Vastaava auto

LagunaOliHyvä

Morjes.

Vaihdoin hetki sitten autoa. Eka autoni oli Renault Laguna 1998-vuosimallia viistoperä henkilöauto, 1.6 bensa. Ja nyt kysynkin, että mikähän voisi olla ajomukavuudeltaan ja luotettavuudeltaan vastaavanlainen auto (vm 03-06) ? Hintaa saisi olla alle 3 tonnia.

Vaihdoin siis rellun liikkeessä toisenmerkkiseen uudempaan autoon ja en ole ikinä mitään katunut näin paljon. En nyt kerro uuden autoni merkkiä, ettei sitä suotta täällä haukuta.

Laguna oli niin hyvä ajaa ja vei vähän polttoainetta ja polttimot oli helppo vaihtaa. Pääosin huollot oli edullisia. Siinä vaan oli pari isompaa haittaa, joiden vuoksi sen katsastus olisi käynyt työlääksi, joten tuli vaihdettua nyt sitten.

Tästä "uudesta" autostani ('06) en pidä ollenkaan. Ajotuntuma ja mukavuus kaukana Lagunasta.

Onko tämä nyt vain sitä, että ekasta omasta autosta luopuminen on nuorelle miehelle raskasta?

Mutta heitelkää, mikä auto olisi "yhtä hyvä" ajella ja huoltaa kuin 1-koppanen laguna? hinta alle 3 tonnia ja vuosimalli sais olla 2003-2006 vaikka?

9

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Renus

      Yhtä hyvä olisi tietenkin toinen samanmoinen, jos erivuosimalli, niin silloinhan se ei ole enää sama kuin se hyvä Laguna ja voi siis olla huono.
      En ymmärrä tätä ajotuntuma, ajomukavuus asiaa, joka teitä renuajia tuntuu piinaavan. Itselleni tärkein ominaisuus on kestävyys, monikäyttöisyys, edullisuus. Kaikki autot ovat nykyään tarpeeksi hyviä ajo-ominaisuuksiltaan ja jos nämä ominaisuudet ovat huonommat, niin jotkin toiset taas paremmat, esim. maasto-ominaisuudet, joita tarvitaan lumisilla, huonoilla teillä.
      Se auto valitaan käyttäjän mukaan, itselleni ei esim. mitkään rimpula renut kelpaa, eivät kestä, eivät palvele, on niin vaativat olot eli olosuhteet itselläni, että auto pitää olla rakennettu niiden mukaan.
      Netti autosta löytyy lähes ilmaisia renuja, sieltä vain valitsemaan murheenkryyniä itselleen, niin pysyy molli voittoisena elämä.

      • Tojos

        Yhtä hyvä olisi tietenkin toinen samanmoinen, jos erivuosimalli, niin silloinhan se ei ole enää sama kuin se hyvä Tojota ja voi siis olla huono.
        En ymmärrä tätä ajotuntuma, ajomukavuus asiaa, joka teitä tojottajia tuntuu piinaavan. Itselleni tärkein ominaisuus on kestävyys, monikäyttöisyys, edullisuus. Kaikki autot ovat nykyään tarpeeksi hyviä ajo-ominaisuuksiltaan lukuunottamatta tojotaa ja jos nämä ominaisuudet ovat huonommat, niin jotkin toiset taas paremmat, esim. maasto-ominaisuudet, joita tarvitaan lumisilla, huonoilla teillä.
        Se auto valitaan käyttäjän mukaan, itselleni ei esim. mitkään rimpula tojota kelpaa, eivät kestä, eivät palvele, on niin vaativat olot eli olosuhteet itselläni, että auto pitää olla rakennettu niiden mukaan siksi Renault.
        Netti autosta löytyy lähes ilmaisia tojotoita, sieltä vain valitsemaan murheenkryyniä itselleen, niin pysyy molli voittoisena elämä.


      • TojotaRimpulaMikäRimpula

        Kuules, juuri ajoin tänään sellaisessa loskassa jossa ilmeisesti nelipyöräisen kulkuneuvon omistajat kaipaavat isomoottorista nelivetoa mutta kun alla oli AUTO isolla Aalla (Renault) niin selvisi ihan pikkumoottorisellä etuvedolla ilman ongelmia, mtä nyt ESR oli hieman ylivilkkaalla päällä.
        Tojotat ovat mitään tekenmättömiä rimpuloita, sellähän ne etenivät (sikäli mikäli etenivät, moni oli jättänyt tojonsa kotiin) vaivalloisesti uran pohjalla, pohja keskipolannetta raapien....


    • vaikeeyhtälö

      Se voi olla järkytys se Tojo Avensiksen lampunvaihdon ihanuus ja tunnoton ohjaus, juu paha sanoo alkaa olla paljon ajettuja alle 3 tonnin autot joten kaikkea voi olla luvassa ja pikkuautoissa ei tietenkään ole Lagunan ominaisuuksia ehkä joku Passatti vois olla vastaava toki ei saisi olla Tsi taikka automaatti versio .

    • OPEL.MASTER

      en usko aloittajaa. Ensinnäkään edes laguna 1 ei ollut hyvä auto ei edes tuohon aikaan uutena Versus esim mondeo. Tilat siinä on voinut miellyttää koska tiedän semmoisen lagunan olevan todella tilava sen puolesta ehkä uutena perheelliselle kelpo valinta mutta ei minulle. Iän myötä tulevat sähköongelmat ja lötkö alusta että kun ajaa vaan 80kmh vähänkään jyrkempään mutkaan auto on aivan kierossa ja olkapäät tiukasti ovessa kiinni ei sovi yhtään ns "kanttailuun"

      Tuollainen lagunahan oli toki aikoinaan tyylikäs auto mutta sitten iän myötä käytettynä yleensäkin renaultien ongelma on yleinen rämppäytyminen että vähän on sielä sun täällä sanomista ja aina on jossain joku paikka mikä ei toimi. No se historiasta mutta ainakaan sitä uudempaa lagunaa ei kannata ostaa ja sen varmaan pystyy myöntämään jopa rellukuskit meinaan niissä sitä laittamista sitten onkin.

      Nuo 03-06setkin on aika vanhoja että ei niilläkään kuuhun pääse mutta pitemmittä puheitta jos auton pitää olla iso ja kohtuu hyvä ajaa ja jos arvostat ranskalaisia niin paljon niin ehkä paras ranskalainen tuossa iässä voisi olla peugeot 407 tosin se on ahtaampi kuin sun vanha laguna ja jos tuohon päädyt niin osta bensiini moottorilla tai sitten 2litran diesel koska nuissa 1,6diesel on paska menee rikki jo jossain 200tkm ajettuna.

      Jos et ole 100prosenttinen ranska kiihkoilija niin avoimin mielin kävisin ainakin kokeilemassa näitä vaihtoehtoja voivat olla laadullisesti parempia mutta arvostamasi ajomukavuus voi olla hieman huonompi

      mazda 6 huonot puolet ruostuminen tarkasta tarkasti läpi

      honda accord huonot puolet pienet jakkarat

      toyota avensis huonot puolet syö kylmänä bensaa enempi kuin muut

      volkswagen passat huonot puolet hinta

      ford mondeo ei oikeastaan varsinaisia heikkouksia

      opel vectra minä en muita tämän luokan autoja miettiskään hakisin heti opelin

      • MistäNäitäSikiäää

        Voi, voi kun on EssomPaariMiähellä taas vaikeaa, niin vaikeaa....


      • Ei.ees.kiinnosta

        Miksi kaikki on muka esso miehiä jos vastaus ei miellytä? Miksi ylipäätään kysyt mitään jos aijot jokatapauksessa rellureinona rellun laittaa. Ei ees enää tee mieli perustella tai kertoa mitään kun et edes kuuntele tai lue vaan hoet vaan omaa mantraasi. Mikset tee vaan semmosta viestiä että rellu on paras ja ostin taas uuden rellun ja tuun aina ostamaanki


      • VoiNäitä
        Ei.ees.kiinnosta kirjoitti:

        Miksi kaikki on muka esso miehiä jos vastaus ei miellytä? Miksi ylipäätään kysyt mitään jos aijot jokatapauksessa rellureinona rellun laittaa. Ei ees enää tee mieli perustella tai kertoa mitään kun et edes kuuntele tai lue vaan hoet vaan omaa mantraasi. Mikset tee vaan semmosta viestiä että rellu on paras ja ostin taas uuden rellun ja tuun aina ostamaanki

        Jahas, se EssomBaarinRakki älähtää, johonka kalikka kalahtaa....


    • C5onhalpajahyvä

      Helppo vastata. Pari vuotta sitten ostin C5: sen muutamalla tonnilla. Kun kukaan ei tarvinnut, niin myin eteenpäin parilla tonnillla. Mukavampaa autoa en ole tavannut ja toimii edelleen uudella omistajalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe