Elementti Sampo / Kuhmolainen 22.12.2017

huoli12

Paikallislehti Kuhmolaisessa oli kirjoitus jonka kirjoittanutPeura-Trans Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Kyllönen.
Siis jos hän on huolissaan Elemetti Sampo Oy:n menestyksestä ja tämän firman kassavarojen loppumisesta niin miksi Peura-Trans Oy ja eritoten johtajisto ei ole sijoittanut tätä miljoonaa tähän firmaan. Taitaa Peura Trans Oy:llä olevan " oma lehmä ojassa " kun vaatii valituksen tehneitä vetämään valituksen pois Hallinto-oikeudesta.

Ja jos Elemetti Sampo Oy:llä näyttää kirjoituksen mukaan olevan valoisa tulevaisuus edessä, niin miksi ja edelleen miksi....paikalliset pankit eivät myönnä tätä miljoonaa tälle yritykselle
Pankithan saisivat tämän miljoonan korkoineen heti kohta takaisin...

ps. Peura-Trans Oy ja tämän yrityksen johtajisto olisi tämän miljoonalainan takaajana ja tämä ongelma olisi näin ratkaistu mikä ilmeni tässä lehtiartikkelissa.

Siis, " auta ystävää ylämäessä, älä vain alamäessä "

83

6499

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ke70

      Kytkeytyykö tämä karmea tapahtumaketju samaan kategoriaan No-pan auton kohtalon kanssa?
      Uusien Toyota merkkisten autojen myynti loppuu Kuhmosta.
      Tästä hirveästä tragediasta on tuleva paikkakunnalle sukupolvia kestävä,kaikkia vanhoja amiscorollan omistajia koskettava trauma.

    • runoja

      Olipa kuhmossa Sampoja kaks,lakituvassa molemmat,tuomareille asianajajille,molemmat palkan maksavat.

    • kaappi12

      Just näin: miljoonalaina pankista, takaajana Peura- Trans Oy johtajistoneen . Johtajiston mittavat pääomatulot sijoituksena Elementti Sammossa mikäli takausvastuuseen miljoonalainan maksamattomuudesta. Valitukset pois Hallinto-oikeudesta.
      Peura-Transsin olisi pitänyt tulla " kaapista ulos" tämän ongelman ratkaisijana

    • jeesijä

      Voisikohan se enkelsmanni sijottaa pikkusiivun Elementti sampoon?Stevenillä on kummiski rahaa ja kun sai niin halvalla sen Tönölänkankaan.Jelppaisi nyt vähän antamalla edes muutaman tonnin pensarahaa Peuratransille.Sitten voitas kutsua Short Lionslupiin ja ylentää hänet Bisnesenkelmanniksi.

    • Jauhopää

      Aikoinaan oli ilo ja kunnia perehtyä Kaupungin toimintaan viisi vuotta ja samalla lueskelin niitten papereita kun ne sattuivat olemaan siinä pöydällä (ei varmaan ollut minun luettavaksi tarkoitettu mutta tilaisuus tekee varkaan). Tulin siihen tulokseen että näitten typerysten toiminnassa ei ole mitään järkeä, Peruskoulu matikalla on mennyt ainakin seuranhaku touhuihin(Kainuun Etu) 3,5-4 miljoonaa Wuudi hommat saman verran kun Jzein sukulaiset läsöttävät böönä paljaana nuoleskellen toisiaan. Periaate touhussa on se että ei vaan tehdä mitään että saadaan rahotus taas ensi vuodelle. Miljoona tässä valossa on pieni raha ja kun annetaan Jzeille potkut niin maailma on parempi paikka elää!.

      • sesamauskene

        Bööna näyttäisi olevan stadin slangissa käytetty nimitys tytöstä.
        Edellä olevaan kommenttiin on myös istutettu böönä sana.Mikähän merkitys kytkeytyy lauseeseen jossa Jzein sukulaiset läsöttävät bööna paljaana suorittaessaan kielellään lipomisia?


      • Pauhojää
        sesamauskene kirjoitti:

        Bööna näyttäisi olevan stadin slangissa käytetty nimitys tytöstä.
        Edellä olevaan kommenttiin on myös istutettu böönä sana.Mikähän merkitys kytkeytyy lauseeseen jossa Jzein sukulaiset läsöttävät bööna paljaana suorittaessaan kielellään lipomisia?

        Kaikkeen sääki takerrut! Buahhahhhaaa


    • vanhatestameent

      No joko ne kerkesi sen miljoonan tupakoija minkä kaupunki lupasi taata?
      Perkele kun teällä metänkeskellä mittää lehttiekkää tule.Vaikka tulisihi sanommie niin kyllä kerkijjää uutiset vanehettue ennen ku on meijän postilaatikossa.

    • Hätälä2

      Onko Peura-Trans Oy:llä kuljetusmaksuja saatavana Elementti Sammolta kun on " suuri hätä" sillä, että valitukset pois hallinto-oikeudesta ja kaupunki maksajaksi.

    • jurosti

      Lex Kittilä kattila.Lex T.Hattarainen ja Lex KUHMO.
      Minä ehdotan Jauhopäätä valmistelemaan lakiasiata,joka sitten näillä sivuilla nuijittaisiin läpi.Lex Kuhmo ja ei mitään mietintöjä vaan kerralla asiat suoriksi.

      • julkitieto

      • julkitieto

      • kuhmorules
        julkitieto kirjoitti:

        Sielläpä tuo valitus on kaikkien luettavissa ja taisi sieltä löytyä vastineetkin.Repikää siitä.

        http://kuhmo.oncloudos.com/kokous/20172096-10.HTM

        Kyllä oli taas niin janahustamisen oloista tekstiä luettavaksi tuo kunnallisvalitus ja kaupungin vastine.
        Olihan tuo kannatusyhdistyskin kirjoittanut puustaimensa nimen selvennyksineen sinne loppuun.Valituksen allekirjoittaneissa nimissä oli yllättävää se,ettei nyt aivan ensimmäisenä eräät nimet olisi tulleet mieleen tässä yhteydessä.


    • millilleen

      Saattaapi olla jotta jos valituksen käsittely vie aikaa niin mahtaa tuo tilaus piimiä pahemman kerran ja pönkkä laitetaan ovelle. On taas tiloja mobilisteille...

    • politruck

      Kuhmolaisessa mentaliteetissa olisi jollekin yhteiskuntatietelijälle tutkimusaineistoa. Uusiutuviin luonnonvaroihin on verrattavissa tämä uskomaton kateus ja selkään puukottaminen jota paikkakunnan eri yhteisöissä viljellään.

      Asukas määrältään pienen ja luontaiselta maantieteelliseltä sijainniltaan syrjäisen paikkakunnan tulisi olla kykeneväisempi yhteistyöhön.Poikki yhteiskuntarakenteen käytävä keskustelu yhteistyön eduista parantaisi paikallista kilpailukykyä.

      Kamppailu vallasta ja siitä kuka tekee parhaimman jäynän sotkemalla asioita joutumatta itse vastuuseen,on turhaa voimavarojen tuhlausta.Tämä toistuvasti esille tuleva ilmiö ei ole kenenkään intresseissä,eikä edistä voimakasta ja yhteiseen hyvään pyrkivää kuntarakennetta.

      • mätä

        Voisiko tuota enää järkevämmin kirjoittaa.Näin se tuppukylässä menee ja hyväveliverkosto toimii.


    • Ilpoidiootti

      Oun ilonen tuosta valituksesta oun, oun.

    • Pankkilainaa

      Kuhmon kaupunki on kohdellut niin eriarvoisesti paikallisia yrityksiä, ettei se itse enää sitä edes pysty tunnistamaan. Hyvävelijärjestelmän sisäpiiriläiset kuten PeuraTrans ajaa vain omaa pisnestään. Ei ole puolusteluja muiden yrittäjien hyväksi löytynyt.
      Nyt on sorrettujen mitta täysi.
      Jos kaupunki olisi huomioinut muunkin, kuin woodpoliksen ja wild-taigan, niin tällaisesta ei tulisi mitään numeroa.
      Itse on elinkeinotoiminnan johtaminen ajanut paikalliset yrittäjät toistensa kimppuun.
      On kehitysjohtajaa, yritysneuvojaa... vaikka mitä. Mutta kukaan ei kerro, että yrittämistä löytyy puupäitten ulkopuoleltakin.
      Eriarvoistamista on Kantolan alueellakin. On pari pyhää ja monta pahaa.

      Kun on niin hyvän oloinen pisnes, niin lompsa levälleen puualan firmat. Peurallakin rahaa riittää.
      Rahoittakoot kaikki omat pisneksensä, kun ei kaupunki pysty tasapuolisuuteen.
      Pankitkin on keksitty. Ne rahoittavat mielellään huippukannattavaa toimintaa.

    • Annamarimekko

      Tämän aiheen tiimoilta kirjoitetut kommentit vaikuttavat katkeroituneen ja vakavista mielenterveysongelmista kärsivän henkilön vuodatuksilta.

      Hyvä ystäväni Nikke Knakkerton onkin todennut ettei tästä ota Merkkijäkään selvää.Tuntien Niken jo lapsuudesta uskon hänen sanaansa.
      Adi Dasller niminen henkilö väitti kylläkin jonku Puman asettaneen tämän ansan.

    • Sivusta.seuraaja

      Kaupungin ei minunkaan mielestä pidä ruveta rahoittamaan yritystoimintaa ellei sillä ole merkittävää vaikutusta kaikille kuntalaisille. Yli 50 työpaikalla on vaikutusta koko Kuhmon kannalta! Tervetuloa vaan seuraava yritys joka työllistää yhtä paljon.

    • Yliyrittämistä

      Varmasti tervetuloa . Saa paskaa kaupungilta, ei työvoimaa ja piiri pieni pyörii.
      Hyvävelisakki toisiaan pönkittää. On helpomoiakin tapoja yrittää toisaalla.

      • sisääntuuppaaja

        Ei kukaan rupea vapaa-aikaansa ilmaiseksi rajoittamaan,tehdystä työstä täytyy saada aina kunnollinen korvaus.Sitten kuitenkin tulee henkilöitä jotka saavat viiskytdonaa tekemällä sopivan haaraliikkeen,se on väärin.


      • VladimirPääkkönen

        Ssmmon tappiot kahdelta ensimmäiseltä tilikaudelta ovat niin suuret, ettei yksi miljoona riitä vielä mihinkään.
        Ensi vuonnna tarvitaan lisää rahaa kaksi-kolme miljoonaa.
        Kuka on tämä JZei, josta edellä kirjoitettiin?


      • VladimirPaakkonen

        Sammon tappiot kahdelta ensimmäisel









































        Yksi miljoona ei riitä vielä mihinkään. Ensi vuonna tarvitaan lisää 2-3 miljoonaa.
        Kuka on tämä edellä mainittu Jzei?


      • Jzeisei

        Kts.Kuhmon kaupunki yhteystiedot,sieltä löytyy JZei.

        Jos valtio ottas kaikenkattavan vastuun E.Sammosta Terrafamen alkaessa "pärrjäillä omillaan",niin mikäettei.


    • rahayksille

      tottakai peura trans oy kuljetusliikettä huolettaa elementti sammon tilanne. puu elementit on kuljetettu peuran rekoilla ympäri suomen. kurssitettiin kuljettajat ja saattoväki myös. menee koulutus hukkaan. peuran yksinoikeus hoitaa sammon kuljetuksen. siitä tämä itkuvirsi.

    • veronmaksajapyykujalta

      Hyvää Joulua !
      Onko ihan totta että, kuhmoon on levinnä oikee.. siis oikea porvariston henki.. ota kaikki ja loput mitä Kaupunki antaa ja naurauen pois. No meni toi 10000 euron leirintä alue tosta vain. Steven Short on osakkaanna.. Durhamissa.. jokin englannin kuningaskunnan .. osittain rahoittamassa puljussa.. joka jakoi 150 miljoonaa puntaa.. osinkoina 100 firman osakkaalle. Firma siis rakentaa Englannissa uudisrakennuksia. siis omakotitaloja.. nuorille ."valtio tuella". Erittäin moni mutkainen rahoitusjärjestelmä .. siis ostaja saa maksuaikaa.. jne.. mutta kuka asunnon lopulta omistaa..
      Nyt voi vain outtaa,, vois vaikka perustaa sivun ....miten" Kuhmon kaupunki tyri taas.". Kuhmo antaa tietysti.....antaa iloisesti.. sen 5.5 miljoonaaa velkaa..aluksi.. 25 lomamökkiä.. tilataan... kas kummaa.. ei löydy niin halpaa toimittajaa... toimitus viivästyy.. mitenkä se näin taas kävi.. leirintä alue on hakattu aukeeksi ja jne outellaan mökkejä ja kesä tuli ja meni...

    • eikuhmolainen

      Miksi te valittajat ette itse tee niin, jos se kaupungin huiputtaminen on noin helppoa?? Yritystä vaan pystyyn ja kaupungin kimppuun! Ei vaan taida älli riittää, edes sen yrityksen perustamiseen!

      • Anonyymi

        Kohtuus se on verorahoja kerjätessäkin ja oikeustajua edes jollain. Hallinto-oikeus kumosi päätöksen, se oli oikein.


    • konservatiivi1

      Näissäkin asioissa vanhat rutiinit toimii. Voitot jaetaan omistajille ja tappiot maksatetaan veronmaksajilla. Miksi muuttaa hyvää käytäntöä??

    • Pöljämieson

      Ei kaupunki myynyt vaikka yrittäjä oli kuhmolainen mutta kun tuli muusta maasta niin kuhmon kaupunki myi maan pilkka hintaan???

    • hamosessaTöihin

      Kuulin luotettavalta taholta, että paikallislehdessä itkevä toimitusjohtaja olisi saanut joululahjaksi ihanan punaisen hameen jossa on ollut virman loko.

      • kiltimpi

        Jospa hän on ollut kiltti,niin pukki on tuonut Kiltin.Kiltti päällä kyllä kelpaa patsastella.


    • semenijetsulleen

      Ihanko oli "LOKO"...entä ne korkarit,, oliko numeroa 45.. No laittaa asusteen päälle ja paanalle,
      Hyrynsalmen S-marketissa.. vois vaikka kohdata "poromiehen"...

    • HymenEstOmen

      Olen samaa mieltä Pääkkösen kanssa siitä, että voi hyvinkin käydä niin, ettei yksi miljoona riitä vielä mihinkään. Kyseessä on vain ns. päänavaus, ensi vuonna summat voivat suurentua.

      Muutenkin olisi hyvä katsoa oikeudessa, onko kaupungin menettely ylipäänsä lainmukainen. Kuntien tehtäviin ei kuulu yksityisten yritysten pääomittaminen eikä pelastaminen konkurssilta. Kapitalismin perusidea on se, että huonot yritykset kaatuvat ja hyvät yritykset menestyvät sekä kasvavat. Itänaapurissa nähtiin konkrettisesti, millaista on yhteiskunnan tukema yritystoiminta.

      Lisäksi paikallislehden kirjoituksessa esiteltiin Lakean kanssa tehtyä sopimusta kuin varmasti toteutuneena liikevaihtona. En ole tietoinen sopimuksen yksityiskohdista, mutta tohdin epäillä, että kauppa toteutuu vain siinä tapauksessa, että Lakea saa riittävän määrän varauksia myyntiin tulevista kohteista. Mikäli näin ei käy, kohde tietenkin jätetään rakentamatta. Mutta korostan, että tämä on vain omaa arveluani, ei tietoa sopimuksen sisällöstä.

      • Lakeudenristi

        Lakea

        Että osaakin olla mitäänsanomattomampikin nimi jollakin rakennuttajaasutusosakeyhtiöllä.


    • Nannerheinm

      No jopa oli jutut.Ei teidän Kuhmolaisten pitäisi enää antaa narua tuollaisille demendikoille kuin Peura<Transin johtaja esittää.

    • kyletkipeenä

      Mikä siellä sampossa mättää?
      Pitää se yhtiö pysyä jaloillaan.
      Taas uusi kurssi järjestetään, oppilaat tekee hommia, ja vakityömiehet on lomautettuna.

      • Roppavetreenä

        Käyhän vakityömies välillä hiihtelemässä,kyllä kylet kipeytyy sohvalla makoillessa.


      • kfldfjkrfk

        Kyllähän siellä nyt porukka painaa hommia..


    • Fugendeerus

      Tuet loppuu hommalopuu ranssi konkkaan juna vie ja tuo

    • Oiwander

      Kenkä tehas taas kerran liian pieni no siellä herrat taas ahmii kunnon apuraha palakkoja aikasa nolla firma tietääpä sen

    • Exexkuhmol

      Kainuun alueella kuten muuallakin Suomessa yritykset voivat saada tukia, mutta ei yksikään yritys pyöri tukien varassa vuosia saati vuosikymmeniä. Tukia annetaan harkinnanvaraisesti ja elinkelpoisille yrityksille jos olen oikein ymmärtänyt. Peura-Trans on ainakin 20-30vuotta (?) sitten perustettu yritys ja vaikka toimintaa on ympäri Suomea ja ulkomailla ovat silti pitäneet päätoimipaikkansa Kuhmossa eli yritys maksaa veronsa tänne. Ei kaikki kuhmolaiset tätäkään osaa arvostaa. Entisenä kuhmolaisena nostan tällekin yritykselle hattua kuten muillekin Kuhmossa yrittäville.

      • Verolaskuri

        Peuratranssin maksama yhteisövero on viimevuosina ollu muutaman kymppitonnin keskimäärin, josta valtiolle menee n 70%. Kuhmon kaupungin saamalla osuudella ei yhden yrityksen yhteisöverolla kouluja rakennella. Yksi vähän parempipalkkainen Kuhmossa kirjoilla ansiotyössä oleva henkilö maksaa enemmän kunnallisveroa.


    • Sivustaseuraaja123

      Maksaahan omistajat ja työntekijätkin veronsa. Tämä palsta kuvaa hyvin nykyajan Kuhmo-henkeä, parempi olisi kun Kuhmossa ei olisi yhtään yritystä ja asukkaat olisi työttömiä tai eläkkeellä ja palvelut Sotkamossa. Mukava on itsellä asua ja toimia yrittäjänä kasvukeskuksessa jossa yrittäjyyteen suhtaudutaan kannustavasti ja positiivisesti.

      • Huikanhikka

        Sotkamo onkin vallan mukava paikka eläkeläisen asua ja oleilla.Vuokatti,Katinkulta,Lidl.Siinä kolme asiaa joita Kuhmossa ei ole,eikä tule.


      • Verolaskuri

        Oli yrityksen päätoimipiste Kuhmossa, Kokkolassa tai Kiinassa, niin työntekijät maksaa ansiotuloistaan kunnallisveron siihen kuntaan missä ovat kirjoilla. Sille on myös ihan sama, missä työnsä Suomessa tekee. Kannattaa opetella nämä verotuksen alkeet.


    • töplinki

      onko nämä samoja toppahousuja jotka seisoo ruokalatyömaalla

    • Tännevaann

      Sotkamossa on hyvä asua lasten, työssäkäyvien kuin eläkeläistenkin. Yrityksille ilmapiiri parempi ja työpaikkoja tarvitaan lissää. Paremmat palavelut ja ihmiset erilaisia. Tänne vain kaikki Kuhmonkin yritykset niin ei tarvihe kuhmolaisten kateellisten kirjoittaa tällä palstalla kun siellä ei ole kohta mittään.

      • Anonyymi

        Eiiii. Älkää ottako yhtään kuhmolaista. Huomaatte kohta että kaikki huutavat suu vaahdossa kateellisena toisilleen ja tartuttavat katkeruuden siemenen jokaiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiiii. Älkää ottako yhtään kuhmolaista. Huomaatte kohta että kaikki huutavat suu vaahdossa kateellisena toisilleen ja tartuttavat katkeruuden siemenen jokaiseen.

        Kateelliset ruikuttajat ovat kuhmolaisia, jotka eivät ole käyneet postilaatikkoa kauempana. Joten ei pelkoa että he kuhmosta pois muuttaisivat.


    • Kamaripolis

      Komia halli siinä tyhjilleen jää.
      Kamarimusiikki sinnekkin soimaan. Vähän hometta seinään, niin hyvin kaikuu bahhi.

    • naulapäässä

      Rakennusvarma laittaa paremmaksi.Loviisaan ja Kemin Ajokseen kemikaalivapaat köntsälankkuseinätehtaat.
      Liimalöträäminen on vanhanaikaista,ainakin elementtitehtaalla.

      • siitäsaat

        Kemin kommarityöttömät on joutumassa sijaiskärsijöiksi,Kuhmolaiset uusavuttomat työnvieroksujat ne vaan mätänee kotiinsa.Vain laatu ratkaisee.

        https://yle.fi/uutiset/3-10033000


      • kulkijamuuan

        Rehellistä puhetta minun mielestä taas lehdessä ja tutusmiskäynnillä,työntekijöitten määrä nyt 48 kohta tarkoitus nostaa 60:neen. Uskon tämän koska uusia kurssilaisia 12.


      • seppäsyntyissään
        kulkijamuuan kirjoitti:

        Rehellistä puhetta minun mielestä taas lehdessä ja tutusmiskäynnillä,työntekijöitten määrä nyt 48 kohta tarkoitus nostaa 60:neen. Uskon tämän koska uusia kurssilaisia 12.

        Onko ne kurssilaiset niinku itse aivan oikeesti mieluisessa tilanteessa?Sillee onnellisia tarkoitan?Kuinkahan moni sitten niistäkin sepittää niitä puulatoja maalimalle kun mennään vuosi etteenpäin?


    • VuokattiPOP

      Hiljakkoin yksi pariskunta jäi eläkkeelle. Möivät talonsa ja muuttivat Sotkamoon. Molemmat tekee nyt osa-aikatöitä...

      • kovatuuni

        En olisi kyllä jäänyt eläkkeelle jos talorahat olleet sijoitettavissa.Hotellia alkaisin Vuokatissa omaan piikkiin pyörittämään.Mitä sitä osa-aika töitä?


    • lawsonni

      Minusta on kyllä epistä että valtion tv-yhtiö saa esille tuoda sellaisia asioita,joita tämä Kuhmo24 byrökraatti on pois laittanut?Joku oppimaton mulkku kai se on!

    • Europor33

      Lisättiinkö vanhan lainan "tarkistukseen" puuttuvat eurot??

    • Enoler0botti

      Mitäs tälle asialle kuuluu nykyään?

      • Hyvinpyyhkinee

        Hyvin siellä kuulemma menee ilman kaupungin miljoonaa.
        Mihin ES olisi sitä miljoonaa tarvinnut?
        Tiedä sitten miten paljon rästissä vuokria yms?


      • Xxxyyyxxx

        Elementti Sampo on taas kerran lomauttanut ja irtisanonut porukkaa. Palkkoja ei ole maksanut kokonaan, maksaa vain osan jos muistuttaa muutaman kerran.. taitaa olla rahat loppu..on se kumma, ettei voi edes ensin huolehtia työläisille tilipäivänä koko palkkaa..paska pulju..


    • Hämmästelijä2

      Kuhmon Elementti Sampo ilmoittaa toimialakseen BETONI?

      • Peeärhoo

        Entä sitten? Toimialaluokitukset PRH:lla muutenkin elää 80-lukua, ettei sieltä nykypäivänä löydy kovin relevantteja vaihtoehtoja.

        Toimialaluokituksella ei nyt kovin suurta merkitystä ole, ellei kyse olisi rahoitus-/vakuutustoiminnasta.


      • Höhhöh2

        Eikö ES saa edes sitä aikaiseksi että korjaisi toimialan virallisiin asiakirjoihin? Ja tätäkö pitäisi kaupungin tukea miljoonilla?


      • PeeÄrHoo
        Höhhöh2 kirjoitti:

        Eikö ES saa edes sitä aikaiseksi että korjaisi toimialan virallisiin asiakirjoihin? Ja tätäkö pitäisi kaupungin tukea miljoonilla?

        Toimialaluokituksen vaihto on voinut jo tapahtua ajat sitten, mutta ongelma on ettei tietopalvelut aggregoi päivityksiä kovin nopeasti.

        Toisaalta sopivaa toimialaluokitusta yritystoiminnalle ei välttämättä löydy luokitusten joukosta. Mielenkiintoinen keissi!


      • Anonyymi
        PeeÄrHoo kirjoitti:

        Toimialaluokituksen vaihto on voinut jo tapahtua ajat sitten, mutta ongelma on ettei tietopalvelut aggregoi päivityksiä kovin nopeasti.

        Toisaalta sopivaa toimialaluokitusta yritystoiminnalle ei välttämättä löydy luokitusten joukosta. Mielenkiintoinen keissi!

        Tämä ketju taas ajankohtainen.


    • Anonyymi

      Taitaa loppua Elementti Sammon liito yhtä nopeasti kuin Boeing 737 Max lentokoneen. Ei taida enää turvaohjeet ja -grafiikat vakuuttaa ahdistuneita asiakkaita. Toiminta on tutkittava Shellin parlamentissa ja toimitusjohtajalle annettava potkut luottamuksen palauttamiseksi!.

      • Anonyymi

        Toimitusjohtajan mammalle kaupunginhallituksen puheenjohtajana kuuluisi myös potkut! Oikeus, hallinto-oikeus on päätöksensä antanut. Kohumamma joutaa pois myös sotaveteraanien Hyvinvointisammosta kuntoutuskeskuksen mainetta pilaamasta.


      • Anonyymi

        Voi tätä katkeruutta. Yli 60 työpaikkaa, tilauksia on edelleen. Annetaan yrityksen pyöriä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi tätä katkeruutta. Yli 60 työpaikkaa, tilauksia on edelleen. Annetaan yrityksen pyöriä.

        Tätähän se on, jos Kuhmossa vähääkään menestyy. Korppilauma niskassa. Itse päätin vaihtaa maisemaa. Elämä on!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tätähän se on, jos Kuhmossa vähääkään menestyy. Korppilauma niskassa. Itse päätin vaihtaa maisemaa. Elämä on!

        Katsokaa kyseisen yrityksen taloustietoja. Ei todellakaan menesty, vaikka kaupunkikin pönkittää. Tilauksiahan voi olla, mutta onko ne kannattavia?


      • Anonyymi

        Kyllä parlamentaarikko kokkosreksetietää.


    • Anonyymi

      Kunnioitukseni Pesoselle ja Appelgrenille taisivat tietää että laiton päätös!
      Nyt se on selvinnyt! Ei Kaupungin tule olla tukemassa suoraan yrityksiä,vaan infran kautta,tottakait.

    • Anonyymi

      Mitä tulossa halleihin Sammon tilalle.

    • Anonyymi

      Voi näitä kateellisten ja saamattomien kirjoituksia kun nykyään lueskelee. Kyllä on ääni muuttunut kellossa kun kaikkia vastoinkäymisiä huolimatta Elementti Sampo on osoittautunut kannattavaksi hyvin työllistäväksi yritykseksi. Jos kaupunki olisi pääomittanut miljoonan niin olisi Elementti Sampo jo maailman kartalla tätä vauhtia. Firma työllistää jo 100 ihmistä suoraan 2019 taloustietojen perusteella. Ei hyvää päivää Kuhmon kansa puhumattakaan valituksen tehneet.

      • Anonyymi

        Oliko työpaikkailmoituksessa, että nyt pitää osata venäjää ja ukrainaa? Sieltäkö ne työntekijät tuleekin eikä työllistäkään kuhmolaisia tai edes suomalaisia. Kuntalaisten työllistäminen piti olla kaupungin tuen vastiketta eli eipä ole johto sanojensa takana. Ihan oikein meni, ettei kaupunki lahjoittanut miljoonaa, nostan hattua kunnallisvalituksen tehneille rohkeudesta ja oikeudenmukaisuudesta asiassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko työpaikkailmoituksessa, että nyt pitää osata venäjää ja ukrainaa? Sieltäkö ne työntekijät tuleekin eikä työllistäkään kuhmolaisia tai edes suomalaisia. Kuntalaisten työllistäminen piti olla kaupungin tuen vastiketta eli eipä ole johto sanojensa takana. Ihan oikein meni, ettei kaupunki lahjoittanut miljoonaa, nostan hattua kunnallisvalituksen tehneille rohkeudesta ja oikeudenmukaisuudesta asiassa.

        No totta kai työntekijät tulee sieltä päin, jos paikkallisista ei ole tekijöiksi... Onhan No-Pan metallillakin näitä slaaveja töissä eikä siellä vaadita venäjän ja Ukrainan kielen taitoa. Elementti Sampo on kumminkin yksi suurimmista työllistäjistä Kuhmossa. Äly hoi älä jätä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko työpaikkailmoituksessa, että nyt pitää osata venäjää ja ukrainaa? Sieltäkö ne työntekijät tuleekin eikä työllistäkään kuhmolaisia tai edes suomalaisia. Kuntalaisten työllistäminen piti olla kaupungin tuen vastiketta eli eipä ole johto sanojensa takana. Ihan oikein meni, ettei kaupunki lahjoittanut miljoonaa, nostan hattua kunnallisvalituksen tehneille rohkeudesta ja oikeudenmukaisuudesta asiassa.

        Jos kunnanvaltuuston puheenjohtajasta olisi ollut kiinni, kaupungin rahat olisi jo elementitehtaan tilillä.


    • Anonyymi

      Niin kyllä Peura Trans voisi tulla aivan turvallisesti elementtitehtaan osa omistajaksi. Turha on toimitusjohtajan paikallislehden palstalla itkeä, että elementti tehtaan konkursissa menee Peura Transilta ajot. Olisi varmaankin jo aika etsiä elementtitehtaalle tarvittavaa lisärahoitusta muualtakin, kuin veronmaksajien (kaupungin/valtion) suunnasta.
      Kyseinen kuljetusyhtiö Peura Trans sai vastoittain Venäläisten lannotteiden kuskaus-sopimuksen pitkin Suomea.
      Cemagron ilmoittaa julkisesti, että on lannoitetehdas, mutta tosiasiallisesti se on Venäläisten lannoiteiden sekoituslaitos, jossa sekoitetaan "vähän" raskasmetalleja sisältäviä lannoite-eriä, myytäväksi Suomalaisille viljelijöille.

      Alla Ylen uutisjuttu lannoitesekoittamosta.

      Cemagron lannoitetehdas Tohmajärven Niiralassa on koetuotantovaiheessa.
      Niiralassa säkitetään ja jatkojalostetaan Venäjältä tuotavia typpi-, fosfori- ja kaliumlannoitteita suomalaisille maatiloille. Suunnitelmissa on laajentaa myös pellettien ja maantiesuolan tuotantoon.
      Cemagron tavoite on, että vuoden alusta lähtien Niiralassa lastataan eteenpäin noin 2 500 tonnia lannoitteita viikossa. Määrä tarkoittaa noin kymmenen rekkaa päivässä.

    • Anonyymi

      En ole perehtynyt aiheeseen mutta jos käy samalla tavalla kuin Trä Kronor townhouse-rakennusprojektissa niin voi #####. Näissäkin on käytetty liimattomia massiivipuuelementtejä. Tuusulan kalleimmat ladot🙄

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe