Lapseni jäi ilman lahjaa ja huomiota

Pelisilmättömätjuntit

Loukkaannuin syvästi pyhinä. Olemme uusperhe jossa on minun tytär ja miehen kaksi lasta. Joulupäivänä mieheni sisarukset lapsineen ja äiti tulivat meille syömään. Päivän aikana vaihdettiin lahjoja. Kaikki saivat lahjoja paitsi tyttäreni. Myös muiden lapsia huomioitiin kysymällä kuulumisia ja ihailemalla jotakin heidän ominaisuuksiaan paitsi lapseni oli kuin seinäruusu katselemassa muiden menoa. Sanoin miehelleni, että meille eivät enää jouluna tule niin kauan kun lapset kotona asuvat. Olinko liian jyrkkä? Itse koin että perusteet olivat selvät. Ei kenenköän tarvitse omassa kodissaan tuntea eriarvoisuutta.

19

1064

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kgfh

      Olet oikeassa asiasisällön suhteen, mutta ratkaisu on väärä. Sinun puolison tulisi kertoa sukulaisilleen, että toiminnallaan loukkaavat teidän perhettä, eivätkä ole tasapuolisia. Näin he saavat mahdollisuuden toimia jatkossa toisin. Jos meno ei muutu, niin uusi muistutus. Vastaan ajan myötä kannattaa miettiä, pitääkö tehdä jyrkempiä muutoksia.

      Muista että samat ohjeet koskevat myös sinun sukua suhteessa puolisosi lapseen.

      Osalle sukulaisista kaikki uusperheen lapset ovat luontevasti hyvien tapojen ja avoimen sydämen myötä samalla viivalla. Toisilla se syystä tai toisesta vaatii opettelua...

      • Pelisilmättömätjuntit

        Kiitos kommentista. Tosiaan tätä ehdottamaasi ratkaisua mietin sen jälkeen kun olin selviytynyt tunneryöpystäni. Asia täytyy ottaa puheeksi. Toistaiseksi omat sukulaiseni ja osa mieheni sukulaisista osaavat tämän asian ihan luonnostaan. Täytynee heitäkin kuitenkin jatkossa muistuttaa mikäli tilanne muuttuu. Ymmärrän kyllä, että näillä ihmisillä, jotka meillä olivat joulupäivänä, oli kiirettä jutella toistensa kanssa ja takuulla omat verisulaiset kiinnostavat enemmän, mutta käytöstavat tulisi silti olla ja erityisesti kun olivat meidän luona minun ja mieheni passattavana. -ap


    • Hei ap.

      Ajattelen, että uusperheellä (kuten toki muillakin perheillä) on iso tehtävä luodakseen sellaiset käytännöt, jossa jokainen perheenjäsen tulee tasapuolisesti, turvallisesti ja reilusti huomioiduksi. Näitä käytänteitä eivät luo/määrää muut sukulaiset tai 'ulkopuoliset' vaan se on kunkin perheen aikuisten itse tehtävä. Vedettävä raja, mikä on ok ja mikä ei. Jos vanhemmat huomaavat vaikkapa vieraiden käyttäytyvän epäreilusti, on siihen terveintä puuttua saman tein eikä jälkikäteen ja kerrottava, että esim. perheemme kaikki lapset ovat tasa-arvoisisia. Viime kädessä siis puolisosi ja sinä muodostatte sen aisaparin, joka suojaatte terveellä tavalla perheenne arvoja. Millä laailla uskot teidän voivan keskustella siitä, miten jatkossa menetellään ja miten mahdolliset vastaavat tilanteet hoidetaan? Kuka puuttuu asiaan ja miten? Jos keskustelu uhkaa mennä raiteiltaan, voi sitä tarvittaessa käydä myös ulkopuolisen keskusteluavun parissa.


      Merja, diakoni

      • Uttis

        Ei lasten kuullen voi rähjätä tasa-arvosta.


      • YLLÄPITOOOOO

        UNOHTI TAAS TARKOITUSHAKUISESTI SANANVAPAUDEN- JA LAPSEN EDUN, OIKEUDET!!!

        POLIISI ON ESITUTKINNASSAAN MM. TODENNUT ISÄLLÄ
        OLEVAN OIKEUS ASIANOSAISENA JULKAISTA NIMET-
        KOSKA EI OLE SAANUT ÄIDIN- JA RAISION KAUPUNGIN "LASTENSUOJELUN-" VIRANOMAISTEN KANSSA LASTENSA
        ASIOITA ASIALLISESTI SELVITETTYÄ, KÄSITELTYÄ!!!


    • MISSÄLAPSEN

      OMA ISÄ; MIKSI LAPSI EI JOULUNA OMALLA ISÄLLÄÄN-
      OMAN ISÄNSÄ HUOLLOSSA, HOIDOSSA- JA KASVATUKSESSA?????????????????????????????????????????????

      • IsäMinäkin78

        Saattaa joka toinen Joulu ollakin. Ja olihan tuossa puolison lapsi, isä hänkin, isänsä kanssa. ;)

        Tokikaan sinun lapsesi eivät vietä jouluja sinun kanssasi, koska et ole mielenterveytesi heikkouden takia turvallista seuraa lapsille.


    • hhhhj

      Miksi muiden vieraiden tarvisi tuoda lahjoja muille kuin sukulaisilleen? Toki puheissa on hyvä huomioida lasta tämön kotona ja kysyä esim. kuulumisia. En veisi itsekkään kuin sukulaisille lahjoja. Käytöstavat pitää olla, mutta tasapuolisuutta mitä alkup.kirjoittaja ajattelee en ymmärrä.

      • qolli77

        Miten sinä määrittelet sukulaiset? Verisiteelläkö?

        Jos veljelläsi on yksi biologinen lapsi ja lisäksi hän adoptoi toisen lapsen, niin koetko että tämä toinenkin lapsi on sukua?

        Jos veljesi puolisolla on lapsi, ja veljen puoliso kuolee. Veljestäsi tulee puolisonsa lapsen huoltaja. Koetko että tämä lapsi on sitten sinulle sukua?

        Jos veljesi perhe alkaa sijaisvanhemmiksi parille lapselle, koetko että he ovat sinulle sukua?

        Jos veljesi puolisoineen käyttää lapsettomuuhoitona spermanluovuttajaa, koetko että syntyvä lapsi on sinulle sukua?

        Minun siskon perheessä on 3 lasta. Kaksi heistä on hänen biologisia lapsiaan, yksi on hänen puolisonsa biologinen lapsi. Minulle EI TULISI MIELEENKÄÄN pitää siskoni puolison lasta eriarvoisessa asemassa kuin heidän perheen muita lapsia. He ovat kaikki minulla sukua, riippumatta siitä, onko kyse verisukulaisuudesta vai parisuhteen myötä tulleesta sukulaisuudesta.


    • Oyppyo

      Oliko pakko menä rikkoman lapsi perhe, ihan oikein sulle suttura siitä saait.

    • sinunkersasinäostat

      sellesi joululahjoja, sinunhan ne kuuluu ostaa. Miksi oletat että muut lapsellesi lahjat ostaa????
      Sinunhan ne kuuluu ostaa,oeltpa idiootti.

    • Tsemppiä

      Älä loukkaannu, vaan ole iloinen vierailuista. Anna sinä jottain kivaa kaikille lapsille tai vie heidät yhdessä jonnekkin.

    • Tyttöparka

      Aivan oikein teit, hyvä ap! Ei kukaan, jolla on sydän paikallaan, kohtele ketään lasta noin, ei vaikka olisi mikä! Lapsesi sai joulusta luultavasti ikuisen trauman ja se, että sinä huomasit sen ja puolustat häntä, on tyttärellesi paras mahdollinen apu. Toivottavasti miehesi ymmärsi sinua kultaan asian ja ryhtyy hänkin kunnon mieheksi, perheessä lapsia tasapuolisesti kohtelevaksi aikuiseksi. Sydän särkyi tarinasi luettuani, yritetään toipua💕💕💕

    • Tsemppuli

      Älä osta enää lahjoja heidän lapsille. Näin tilanne on tasan. Sanot syyksi että viime jouluna lapsesi jäi ulkopuolelle, joten miksi jatkaa epäreilua perinnettä. Siis etukäteen kerrottuna. Jaatte lahjat sitten ku vieraat on poissa,perheen kesken.

      • iueu

        Että kun yhteen lapseen ja hänen vanhempaansa sattuu, niin tilanne ratkeaa sillä, että loukataan myös muita lapsia? Ihanko olet tosissasi? Oletko kenties itse vielä lapsi?


      • Vastaus

        Täällä tämä keskustelu on näemmä voimissaan. Neuvo on hyvä ja tekis mieli toteuttaa, mutta en halua olla samanlainen kuin he. Tyttäreni on jonkinasteinen ihmisvihaaja ja välillä ihmettelen sitä ja kerron että monissa ihmisissä on paljon hyvää. On ollut koulukiusattu ja saanut liian monilta kuraa niskaan. Sitten vielä tehdään näin omassa kodissa niin onko se sitten ihme. Toisaalta tytär on hyväsydämminen niitä kohtaan jotka ovat kohdelleet hyvin ja pyrkii tsemppaamaan niitä joilla on paha olla.


    • uusioperheenongelmat

      AP, sinun ei kuuluu ostaa lahjoa muille kuin omille kersoillesi ja muista toisen lapsia ei voi rakastaa.

    • mietippäsitä

      Ei ole oikein että miehen sisarus joutuisi osteleen vieraille lapsille lahjoja. Hyvänen aika, hän menee katsomaan veljen lapsiaei sinun kakaroitasi. Ei kellään ole varaa ostaa kymmeniä paketteja joista osa mebee täysin vieraille.
      Hulluko oot?? En usko että sunkaan siraukset ostelee ylimääräisiä miehen lapsille vai ostaako? Ei se niin pidä mennä, jokainen ostaa omilleen ei vieraille. Olishan ihan älytöntää jos miehen sisko tulee katsoon veljen lapsia joita olis kaksi ja sitten sun kersat olis vaikka viisi??? Voi itku, aattel enyt!!! Ei paljon kannata kylään tulla jos pitää ostaa kahden paketin sijasta 7!!!!! Idioottiko oot?

    • Suurempikuinidiootti

      Vai niin, no entäs miehen lapset jäivät ilman isää??? Miksi rikoit heidän perheensä? Nyt sitten odottelet lahjoja ja kunnioitusta.... hehheee,, olet aikamoinen sanonko mikä?????????????????

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe