Miksi RKP-palsta on erikoissensuurin alainen!?

sananvapauttako

Kaikista yhteiskunta-osion sadoista palstoista vain RKP-palstalla on pysyvä sensuurivaroitus ylimpänä keskusteluavauksissa. Vaikka sillä palstalla ei ole sen enempää häiriköitä kuin muillakaan palstoilla. Päinvastoin vähemmän.

Ja kyse ei ole vain varoituksesta, vaan RKP-palstaa päivystää ainakin yksi moderaattori koko ajan! Ja turha mainitakaan, että moderointi on täysin puolueellista eli RKP-politiikkaa kritisoivat avaukset poistetaan lähes kaikki.

Suomi24 oli aiemmin vain suomenkielinen. Mutta RKP:n vaatimuksesta myös ruotsin kieli sallittiin. Mutta RKP-palstalla poistetaan juuri suomenkieliset avaukset ja ruotsinkieliset jäävät paikalleen!?

RKP-palstalla avauksen asiallisuus on pikemminkin haitta kuin etu. Mitä asiallisempi suomenkielinen avaus, sitä varmemmin se poistetaan.

Kuinka ihmeessä tällainen sananvapautta törkeästi loukkaava puolueellinen moderointi voi olla mahdollista nykyajan Suomen suurimmassa "vapaassa" keskustelufoorumissa???

29

2130

5Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • TässäVastaus

   Suomi24 on Aller Median omistuksessa. Ja sehän kuuluu valtamediaan. Joka taas on selvästi ruotsinmielistä ja suomalaisvastaista. Niinpä foorumin moderointikin on sen mukaista.

   Kuulostaa kyynisen tylyltä, mutta valitettavasti se on ihan tosi!

  • suomenkielen_alennus

   Ensin ruotsin kieli painostettiin väkisin tämän suomenkielisen foorumin kieleksi, vaikka ruotsinkielisillä keskustelufoorumeilla ei koskaan saa käyttää suomen kieltä.

   Sitten sekään ei riitä, vaan nyt on alettu jos sortamaan suomen kieltä tällä suomenkielisellä foorumilla!? Miksi? Koska valtamedia on yhtä kuin svekomedia!

   • Nimenomaan asialliset pakkoruotsiin kriittisesti suhtautuvat puheenvuorot poistetaa 15...30 minuutissa. Riippumatta siitä ovatko nämä suomen- tai ruotsinkielisiä.
    Epäasiallisiakin sanomia tulee valitettavasti molemmilla kielillä. Niitä ei useinkaan poisteta, koska niiden avulla luodaan vaikutelma, että kritiikki on asiatonta ja että poistetuiksi merkityissä kohdissä on ollut vielä kammottavampi asiaton sanoma.


  • RKP-valvonta

   RKP-palsta on siinäkin mielessä poikkeus, että VAIN siinä on käytössä ennakkotarkastus!?

   Eli avaukset eivät mene perille kuten muilla palstoilla ennen kuin moderaattori ovat ne hyväksyneet.

   Eiköhän se viimeistään kerro, mikä taho tätä foorumia määrää ja valvoo!?

   • niinpää

    Vältä sanaa hurri. Heti lähtee


  • sanoisin.näin

   Varmasti RKP on vaatinut "suojelua" tälle palstalle, mutta on tosi outoa että tällainen pieni ja näkymätön palsta sellaisen tarvitsee. Jos ei kestetä ikäviä totuuksia, niin miksi tulla tänne?

   • tiedotan.näin

    Kyse on vain siitä, että RKP ja siihen liittyvät tahot eivät halua, että suomenkilinen väestö saa tietää kieliongelmista. Koska pelkkä totuus on se suurin uhka järjettömälle kielisysteemillemme.


  • pystykorva___

   RKP:läiset eivät halua, että sen paremmin historiaa kuin nykytilannetta arvostellaan.
   Kansan pitää pysyä tietämättömänä, jotta sitä voi hallita.

   Ruotsisukujen historia on erittäin häijy.

   • Tulin kuukausien tauon jälkeen rkp-palstalle ja lähes kaikki asialliset avaukseni on poistettu muutamassa minuutissa. Paniikki rkp:ssa ja suomenruotsalaisten keskuudessa on todella valtaisa. En sitä ihmettele, sillä koko 2000-luvun ruotsin kielen asema on nopeasti muuttumassa Suomessa samanlaiseksi kansalliseksi vähemmistökieleksi kuin suomi vihdoin Euroopan neuvoston vaatimuksesta on Ruotsissa.


   • Ubaldo
    HJTala kirjoitti:

    Tulin kuukausien tauon jälkeen rkp-palstalle ja lähes kaikki asialliset avaukseni on poistettu muutamassa minuutissa. Paniikki rkp:ssa ja suomenruotsalaisten keskuudessa on todella valtaisa. En sitä ihmettele, sillä koko 2000-luvun ruotsin kielen asema on nopeasti muuttumassa Suomessa samanlaiseksi kansalliseksi vähemmistökieleksi kuin suomi vihdoin Euroopan neuvoston vaatimuksesta on Ruotsissa.

    Sinulla on vääränlainen kuva ruotsin asemasta Suomessa, jos väität, että ruotsi olisi meillä pian samassa asemassa kuin suomen kieli Ruotsissa. Näin ei todellakaan ole, eikä näin tule käymään. Jo perustuslakimme pitää siitä huolen. Ruotsilla on Suomessa yhtä vahva asema kuin se on suomellakin, ovathan molemmat kielet kansalliskieliämme, eli niitä käytetään kaikilla yhteiskunnan osa-aluilla, toisin kuin esim. vähemmistökieliä, jollainen suomi on Ruotsissa.

    Suosittelen tutustumaan Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen määrittelyyn maamme kansallista kielistä ja niiden asemasta:

    https://www.kotus.fi/kielitieto/kielet


   • mielipide-

    Herra Tala teki RKP-palstalle aloituksen, jossa mainosti omaa kirjaansa, ja valittaa nyt kun aloitus poistettiin, olisko syytä pysyä palstan aiheessa ja asiallisena?
    p.s. Euroopan Neuvosto ei päätä Ruotsin, eikä Suomen asioista, sillä ei ole valtuuksia puuttua itsenäisten demokratioiden enemmistöpäätöksiin. Paniikki tuntuu olevan teillä parilla kieliaktiivilla, kun pitää vääristella todellisuutta, eikä suinkaan RKP:lla.


  • sensuuri_leviää

   Svekosensuuri on levinnyt jo muidenkin puolueiden palstoille! Erityisesti Sininen Tulevaisuus-palsta on RKP-moderoijien silmätikkuna. Koska sen puheenjohtaja Terho on kielivapauden suuri kannattaja.

  • jfk1967

   RKP-agentit levittäytyvät yhteiskuntaan! Äsken lähikaupassa minua tuijotettiin, että otanko Arlaa vai Valiota :o)

  • Perusnuori

   Ruotsinkieliset lukevat uutiset ruotsiksi. Heille kirjoitetaan määrätyllä ssenteella.
   Ikäviä asioita ei kerrota, joten ne poistetaan myös tältä palstalta. Normaaalia propagandaa, joilla joukkoja hallitaan.

  • 32514711

   Suomenruotsalaiset ovat kuin lammaslauma, joita paimennetaan median avulla

   • Laajasielu

    Kyllä muuten, siitä syystä monen suomenruotsalaisen tunne-äly jää ulkoisten korostettujen peruselementtien aika ehdollistettujen tulkintojen varaan. En kyllä osaa kadehtia heikäläisten vaurautta kun sielunsa aika onttoja ovat.
    Ja meitä mokomat halveeraa tavan takaa 😊


   • kaikkiaan-
    Laajasielu kirjoitti:

    Kyllä muuten, siitä syystä monen suomenruotsalaisen tunne-äly jää ulkoisten korostettujen peruselementtien aika ehdollistettujen tulkintojen varaan. En kyllä osaa kadehtia heikäläisten vaurautta kun sielunsa aika onttoja ovat.
    Ja meitä mokomat halveeraa tavan takaa 😊

    Pari mokomaa katkeraa syyttelee ruotsinkielisiä lähes kaikesta nimimerkkien takaa netissä. Kukahan on se ontto-, ja pikkusieluinen?


  • Niinpäskin

   Jos puhuu yleisellä tasolla nimenomaan ruotsalaisten säätiöiden harjoittamasta mielivallasta Suomessa, viestit poistetaan heti. Vaikka hyväksikäyttö , kiusaaminen ja alistamien ovat historiallista faktaa. Tässä suomeruotsalaiset säätiöt ovat aivan omaa huippuaan. Kirjoittamalla vaikka muutaman svedusäätiön historian voi lukea koko hyväksikäytön historian. Eivät kestä arvostelua tai sitä, että heidän henkilökuntansa harjoittama politiikka perustuu ihmisten hyväksikäyttöön monella tavalla. Asista pitää kuitenkin olla hiljaa. Ja siinä Suomi24 tukee hyväksikäytön kulttuuria eli peesaa sveduja.

  • Sjuksköterska

   Ottakaa aina kopio, mitä kirjoitatte. Poistoja kun tulee, niin teillä on dokumentti.
   Palstalla oleville mainostajille voi sitten laittaa koosteen. Tietävät sitten, että heidän rahansa menee hukkaan.

  • Visighost

   Kaikissa maissa missä tämän tyypin kansat toimii, siellä on rotusyrjintä ja rasismia, natsismia, fasismia ja satanismia. Koska kansat alkaa näyttää vastarintaa tälle? Eikö populismi alkanut Tanskassa ja levisi kaikille samankaltaisille kansoille maailmassa? Ihmiskunnan kurjuus alkaa siellä.

   Sen takia he valtaa maailman mediat että he pystyy kontrolloimaan informaation rasismin ja populismin hyväksi. Vain näitten ihmisten sananvapaus pätee. Oletteko koskaan lukenut tai kuullut jotain negatiivistä Suomen medioissa valloittajakansasta? Ette varmaan ole, mutta kyllä varmaan joka päivä Suomalaisista suurilla otsikoilla.

   Onkohan maailma rotuvaarassa niin kun 30-luvulla? Onko se Kiina, Lähi-Itä, Afrikka, Ryssät, joo kaikki ketkä ei sovi näitten rasistiseen maailmaan? Kuuluuko suomalaisetkin tähän ryhmään, koska vaietaan totuuksia kansalta?

   Saa nähdä kuinka rasismi ja populismi mutii näitten kansojen kodeissa!

  • RKP:n palsta poistaa uutiset, joita he eivät halua näyttää niille muutamille kannattajille, jotka osaavat nettiä käyttää. Suurin osa on kuitenkin vanhuksia.

  • Siinä-syy

   Miksikö?

   Koska palsta on suomen ruotsalaisille, määräävälle kielivähemmistölle, joiden taloudellinen asema on huomattavasti valtaväestöä korkeampi.

   • oikeesti-

    Vapaassa, demokraattisessa Suomessa ei vähemmistö päätä asioista, vaan me. suomenkielinen enemmistö. Me päätämme, ketkä äänestetään päättämään asioista eduskuntaan, meillä on valta ja olemme sitä käyttäneet aina. Vähemmistö ei päätä mistään tässä maassa.


  • Lukiolaislikka

   RKP on paniikissa. Tätä palstaa vahtii joukko kouululaisia. RKP.n toiminta hiipuu ja fiksut ruotsinkieliset jättävät puolueen.

  • Eihännoistaymmärrä

   Jep, en mä ainakaan osaa ruotsia niin hyvin, että pystyisin seuraamaan mitä noissa ruotsinkielisissä jutuissa lukee. Ennen tämä oli suomenkielinen palsta niin pystyi osallistumaan.

   • rakentaa

    Jos kiinnostaa noin kovasti osallistua, sanakirja käteen, lainaa kirjastosta jos et omista. Vai haluatko vain valittaa kielestä?


  • johntravoltanserkku

   Joo,Rkp ja Lieksa,,kaksi bannatuinta palstaa..Vaikea on mitään kirjoitella kun kaikki poistetaan..

   • vastuuu

    Sananvapaus ja vastuu. Ei mitä tahansa ole kenenkään lupa möläytellä.


   • Paljastus

    Tarkoittaako tämä sitä, että samat tyypit keskustelee sekä RKP:n palstalla että Lieksa-palstalla?


  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   185
   3194
  2. Sale on loistava presidentti

   Tulipa joskus kirjoitettua, että natojäsenyys tulee saada aikaa "Salen" aikana ja nyt se alkaa realisoitua " natoon jo huomenna" - teeman on hyväksyny
   Maailman menoa
   250
   2398
  3. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   115
   1482
  4. Ano Turtiainen: Suomi olisi voinut olla Pohjolan Sveitsi

   Mitä kenelläkään voisi olla tällaista mielikuvaa vastaan?
   Maailman menoa
   375
   1444
  5. Kunpa voisin

   Edes lähettää viestiä sulle. Olet ajatuksissa sen verran paljon.
   Ikävä
   49
   1276
  6. Toimintasi on vainoamista

   Luulisi aikuisen ihmisen jo ymmärtävän..
   Tunteet
   109
   1127
  7. Eikö me nyt vaan

   Voitas.....kumpikin unohtaa toisemme ?
   Ikävä
   75
   948
  8. Miksi sä oot noin kylmä?

   Mitä tein väärin?
   Ikävä
   43
   869
  9. Eihän tää jää tähän mies?

   En ainakaan sitä haluaisi ✨
   Ikävä
   52
   816
  Aihe