Miksi RKP-palsta on erikoissensuurin alainen!?

sananvapauttako

Kaikista yhteiskunta-osion sadoista palstoista vain RKP-palstalla on pysyvä sensuurivaroitus ylimpänä keskusteluavauksissa. Vaikka sillä palstalla ei ole sen enempää häiriköitä kuin muillakaan palstoilla. Päinvastoin vähemmän.

Ja kyse ei ole vain varoituksesta, vaan RKP-palstaa päivystää ainakin yksi moderaattori koko ajan! Ja turha mainitakaan, että moderointi on täysin puolueellista eli RKP-politiikkaa kritisoivat avaukset poistetaan lähes kaikki.

Suomi24 oli aiemmin vain suomenkielinen. Mutta RKP:n vaatimuksesta myös ruotsin kieli sallittiin. Mutta RKP-palstalla poistetaan juuri suomenkieliset avaukset ja ruotsinkieliset jäävät paikalleen!?

RKP-palstalla avauksen asiallisuus on pikemminkin haitta kuin etu. Mitä asiallisempi suomenkielinen avaus, sitä varmemmin se poistetaan.

Kuinka ihmeessä tällainen sananvapautta törkeästi loukkaava puolueellinen moderointi voi olla mahdollista nykyajan Suomen suurimmassa "vapaassa" keskustelufoorumissa???

29 kommenttia

Vastaukset

 • Suomi24 on Aller Median omistuksessa. Ja sehän kuuluu valtamediaan. Joka taas on selvästi ruotsinmielistä ja suomalaisvastaista. Niinpä foorumin moderointikin on sen mukaista.

  Kuulostaa kyynisen tylyltä, mutta valitettavasti se on ihan tosi!

 • Ensin ruotsin kieli painostettiin väkisin tämän suomenkielisen foorumin kieleksi, vaikka ruotsinkielisillä keskustelufoorumeilla ei koskaan saa käyttää suomen kieltä.

  Sitten sekään ei riitä, vaan nyt on alettu jos sortamaan suomen kieltä tällä suomenkielisellä foorumilla!? Miksi? Koska valtamedia on yhtä kuin svekomedia!

  • Nimenomaan asialliset pakkoruotsiin kriittisesti suhtautuvat puheenvuorot poistetaa 15...30 minuutissa. Riippumatta siitä ovatko nämä suomen- tai ruotsinkielisiä.
   Epäasiallisiakin sanomia tulee valitettavasti molemmilla kielillä. Niitä ei useinkaan poisteta, koska niiden avulla luodaan vaikutelma, että kritiikki on asiatonta ja että poistetuiksi merkityissä kohdissä on ollut vielä kammottavampi asiaton sanoma.


 • RKP-palsta on siinäkin mielessä poikkeus, että VAIN siinä on käytössä ennakkotarkastus!?

  Eli avaukset eivät mene perille kuten muilla palstoilla ennen kuin moderaattori ovat ne hyväksyneet.

  Eiköhän se viimeistään kerro, mikä taho tätä foorumia määrää ja valvoo!?

  • Vältä sanaa hurri. Heti lähtee


 • Varmasti RKP on vaatinut "suojelua" tälle palstalle, mutta on tosi outoa että tällainen pieni ja näkymätön palsta sellaisen tarvitsee. Jos ei kestetä ikäviä totuuksia, niin miksi tulla tänne?

  • Kyse on vain siitä, että RKP ja siihen liittyvät tahot eivät halua, että suomenkilinen väestö saa tietää kieliongelmista. Koska pelkkä totuus on se suurin uhka järjettömälle kielisysteemillemme.


 • RKP:läiset eivät halua, että sen paremmin historiaa kuin nykytilannetta arvostellaan.
  Kansan pitää pysyä tietämättömänä, jotta sitä voi hallita.

  Ruotsisukujen historia on erittäin häijy.

  • Tulin kuukausien tauon jälkeen rkp-palstalle ja lähes kaikki asialliset avaukseni on poistettu muutamassa minuutissa. Paniikki rkp:ssa ja suomenruotsalaisten keskuudessa on todella valtaisa. En sitä ihmettele, sillä koko 2000-luvun ruotsin kielen asema on nopeasti muuttumassa Suomessa samanlaiseksi kansalliseksi vähemmistökieleksi kuin suomi vihdoin Euroopan neuvoston vaatimuksesta on Ruotsissa.


  • HJTala kirjoitti:

   Tulin kuukausien tauon jälkeen rkp-palstalle ja lähes kaikki asialliset avaukseni on poistettu muutamassa minuutissa. Paniikki rkp:ssa ja suomenruotsalaisten keskuudessa on todella valtaisa. En sitä ihmettele, sillä koko 2000-luvun ruotsin kielen asema on nopeasti muuttumassa Suomessa samanlaiseksi kansalliseksi vähemmistökieleksi kuin suomi vihdoin Euroopan neuvoston vaatimuksesta on Ruotsissa.

   Sinulla on vääränlainen kuva ruotsin asemasta Suomessa, jos väität, että ruotsi olisi meillä pian samassa asemassa kuin suomen kieli Ruotsissa. Näin ei todellakaan ole, eikä näin tule käymään. Jo perustuslakimme pitää siitä huolen. Ruotsilla on Suomessa yhtä vahva asema kuin se on suomellakin, ovathan molemmat kielet kansalliskieliämme, eli niitä käytetään kaikilla yhteiskunnan osa-aluilla, toisin kuin esim. vähemmistökieliä, jollainen suomi on Ruotsissa.

   Suosittelen tutustumaan Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen määrittelyyn maamme kansallista kielistä ja niiden asemasta:

   https://www.kotus.fi/kielitieto/kielet


  • Herra Tala teki RKP-palstalle aloituksen, jossa mainosti omaa kirjaansa, ja valittaa nyt kun aloitus poistettiin, olisko syytä pysyä palstan aiheessa ja asiallisena?
   p.s. Euroopan Neuvosto ei päätä Ruotsin, eikä Suomen asioista, sillä ei ole valtuuksia puuttua itsenäisten demokratioiden enemmistöpäätöksiin. Paniikki tuntuu olevan teillä parilla kieliaktiivilla, kun pitää vääristella todellisuutta, eikä suinkaan RKP:lla.


 • Svekosensuuri on levinnyt jo muidenkin puolueiden palstoille! Erityisesti Sininen Tulevaisuus-palsta on RKP-moderoijien silmätikkuna. Koska sen puheenjohtaja Terho on kielivapauden suuri kannattaja.

 • RKP-agentit levittäytyvät yhteiskuntaan! Äsken lähikaupassa minua tuijotettiin, että otanko Arlaa vai Valiota :o)

 • Ruotsinkieliset lukevat uutiset ruotsiksi. Heille kirjoitetaan määrätyllä ssenteella.
  Ikäviä asioita ei kerrota, joten ne poistetaan myös tältä palstalta. Normaaalia propagandaa, joilla joukkoja hallitaan.

 • Suomenruotsalaiset ovat kuin lammaslauma, joita paimennetaan median avulla

  • Kyllä muuten, siitä syystä monen suomenruotsalaisen tunne-äly jää ulkoisten korostettujen peruselementtien aika ehdollistettujen tulkintojen varaan. En kyllä osaa kadehtia heikäläisten vaurautta kun sielunsa aika onttoja ovat.
   Ja meitä mokomat halveeraa tavan takaa 😊


  • Laajasielu kirjoitti:

   Kyllä muuten, siitä syystä monen suomenruotsalaisen tunne-äly jää ulkoisten korostettujen peruselementtien aika ehdollistettujen tulkintojen varaan. En kyllä osaa kadehtia heikäläisten vaurautta kun sielunsa aika onttoja ovat.
   Ja meitä mokomat halveeraa tavan takaa 😊

   Pari mokomaa katkeraa syyttelee ruotsinkielisiä lähes kaikesta nimimerkkien takaa netissä. Kukahan on se ontto-, ja pikkusieluinen?


 • Jos puhuu yleisellä tasolla nimenomaan ruotsalaisten säätiöiden harjoittamasta mielivallasta Suomessa, viestit poistetaan heti. Vaikka hyväksikäyttö , kiusaaminen ja alistamien ovat historiallista faktaa. Tässä suomeruotsalaiset säätiöt ovat aivan omaa huippuaan. Kirjoittamalla vaikka muutaman svedusäätiön historian voi lukea koko hyväksikäytön historian. Eivät kestä arvostelua tai sitä, että heidän henkilökuntansa harjoittama politiikka perustuu ihmisten hyväksikäyttöön monella tavalla. Asista pitää kuitenkin olla hiljaa. Ja siinä Suomi24 tukee hyväksikäytön kulttuuria eli peesaa sveduja.

 • Ottakaa aina kopio, mitä kirjoitatte. Poistoja kun tulee, niin teillä on dokumentti.
  Palstalla oleville mainostajille voi sitten laittaa koosteen. Tietävät sitten, että heidän rahansa menee hukkaan.

 • Kaikissa maissa missä tämän tyypin kansat toimii, siellä on rotusyrjintä ja rasismia, natsismia, fasismia ja satanismia. Koska kansat alkaa näyttää vastarintaa tälle? Eikö populismi alkanut Tanskassa ja levisi kaikille samankaltaisille kansoille maailmassa? Ihmiskunnan kurjuus alkaa siellä.

  Sen takia he valtaa maailman mediat että he pystyy kontrolloimaan informaation rasismin ja populismin hyväksi. Vain näitten ihmisten sananvapaus pätee. Oletteko koskaan lukenut tai kuullut jotain negatiivistä Suomen medioissa valloittajakansasta? Ette varmaan ole, mutta kyllä varmaan joka päivä Suomalaisista suurilla otsikoilla.

  Onkohan maailma rotuvaarassa niin kun 30-luvulla? Onko se Kiina, Lähi-Itä, Afrikka, Ryssät, joo kaikki ketkä ei sovi näitten rasistiseen maailmaan? Kuuluuko suomalaisetkin tähän ryhmään, koska vaietaan totuuksia kansalta?

  Saa nähdä kuinka rasismi ja populismi mutii näitten kansojen kodeissa!

 • RKP:n palsta poistaa uutiset, joita he eivät halua näyttää niille muutamille kannattajille, jotka osaavat nettiä käyttää. Suurin osa on kuitenkin vanhuksia.

 • Miksikö?

  Koska palsta on suomen ruotsalaisille, määräävälle kielivähemmistölle, joiden taloudellinen asema on huomattavasti valtaväestöä korkeampi.

  • Vapaassa, demokraattisessa Suomessa ei vähemmistö päätä asioista, vaan me. suomenkielinen enemmistö. Me päätämme, ketkä äänestetään päättämään asioista eduskuntaan, meillä on valta ja olemme sitä käyttäneet aina. Vähemmistö ei päätä mistään tässä maassa.


 • RKP on paniikissa. Tätä palstaa vahtii joukko kouululaisia. RKP.n toiminta hiipuu ja fiksut ruotsinkieliset jättävät puolueen.

 • Jep, en mä ainakaan osaa ruotsia niin hyvin, että pystyisin seuraamaan mitä noissa ruotsinkielisissä jutuissa lukee. Ennen tämä oli suomenkielinen palsta niin pystyi osallistumaan.

  • Jos kiinnostaa noin kovasti osallistua, sanakirja käteen, lainaa kirjastosta jos et omista. Vai haluatko vain valittaa kielestä?


 • Joo,Rkp ja Lieksa,,kaksi bannatuinta palstaa..Vaikea on mitään kirjoitella kun kaikki poistetaan..

  • Sananvapaus ja vastuu. Ei mitä tahansa ole kenenkään lupa möläytellä.


  • Tarkoittaako tämä sitä, että samat tyypit keskustelee sekä RKP:n palstalla että Lieksa-palstalla?


Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.