Vastaava auto

LagunaOliHyvä

Morjes.

Vaihdoin hetki sitten autoa. Eka autoni oli Renault Laguna 1998-vuosimallia viistoperä henkilöauto, 1.6 bensa. Ja nyt kysynkin, että mikähän voisi olla ajomukavuudeltaan ja luotettavuudeltaan vastaavanlainen auto (vm 03-06) ? Hintaa saisi olla alle 3 tonnia.

Vaihdoin siis rellun liikkeessä toisenmerkkiseen uudempaan autoon ja en ole ikinä mitään katunut näin paljon. En nyt kerro uuden autoni merkkiä, ettei sitä suotta täällä haukuta.

Laguna oli niin hyvä ajaa ja vei vähän polttoainetta ja polttimot oli helppo vaihtaa. Pääosin huollot oli edullisia. Siinä vaan oli pari isompaa haittaa, joiden vuoksi sen katsastus olisi käynyt työlääksi, joten tuli vaihdettua nyt sitten.

Tästä "uudesta" autostani ('06) en pidä ollenkaan. Ajotuntuma ja mukavuus kaukana Lagunasta.

Onko tämä nyt vain sitä, että ekasta omasta autosta luopuminen on nuorelle miehelle raskasta?

Mutta heitelkää, mikä auto olisi "yhtä hyvä" ajella ja huoltaa kuin 1-koppanen laguna? hinta alle 3 tonnia ja vuosimalli sais olla 2003-2006 vaikka?

9

76

  Vastaukset

  • Yhtä hyvä olisi tietenkin toinen samanmoinen, jos erivuosimalli, niin silloinhan se ei ole enää sama kuin se hyvä Laguna ja voi siis olla huono.
   En ymmärrä tätä ajotuntuma, ajomukavuus asiaa, joka teitä renuajia tuntuu piinaavan. Itselleni tärkein ominaisuus on kestävyys, monikäyttöisyys, edullisuus. Kaikki autot ovat nykyään tarpeeksi hyviä ajo-ominaisuuksiltaan ja jos nämä ominaisuudet ovat huonommat, niin jotkin toiset taas paremmat, esim. maasto-ominaisuudet, joita tarvitaan lumisilla, huonoilla teillä.
   Se auto valitaan käyttäjän mukaan, itselleni ei esim. mitkään rimpula renut kelpaa, eivät kestä, eivät palvele, on niin vaativat olot eli olosuhteet itselläni, että auto pitää olla rakennettu niiden mukaan.
   Netti autosta löytyy lähes ilmaisia renuja, sieltä vain valitsemaan murheenkryyniä itselleen, niin pysyy molli voittoisena elämä.

   • Yhtä hyvä olisi tietenkin toinen samanmoinen, jos erivuosimalli, niin silloinhan se ei ole enää sama kuin se hyvä Tojota ja voi siis olla huono.
    En ymmärrä tätä ajotuntuma, ajomukavuus asiaa, joka teitä tojottajia tuntuu piinaavan. Itselleni tärkein ominaisuus on kestävyys, monikäyttöisyys, edullisuus. Kaikki autot ovat nykyään tarpeeksi hyviä ajo-ominaisuuksiltaan lukuunottamatta tojotaa ja jos nämä ominaisuudet ovat huonommat, niin jotkin toiset taas paremmat, esim. maasto-ominaisuudet, joita tarvitaan lumisilla, huonoilla teillä.
    Se auto valitaan käyttäjän mukaan, itselleni ei esim. mitkään rimpula tojota kelpaa, eivät kestä, eivät palvele, on niin vaativat olot eli olosuhteet itselläni, että auto pitää olla rakennettu niiden mukaan siksi Renault.
    Netti autosta löytyy lähes ilmaisia tojotoita, sieltä vain valitsemaan murheenkryyniä itselleen, niin pysyy molli voittoisena elämä.


   • Kuules, juuri ajoin tänään sellaisessa loskassa jossa ilmeisesti nelipyöräisen kulkuneuvon omistajat kaipaavat isomoottorista nelivetoa mutta kun alla oli AUTO isolla Aalla (Renault) niin selvisi ihan pikkumoottorisellä etuvedolla ilman ongelmia, mtä nyt ESR oli hieman ylivilkkaalla päällä.
    Tojotat ovat mitään tekenmättömiä rimpuloita, sellähän ne etenivät (sikäli mikäli etenivät, moni oli jättänyt tojonsa kotiin) vaivalloisesti uran pohjalla, pohja keskipolannetta raapien....


  • Se voi olla järkytys se Tojo Avensiksen lampunvaihdon ihanuus ja tunnoton ohjaus, juu paha sanoo alkaa olla paljon ajettuja alle 3 tonnin autot joten kaikkea voi olla luvassa ja pikkuautoissa ei tietenkään ole Lagunan ominaisuuksia ehkä joku Passatti vois olla vastaava toki ei saisi olla Tsi taikka automaatti versio .

  • en usko aloittajaa. Ensinnäkään edes laguna 1 ei ollut hyvä auto ei edes tuohon aikaan uutena Versus esim mondeo. Tilat siinä on voinut miellyttää koska tiedän semmoisen lagunan olevan todella tilava sen puolesta ehkä uutena perheelliselle kelpo valinta mutta ei minulle. Iän myötä tulevat sähköongelmat ja lötkö alusta että kun ajaa vaan 80kmh vähänkään jyrkempään mutkaan auto on aivan kierossa ja olkapäät tiukasti ovessa kiinni ei sovi yhtään ns "kanttailuun"

   Tuollainen lagunahan oli toki aikoinaan tyylikäs auto mutta sitten iän myötä käytettynä yleensäkin renaultien ongelma on yleinen rämppäytyminen että vähän on sielä sun täällä sanomista ja aina on jossain joku paikka mikä ei toimi. No se historiasta mutta ainakaan sitä uudempaa lagunaa ei kannata ostaa ja sen varmaan pystyy myöntämään jopa rellukuskit meinaan niissä sitä laittamista sitten onkin.

   Nuo 03-06setkin on aika vanhoja että ei niilläkään kuuhun pääse mutta pitemmittä puheitta jos auton pitää olla iso ja kohtuu hyvä ajaa ja jos arvostat ranskalaisia niin paljon niin ehkä paras ranskalainen tuossa iässä voisi olla peugeot 407 tosin se on ahtaampi kuin sun vanha laguna ja jos tuohon päädyt niin osta bensiini moottorilla tai sitten 2litran diesel koska nuissa 1,6diesel on paska menee rikki jo jossain 200tkm ajettuna.

   Jos et ole 100prosenttinen ranska kiihkoilija niin avoimin mielin kävisin ainakin kokeilemassa näitä vaihtoehtoja voivat olla laadullisesti parempia mutta arvostamasi ajomukavuus voi olla hieman huonompi

   mazda 6 huonot puolet ruostuminen tarkasta tarkasti läpi

   honda accord huonot puolet pienet jakkarat

   toyota avensis huonot puolet syö kylmänä bensaa enempi kuin muut

   volkswagen passat huonot puolet hinta

   ford mondeo ei oikeastaan varsinaisia heikkouksia

   opel vectra minä en muita tämän luokan autoja miettiskään hakisin heti opelin

   • Voi, voi kun on EssomPaariMiähellä taas vaikeaa, niin vaikeaa....


   • Miksi kaikki on muka esso miehiä jos vastaus ei miellytä? Miksi ylipäätään kysyt mitään jos aijot jokatapauksessa rellureinona rellun laittaa. Ei ees enää tee mieli perustella tai kertoa mitään kun et edes kuuntele tai lue vaan hoet vaan omaa mantraasi. Mikset tee vaan semmosta viestiä että rellu on paras ja ostin taas uuden rellun ja tuun aina ostamaanki


   • Ei.ees.kiinnosta kirjoitti:

    Miksi kaikki on muka esso miehiä jos vastaus ei miellytä? Miksi ylipäätään kysyt mitään jos aijot jokatapauksessa rellureinona rellun laittaa. Ei ees enää tee mieli perustella tai kertoa mitään kun et edes kuuntele tai lue vaan hoet vaan omaa mantraasi. Mikset tee vaan semmosta viestiä että rellu on paras ja ostin taas uuden rellun ja tuun aina ostamaanki

    Jahas, se EssomBaarinRakki älähtää, johonka kalikka kalahtaa....


  • Helppo vastata. Pari vuotta sitten ostin C5: sen muutamalla tonnilla. Kun kukaan ei tarvinnut, niin myin eteenpäin parilla tonnillla. Mukavampaa autoa en ole tavannut ja toimii edelleen uudella omistajalla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   193
   6749
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   108
   5214
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   3785
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3110