Holiday Club ja RCI, Kyllä vai Ei?

ReisuunLähtöLähellä

Saimme tarjouksen Katinkullan viikkolomaosakkeesta jonka hinta olisi 6900€. Asunto 62 neliötä. Vastike 323€/vuosi. Pisteita RCI käyttöön saataisiin 92000 per vuosi.

Tarjouksella saisimme 5 vuotta käyttää pisteitä tai osaketta ilman vastiketta ja RCI vuosimaksua. Eli 323 145 € / vuosi, 5 vuoden jälkeen. Pisteiden käyttö/vaihtomaksu 169€ / kerta.

Matkustelemme noin parikertaa vuodessa ulkomaille, joten käyttäisimme varmasti tuon piste vaihtoehdon. Noilla pisteillä saisimme oletettavasti suht hyvän hotellin / huoneiston lomillemme.

Voisitteko kertoa omia asiallisia kommentteja ko palveluja käyttäneet? esim viisi miksi kannattaa liittyä ja viisi - huonoa puolta. Alla omat mietteet. Mitä lisäisit tai mitä en hoksaa? Apu ja hyvät neuvot tärkeitä joten kiitos niistä jo etukäteen!

positiivisia ajatuksia:
pakko matkustaa ja käyttää jotta saa hyötyä. => ns pakko lomaa
majoituksen varaaminen edullista matkaa varatessa
matkustelut paikkoihin joihin ei muuten menisi
muut Holiday Clubin alennukset kotimaan lomailussa
luotettavan majoituksen mahdollisuus ja laatu ulkomailla taattu?

epäilykset/pelot:
- jos osakkeesta haluaa eroon, mitä siitä saa? 60% vai jotain muuta?
- onnistuuko lomaosakkeen vaihto täydellä hinnalla viidenvuoden jälkeen?
- lennot, mitä maksaa tietyille vaihtopäiville? voiko RCI käyttää tässä apuna?
- asuminen tuon viidenvuoden jälkeen 1 viikko maksaa 403€, halpaako?
- hotellien / huoneistojen taso ja sijanti?

20

10588

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arvailua

      Eikös tuohon tarjoukseen voi saada jonkun takaisinostoturvan? Jostain kuulin että tälläinen olisi ja siinä käytännössä häviää n.400€, mutta häviää vähempi mitä 60% myyminen.

    • perintönälomaosake

      jos lomaosakkeesta haluaa eroon niin ei todellakaan saa 60 prosenttia, tuskin mitään. Itse voisin maksaa, jos joku ottaisi lomaosakkeeni, siittä ei siis pääse eroon. ei kannata lähteä lomaosakkeen omistajaksi missään nimessä.

    • ollinfakta

      Kyllä hyvästä osakkeesta pääsee eroon, muttei jos omistaa huonosta kohteesta rupuviikon siihen ei kukaan koske edes sillä pitkällä tikulla. Sama tilanne asuntomarkkinoilla jos omistat taantuvasta kunnasta asunto-osakkeen niin ei sitäkään kukaan osta vaikka ilmatteeksi antaisit. Kämppä hyvältä alueelta menee kaupaksi jollain ajalla aina ja sama pätee hyviin kysyttyihin lomaosakkeisiin. Tämä on fakta.

    • Hkbgfjkbg

      Lomaosakkeissa vaikuttaa paljon myös RCI-pistearvo ja vastike. Miksi ostaa halvallakaan, jos pisteitä saa vähän ja vastikkeesta pitää maksaa. No joo tietenkin, jos itse aikoo käyttää...

    • Kuinka moni tietää että myös perus viikkosysteemin viikot on pisteytetty ja mitä se merkitsee käyttäjälle? Nyr puhutaan siis omistamisesta joka ei ole HCR:n kautta pistesysteemi vaan perus viikko-osakkeista RCI:n systeemissä.

    • jjjdddsdesfesdf

      Joo, hiihtoloma viikot lapissa voi olla kysyttyä tavaraa mutta suurinosa lomaosake viikoista on mahdoton myydä. En itse missään nimessä ostaisi ja tuolla osakkeen hinnalla saa tehtyä parikin ulkomaan matkaa. En näe mitään järkeä näissä lomaosakkeissa.

    • villijavapaakin

      Lomaosakkeita ei kannata ostaa.
      Voit viettää lomasi missä ja milloin haluat,kun et osta lomaosaketta. Et ole sidottu tiettyyn paikkaan ja kohteeseen.
      Tuolla rahalla matkustelet jo paljon.

    • Lomailutapoja on monenlaisia. Kaikille ei sovi lomaosakematkailu. Minulle ei sovi esim asuntovaunuilu. Asuntovaunuilu on kallista ja hullun hommaa, miksi vetää vaunua pitkin matkoja kun voi majoittua mukavasti ilman stressiä mökkiin tai hotelliin? Mielestäni veneily se vasta onkin kallista ja hullun hommaa, viettää lomansa keikkuvassa pienessä sardiinipurkissa, miksei vain risteile Siljalla Tukholmaan ja vaikka Commodore luokassa tyylillä ja paljon halvemmalla? Ja varsinainen idiotismin huippu on omistaa täysinvarusteltu tasokas kesämökki ja lomailla siinä vain muutamia viikkoja vuodessa ja maksaa kulut kaikista käyttämättömistä viikoista. Se se on vasta idiotismia. Miksi omistaa 50 000 auto kun voi samat matkat yhtä turvallisesti ja mukavasti tehdä 20 000 autolla? Mielestäni lomaosakkeissa on se mukavuus että voi mennä milloin tahansa esim Balille ja maksaa tasokkaasta loma-asunnosta 300 euroa viikko majoittui siellä sitten yksi henkilö tai perhe. Tällaiset matkat jäävät pääsääntöisesti pakettimatkaajilta/omatoimimatkaajilta tekemättä koska matkan kokonaishinta on niin kallis. Kumma homma kun ihmiselle sattuu lottovaoitto tai iso perintö kohdalle niin sitten kyllä mennään tasokkaisiin kohteisiin ympäri maailmaa kun hinnalla ei ole niin väliä. Lomaosakematkailua lottovoittoa odotellessa.

      • rtuigy

        Suoraan myyntiesittelystä :D :D :D ja varmasti voi mennä milloin tahansa muttei ihan sinne minne olisi halunnut mennä :D:D :D

        Jostain Floridasta, muualta jenkeistä ja muutamasta muusta paikasta ympärimaailman löytyy kyllä aika hyvin tilaa koska vaan, mutta jos haluat harrastaa jotain kaupunkilomailuakin joskus niin lomaosakkeesta ei aina kovasti ole hyötyä tai jos haluat sesonkiaikana matkustella sen hetken sesonkikohteeseen niin sinne sitten tosiaan matkustavat vain ne harvat ja valitut jotka varaavat viikot juuri niinä päivinä kuin varausikkuna aukeaa ja monesta paikasta edes se ei riitä kun niitä viikkoja vain ei järjestelmään tule..... Euroopan matkailussa viikkojen saatavuus on vain huonontunut viimeiset kymmenisen vuotta, etelä-eurooppalaiset omistajat ovat kovasti jättäneet maksunsa maksamatta kun ei ole ollut rahaa ja siten viikkoja ei sieltä järjestelmään tule. Lomakeskukset suoraan tarjoavat toki viikkoja RCI:e ettei kioski seiso sielä tyhjillään (ei sesonki aikaan) että saisivat uusia asiakkaita joille niitä voisi myydä...


      • Anonyymi

        Hyvä Aki ja Riku! Saisko täältä keskustelupalstalta vielä pari kauppaa?


    • Reissutyttö5

      Ensinnäkin, lomaosaketta ei kannata ostaa sijoitusmielessä eikä edes ajatuksella, että saisi jotain mainittavaa hintaa. Niin se vaan on. Varsinkin, jos kohteeseen on tulossa remppaa tms. niin kun osake ei käy kaupaksi, niin rahaa - edes pikkusummaa - ei tule.
      Me olemme ostaneet yhden viikon lomaosakkeen oikealla hinnalla (olikohan 4000e) ja loput kolme tori.fi:stä 200-300e:lla/osake. Vapaassa myynnissä olevien osakkeiden RCI-liittymä katkeaa ja osake pitää liittää uudestaan RCI:hin mikäli haluaa käyttää pisteitä.
      Me emme ole kertaakaan tämän lähes 10 vuoden omistuksen aikana käyneet niissä Suomen kohteissa, joissa viikkomme ovat, vaan olemme seikkailleet ulkomailla, Euroopassa ja USA:ssa. PIsteillä olemme tuona aikana varanneet lähes 40 huoneistoa á 165e/vko/osake. Viikot noissa hotelleissa ovat maksaneet rahalla ostaville 700-1500e/huoneisto/vko. Matkoilla ovat olleet mukana aikuiset lapsemme puolisoineen.
      Me olemme voittaneet käyttämällä RCI-pistevaihtoa yht. karkeasti ottaen yli 20 000e. Niin että plussalla ollaan, vaikka miten laskisi. No, ehkä ollaan matkusteltu enemmän kuin oltaisiin matkusteltu ilman RCI-pistevaihtoa ja ehkä olisi valittu halvempia kohteita.
      Me olemme tyytyväisiä. Jos joskus haluamme eroon osakkeista, niin voihan nuo vaikka lahjoittaa, koska olemme hyötyneet niistä jo nyt niin paljon! Ja matka jatkuu...
      MUTTA jokainen miettii itse. En ostaisi osaketta sitä varten, että menen sinne joka vuosi tiettynä viikkona - varsinkaan "huonolla" viikolla.
      NIIN ja sitten että Holiday Club tarjoaa joka viikko hyviä tarjouksia eri juttuihin. Niitäkin kannattaa käyttää hyväksi. Aina ei edes tarvita pisteitä, vaan pikkusen rahaa ja pääsee hyviin majoituspaikkoihin ympäri maailmaa.

    • UnohdaHcr

      Ei kannata ostaa HCR pisteviikkoa 4000 eur ja sitten ostaa lisäksi halpoja osakkeita yksityisiltä. Kaikista järkevintä on ostaa suoraan halpa viikko ja liittää se itse RCI viikkosysteemiin. Viikkosysteemi on myös pisteytetyt.

      • Lady6678

        Paitsi jos tykkää käydä viikonloppulomia ja saahan siitä hcr:n hinnasta osan takaisin, kun 5v:n vastikkeet ja rci:n jäsenmaksut saa kaupan päälle. Pitää valita itselle sopivin ja kannattavin versio.


    • Kyllä kaikki nämä etuudet on hinnoiteltu sisään siihen myyntihintaan, kuten lisävarusteet autokaupassa. Siinä hinnoittelutilanteessa sitten sinä tinkaat hintaan etuuksia ja osallistut jo valmiiksikirjoitettuun näytelmään...sinä olet ostava asiakas. Samalla petaat itsellesi kauppaa tänään ja nimeä paperiin, sillä nämä tinkaamasi etuudet ei ole voimassa huomenna. Todellisuudessa olet maksanut itse nämä alennukset. Et ole saanut alennusta HCR:ltä euroakaan vaan maksanut ylihintaa. Sinä maksoit ylihintana itsellesi 5v vastikkeet ja RCI:n jäsenyyden ja nyt sitten saat muutaman kympin alennuksen hotellivuorokausista hcr kohteissa. Erittäin huono diili. Joko syttyi lamppu?

      • Myyjälupaaliikaa

        Näin se asia lyhykäisyydessään vaan menee, ei tuohon paljon ole lisäämistä. 15 v alan kokemuksella.


      • onnex-ent_osakas
        Myyjälupaaliikaa kirjoitti:

        Näin se asia lyhykäisyydessään vaan menee, ei tuohon paljon ole lisäämistä. 15 v alan kokemuksella.

        tottakai myyjä lupaa liikaa, kun hänen on pakko saada väkisin tehtyä se kauppa juuri sillä hetkellä. Maalataan valtavia pilvilinnoja upeista kohteista ja halvasta lomailusta. Yhtiövastikkeet nousee, osakkeella ei käyutännössä ole mitään jälleenmyyntiarvoa.
        Holiday Clubin osakemyynti on täyttä kusetusta!!!!


    • ottopoika12

      Kumpi ensin, maito vai sose?

    • Anonyymi

      Olen omistanut lomaosakkeita yli 20 vuotta ja käyttänyt sitä itse lähes joka vuosi. Yhtiövasti aluss 200 nyt 350 e. Hotelli Nicessä voin 100e vuorokausi. Valtavat säästöt jo tässä ajassa. Lisäksi olemme käyttäneet vaihto ja lisälomia muualle Eurooppaan joiss Hotellihinnat ovat myös korkeat. Meidän viikkomme on meidän kesäloma asunto. Oleellista on.että ostaa osakkeen sieltä missä haluaa olla lomalla ja sitten poikkeuksena vaihtaa muualle jos haluaa nähdä muutakin. Olemme myös Nicen viikollamme siltäkäsi tehneet retkiä eripuolelle Eurooppaa. Esim Rooma ja Barselona ja Corsica, kaikki lähellä ja halvemmat lennot kuin suomesta. Oleellista on siis mistä lomaosakkeen ostaa.

    • Anonyymi

      Älkää ostako. Agressiivinen myyntilanne.
      Ostajat jo lähes loppuneet. Tämä bisnes on nähty.

      Jälleenmyyntiä ei juuri tapahdu eli ette pääse osakkeestanne eroon oston jälkeen. Olette viikko-osakkeen maksaja loppuun asti vaikka elämäntilanne muuttuisi.

      En kehtaisi itse ikinä kertoa kenellekään, että olen töissä Holiday Clubilla myyjänä.

    • Anonyymi

      Minä en ole myyjä, mutta olen omistanut osakkeen ja harkitsen nyt uudelleen ostoa. Tyytyväinen olen ollut. Ensin toki on hyvä ymmärtää, että kyseessä ei ole pörssiosake, eli lähtökohtaisesti lomaosakkeella ei haeta tuottoa, vaikka toisaalta oman viikon voi myös vuokrata eteenpäin Holiday clubin kautta. Esim. itselläni jäi välityskulujen ja vastikkeenmaksun jälkeen vuokrauksesta aika mukava summa käteen. Paras juttu itselleni on ollut mahdollisuus ostaa hajaviikkoja erittäin huokeaan hintaan. Mistä muualta saat viikon majoituksen jopa alle 200 eurolla? Säästöä siis tulee. Tärkeää on varmistua siitä, että tiedät mitä ostat. Ainahan se on pettymys, jos luulet saavasi A mutta saatkin B. Lomaosake toimii sellaiselle hyvin, joka haluaa lomailla kotisohvaansa pidemmällä vuodessa pari kertaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe