaalta änkyräforssalaisiin, on estänyt kaupungin terveen kehityksen vuosikymmeniä.

      Mitään muutosta ei ole näköpiirissä. Samat vanhat pierut äänestävät samat vanhat näköalattomat Jokioisten leivän kantapöydissä kokoontuvat satraapit päättäjiksi. Muutosvastarinta on vahvaa ja saa voimansa saavutetuista eduista vassaripoliitikkojen keskuudessa. Eduista, jotka olisivat ilman muuta uhattuina jos kuntaan luotaisiin oikeaa työtä ja joka toisi tullessaan ehkä hyvinkin pätevää ja eteenpäin katsovaa poliitikkoainesta. Ei ei, parempi on painaa jarrua ja estää kaikki kehitys jopa kylän lopullisen kuolemisen uhalla.

      Joten jatketaan vaan kyräilyä ja kaiken uuden vastustamista. Mulkoillaan edelleen kanssaihmisiä ja luokitellaan heidät hyviin veljiin ja siskoihin, sekä hulluihin homoihin, ja muuten vaan poikkeaviin. Niistä "muista" voi vaikka tarttua joku myönteisyysviirus joka saattaisi olla turmioksi.

      Työttömille ja loisijoille tää kaupunki on ollut hyvä. Ryhmälle johon itsekin kuulun. Saa olla ihan rauhassa täällä periferiassa, joten minulla henkilökohtaisesti ei ole mitään valittamista. Töitä ei ole, eikä tule.

      • mzmxmxmxmdm

        näinpä ja palvelut on hyvät. kaksi viinakauppaakin joen kahden puolen. jos toisessa ei myydä, voi skarpata ja kävellä toiseen.


    • 876ytty

      totta työttömänä vapaana kuin taivaan lintu saa harrastaa ja tehdä mitä vaan ja saa enemmän rahaa kun moni ikänsä töitä tehnyt vinleissonnilainen.

    • jfkdsjfölksa

      Älkää nyt viittikö, meillähän on monikulttuurisuutta satamäärin. Se on nykyaikaa.
      Lotat oli ulkomalaisvastaisia eivätkä hyväksyneet muuta kuin kristinuskon. Eihän semmonen nykyaikaan kuulu.

      • soldaatten

        Tarkemmin sanottuna lotat olivat neuvostokansanvastaisia. Nämä kun änkesivät maahan väkivalloin. Silloin ei vielä oltu kehitytty niin pitkälle että henkilöpaperit hukkaamalla sai marssia vapaasti rajan yli. Tuskin neuvostosotilailla oli mitään henkilöpapereita taskuissaan, hyvä jos valokuva kotona odottavasta tytöstä.


      • lksjfsa
        soldaatten kirjoitti:

        Tarkemmin sanottuna lotat olivat neuvostokansanvastaisia. Nämä kun änkesivät maahan väkivalloin. Silloin ei vielä oltu kehitytty niin pitkälle että henkilöpaperit hukkaamalla sai marssia vapaasti rajan yli. Tuskin neuvostosotilailla oli mitään henkilöpapereita taskuissaan, hyvä jos valokuva kotona odottavasta tytöstä.

        Luepa wikipediasta, ne oli vielä juutalaisvastaisiakin.


    • ForssaNousuun
      • p.atsas

        Aika ikävää että näitä omanpesän likaajia riittää, pitää saada itkupotku raivareita kun ei saada tahtoaan läpi. Soitetaan is:lle tää on niin kamalaa varsinkin kun itse ollut kaupungin ns. suojatyöpaikassa.


    • HuKaMa

      Jos ei nillitys lopu niin terassirähjääjä tulee ja vetää turpaan heti kun kännäykseltään ehtii. On kerrankin edustamansa väen näköinen johtaja ja nauttii valtuuston yksimielistä luottamusta. Yhdessä saavat tehokkaasti torjuttua kehityksen ja torjuttua kaikki muutosta haluavat ja ennenkaikkea kykenevät.

    • LotatpoisForssasta

      Jo pystytetytkin lottapatsaat pitäisi purkaa ja sotaa ihannoiva osa väestöstä pitäisi karkottaa Siperiaan, ylipäällikkö Niinistö muiden mukana.
      Olkaamme kiitollisia siitä, että teloitusten suojelijanaiset, lotat, eivät pääse pilaamaan Forssan julkikuvaa vastenmielisine patsashankkeineen.

      • Make1972Volvo

        Totta! Riistäjät yrittävät pakottaa meidät raatamaan liki 40 tuntisia työviikkoja. Siat. Rahan on tultava mulle ilmaiseksi, tää paska maa on sen mulle velkaa. SDP, Vihreät ja Vasemmistoliitto sentään yrittää ehkäistä töihin pakottamista.


      • jottatotuuseiunohtuisi

        Mistä ihmeen teloitusten suojelijanaisista sinä puhut?
        (Jos tarkoitat sisällisotamme jälkinäytöstä keväällä 1918, niin et tiedä historiasta ja tosiasioista.

        Lotta järjestö perustettiin 1920 ja se vaikutti vahvimmin pääasiassa 30-luvulla ennen sotia ja sodan aikana.
        Suomalaiset joutuivat 30.11.1939 venäläisten (Neuvostoliiton) hyökkäyksen kohteeksi ja sodan aikana suomalaiset naiset tekivät valtavan työn vapauttaen osallistumisellaan tehtaissa,maatiloilla,sairaaloissa, jne työhän, valtavan määrän miehiä rintamapalvelukseen.
        Äärivasemmistolaiset eivät tällaisesta tietenkään pitäneet, kun tämä esti heidän ihannevaltiotaan onnistumasta Suomen valloitus yrityksissään.


    • Katse.vain.eteenpäin

      Lottapatsas oli hyvä esmerkki historiassa olevasta forssalaisista. Tällä menolla Forssa ei koskaan kehity.

    • KkitarataivasjataivaS

      Miksei SDP:tä kielletä? Hakivat sata vuotta sitten ihmisiä ammuttavaksi, kun ei naama miellyttänyt. Siitä asti on oltu loukkaantuneita kun toiset pistivät vastaan ja voittivat.

    • Puolueeton

      Ei lottapatsasta Forssaan niin kauan kuin olevinaan oikeistolaiset suuret ikäluokat eivät suostu valssaamaan ja humppaamaan Suomen kauneimmalla Työviksellä, vaan yrittävät väkisin rynniä muualle, jopa Tetsiin. Vähän voisi jo tuulettaa näkemyksiä, hoi.

    • SinivalkoinenSuoli

      Suojeluskunnille, lotille ja partiolaisille omat patsaat Forssan torille. Mannerheimin hevospatsas kaupungintalon edustalle. Lisäksi 24/7 -kunniavartio sankarihaudoille tammikuun alusta joulukuun loppuun.
      IKL -järjestölle toimitilat Forssaan. Jenni Haukiolle mitali 20-vuotisesta työstään kokoomuksen Satakunnan piirin hyväksi, Saulille rähinäremmi-mitali.

      • Puolueeton

        Ei hyvä tavaton... :(


    • tavarat_lainassa_100v

      Eiköhän kannattaisi Kesäniemen
      käskeä koneet torille tekemään pohjaa patsaalle, koska mainonta on jo Suomi — Ruotsi tasolla hoidettu. Joten turisteja varmaan olisi tulossa katsomaan kyseistä patsasta ja samalla voisi Forssan lehti järjestää torin läheisiin kahviloihin lehti näyttelyn vuosilta 1917— 1944. lottapatsaasta tulisi tehdä ”Linttosmiinan” näköinen, jotta se kelpaisi demareillekin. Luonnollisesti Forssan keskusta osallistuu patsaan rahoitukseen, kun se aina ollut veteraanien ja Lottien asialla, vai onko? Seuraava vaiheasiassa, että Forssan persujen oma dosentti ”Bäckman” perkaa Forssan kaupunginkirjastosta sinikantisia kirjoja pois, kuten Isänmaan vartijat roviolle, koska kertoo erilaista historiaa Forssasta.

    • Jh75jyhnyx

      Forssa on niin paska kaupunki ettei edes kaupunginjohtaja halua siellä asua.

      • 5678ui2987654hg

        "Jh75jyhnyx" minkälaisessa kodissa kasvatetaan noin ilkeämielisesti ajattelevia.

        kysyn vaan jotta en tekis samaa virhettä omien lasteni kanssa.


    • LotattaajaLotottaa

      Lottat ja tämä Lottotyttö, ovat tärkeitä meille Forssalaisille.

    • Hönönkaveri

      Hönökö tuota haketta ajaa?

    • Huuhkajakoski

      Eikö kj asu Vorsassa? No voi hyvää päivää.

    • TriplaXX

      Kyllä niitä patsaita voidaan pystyttää kunhan ei Suojeluskuntia tai muitakaan poliittisten puolueiden aseellisia siipiä enää perusteta uudestaan.

    • Maaatkulaine

      Juu kuten demarit perusti punakaartit... ei kait muut puolueet ole perustaneet aseellisia ryhmiä?

      • simppeli777

        Ei ole, paitsi lahtarit valkokaartin.


    • Fyggendal

      Se on kyllä outoa jos ei asu "omassa" kaupungissa, pakko näkyä siinä miten sitoutunut on kehittämiseen. Jos hakee vain helpot rahat pois eikä ole oma ja perheen hyvinvointi kiinni onnistumisesta niin mikä motivoi ylisuoriutumaan? Ei mikään.

    • Sotamenijo

      Lotat helvettiin.

    • asfalttikoneen.kuski.evp
      • ppaa

        Hyvin kelpasi forssalaisten hylkäämä patsas muille. Forssan punikit varmaan suunnittelevat sirppi ja vasara -veistosta torille.


    • Patsas0

      Forssassa puidaan vielä 1918 kansalaissotaa, vaikka sadassa vuodessa on "punaisten" jälkeläisten poliittinen kanta taatusti muuttunut. Samoin myös "valkoisten".
      Talvi- ja jatkosodassa lotat taatusti auttoivat huolimatta siitä, mikä oli apua tarvinneen poliittinen kanta. Tai mikä oli ollut vanhempien poliittinen kanta.
      Hävettää olla forssalainen, kun luin YLE:n jutun.
      Patsas on kaunis, toivottavasti kelpaa jollekin "fiksummalle" kaupungille.
      Vanhat naiset käy edelleen 1918 sotaa.
      Olen lukenut myös historian kirjat ja tiedän myös Kyösti Kallion rauhanpuheen.
      Toki lottapatsas liittyy 1939 - 1941- sotiin. Myös minun sukuani on sankarihaudoissa.

    • yksJ

      Laittaakaa nyt lottotyttöpatsas, ei kai Forssaan ole saatu mitään muuta hyvää, vasemisto on ollut kaiken jarru, vaikka sosdem perustamisesta ja vaatimuksista on kaikki saatu paitsi kunnallinen hautausmaa. Vieläkös vasemmisto käy jossain Venäjän (Neuvostoliiton) ystävyyskaupungissa ryyppäämässä? Sieltä vois tilata vaikka suuren votkapullon torinlaitaan.

      • kfndkxflfl

        Meille katuvaloihin voisi lottotyttöpatsaan ja vaikka sen kenttähuorapatsaankin laittaa, kun ei tänne muitakaan naisia saa.


      • Eipämuuta

        Katso peiliin. Näet syyn, miksi et saa naista. Vaikka katuvalot olisivat missä tahansa.


      • Olybvtb
        kfndkxflfl kirjoitti:

        Meille katuvaloihin voisi lottotyttöpatsaan ja vaikka sen kenttähuorapatsaankin laittaa, kun ei tänne muitakaan naisia saa.

        Olet sivistymätön moukka. Mitä huoritteluun tulee, eikös siihenkin hommataan tarvita kaksi osapuolta. Tai ethän sinä taida tietää siitä touhusta mitään. Eipä ihme, että olet ilman naista.
        Lue Suomen historia ja sotavuodet, saat käsityksen, mitä on olla rintamalla vuosikausia. Sinä et varmaan kelvannut edes armeijaan?
        Surullista, että sinulle on jäänyt trauma lotosta. Tiesitkö, että tulokset saa Ylen tekstitv:stä? Voit pyytää jotakin älykkäämpää opastamaan, jotta osaat löytää tiedon. Tiesitkö muuten, että Suomessa on PALJON katuvaloja, ensimmäiset tuli yli 100 v sitten.


      • LottaSvärdJärkeistö

      • Kunhanmietin

        Kaikkea sitä Forssan kaupungilla on kyselty. Joku jopa saaneetkin. Olisi hyvä tietää, paljonko rahaa on palanut työväentalon ylläpitoon. Satojatuhansia.
        Mutta se monumentti onkin eri asia kuin patsas...


      • Kvalonveli
        kfndkxflfl kirjoitti:

        Meille katuvaloihin voisi lottotyttöpatsaan ja vaikka sen kenttähuorapatsaankin laittaa, kun ei tänne muitakaan naisia saa.

        Impo....tin katkera vuodatus. Säälit sulle.


    • Hönönmielipide

      Ei olisi Lottapatsas niinpaljon maksanut ja olisi täällä tarpeeseen.

    • Samaatouhua

      Onhan meillä jo "Lotto" tyttö, eiköhän riitä?

    • Niin2kuu

      Forssa kartalle kajahtaa kyllä täältä ainakin kaljaa saa. Se riittää useimmille. Sivistetään me vaan itseämme Forssan Lehdellä. Lassin valokuvia katsellessa mieli lepää, ja elämästä vieraantuneen tohtori Erkin (Kuronen) kolumneja lukiessa nousee kusikin päähän kaljan lisäksi.

      Forssa on aina julkisuudessa negatiivisessa mielessä. Valopääpoliitikomme pitää siitä huolen. Ei ihme että kaikki jotka kuulevat sanan Forssa räjähtävät nauruun, vaikka ei olisi hajuakaan missä semmonen pitäjä edes sijaitsee. Samoin kuin kehitystä ei pysäytä mikään, ei mikään pysäytä taantumustakaan. Tämä on mainio asia. Toivottavasti Forssa taantuu lopulta eläkeläisten ja työttömien uneliaaksi kyläpahaseksi. Niin köyhäksi että suurilla ikäluokilla ei ole enää varaa tuoda ma mammaa kauppakeskukseen ja istua autossa pitäen moottoria joutokäynnillä tuntitolkulla. Samoin mopedit, mootoripolkupyörät, moottoripyörät ja nuarisorassit lakkaavat haisemasta ja tuottamasta äänisaastetta. Mustalaisetkin muuttaa, jos ei ny taivaaseen, niin Turkuun kumminkin. Rauhaa. Rauhaa. Lopultakin saisi sialu levätä rauhassa.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2763
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2110
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1874
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      103
      1676
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1487
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe