Tollohallitukseltä taaas typerä teko...

vngh

Limuviinat ja nelosoluet ruokakauppoihin.
Suuri raha rikastuu ja raittiit maksaa hoidot..


En usko että nelosolutta tullaan merkittävästi ostamaan ruokakaupoista, se on kalliimpaa kuin mellakkaöljy;)

Tähän asti sen myynti Alkossa ja ravintoloissa on ollut melko vähäistä.
Alkoholi on ollut jo vuosia työikäisten miesten yleisin kuolinsyy, tuskin tämä ratkaisu asiaan helpotusta tuo.

Voi Sipilä-Berneria ja Luxemburgia.

22

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuis.sulla

      Ei tulut mieleenkää nelos'olut, ostimpa väkevämpää.

    • Eivaikutusta

      Sen minkä määrän tarvitsen haen edelleenkin alkosta, ihan sama mitä kauppojen hyllyille tulee. Olutta en juo ollenkaan paitsi alkoholitonta joskus.

    • reppuriika

      Sanokaapa muuta. On taas yksi aste helpompi alkoholisoitua.

    • vngh

      Tollohallitukselta taaas typerä teko...

      Limuviinat ja nelosoluet ruokakauppoihin.
      Suuri raha rikastuu ja raittiit maksaa hoidot..
      Alkoholi on ollut jo vuosia työikäisten miesten yleisin kuolinsyy, tuskin tämä ratkaisu asiaan helpotusta tuo.

      Voi Sipilä-Berneria ja Luxemburgia.


      Tollohallitus hakee suosiota itselleen tällä tekosellaan.

      • Saivartelua

        Sipilän hallitus on kasvattanu suosiotaan ja mitä muutaman prosentin väkevöityminen juomissa vaikuttaa ei mitään.


    • ö-Öö

      Muutosta lähinnä Alkon liikevaihdossa.

      Se jonkin verran laskee, lähinnä lonkeron myynnyn romahtamisena. Alko monopolina merkittävä tulonlähde valtiolle, tulot ehkä säilyy kokonaisuutena jatkoss samana, mutta Alkon kannattavuus laskee. TAi siis voitto, viinanmyyminen kannattanut aina.

      Se on se kuumaperuna, josta lähinnä ollut kyse. Puhuttu kaikenlaisesta muusta kyllä runsaastikin.

      Mun mielestä ruokajuomat pitäis saada ruokakaupoista. Siis viinit, ehkä ruokaryypytkin. Tulvaisuudessa ei ihan heti viinejä sada ruokakauppoihin. Lonkeron myynti tuskin muuttuu miksikään. Kaljassa hinnoittelu ratkaisee. Kokonaiskulutukseen tällä lakiuudistuksella ei ol oikein mitään merkitystä. Alussa varmaan tulee kasvupiikkiä, se tasaantuu.

      Yks aikakin tärkee asia, palveluitten alueellinen epätasa-arvo vähenee. Hivenen. PAljon paikkakuntia, joissa valtavat matkat Alkoihin. Jos on tarvinut sen viinilekan ruokailua, tai ruuan laittamista vartn, on pitänyt mennä jonnekin naapuripitäjään. No siinäpä se samalla net ruokaostoksetkin on tullut tehdyksi. Kaikki poissa paikallisilta kauppayrityksiltä. Sille viinipullolle tulee kova hinta kunnalle, kun ruokaostosrahat, verotulot menee muualle, työpaikat vähenee, yleensä palveluitten heikkeneminen ja syrjäytyminen muitten kuntien joukossa kasvaa. Tämä on yks hiton iso seikka asiassa.

      Muistelen, kun aikanaan alkoholiveroa nousi, pari sataa viljatilaa meno nurin. Tässä prosenttijutuss kun kyse monista asioista. Maanvoljelys, panimoteollisuus, logistiikka, just kauppa. Kaikkiaan hitosti ihmisiä duunissa vernmaksajina siinä elintarvikehaarassa.

      Kokonaisuus kiintoisa. Siis miten käsitelty poliittisessa julkisuudessa. Haitoista jne paapatettu paljon. Noista rahanumeroista ei oikein mitään. Eikä muuten ole oikein ikin sanottu mitään alkoholin, kaljankin hyvistä puolista. Ehkä ongelmia, mutta paljon iloa, sosiaalista kanssakäymistä, suuri osa parisuhteista, lapsistakin saatu pystyyn virvokkeiden helpottaessa asiaa. Ja noilla terveyshaitoilla, on myös terveyshyötyjä, siis muutenki.

      Meitsin kaljan juomiseen asia tuskin vaikuttaa oikein mitään Pidän keskarista. Jos haluan erikoisolutta, se on sitten jotain kymmenprossasta, eik sit jatkossakaan saa muualta, kuin Alkosta. Ruokajuomana käytän yleensä vettä, viintä harvoin, dokaamiseen ja ruuanlaittoon enenpi. Pitsan kanssa juu kaljaa. Noh, asun tsadissa, Alko on samasssa pytingissä, kuin kauppa jossa asioin muutenkin. Jos tarvii muuta, kuin keskaria, sitä saa ylimääräisellä jonotuksella. Kaikkialla suomessa ei todellakaan näin.

      Alkohiliasioilla suomessakin pitkä historia. Se on ollut poukkoilevaa aina. Nyt pientä käännettä järkevämpään. Kandee muuten tsekata, millaset ihmiset äänekkäimmin nyt vastusti pientä lakimuutosta. Uskikset kovia metelöimään.

      =DW=

    • Samoin.koen

      "Tollohallitukselta taaas typerä teko...
      Limuviinat ja nelosoluet ruokakauppoihin.
      Suuri raha rikastuu ja raittiit maksaa hoidot..
      Alkoholi on ollut jo vuosia työikäisten miesten yleisin kuolinsyy, tuskin tämä ratkaisu asiaan helpotusta tuo.

      Voi Sipilä-Berneria ja Luxemburgia.

      Tollohallitus hakee suosiota itselleen tällä tekosellaan."

      • Hee.hehheee

        Jee Sipilän vika kun kaveri juo nelos-olutta.


      • Nuoria

        olisi hyvä suojata sen hassun iän ajan.


      • JUUU-mutta-SUOSIO

        OMA suosio on Sipilälle tärkeintä.


      • Tyydytkö.mihinkään

        Tiedä häntä, kun talous on kohentunut niin senmyötä on hallituksen suosio noussut.
        Jos tarkastellaan hallituksia 90-luvulta lähtien ei Sipilän hallitus mitenkään huono ole, oppositiotakin voi arvostella tai puolueita, vai syyttäisimmekö kansaa huonosta valinnasta.


    • Repikääsiitä

      Mitenköhän tämä jutska pitäisi selittää että ne todelliset tollot ymmärtäisivät? Alkoholikasvatus lähtee kotoa, siis jokaisen pienen piltin, leikki-ikäisen, koululaisen, teinin ... omasta kodista jossa omat vanhemmat omalla käytöksellään näyttävät ja osoittavat, kertovat ja puhuvat alkoholiin liittyvistä asioista aivan samoin kuin kaikista muistakin elämän ja maailman aiheista.

      Maamme päättäjät ovat liian kaukana ihmisten kodeista ollakseen vastuussa siitä, mistä vastuun kanto kuuluu niille henkilöille, jotka ovat perheen perustaneet ja sitä lukumääräisesti kasvattaneet. Kun he hoitavat hommelinsa, vastuunsa ja velvoitteensa niin kuin ne kuuluu hoitaa, on ihan sama vaikka alkoholia myytäisiin kioskista.

      • Reppuriika_kirjoitti

        On taas yksi aste helpompi alkoholisoitua.


      • Mitämuutajäänytväliin

        Et siis käsittänyt kommentin sisällöstä mitään.


    • Vahvoja.arvauksia

      Limuviinat ei kelpaa, kun en tykkää sokerilitkuista. Kun näen vuodenvaihteen jälkeen 5.5 %sen oluen hinnan, lasken alkoholiprosentti/hinta sekä siitä että 4.5 prosenttisesta oluesta. Se jossa alkoholiprosentti maksaa vähemmän, ostan. Se on ainut kriteeri.
      Juon alkoholia vain sen vaikutuksen vuoksi, kun se vähän hiipii hattuun. Kaikki alkoholijuomat ovat pahanmakuisia.
      Ennustan että 5.5 %nen olut on ainakin aluksi niin kallista, että useimmat litkivät 4.5 prosenttista kuten ennenkin. Katsotaan onko arvaukseni oikea.
      Minulle on täysin yhdentekevää ovatko vahvat oluet kaupassa vai ei, epäilen kovasti alkoholinkulutuksen lisääntymistä.

      • alkonpuolustamisestaolik

        Ennustan että 5.5 %nen olut on ainakin aluksi niin kallista, että useimmat litkivät 4.5 prosenttista kuten ennenkin. Katsotaan onko arvaukseni oikea

        Kyllä arvauksesi oli hyvinkin oikea. Nelosolut on lähellä alkon hintoja ja lonkeron suunnilleen ihan sama. Niin ja se turmioon vievä limuviina pauhuksen pahin bacardi breezer tuli tänään bongattua yhestä k superamrketista 4% juoma 0,275 cl 3,10€ pullo! Tuollako juopot ja nuoriso turmaltuu. Ei ei todellakaan he ostavat yhä lidilin keksiolutta ja prisman karjalaa. aivan samanlailla kuin viimevuonnakin. Miksi sitten anneettiin niin synkät ennusteet ja kirjoittiin lehtiin, että haitat kasvavat yms. Pekka Puskat näin kirjoittivat ja kertoivat. Kyse oli pelkästään alkon puolustelusta ei mistään muusta Vain siitä, että alko saa säilttää monopolisa ja että sille ei tulisi kilpailjoita ei mikään muu syy. Vain tämä!!!. No kuitenkin on aika samantekvää onko se alkoholi alkossa vai jossain kaupoissa hinta on tällä verotuksella hyvin pitkälle aika sama. Kaupat pystyvät myymään vain jotakin senttejä halvemmalla kuin alko, Koko alkoa ei tarvitse voi vapauttaa kaikki. Ainoa ratkaiseva tekijä on alkoholin verotus jos se laksettaisiin viron tasolle niin vasta silloin kultus voisi ainakin alkuun ehä hieman nousta, On aivan saman tekevää kuka alkoholia myy alko vai ruokauappa. Hinnat on tällä verotuksella aika samat vain joitakin senttejä alkoa halvemmat. Niin ja alkoholiveroa nostettiin. Mitä se tarkoittaa. Viinarallin jatkumista!!!


    • Samatverotkaikilla

      Eivät raittiit mitään maksa vaan kuluttaa enemmän yhteiskunnan varoja jos elää kituuttaa pitkään ollessa vielä loppupään kalliissa laitoshoidossa. Varhain kuolleille ei tarvitse maksaa eläkkeitä eivätkä he tarvitse hoitajia loppupäähänsä.

      Kaikkein tuottoisin yhteiskunnalle on lapseton työtä raatanut alkoa ja tupakkaa paljon poltellut joka kuolee niin ettei paljoa ole eläkkeitä ehtinyt nostelemaan, mitään käärinliinoihin säästelemättä. Kyllä ne sen hoitonsa ovat ansainneet maksamalla korkeinta veroa kulutuksensakkin muodossa.

      Mistä ihmeessä raittiit kuvittelevat olevansa parempia ihmisiä ja muka maksajia. Jos on raitis niin onko sitä pakko olla vielä tyhmäkin? Tulee niitä sairauksia ja vaivoja raittiillekkin. Eräällä raittiilla oli kolme hoitajaa vuorokaudessa lopun viisi vuotta niin että mistään et tiedä minkälainen kuluerä tulet olemaan yhteiskunnalle. Raittius ei tee kenestäkään parempaa ihmistä osoittelemaan muita.

    • Etsinäitsekkäänmaksa

      Kukas teidän raittiiden hoidot maksaa, katsos kun raittius ei takaa sitä ettei ihminen sairastu eikä ikinä mitään hoitoa tarvitse. Eläkkeiden maksajia pitkään eläville ei kohta enään ole. Eikä hoitajiakaan.

      Pitkään elävä köyhä eläkeläinen ei taida itse maksaa loppupäänsä hoitoa vaan veronmaksajat, oikeestaan juoppo tulee halvemmaksi yhteiskunnalle. Tai ainakin menee tasan verovarojen kulutuksessa.

    • enpä.syyllistäisi

      Näen yhteiskunnan maksamia laskuja syöpäpotilaan, parkinsonintautipotilaan ja altzheimerin tautia sairastavan puolesta. Kovia ovat satojen kilometrien taksikyyteineen. Kukaan heistä ei ole juoppo.
      Kyllä niitä vakavia sairauksia vain tulee alkoholin juojille ja juomattomille. Mutta varmaan nämä kaikki kolme määriteltäisiin alkoholisairauksiksi, jos olisivat ryypiskelleet.
      Itse olen käyttänyt alkoholia koko elämäni, en nyt ehkä kaksin käsin, mutta kuitenkin. Mitään sairauksia ei vielä ole.

    • tererrett

      Hoidossa ovat vain raittiit ja uskovaiset.

    • Vaikenen-

      Outoja viestejä on....

    • sellaistavaan

      Alkot voisi lopettaa,kallis laitos ,kaupat voi hoitaa myynnin yhtä hyvin.
      Vero voisi olla sama kuin nytkin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5670
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3597
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      210
      1732
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1712
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1176
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1135
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe