Lapseni jäi ilman lahjaa ja huomiota

Pelisilmättömätjuntit

Loukkaannuin syvästi pyhinä. Olemme uusperhe jossa on minun tytär ja miehen kaksi lasta. Joulupäivänä mieheni sisarukset lapsineen ja äiti tulivat meille syömään. Päivän aikana vaihdettiin lahjoja. Kaikki saivat lahjoja paitsi tyttäreni. Myös muiden lapsia huomioitiin kysymällä kuulumisia ja ihailemalla jotakin heidän ominaisuuksiaan paitsi lapseni oli kuin seinäruusu katselemassa muiden menoa. Sanoin miehelleni, että meille eivät enää jouluna tule niin kauan kun lapset kotona asuvat. Olinko liian jyrkkä? Itse koin että perusteet olivat selvät. Ei kenenköän tarvitse omassa kodissaan tuntea eriarvoisuutta.

19

1126

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kgfh

   Olet oikeassa asiasisällön suhteen, mutta ratkaisu on väärä. Sinun puolison tulisi kertoa sukulaisilleen, että toiminnallaan loukkaavat teidän perhettä, eivätkä ole tasapuolisia. Näin he saavat mahdollisuuden toimia jatkossa toisin. Jos meno ei muutu, niin uusi muistutus. Vastaan ajan myötä kannattaa miettiä, pitääkö tehdä jyrkempiä muutoksia.

   Muista että samat ohjeet koskevat myös sinun sukua suhteessa puolisosi lapseen.

   Osalle sukulaisista kaikki uusperheen lapset ovat luontevasti hyvien tapojen ja avoimen sydämen myötä samalla viivalla. Toisilla se syystä tai toisesta vaatii opettelua...

   • Pelisilmättömätjuntit

    Kiitos kommentista. Tosiaan tätä ehdottamaasi ratkaisua mietin sen jälkeen kun olin selviytynyt tunneryöpystäni. Asia täytyy ottaa puheeksi. Toistaiseksi omat sukulaiseni ja osa mieheni sukulaisista osaavat tämän asian ihan luonnostaan. Täytynee heitäkin kuitenkin jatkossa muistuttaa mikäli tilanne muuttuu. Ymmärrän kyllä, että näillä ihmisillä, jotka meillä olivat joulupäivänä, oli kiirettä jutella toistensa kanssa ja takuulla omat verisulaiset kiinnostavat enemmän, mutta käytöstavat tulisi silti olla ja erityisesti kun olivat meidän luona minun ja mieheni passattavana. -ap


  • kuunteleva_kirkko

   Hei ap.

   Ajattelen, että uusperheellä (kuten toki muillakin perheillä) on iso tehtävä luodakseen sellaiset käytännöt, jossa jokainen perheenjäsen tulee tasapuolisesti, turvallisesti ja reilusti huomioiduksi. Näitä käytänteitä eivät luo/määrää muut sukulaiset tai 'ulkopuoliset' vaan se on kunkin perheen aikuisten itse tehtävä. Vedettävä raja, mikä on ok ja mikä ei. Jos vanhemmat huomaavat vaikkapa vieraiden käyttäytyvän epäreilusti, on siihen terveintä puuttua saman tein eikä jälkikäteen ja kerrottava, että esim. perheemme kaikki lapset ovat tasa-arvoisisia. Viime kädessä siis puolisosi ja sinä muodostatte sen aisaparin, joka suojaatte terveellä tavalla perheenne arvoja. Millä laailla uskot teidän voivan keskustella siitä, miten jatkossa menetellään ja miten mahdolliset vastaavat tilanteet hoidetaan? Kuka puuttuu asiaan ja miten? Jos keskustelu uhkaa mennä raiteiltaan, voi sitä tarvittaessa käydä myös ulkopuolisen keskusteluavun parissa.

   Merja, diakoni

   • Uttis

    Ei lasten kuullen voi rähjätä tasa-arvosta.


   • YLLÄPITOOOOO

    UNOHTI TAAS TARKOITUSHAKUISESTI SANANVAPAUDEN- JA LAPSEN EDUN, OIKEUDET!!!

    POLIISI ON ESITUTKINNASSAAN MM. TODENNUT ISÄLLÄ
    OLEVAN OIKEUS ASIANOSAISENA JULKAISTA NIMET-
    KOSKA EI OLE SAANUT ÄIDIN- JA RAISION KAUPUNGIN "LASTENSUOJELUN-" VIRANOMAISTEN KANSSA LASTENSA
    ASIOITA ASIALLISESTI SELVITETTYÄ, KÄSITELTYÄ!!!


  • MISSÄLAPSEN

   OMA ISÄ; MIKSI LAPSI EI JOULUNA OMALLA ISÄLLÄÄN-
   OMAN ISÄNSÄ HUOLLOSSA, HOIDOSSA- JA KASVATUKSESSA?????????????????????????????????????????????

   • IsäMinäkin78

    Saattaa joka toinen Joulu ollakin. Ja olihan tuossa puolison lapsi, isä hänkin, isänsä kanssa. ;)

    Tokikaan sinun lapsesi eivät vietä jouluja sinun kanssasi, koska et ole mielenterveytesi heikkouden takia turvallista seuraa lapsille.


  • hhhhj

   Miksi muiden vieraiden tarvisi tuoda lahjoja muille kuin sukulaisilleen? Toki puheissa on hyvä huomioida lasta tämön kotona ja kysyä esim. kuulumisia. En veisi itsekkään kuin sukulaisille lahjoja. Käytöstavat pitää olla, mutta tasapuolisuutta mitä alkup.kirjoittaja ajattelee en ymmärrä.

   • qolli77

    Miten sinä määrittelet sukulaiset? Verisiteelläkö?

    Jos veljelläsi on yksi biologinen lapsi ja lisäksi hän adoptoi toisen lapsen, niin koetko että tämä toinenkin lapsi on sukua?

    Jos veljesi puolisolla on lapsi, ja veljen puoliso kuolee. Veljestäsi tulee puolisonsa lapsen huoltaja. Koetko että tämä lapsi on sitten sinulle sukua?

    Jos veljesi perhe alkaa sijaisvanhemmiksi parille lapselle, koetko että he ovat sinulle sukua?

    Jos veljesi puolisoineen käyttää lapsettomuuhoitona spermanluovuttajaa, koetko että syntyvä lapsi on sinulle sukua?

    Minun siskon perheessä on 3 lasta. Kaksi heistä on hänen biologisia lapsiaan, yksi on hänen puolisonsa biologinen lapsi. Minulle EI TULISI MIELEENKÄÄN pitää siskoni puolison lasta eriarvoisessa asemassa kuin heidän perheen muita lapsia. He ovat kaikki minulla sukua, riippumatta siitä, onko kyse verisukulaisuudesta vai parisuhteen myötä tulleesta sukulaisuudesta.


  • Oyppyo

   Oliko pakko menä rikkoman lapsi perhe, ihan oikein sulle suttura siitä saait.

  • sinunkersasinäostat

   sellesi joululahjoja, sinunhan ne kuuluu ostaa. Miksi oletat että muut lapsellesi lahjat ostaa????
   Sinunhan ne kuuluu ostaa,oeltpa idiootti.

  • Tsemppiä

   Älä loukkaannu, vaan ole iloinen vierailuista. Anna sinä jottain kivaa kaikille lapsille tai vie heidät yhdessä jonnekkin.

  • Tyttöparka

   Aivan oikein teit, hyvä ap! Ei kukaan, jolla on sydän paikallaan, kohtele ketään lasta noin, ei vaikka olisi mikä! Lapsesi sai joulusta luultavasti ikuisen trauman ja se, että sinä huomasit sen ja puolustat häntä, on tyttärellesi paras mahdollinen apu. Toivottavasti miehesi ymmärsi sinua kultaan asian ja ryhtyy hänkin kunnon mieheksi, perheessä lapsia tasapuolisesti kohtelevaksi aikuiseksi. Sydän särkyi tarinasi luettuani, yritetään toipua💕💕💕

  • Tsemppuli

   Älä osta enää lahjoja heidän lapsille. Näin tilanne on tasan. Sanot syyksi että viime jouluna lapsesi jäi ulkopuolelle, joten miksi jatkaa epäreilua perinnettä. Siis etukäteen kerrottuna. Jaatte lahjat sitten ku vieraat on poissa,perheen kesken.

   • iueu

    Että kun yhteen lapseen ja hänen vanhempaansa sattuu, niin tilanne ratkeaa sillä, että loukataan myös muita lapsia? Ihanko olet tosissasi? Oletko kenties itse vielä lapsi?


   • Vastaus

    Täällä tämä keskustelu on näemmä voimissaan. Neuvo on hyvä ja tekis mieli toteuttaa, mutta en halua olla samanlainen kuin he. Tyttäreni on jonkinasteinen ihmisvihaaja ja välillä ihmettelen sitä ja kerron että monissa ihmisissä on paljon hyvää. On ollut koulukiusattu ja saanut liian monilta kuraa niskaan. Sitten vielä tehdään näin omassa kodissa niin onko se sitten ihme. Toisaalta tytär on hyväsydämminen niitä kohtaan jotka ovat kohdelleet hyvin ja pyrkii tsemppaamaan niitä joilla on paha olla.


  • uusioperheenongelmat

   AP, sinun ei kuuluu ostaa lahjoa muille kuin omille kersoillesi ja muista toisen lapsia ei voi rakastaa.

  • mietippäsitä

   Ei ole oikein että miehen sisarus joutuisi osteleen vieraille lapsille lahjoja. Hyvänen aika, hän menee katsomaan veljen lapsiaei sinun kakaroitasi. Ei kellään ole varaa ostaa kymmeniä paketteja joista osa mebee täysin vieraille.
   Hulluko oot?? En usko että sunkaan siraukset ostelee ylimääräisiä miehen lapsille vai ostaako? Ei se niin pidä mennä, jokainen ostaa omilleen ei vieraille. Olishan ihan älytöntää jos miehen sisko tulee katsoon veljen lapsia joita olis kaksi ja sitten sun kersat olis vaikka viisi??? Voi itku, aattel enyt!!! Ei paljon kannata kylään tulla jos pitää ostaa kahden paketin sijasta 7!!!!! Idioottiko oot?

  • Suurempikuinidiootti

   Vai niin, no entäs miehen lapset jäivät ilman isää??? Miksi rikoit heidän perheensä? Nyt sitten odottelet lahjoja ja kunnioitusta.... hehheee,, olet aikamoinen sanonko mikä?????????????????

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   15
   4160
  2. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   182
   3357
  3. Ohhoh! Michele Murphy-Kaulanen hämmentää vauvauutisella - Totuus on hieman toisenlainen!

   No nyt on aikamoinen "vauva"! Michele Minttu Murphy-Kaulanen on jakanut Instassa "iloisen perhetapahtuman". Lue juttu ja katso kuvat: https://www.su
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   2513
  4. Kiira Korpi ja wanha Pekka

   Järjenvastainen suhde, ei mitään tolkkua.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   1942
  5. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   398
   1337
  6. Kuu kaipaa tähtiään...

   mutta nalle kaipaa tähtisilmäänsä vielä enemmän. Runoa ei täksi illaksi viel ole, mut toivottavasti pidät tästä laulusta :) olen vähä epävarma onko tä
   Ikävä
   226
   1314
  7. Miksei Martinaa kutsuttu Leppilampi en häihin

   Pelättiin varmasti että jos käyttää siellä "äidillisiä otteita" muihin vieraisiin tai nuolee jonkun miehen korvaa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   1201
  8. Sanna on aivan sekaisin Venäjästä, auringonpistosko?

   Sannan mielestä tavallinen venäläinen ei saisi matkustaa Euroopassa ja käydä katsomassa nähtävyyksiä. Tällä hetkellä hävettää olla suomalainen, niin t
   Maailman menoa
   277
   1173
  9. Kerran vielä...

   Minä tiedän ja sinä tiedät...Anteeks omasta puolesta🤗... toivon oikeasti sulle kaikkea hyvää, vaikka viisaasti et toiminutkaan, mutta mä alan olla ta
   Ikävä
   53
   1086
  Aihe