Oletko purkanut talopakettisopimuksen kesken?

OuMalla

Meillä talopakettitoimittajan alihankkija kämmäili urakalla jo ennen aloitusta ja fiksuinta olisi ollut purkaa sopimus alkuunsa. Hyväuskoisina hölmöinä emme sitä tehneet, mutta onko joku ollut fiksumpi?

Mikä virhe sai kupin nurin? Vaatiko talopakettitoimittaja maksamaan jo tehdyt työt, vaikka niillä ei sössittynä arvoa olisikaan? Miten seuraava talopakettitoimittaja suhtautui siihen, että olit ollut edelliselle toimittajalle ns. hankala asiakas ?

5

195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rakennusla.on.umpikiero

      En ole purkanut, mutta olisi pitänyt ja kannattanut. Ruotsalaistalosta oli kysymys. Myyjä Erkki Lautiainen lupasi ummet ja lammet, mutta puheissa sovittuja asioita ei kirjattu paperille. Uskoin myyjän puheita siitä että hänen 20 v kokemuksella sovitut asiat ovat pitäneet tehtaan kanssa. Kun nimet oli papereissa myyntikuvio alkoi selvitä vähitellen. Myyjä oli tehtaalle pelkkä sisäänvetäjä, jolla ei ollut valtuutusta tehdä mitään tehdasta velvoittavaa sopimusta asiakkaan kanssa. Myyjä tavallaan teki ostajan kanssa sopimuksen ainoastaan siitä että ostaja sitoutuu tilaamaan talon. Jos tässä vaiheessa halusi perua tilauksen, olisi pitänyt maksaa tehtaalle hyvitystä jotain 4000 e. Olisi silti kannattanut perua.

      Muutamaa viikkoa myöhemmin postitse saapui tehdastilaus, joka siis oli sopimus tehtaan ja asiakkaan välillä. Tehtaan lähettämään sopimuksene ei saanut tehdä mitään muutoksia. Olin siis sitoutunut tilaamaan talon sopimusehdoin, joista en tiennyt yhtään mitään. Tehdas oli laatinut ehtonsa siten että kaikki epäonnistumisten riski jää maksavan asiakkaan kannettavaksi. Laitoin nimen paperiin ja siitä hetkestä lukien minusta tuli tehtaan pillin mukana hyppäävä. Jos en tee siten kuin tehdas vaatii ja tehtaan sanelemassa aikataulussa, lankeaa mittavat sopimussakot maksettaviksi. Myyjä-Erkki pesi kätensä projektista saman tien. Mikään asia ei kuulunut enää myyjälle, vaikka lain mukaan myyjä ja tehdas ovat vastuussa kaikesta markkinointipuheista, lupauksista, aineistosta. Nyt yhtäkkiä piti hankkia sitä ja tätä siihen ja siihen mennessä, pitää olla vastaanottamassa, pitää, pitää, pitää. Toki olin perehtynyt oman työn osuuteen siinä laajuudessa kuin papereita oli esitetty. Paljon oli ilmaantunut lisää velvollisuuksia. Jopa tavarantuojat rupesivat vaatimana yhtä sun toista. Eräs jopa trukkia okt-työmaalle.

      Sanomatta selvää että rakentaminen ei sujunut siten kuin oli luvattu. Työmaasähkö oli järjettömän kallis, vaikka oltiin kaupunkialueella. Muutaman viikon sähkö perustusvaiheeseen maksoi *enemmän* kuin vuoden sähkölaskut talossa asuessa. Perustusporukka kieltäytyi ns lisätöistä vedoten siihen että ovat jäljessä aikatauluistansa. Tässä vaiheessa minusta tuli omatoimirakennuttaja ja piti jäädä töistä pois. Tehdas ei ottanut mitään vastuuta siitä että perustusporukka ei suostunut tekemään tilattavia ja *törkeän* hintaisia ns lisätöitä. Vituiksi meni kaikki loputkin, mutta se on toinen tarina.

      Jos on yhtään viitteitä samanlaisesta kaupankäynnistä, pyytäkää sopimusmalli ja luetuttakaa se lakimiehellä. Jos sopimus on epäreilu asiakasta kohtaan, hylätkää talomerkki suosiolla jos ennen kuin yhtään nimeä on paperissa.

      • NickNailer

        HÖH! Lukekaa nyt edes Maankäyttö- ja rakennuslaki ennen kuin ryhdytte suinpäin taloja rakentamaan.

        Rakentamisesta vastaa lain mukaan rakennushankkeeseen ryhtyvä. Tuon kaikesta vastaavan näet peilistä. Ei se vastuu johdu rimatalojen kasaustehtaista, vaan LAISTA. Jos ei vastuun kantaminen kiinnosta, niin osta käytetty talo.

        En tiedä miten olet rakennusaikaiset sähköt hankkinut. Ainakin meillä sähköyhtiö kilpailutetaan ja viimeksi taisin maksaa 3,5 snt/kWh sähkönsiirto vero.

        Trukin järjestäminen työmaalle on ihan normijuttu. Viimeksi tosin virolainen sankari ilmeistyi työmaalle ja sitten fundeerattiin, millä tavarat saatiin lavalta. Nostin kaivurilla, kun en trukkipihtejä ollut varannut. Meillä yleensä edellytetään, että trukkitarpeesta kerrotaan 30 minuuttia ennen työmaalle saapumista. Koskaan ei nykyään tiedä, tuleeko tavara perälauta-autolla vai rekalla. Ei pidä rakentaa, jos ei saa trukkia hankituksi.

        Lisätöiden tilaaminen osoittaa huonoa suunnittelua. En muista milloin olisin lisätöitä tilannut, mahdollisesti en koskaan. Osa rakennuttajista ei teetä urakoita ollenkaan. Tuntihommissa on kenenkään paha sanoa, ettei tuo tai tuo kuulu urakkaan.

        "Rakennushankkeeseen ryhtyvä" ei ole tavallinen kuluttaja, vaan oikeastaan YRITTÄJÄ. Kroonisille kuluttajille tuohon yrittäjän rooliin astuminen näyttää ylittävän käsityskyvyn. Kukaan muu ei kanna YRITTÄJÄN vastuuta, mutta rakennuspuolella on noin miljoona rakennusmääräystä, heraa ja viskaalia kertomassa mitä pitäisi tehdä. Siinä on persuksistaan kiinni naulan ja puun välissä ja lompsa on auki taivasta myöden.


      • rakennusala.on.umpikiero

        Naileri viisastelee, kuten aina. Kysymys oli talotehtaan ja sen myyjän pettämistä lupauksista. Jos talotehtaan myyjän lupaus olisi pitänyt paikkansa, perustukset olisi tehty kesällä, kuten oli sovittu. Kesällä ei olisi tarvittu yli 10.000 kWh rakennusaikaista sähköä. Ä-tehdas ei kerro että kannattaa varautua rakennusaikana yli 10.000 kWh sähkönkulutukseen. Työmaasähkökeskus piti järjestää vuorokaudeksi, vaikka helpommalla ja halvemmalla olisi päässyt kun olisi ostanut omaksi aggregaatin. Työmaasähkö*järjestelyt* maksoi jotain 500 -600 e energiamaksu siirtomaksu, Energiamaksun osuus oli ykköseuroja, joka sekin koostui perustusporukan kuorma-auton ja sen saunan ja vesien lämmittämisestä.

        Nimeäpä Naileri yksikin *valmistalomerkki*, joka edellyttää että rakennushankkeeseen Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan ryhtyvä yrittäjä on velvollinen hankkimaan tontille trukin.

        Ä-merkillä työvaiheita on jaettu siten että tehdas käyttää nimitystä lisätyö kaikista sellaisista töistä, jotka eivät sisälly tehdastoimitukseen, mutta jotka kuitenkin on hoidettava tavalla tai toisella, jotta talo voi valmistua, Ä-tehds mainosta ja vakuuttelee myyntipuheissaan että kaikki hoituu yhdellä sopimuksella ja rakennusaikana ei tarvi päivystä tontilla. Todellisuus oli se että sopimuksia tarvittiin monta kymmentä, piti otta töistä rokulia, riidellä ja johtaa rakennusprojektia. Ei mennyt lainkan siten kuin konsepti oli meille myyty.


      • Luotettava-10

        niinpä. Ostit sitten halvalla? Tyypillinen suomalainen mies kaupassa; kysyy ensin mitä maksaa, eli on ostamassa halpuutta.
        Suomesta löytyy kyllä lupauksien mittaisia talotoimittajia, ainakin yksi!

        Elvarin ostajan pitäsi kyllä tietää mitä on ostamassa. Tietoa löytyy jos on halua ottaa selvää.

        Ja projektin pääsuunnittelija/vastaava on tietenkin joku tuttu tms. kossupullolla?


      • rakennusla.on.umpikiero

        Koko v.tun painajainen on jo kauan sitten taaksejäänyttä elämää. Nyt hyvässä jurtassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      435
      3171
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      110
      2612
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      387
      2551
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      159
      2076
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1907
    6. 173
      1325
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1307
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1196
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1131
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1000
    Aihe