100 VUODEN TALO, TOTUUS

viidenkymmenentalo

Erikoisuus maksaa, lopputuloksen kustannuksella.
Opimme sen että mitä enemmän laittaa rahaa sitä huonompi tulos.

Sudenkuopat.
Rakentaja haluaa erikoista.
Arkkitehti ammattitaidoton.
Talotehdas valmistaa sekundaa priiman hinnalla.
Neukkulaiset työntekijät.
Ikkunat eivät sovellu taloon.
Talon rakenne riskialtis. Katso välikatto, vesikatto, eristetila, sokkeli matala yms.
Kirvesmies voimaton hullujen seassa.

Oli tahallaan käsikirjoitettu noin.
Toivottavasti noiden toimijoiden palveluja ei enää kukaan osta.

43

2686

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NickNailer

      Ns. ”sadan vuoden” talo oli kauheaa katseltavaa. Sitä katsoessa tuli paha olo.

      Rakennuttajalla ei ollut mitään käsitystä rakentamisesta. Työn johtamisen sijaan, hän kävi lähinnä bilettämässä työmaalla. Oli grillijuhlaa, syntymäpäivää ja vaikka minkälaista peijaista, mutta ei johtamista. Ensinnäkin arkkitehdille olisi pitänyt antaa tarkat ohjeet ja rakennuksella olisi pitänyt olla budjetti. Nyt talon kerrosoikeuden neliöhinnaksi tuli nelisen tuhatta euroa ja huoneneliöille likeltä kuuden tuhannen neliöhinta. Täysin järjetöntä rakentaa mitään niin kallista Poriin, jossa samalla alueella käypä OKT:n neliöhinta on tonni ja rapiat.

      ”Dale” olisi pitänyt irtisanoa jo dokumentin alkumetreillä. Ammattitaidon ja väärillä asenteilla varustettu tapaus. Mittavirheitä oli älytön määrä eikä suunnitelmia noudatettu. Se on kyllä tyypillistä yli-ikäsille kirvesmiehille, joiden luulot ovat suuremmat kuin jäljellä olevat taidot.

      Runko oli minun mielestäni käsittämättömän hintainen. En olisi CLT:tä tuohon hintaan ostanut.

      KNX-sähköjen vetäminen oli turha juttu. Jos haluaa valoja himmentää, niin IKEAsta saa halvempia ”älyvaloja”.
      Työturvallisuus loisti poissaolollaan. Rakennus- ja työvirheitä tehtailtiin joka jaksossa. Porin rakennusvalvonnan pitäisi puuttua peliin ja vaatia ainakin ikkunat vaihdettaviksi. Rakenne liikkuu sen verran, että ikkunat menevät rikki ja saattavat aiheuttaa henkilövahinkoja.

      Jos rakennuttaja joutuu talonsa kauppaamaan, niin en usko hinnan paljon yli 400.000 euron nousevan. Talossa on paljon korjattavaa.

      Arkkitehdin ammattitaidottomuudesta on paha sanoa mitään. Jos projektiin lähdetään ilman kustannusarviota ja annetaan arkkinikkarille vapaat kädet, niin ylihintaistahan on tilattu ja sitä sitten tässä tapauksessa saatu. Arkkitehdin tyyneys viehätti.

    • Kadenn

      Minua viehättää nn:n pohjaton kateus. Tämän tästä höpisee hölmöjä, kateuden myrkyttämällä mielellä.

      • NickNailer

        Vaikka kuinka kovasti yritän, en kykene kadehtimaan henkilöä, joka on oman kertomansa mukaan käyttänyt yli 1.000.000 euroa sellaisen talon rakentamiseen, jonka todennäköinen myyntihinta on alle 400.000 euroa tontteineen. Rakennushankkeen talousvaikutuksia olisi voinut simuloida kasaamalla 600.000 - 700.000 sievään pinoon ja tuikkaamalla tuleen.

        Rakentamistakin kiinnostavampaa olisi katsoa sellaista ohjelmaa, missä esitettäisiin se, kuinka rakennuttaja pääsee eroon talouden rasitteeksi käyneestä talosta minimoimalla tappiot.

        Toinen hyvä TV-ohjelman aihe olisi käydä läpi rakennushankkeen virheet. Rakennuttaja voisi vetää tauotonta mea culpaa useamman lähetystunnin ajan.


    • olensanaton

      Kyllä minä aika sanaton olin kun katsoin sen mitä katsojille välitettiin..

      Miettikää sijaintia mihin se talo tehtiin,olen edelleen sanaton tästäkin syystä.

      Tässä oikestaan tuli selväksi se ettei kannata uutta taloa alkaa tekemään jos ei itse tee paljon.

      100 vuotta ja ylikin oli määritelmä,ikävä todeta etten kyllä vakuutu,kirvesmies varmasti oli alan konkari ettei siinä ja kaikille sattuu virheitä,ei me olla täydellisiä.

      Kuinkahan se menee ehkä kaupaksi mikäli siihen päätyvät?vuokraa sielä ei huimia saa ja kun pitäs saada kun on uusi ja neliöitä on ja rahaa on kiini toista miljoonaa euroa,yhtälö on kyllä vaikea käsittää,olen edelleen sanaton tästäkin.

      Kunpa ei isäntä olisi ollut niin kovapäinen ja kuvitellut ihan huimia,miettikää millä lauseella se pitää myydä jos siihen päätyvät.

      Myytävänä uusi talo jonka pitäisi kestää yli 100 vuotta,on siinä painajainen myytäväksi.

      Eihän kukaan laita esim:hupakattoa kun pitäisi kestää,saumapeltiä käsityönä ja paksusta pellistä,entäs tulisijat? se olisi pitänyt muurata niin kuin dale sen esittikin alunperin.

      Mitenkäs myyt kohteen jos kohde on persoonnallinen ja kolmio mallisia huoneita tai tälläisen kuvan sain huoneista.

      Kaiken huippu oli sokkeli ja ne ikkunat,ei kai kukaan tee tai ryhdy tekemään matalaa sokkelia jos talon pitää kestää kauan?

      Oliko se kodikas?vaikka olikin tyhjä niin en kokenut taloa kodikkaaksi ainakaan kuvauksissa.

      Entäs pihamaiden teko,onko rakentaja vieläkään käsittänyt että siihen saattaa joutua ottamaan lainan jälleen kerran,ei se ole ilmaista jos rahat on loppu niin kaikki on sitten yhden äkkiä kallista hommaa.

      Olen kyllä sanaton joka tapauksessa,en toista kertaa meinaa katsoa vastaavaa ohjelmaa vaikka hyvä se oli ettei siinä mitään mutta pahalta tuntuu rakentajan puolesta.

    • Kunnon.sketsi

      Koko ohjelma tehty ihan sketsimielellä, tavoitteena saada kiinnostavuutta.

      • pytinki

        Aika vitun kallis tsoukki ja lopputulemana kasa rakennusjätettä, sillä noin bykätty tönö ei paria vuosikymmentä kestä.

        Ja se rakennusjätteiden määrä pihalla ja sisätiloissa - no jo on työturvallisuuden kannalta hiukka liikaa - odotin byggiksen syttyvän eldikseen jo ennen harjakaisia, sen verran röökin stumppeja nämä rakentajat ympäristöönsä sylkivät.

        Kallis tuli ja oliko hintansa väärtti - no ei!

        Sinänsä mainio esmerkki rakentamisen laadusta niin tönön kuin isompienkin kohteiden pystyttämisessä - oikeastaan teki pahaa seurata koko sarjaa.


      • NaurettavaSuomi

        Koko suomi on nykyään jo vitsi itsessään....ja hallitus ruokkii sitä vitsiä koko ajan lisää...


    • VoiKristus

      Tyypillinen esimerkki idioottimaisesta illuusioajattelusta ja kulissien rakentamisesta jotka kaatuvat persaukisuuteen. Osoitus suomalaisesta järjen juoksusta ja ajattelusta että taivaasta tippuu rahaa ilmaiseksi sekä veloista joita ei tarvitse koskaan maksaa takaisin...vaan toisin kävi.Mistä noin yksnkertaisia ihmisiä syntyy?

    • Jakaikkiuskoo

      No nämä ns.tosi tvt kannattaa jättää omaan arvoonsa.
      Ja olihan rakennuttajakin tv-ammattilainen,omistaa firman joka tuotti ko.ohjelman.

      • ikikikikikiii

        Koko ohjelma oli KÄSIKIRJOITETTU valniiksi,tuollaiseksi!
        Tuskin paljon mitään tekemistä todellisuuden kanssa....


    • NickNailer

      Niin no. Sarjan epilogin mukaan talo on liian hieno, lue liian kallis, myytäväksi. Arvattavasti talo on myös liian kallis vuokrattavaksi, kun ottaa huomioon Porin alhaisen hintatason.

      Taloa käytetään TV-ohjelmien tuotantotilana. No, joo, talon rakennuskustannukset vastavat firman 1,5 vuoden liikevaihtoa. Kirjanpitäjällä on taatusti haasteita, ellei liikevaihtoa saada ylöspäin. Yrittäjä voi toki yrittää sinnitellä T:re-Pori kilometrikorvauksilla, mutta tuleehan tuosta rakennuksesta aikamoinen rasite taloudelle.

      Jos on toimittu fiksusti, niin talo on yrityksen nimissä. Perusongelma liian kalliissa omaisuudessa on se, että niistä ja lainoista ei pääse eroon. Tästä syystä fiksut yrittäjät laittavat kaiken huonosti kaupaksi käyvän firman taseeseen. Liian kalliit talot ja golf-osakkeet parkkeerataan yritykseen. Yrityksen voi lopettaa konkurssimenettelyllä, yksityisiä omistuksia voi lopettaa vain saannolla. Golf -osakkeista yms. tulee helposti perikunnalle ikuinen ongelma.

      Siinä on Ristimerelle debet ja kredit -punnerrettavaa koko loppu-uralle. Eikun tsemppiä!

      Toivoo vanha betonikoura.

    • Paljonnähnyt

      Melko hyvin kuvasi Suomalaista rakentamista ja samaan tyyliin tehdään maassamme kuntien toimesta jatkuvasti päiväkoteja ja kouluja.
      Voi veronmaksaja parkoja !

    • Totuuspa

      Käsikirjoitettua, roolitettua viihdettä.

      • tuanointiäksää

        Juuri näin. Paljon "draamaa" niin kuin aina tosi-tv:ssä. "Dalen" rooli oli viihtyttävä.

        Tuottaja Ristmereltä hyvä idea maksaa kallis talo, tekemällä siitä ohjelma telkkariin.


      • NickNailer
        tuanointiäksää kirjoitti:

        Juuri näin. Paljon "draamaa" niin kuin aina tosi-tv:ssä. "Dalen" rooli oli viihtyttävä.

        Tuottaja Ristmereltä hyvä idea maksaa kallis talo, tekemällä siitä ohjelma telkkariin.

        Paitsi että Ristimeren firman liikevaihdolla ei taloa makseta. Talon aiheuttamaa talousongelmaa siirretään tulevaisuuteen - tilikausi kerrallaan.

        Vuokra on yrityksen verotuksessa vähennyskelpoinen ja taas yksityishenkilölle vuokratulo on pääomatuloa. Meneehän tuo niin kauan jos ja kunnes verottaja vetää herneen nenään.


      • meriristi
        NickNailer kirjoitti:

        Paitsi että Ristimeren firman liikevaihdolla ei taloa makseta. Talon aiheuttamaa talousongelmaa siirretään tulevaisuuteen - tilikausi kerrallaan.

        Vuokra on yrityksen verotuksessa vähennyskelpoinen ja taas yksityishenkilölle vuokratulo on pääomatuloa. Meneehän tuo niin kauan jos ja kunnes verottaja vetää herneen nenään.

        Kyllä se talo maksettua tulee.


      • NickNailer
        meriristi kirjoitti:

        Kyllä se talo maksettua tulee.

        Ei tule - mikrotaloustieteen näkökulmasta, mutta toki kansantalouden näkökulmasta KAIKKI investoinnit tulevat aina rahoitettua, koska se johtuu määritelmästä.

        Yritystasolla tilanne on ongelmallinen. Verottaja on pidettävä tyytyväisenä, joten vuokran on oltava alueelle tyypillistä. Se taas on siinä 6 euron per m2 tasossa. Kirjanpitoon voi viedä noin tuhannen euron edestä laskua per kk. Se taas tarkoittaa maksimissaan 1,2 % tuottoa sijoitetulle pääomalle. ( 1,2 % on minun hintani kiinteäkorkoiselle lainalle, ja minä olen erityisen hyvä asiakas. Korko on vielä mahdollinen, mutta vuokratuloilla ei lyhennyksiä tehdä. Jos taas on käytetty omaa rahaa lainan sijaan, sille ei saada minkäänlaista tuottoa.)

        Jos asuntoa käytetään asumiseen, niin verottaja mutkistaa tilannetta entisestään. Kas verottaja käyttää "todellisten" kulujen arviointiin HARKINTAA. Suosittelisin välttämään kaikkea sellaista, missä verottaja käyttää tunnetusti harkintaa. Siinä menee sekä yöunet että rahat.

        Huonosta liiketoiminnasta ei saa hyvää siirtämällä se firman kirjanpitoon.


      • meriristi
        NickNailer kirjoitti:

        Ei tule - mikrotaloustieteen näkökulmasta, mutta toki kansantalouden näkökulmasta KAIKKI investoinnit tulevat aina rahoitettua, koska se johtuu määritelmästä.

        Yritystasolla tilanne on ongelmallinen. Verottaja on pidettävä tyytyväisenä, joten vuokran on oltava alueelle tyypillistä. Se taas on siinä 6 euron per m2 tasossa. Kirjanpitoon voi viedä noin tuhannen euron edestä laskua per kk. Se taas tarkoittaa maksimissaan 1,2 % tuottoa sijoitetulle pääomalle. ( 1,2 % on minun hintani kiinteäkorkoiselle lainalle, ja minä olen erityisen hyvä asiakas. Korko on vielä mahdollinen, mutta vuokratuloilla ei lyhennyksiä tehdä. Jos taas on käytetty omaa rahaa lainan sijaan, sille ei saada minkäänlaista tuottoa.)

        Jos asuntoa käytetään asumiseen, niin verottaja mutkistaa tilannetta entisestään. Kas verottaja käyttää "todellisten" kulujen arviointiin HARKINTAA. Suosittelisin välttämään kaikkea sellaista, missä verottaja käyttää tunnetusti harkintaa. Siinä menee sekä yöunet että rahat.

        Huonosta liiketoiminnasta ei saa hyvää siirtämällä se firman kirjanpitoon.

        Hyvä talo ja maksettua tulee.


      • NickNailer
        meriristi kirjoitti:

        Hyvä talo ja maksettua tulee.

        Jaa, enpä tuohon usko. Talo on tuottajan mukaan liian kallis myytäväksi, siten myös liian kallis vuokrattavaksi. Nyt talo on tuotantoyhtiön käytössä. Se taas on helevetin huono idea syystä joka löytyy VML 29 §:stä.

        Kas tuossa:

        VML 29 § 1 momentti:

        Peitellyllä osingolla tarkoitetaan rahanarvoista etuutta, jonka osakeyhtiö antaa osakkaansa tai tämän omaisen hyväksi osakkuusaseman perusteella tavallisesta olennaisesti poikkeavan hinnoittelun johdosta tai vastikkeetta.

        Tuo sitten käytännössä tarkoittaa sitä, että omalle yritykselle ei käytännössä voi maksaa käypää vuokraa enempää. Porin tapauksessa tuo tarkoittaa vuokrana noin 6 € per huoneistoneliö. Tonnilla kuussa ei yli miljoonan maksanutta taloa makseta.


      • NickNailer
        NickNailer kirjoitti:

        Jaa, enpä tuohon usko. Talo on tuottajan mukaan liian kallis myytäväksi, siten myös liian kallis vuokrattavaksi. Nyt talo on tuotantoyhtiön käytössä. Se taas on helevetin huono idea syystä joka löytyy VML 29 §:stä.

        Kas tuossa:

        VML 29 § 1 momentti:

        Peitellyllä osingolla tarkoitetaan rahanarvoista etuutta, jonka osakeyhtiö antaa osakkaansa tai tämän omaisen hyväksi osakkuusaseman perusteella tavallisesta olennaisesti poikkeavan hinnoittelun johdosta tai vastikkeetta.

        Tuo sitten käytännössä tarkoittaa sitä, että omalle yritykselle ei käytännössä voi maksaa käypää vuokraa enempää. Porin tapauksessa tuo tarkoittaa vuokrana noin 6 € per huoneistoneliö. Tonnilla kuussa ei yli miljoonan maksanutta taloa makseta.

        Pieni korjaus: oma yritys ei voi maksaa käypää vuokraa enempää. Omalle yritykselle voi toki maksaa käypää vuokraa enemmän.


      • meriristi
        NickNailer kirjoitti:

        Jaa, enpä tuohon usko. Talo on tuottajan mukaan liian kallis myytäväksi, siten myös liian kallis vuokrattavaksi. Nyt talo on tuotantoyhtiön käytössä. Se taas on helevetin huono idea syystä joka löytyy VML 29 §:stä.

        Kas tuossa:

        VML 29 § 1 momentti:

        Peitellyllä osingolla tarkoitetaan rahanarvoista etuutta, jonka osakeyhtiö antaa osakkaansa tai tämän omaisen hyväksi osakkuusaseman perusteella tavallisesta olennaisesti poikkeavan hinnoittelun johdosta tai vastikkeetta.

        Tuo sitten käytännössä tarkoittaa sitä, että omalle yritykselle ei käytännössä voi maksaa käypää vuokraa enempää. Porin tapauksessa tuo tarkoittaa vuokrana noin 6 € per huoneistoneliö. Tonnilla kuussa ei yli miljoonan maksanutta taloa makseta.

        Erittäin hyvä talo ja maksettua tulee.

        Tuskimpa olisi rahoitusta saanut ellei ole maksukykyä ja vakuuksia. Mutta tosi-tv tarvitsee draamaa.


      • PolevaTurilainen
        NickNailer kirjoitti:

        Jaa, enpä tuohon usko. Talo on tuottajan mukaan liian kallis myytäväksi, siten myös liian kallis vuokrattavaksi. Nyt talo on tuotantoyhtiön käytössä. Se taas on helevetin huono idea syystä joka löytyy VML 29 §:stä.

        Kas tuossa:

        VML 29 § 1 momentti:

        Peitellyllä osingolla tarkoitetaan rahanarvoista etuutta, jonka osakeyhtiö antaa osakkaansa tai tämän omaisen hyväksi osakkuusaseman perusteella tavallisesta olennaisesti poikkeavan hinnoittelun johdosta tai vastikkeetta.

        Tuo sitten käytännössä tarkoittaa sitä, että omalle yritykselle ei käytännössä voi maksaa käypää vuokraa enempää. Porin tapauksessa tuo tarkoittaa vuokrana noin 6 € per huoneistoneliö. Tonnilla kuussa ei yli miljoonan maksanutta taloa makseta.

        "Käypä vuokra Porissa 6€/m2".

        Taidan muuttaa Poriin jos siellä noin halvalla asuu.


      • NickNailer

        Satunnaisia esimerkkejä:

        690 € / kk 110 m² 4h k sauna piha
        Kuivalammentie 3
        Uusiniitty, Pori

        450 € / kk 75 m² 3h k
        Kyläsaarentie 288
        Kyläsaari, Pori

        1 200 € / kk 180 m² 5h k kph
        Laviantie 212
        Noormarkku, Pori

        Ja nuo ovat PYYNTIHINTOJA.

        Edullisia vuokra-asuntoja löytyy esimerkiksi Porista, Kotkasta ja pienistä maaseudun kylistä.

        Ilmiö on globaali: myös esimerkiksi Saksan ja Italian syrjäseudilta löytyy lähes ilmaisia asuntoja. Italiassa myydän taloja eurolla, mutta ne on sitten kunnostettava kolmen vuoden määräajassa. Jos pimeys ja lumityöt alkavat ahistaa, niin eikun sinne.

        Logiikka on tämä: asuminen on hinnakasta siellä, missä on työtä ja halpaa siellä, missä ei ihmistyötä pysty työnantajalle myymään.


      • PolevaTurilainen
        NickNailer kirjoitti:

        Satunnaisia esimerkkejä:

        690 € / kk 110 m² 4h k sauna piha
        Kuivalammentie 3
        Uusiniitty, Pori

        450 € / kk 75 m² 3h k
        Kyläsaarentie 288
        Kyläsaari, Pori

        1 200 € / kk 180 m² 5h k kph
        Laviantie 212
        Noormarkku, Pori

        Ja nuo ovat PYYNTIHINTOJA.

        Edullisia vuokra-asuntoja löytyy esimerkiksi Porista, Kotkasta ja pienistä maaseudun kylistä.

        Ilmiö on globaali: myös esimerkiksi Saksan ja Italian syrjäseudilta löytyy lähes ilmaisia asuntoja. Italiassa myydän taloja eurolla, mutta ne on sitten kunnostettava kolmen vuoden määräajassa. Jos pimeys ja lumityöt alkavat ahistaa, niin eikun sinne.

        Logiikka on tämä: asuminen on hinnakasta siellä, missä on työtä ja halpaa siellä, missä ei ihmistyötä pysty työnantajalle myymään.

        Höpö höpö.

        Porin Pietniemessä vuokrataso peruskuntoisesta ja sähkölämmitteisestä rivitalosta on noin 10€/m2, joten kyllä 2017 valmistuneesta huippumodernista omakotitalosta "hieman" enemmän vuokraa saa, kuin 6€/m2.


      • NickNailer
        PolevaTurilainen kirjoitti:

        Höpö höpö.

        Porin Pietniemessä vuokrataso peruskuntoisesta ja sähkölämmitteisestä rivitalosta on noin 10€/m2, joten kyllä 2017 valmistuneesta huippumodernista omakotitalosta "hieman" enemmän vuokraa saa, kuin 6€/m2.

        Höpö höpö!

        Pienen asunnon vuokrapyynti voi olla 10 € tasoa. Toteutunut tuskin edes sitä pienillekään. Suuren asunnon hinta ei poikkea kuudesta eurosta. Verottaja taas näkee hinnan muiden veroilmoituksista, joten pelivaraa ei ole. PISTE


      • PolevaTurilainen
        NickNailer kirjoitti:

        Höpö höpö!

        Pienen asunnon vuokrapyynti voi olla 10 € tasoa. Toteutunut tuskin edes sitä pienillekään. Suuren asunnon hinta ei poikkea kuudesta eurosta. Verottaja taas näkee hinnan muiden veroilmoituksista, joten pelivaraa ei ole. PISTE

        Taas yksi Suoli24 "talousteitäjä" vauhdissa.

        Tuon talon saa vuokrata yksityiselle vaikka 50€/m2 eikä verottaja voi asialle mitään.

        Ja kaikki mitä TV:ssä näytettään ei ole aina totta. "Sadan Vuoden Talo" on viihdettä ja draamaa siinä missä Salatut Elämätkin. Hieno tarina rakentaa isän rakentaman hometalon tilalle talo, joka kestää ainakin 100-vuotta.

        Ei rakennuttaja voi olla kovin PA, jos on varaa rakentaa miljoonan talo. Kustannusarviokin muka ylittyi 400000€ eikä tehnyt edes tiukkaa. Vai maksoiko oikeasti miljoonaan, epäilen, että ei. Mutta eihän ohjelma olisi kiinnostanut ketään, jos tontille olisi pykätty halvin Älvsbytalo parissa viikossa.
        Ja tämä rakennuttaja asuu Tampereella. Firma, työ, talo ja perhe siellä. Tuskin on alunperinkään ollut tarkoitus Poriin muuttaa.

        Eiköhän tämän ohjelman tiimoilta kilahta Yleltä mukavat rojaltit tilille ja talon voi vuokrata tai myydä. Saattaa muutama euro jäädä voittoakin ja tämän päälle vielä mainetta ja kunniaa hyvästä viihteestä. Lisää töitä siis luvassa Filmaattisille.


      • lisääodottava
        PolevaTurilainen kirjoitti:

        Taas yksi Suoli24 "talousteitäjä" vauhdissa.

        Tuon talon saa vuokrata yksityiselle vaikka 50€/m2 eikä verottaja voi asialle mitään.

        Ja kaikki mitä TV:ssä näytettään ei ole aina totta. "Sadan Vuoden Talo" on viihdettä ja draamaa siinä missä Salatut Elämätkin. Hieno tarina rakentaa isän rakentaman hometalon tilalle talo, joka kestää ainakin 100-vuotta.

        Ei rakennuttaja voi olla kovin PA, jos on varaa rakentaa miljoonan talo. Kustannusarviokin muka ylittyi 400000€ eikä tehnyt edes tiukkaa. Vai maksoiko oikeasti miljoonaan, epäilen, että ei. Mutta eihän ohjelma olisi kiinnostanut ketään, jos tontille olisi pykätty halvin Älvsbytalo parissa viikossa.
        Ja tämä rakennuttaja asuu Tampereella. Firma, työ, talo ja perhe siellä. Tuskin on alunperinkään ollut tarkoitus Poriin muuttaa.

        Eiköhän tämän ohjelman tiimoilta kilahta Yleltä mukavat rojaltit tilille ja talon voi vuokrata tai myydä. Saattaa muutama euro jäädä voittoakin ja tämän päälle vielä mainetta ja kunniaa hyvästä viihteestä. Lisää töitä siis luvassa Filmaattisille.

        Erittäin hyvä kirjoitus! KIITOS!!
        Ärsyttäviä nuo kaikesta kaiken tietävät,eteenkin tuo" NIKKI NAKKI."Jos on kyse vaikka saunan lauteista tai takan muurauksesta,niin aina on suunapäänä.


      • NickNailer
        PolevaTurilainen kirjoitti:

        Taas yksi Suoli24 "talousteitäjä" vauhdissa.

        Tuon talon saa vuokrata yksityiselle vaikka 50€/m2 eikä verottaja voi asialle mitään.

        Ja kaikki mitä TV:ssä näytettään ei ole aina totta. "Sadan Vuoden Talo" on viihdettä ja draamaa siinä missä Salatut Elämätkin. Hieno tarina rakentaa isän rakentaman hometalon tilalle talo, joka kestää ainakin 100-vuotta.

        Ei rakennuttaja voi olla kovin PA, jos on varaa rakentaa miljoonan talo. Kustannusarviokin muka ylittyi 400000€ eikä tehnyt edes tiukkaa. Vai maksoiko oikeasti miljoonaan, epäilen, että ei. Mutta eihän ohjelma olisi kiinnostanut ketään, jos tontille olisi pykätty halvin Älvsbytalo parissa viikossa.
        Ja tämä rakennuttaja asuu Tampereella. Firma, työ, talo ja perhe siellä. Tuskin on alunperinkään ollut tarkoitus Poriin muuttaa.

        Eiköhän tämän ohjelman tiimoilta kilahta Yleltä mukavat rojaltit tilille ja talon voi vuokrata tai myydä. Saattaa muutama euro jäädä voittoakin ja tämän päälle vielä mainetta ja kunniaa hyvästä viihteestä. Lisää töitä siis luvassa Filmaattisille.

        "Tuon talon saa vuokrata yksityiselle vaikka 50€/m2 eikä verottaja voi asialle mitään."

        Kysymys ei ole tästä, vaan kiintiestön vuokraamisesta OMALLE YRITYKSELLE. Ei verottaja sitäkää varsinaisesti estä, vaan ainoastaan tutkii peitellyn voitonjaon mahdollisuutta. Jos vuokrahinta on verottajan YKSIPUOLISEN tulkinnan mukaan markkinahintaa korkeampi, niin verottaja ryhtyy verottamaan yli menevää osaa harkintansa mukaan. Tästä syystä huolellinen yrittäjä ei vuokraa kiinteistöjään yritykselle, koska verottajan tulkinnat ovat harkinnanvaraisia, siis ennalta arvaamattomia.

        Porin kaupungi mukaan vuokrataso Porissa on 9 € per m2, mutta luku koskee pieniä asuntoja. Jos oman yrityksen maksamalla vuokralla on tarkoitus kattaa yli miljoonan investoinnin kulut, niin tavanomaisen yrittäjä peffan alla on ns. kylmä rinki.


      • NickNailer
        lisääodottava kirjoitti:

        Erittäin hyvä kirjoitus! KIITOS!!
        Ärsyttäviä nuo kaikesta kaiken tietävät,eteenkin tuo" NIKKI NAKKI."Jos on kyse vaikka saunan lauteista tai takan muurauksesta,niin aina on suunapäänä.

        Jos joku esittämäni asia ei pidä paikkaansa, niin korjaa.

        Vuonna 2017 suunnittelin ja rakennutin muutamat saunan lauteet, joten asiasta jotain tiedän. 2017 en muurannut yhtään takkaa, koska ontelolaatat oli mitoitettu kantamaan kevyttakkoja. Niitä tietysti tuli muutama.

        Väittävät, että Suomessa on 12 miestä, joilla on luvat ja kyky tehdä KAIKKI rakennusalan suorittavat työt. Niistä 11 muusta tiedän sen, että serkullani on itse tehty talo, jonka hän teki julkisivun puhtaaksimuurausta lukuunottamatta itse. Tämän "virheen" hän sitten paikkasi toimimalla sekä pää- että rakennesuunnittelijana.

        Kaikki tekevät joskus virheitä. Jos olen vääriä ohjeita antanut, niin kerro. Minä annan työlle elinikäisen takuun, joten korjaankin oma-alotteisesti, jos virheitä havaitsen.


      • PolevaTurilainen
        NickNailer kirjoitti:

        Jos joku esittämäni asia ei pidä paikkaansa, niin korjaa.

        Vuonna 2017 suunnittelin ja rakennutin muutamat saunan lauteet, joten asiasta jotain tiedän. 2017 en muurannut yhtään takkaa, koska ontelolaatat oli mitoitettu kantamaan kevyttakkoja. Niitä tietysti tuli muutama.

        Väittävät, että Suomessa on 12 miestä, joilla on luvat ja kyky tehdä KAIKKI rakennusalan suorittavat työt. Niistä 11 muusta tiedän sen, että serkullani on itse tehty talo, jonka hän teki julkisivun puhtaaksimuurausta lukuunottamatta itse. Tämän "virheen" hän sitten paikkasi toimimalla sekä pää- että rakennesuunnittelijana.

        Kaikki tekevät joskus virheitä. Jos olen vääriä ohjeita antanut, niin kerro. Minä annan työlle elinikäisen takuun, joten korjaankin oma-alotteisesti, jos virheitä havaitsen.

        "Minä annan työlle elinikäisen takuun, joten korjaankin oma-alotteisesti, jos virheitä havaitsen. "

        Aina vaan paranee. Anonyymi Suoli24 laki- ja rakennusasiantuntija antaa työlleen elinikäisen takuun :D


      • NickNailer
        PolevaTurilainen kirjoitti:

        "Minä annan työlle elinikäisen takuun, joten korjaankin oma-alotteisesti, jos virheitä havaitsen. "

        Aina vaan paranee. Anonyymi Suoli24 laki- ja rakennusasiantuntija antaa työlleen elinikäisen takuun :D

        Aivan, mutta minä en markkinoi rakentamispalvelua ennen lokakuuta 2020. Meillä on tilauskirjat täynnä.

        Takuu toimii, mutta asiakkaaksi ei pääse.

        Lokakuussa 2020 mietitään sitten uudestaan lähes nollaenergiatason rakentamismääräyksiä. Suurimmalla osalla suomalaisista ei ole varaa edes läheskään nollaenergia-asumiseen, joten harkittavaksi tulee golfbägien siirto Päiväntasaajalle.


      • PolevaTurilainen
        NickNailer kirjoitti:

        Aivan, mutta minä en markkinoi rakentamispalvelua ennen lokakuuta 2020. Meillä on tilauskirjat täynnä.

        Takuu toimii, mutta asiakkaaksi ei pääse.

        Lokakuussa 2020 mietitään sitten uudestaan lähes nollaenergiatason rakentamismääräyksiä. Suurimmalla osalla suomalaisista ei ole varaa edes läheskään nollaenergia-asumiseen, joten harkittavaksi tulee golfbägien siirto Päiväntasaajalle.

        Suoli24 talous- ja rakennusasiantuntija NIKKI-NAKKIN tilauskirjat on niin täynnä, että aikaa riittää yllin kyllin kommentoimaa Suoli24 palstoilla.

        "Takuu toimii, mutta asiakkaaksi ei pääse."

        Hyvä slogani NIKKI-NAKIN Suoli24 fantasiafirmalle :D


    • ToinenVer0nmaksaja

      TV-studio miljoonalla eurolla.

      Arvatkaa paljonko maksaisi Hollywoodissa ?
      Ilmeisesti yrittäjällä oli tarkoitus rakentaa yritykselleen toimisto, jossa voisi myös asua. Samalla siitä tulee sopivasti tappiota, jonka voi vähentää verotuksessa.

    • Nnpaitsinn

      Nn. Kerää itsesi ja pyri pääsemään eroon kateudestasi. Paitsi paitsi. Olet melkoinen pelle, sehän on jo nähty aikoja sitten.

    • Itsekin_rakentanut

      Yhdestä asiasta nostaisin rakentajalle hattua oikein kunnolla: Hänellä oli rohkeutta tuoda lopputulos TV:seen sitä siloittelematta. Ehkä joku toinen välttää tuon ohjelman asiosta yhden tai parikin sudenkuoppaa omassa rakennusprojektissaan.

    • Roskaann

      Nn keskustelee peilikuvansa kanssa ja toteaa seuraavaksi. Roskaa.

    • KUUTAMOLLA-OLLAAN

      unohtunut termi nykyään on ,HYVÄÄ RAKENNUSTAPAA NOUDATTEN.

    • Ottakootopiksi

      Muutamia rakennusprojektin perusasioita:
      - rakentaminen on teknisesti yksinkertaista mutta logistisesti vaikeaa
      - oikein lasketusta kustannusarviosta ei yleensä voi paljoa säästää hyvälläkään työn järjestelyllä
      - sen sijaan huonolla työnjärjestelyllä (logistiikalla) kustannusarvion on helppo tuplata, vaikka kaikki näyttäisikin menevän ok.
      - aikataulusta myöhästyminen merkitsee aina myös kustannusarvion ylitystä.
      - aikataulussa pysyminen merkitsee yleensä myös kustannusarviossa pysymistä.
      Tämän ohjelman opetus tulevalle omakotirakentamiseen ryhtyvälle oli, että kannattaa palkata osaava työn järjestelijä, Se maksaa taatusti itsensä takaisin sekä laadussa, että kokonaiskustannuksissa.
      Puhun tarkoituksellisesti työnjärjestelijästä, enkä työnjohtajasta, koska niin isossa kun pienessä rakennusprojektissa järjestely on paljon osuvampi työnkuvaus kun työnjohto.

      • NickNailer

        Tuo on kyllä juuri noin, mutta byrokratian vuoksi managerin palkkaus on usealle taloudellisesti ylivoimaista. Logistiikan lisäksi rakentamiseen liittyy älytön määrä paperityötä. Kasasin muutamaa asuntoa varten Rakennuksen käyttö- ja huolto-ohjeet. Työhön meni kolmisen viikkoa, vaikka tiesin tarkaan miten ohjeistus oli kirjoitettava. Kuka tekee paperityöt ja jaksaa veivata verottajalle ja rakennusvalvontaan menevää paperi/tiedostovuorta?

        Sama puute koskee yleismiehiä. Urakoiden väliin jää töitä, jotka jonkun olisi tehtävä. Noita yleismiehiä ei vaan enää rakennustyömaalla tapaa.

        Kolmas on koordinaatio. Erityisesti LVIS -työt menevät helposti ristiin, kun "samaan reikään" pitää saada mahtumaan älytön määrä putkea ja johtoa. Vanhemmiten olen tullut siihen tulokseen, että me teemme kaikki LVIS-työt tai ei mitään. Sitä ei jaksa enää väitellä S-, IV- tai LV-asentajien kanssa. Mieluummin tekee "koordinaatiotyöt" ensin omassa päässään ja asentaa kerralla oikein kuin kuuntelee sitä ammattiryhmien riitelyä.


      • Ottakootopiksi

        Kaikkeen tuohon sitä järjestelijää juuri tarvitaan.


      • Osa-aikaeläkeläinen

        Homma oli kai osin funktiota, mutta hyvä osoitus siitä että homma olisi kannattanut antaa urakaksi ammattilaisille. Minunkaan talorempastani ei olisi tullut mitään ellen olisi kilpailuttanut ja teettänyt hommia urakoina.


      • Osa-aikaeläkeläinen

        Lenovo viisaudessaan pääsi muuttamaan fiktion funktioksi.


    • Dale69

      Tiäräksää kuules

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2603
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2400
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2071
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1470
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1423
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe