Tikusta asiaa

Tuli mieleen kun täällä oli muitakin sushin ja aasialisen ruuan ystäviä että miten sujuu puikoilla syöminen? Oletko taitava tikkujen käytössä, vai pyydätkö ravintolassa veitsen ja haarukan?

34

362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sinappia ainakin jää.
      Se on laitettu keltaiseen tuubiin.
      Antaa keltaiset huulet sanoisin.
      Kaali-kääryleitä ei jää.
      Niitä on kyllä kaksi mutta niin on huomis-päivääkin jäljellä.
      Sekin on täytettävä.
      -
      Pientä askaretta on siis minullakin.
      Kudon nälkäni unpeen haarukalla ja veitsellä.
      -

      H.

    • "Yksin-kertaisesti sitten:

      Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset, sekä Kukka-Kaali.
      300gr. ja 250gr. X 2.SF 300gr. X 1 SF.
      10-12 kpl. Kariniemen Kukon-Pojan paisti-leikkeitä 800gr.SF
      Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
      Leipinä Täysjyvä Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
      Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi SF
      Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
      Valio Maito 3ltr. luomu rasvaton SF
      Viikon eväs.
      Maksaa mitä maksaa"
      -
      Höyryttäessä TODELLA paljon Valko-Sipuli-jauhetta Vihannes-kerrosten väliin.
      -
      Satunnaisesti Äitien Maksa-Laatikkoa vitamiinien vuoksi.
      -
      1 Rahkosen iso Omena SF
      1 Mandariini IL
      - Karkeasti rouhittu Smoothie-sekoittimessa
      1pss. 250gr. Pakaste-Mustikoita SF
      1pss. 500gr. Pakaste-Mansikoita SF
      1 Lohko Vesi-Meloni isoiksi suu-paloiksi leikattu IL
      - Kun pakasteet ovat sulaneet ja liemistyneet, sekoitetaan kaikki keskenään kauhalla kulhoon.
      Maksaa mitä maksaa.
      -
      Jouluna Ruokani lisääntyy Kinkulla ja Sillillä.
      Juomiini tulee Puna-Viiniä.
      -
      Aina jää eläkkeestä kuukausittain runsaasti säästöön.

      H.

      • Voisit tehdä thai wokin noista vihanneksista ja kanasta, lisätä sopivasti vihreää currya, keitettyjä nuudelinpätkiä ja sen sellaisia pikkuherkkuja, muutama katkarapu, limegrassia ja muita thaimausteita ja syödä ne sievästi bambukulhosta puikoilla. Siinä sinulle nyt näpertelyä iltapuhteeksi :)


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        Voisit tehdä thai wokin noista vihanneksista ja kanasta, lisätä sopivasti vihreää currya, keitettyjä nuudelinpätkiä ja sen sellaisia pikkuherkkuja, muutama katkarapu, limegrassia ja muita thaimausteita ja syödä ne sievästi bambukulhosta puikoilla. Siinä sinulle nyt näpertelyä iltapuhteeksi :)

        "Paloma.se.co"

        En voi.
        Suomi ei ainakaan toistaiseksi ole Ruotsin-tyyppinen Thai-maa.
        Olen Kanta-Suomalainen.

        H.


      • hunksz kirjoitti:

        "Paloma.se.co"

        En voi.
        Suomi ei ainakaan toistaiseksi ole Ruotsin-tyyppinen Thai-maa.
        Olen Kanta-Suomalainen.

        H.

        Ai niin.
        Profiilissani on pöytäkoneeni.
        Nörtin versio.

        H.


      • Saga.Kabinetti
        Paloma.se.co kirjoitti:

        Voisit tehdä thai wokin noista vihanneksista ja kanasta, lisätä sopivasti vihreää currya, keitettyjä nuudelinpätkiä ja sen sellaisia pikkuherkkuja, muutama katkarapu, limegrassia ja muita thaimausteita ja syödä ne sievästi bambukulhosta puikoilla. Siinä sinulle nyt näpertelyä iltapuhteeksi :)

        Niin ja valkosipulijauheen voisi muuttaa tuoreeksi murskatuksi valkosipuksi. Enempi makua ja ravinteita.
        Muutkin mausteet huhmaressa murskaten.

        Asiasta ihan kolmanteen. Kokkaan usein fiilispohjalta ja viimeaikojen makuelämyksiäni on juures-nuudeli-lohi-kookoskeitto. Sellainen täyteläinen ja ruokaisa. Ohut-Herkku-ruispalaa kaveriksi, ei muuta tarvii. Keitto tietenkin mausteita. Nyt pääsen viivoaniin ostamaan sitruunaruohoa, niputtain tuoretta korianteria ja kunnon kuningaskatkarapuja ja tofua.


      • Yksipiuha-yksimies
        hunksz kirjoitti:

        Ai niin.
        Profiilissani on pöytäkoneeni.
        Nörtin versio.

        H.

        Tyypillinen vanha jäärä, ei ole päässyt johto (tarkoittaa myös pöly) viidakosta eroon.
        Muistaakseni kehuit it ammattilaisuudellasi?


      • Yksipiuha-yksimies kirjoitti:

        Tyypillinen vanha jäärä, ei ole päässyt johto (tarkoittaa myös pöly) viidakosta eroon.
        Muistaakseni kehuit it ammattilaisuudellasi?

        "Yksipiuha-yksimies"

        Olisinkohan minä jo tiede-mies kammiossain?
        Kun en ole enää töissä ollut enää aikoihin.
        Enkä ole siivoojakaan.
        Laitoin sinulle uuden kuvan.

        IT System manager
        H.


    • Kyllä tarvitsen veistä ja haarukkaa, puikot eivät ole minua varten. Sushi ei ole minun juttuni, muuten aasialaisesta keittiöstä löytyy kaikenmoista hyvää ja olen aina valmis kokeilemaan uutta. Kaikkiruokaisuus auttaa, lautaselle jää hyvin vähän tähteitä, vaan kiltisti poika syö kaiken, niin kuin äitini minulle opetti.

      • Lempitonttu

        Voi kokeilla vaikka kahdella lyijykynällä ja sitten vaikka pyyhekumi tms. on riisipaakku. Riisihän on toisenlaista kuin vaikkapa risotossa.
        Muutoin olen sitämieltä, että tässä voi ajatella niinkin, ettei se muoto vaan sisältö. Eli hyvä ruoka maistuu vaikka sormin. Sushi pötkylät voi kotona napsia vaik sormin.


    • Ihankukatahansa

      Mä en siedä raakaa kalaa, muuten syön vaikka sormin.

    • veitti_ja_kahveli

      Aasialaisessa käy useinkin syömässä mutta käytän veistä ja haarukkaa. Olen joskus yrittänyt puikoilla mutta ei siitä tullut kuin sotkua;)

    • henrjii

      onnistuu olen kästyöläinen, omistan näppärät sormet,
      vetelen vaikka parsakeiton puikoilla .
      Anteeksi vaan jos kehuin itseäni

    • "PorvoonParoni"

      Mutta juurihan sinä kommentoit toisen nimmarisi kanssa.
      Suven-korentohan se on?

      H.

    • Tämä aloitus taitaa kuulua paremmin 30 -palstalle.

      H.

    • Saga.Kabinetti

      Ehdottomasti syön puikoilla. Kumma kyllä, minusta tuntuu, että maistuu paremmalta puikoilla. Joskus vuosia sitten pidimme kilpailuja kuka nopeimmin noukkii samanlaiset ainekset puikoilla lautaselta. Ryystämään en vielä ole oppinut, mikä on joissain Aasian maissa suositeltavaa ja kohteliasta.
      Oikeaoppista oikealla kädellä sormin syömistä intialais-nepalilaisafrikkalaistyyliin en ole oppinut. En kuitenkaan näläiseksi jää vaikken osaa pyöritellä oikein.
      Nuotiolla paistella makkarakin pitäisi osata oikeaoppisesti syödä ettei polta kitalakeaan tulikuuman rasvan tirskahtaessa.

    • en siedä raakaa kalaa, joten sushi ehdottomasti ei kiitos. olen niin vanhanaikainen että tykkään, että maassa maan tavalla, joten en syö puikoilla, enkä aasialaista ruokaa, paitsi Aasiassa.

      • Minä aloin harjoittelemaan vuosia sitten kun jälkikasvuni tykästyi aasialaiseen ruokaan ja nyt onnistun syömään sushini puikoilla ja olen myös samaa mieltä että se maistuu huomattavasti paremmalta kuin veitsellä ja haarukalla.
        Kokeilen mielelläni uusia ruokia, uusia tapoja syödä ja laittaa ruokaa ja vaikka en nyt ole kauheesti ra'an kalan ystävä kyllä pakastettu ja sulatettu lohi on hyvää sushissa. Sashimia en ole koskaan syönyt, mutta periaatteessa voisin kyllä maistaa.
        Eikä mitään "maassa maan tavalla" -sääntöä kun on kysymys kansainvälisestä ruokakulttuurista. Sushi puikoilla, hampurilainen käsin, spaghetti rullataan haarukan ympäri lusikalla avustettuna, ei ikimaailmassa leikata pikku pätkiksi ennen tarjoamista!


      • Ei kalan tarvii olla raakaa sushissa. Omissa tekemissäni käytän graavi- ja savulohta. Sitä paitsi sushini sisältävät kaikkea muutakin suomalaista lisua. Osaan syödä kömpelösti tikuilla. Sushit menee näppärästi sormin ja risotot haarukalla.


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        Minä aloin harjoittelemaan vuosia sitten kun jälkikasvuni tykästyi aasialaiseen ruokaan ja nyt onnistun syömään sushini puikoilla ja olen myös samaa mieltä että se maistuu huomattavasti paremmalta kuin veitsellä ja haarukalla.
        Kokeilen mielelläni uusia ruokia, uusia tapoja syödä ja laittaa ruokaa ja vaikka en nyt ole kauheesti ra'an kalan ystävä kyllä pakastettu ja sulatettu lohi on hyvää sushissa. Sashimia en ole koskaan syönyt, mutta periaatteessa voisin kyllä maistaa.
        Eikä mitään "maassa maan tavalla" -sääntöä kun on kysymys kansainvälisestä ruokakulttuurista. Sushi puikoilla, hampurilainen käsin, spaghetti rullataan haarukan ympäri lusikalla avustettuna, ei ikimaailmassa leikata pikku pätkiksi ennen tarjoamista!

        Olisiko maku parempi koska tuntee onnistumisen iloa saada pala suuhun asianomaisin menoin. Ei se sushi siitä tikusta mitään erillistä makua ota itseensä.
        Korvienvälijuttuja.


      • paukkuu-ohi
        Paloma.se.co kirjoitti:

        Minä aloin harjoittelemaan vuosia sitten kun jälkikasvuni tykästyi aasialaiseen ruokaan ja nyt onnistun syömään sushini puikoilla ja olen myös samaa mieltä että se maistuu huomattavasti paremmalta kuin veitsellä ja haarukalla.
        Kokeilen mielelläni uusia ruokia, uusia tapoja syödä ja laittaa ruokaa ja vaikka en nyt ole kauheesti ra'an kalan ystävä kyllä pakastettu ja sulatettu lohi on hyvää sushissa. Sashimia en ole koskaan syönyt, mutta periaatteessa voisin kyllä maistaa.
        Eikä mitään "maassa maan tavalla" -sääntöä kun on kysymys kansainvälisestä ruokakulttuurista. Sushi puikoilla, hampurilainen käsin, spaghetti rullataan haarukan ympäri lusikalla avustettuna, ei ikimaailmassa leikata pikku pätkiksi ennen tarjoamista!

        Tarkennahan tietosti spaghetin syömisestä.


    • Olen syönyt koko aikuisen ikäni kiinalaista yms. ruokaa aina puikoilla, kun sellaisia on ollut tarjolla. Hyvillä puikoilla voin poimia lautaselta tai kupista vaikka ihan yksittäisiäkin riisejä.

      Hyvänlaatuisia puikkoja löytyy myös oman keittiöni laatikosta.

      • Tarkistin netistä, että muistin oikein. Aloitin puikoilla syömisen opettelun alle 20-vuotiaana nuorena aikuisena Helsingissä ravintola Fen Kuanissa, Eerikinkadulla.

        Tässä faktatietoja:
        ”Kaupungin ensimmäinen aasialainen ravintola oli Helsingin olympialaisten jälkeen Hotelli Torniin perustettu kiinalainen. 1950-luvulla aloitti pitkään toiminut indonesialainen Fen Kuan Eerikinkadulla. Se tarjosi riisipöytää, jollaista ei sen koommin ole kaupungista löytynyt. Samoihin aikoihin kaupunkiin alkoi nousta venäläisiä ja kiinalaisia ravintoloita.”

        ”Ensimmäinen japanilainen ravintola Tokio aloitti vuonna 1968 ja toimi yli 20 vuotta. 1960-luvun lopussa avattu Athanasios oli tiettävästi ensimmäinen kreikkalainen. Vanhin edelleen samassa tilassa toimiva etninen ravintola on vuonna 1974 avattu Ravintola China Annankadulla”


      • optimisti-orvokki kirjoitti:

        Tarkistin netistä, että muistin oikein. Aloitin puikoilla syömisen opettelun alle 20-vuotiaana nuorena aikuisena Helsingissä ravintola Fen Kuanissa, Eerikinkadulla.

        Tässä faktatietoja:
        ”Kaupungin ensimmäinen aasialainen ravintola oli Helsingin olympialaisten jälkeen Hotelli Torniin perustettu kiinalainen. 1950-luvulla aloitti pitkään toiminut indonesialainen Fen Kuan Eerikinkadulla. Se tarjosi riisipöytää, jollaista ei sen koommin ole kaupungista löytynyt. Samoihin aikoihin kaupunkiin alkoi nousta venäläisiä ja kiinalaisia ravintoloita.”

        ”Ensimmäinen japanilainen ravintola Tokio aloitti vuonna 1968 ja toimi yli 20 vuotta. 1960-luvun lopussa avattu Athanasios oli tiettävästi ensimmäinen kreikkalainen. Vanhin edelleen samassa tilassa toimiva etninen ravintola on vuonna 1974 avattu Ravintola China Annankadulla”

        Olin toki kokeillut puikoilla syömistä nuorenakin, mutta keskisuomalaisessa korvessa missä kasvoin aikuiseksi on aasialaisia ravintoloita aika harvassa ja vielä harvemmassa niitä oli kuuskytluvulla. Maailmalla seikkaillessani opettelin kyllä puikkojen käyttöä, mutta vaikeeta se oli ja en vieläkään hallitse sitä täysin, mutta en nyt ihan kokonaan nolaa itseäni myöskään. Idiootti-robotti poisti linkkini kivaan opetusvideoon Huffington postista. Miksikähän Idiootti-Robotti hyväksyy vain Ilta-Sanomien linkit kakistelematta?


      • Jos liikuttaa molempia puikkoja, onnistuminen voi olla vaikeaa.
        Syöminen helpottuu, kun asettaa toisen puikon paikoilleen syvälle peukaloha kaan ja likimain koukussa olevan nimettömän sormen ylimmän nivelen päälle ja ottaa toisen puikon liikutettavaksi peukalon, etu- ja keskisormen ylimpien nivelten avulla ”kynämäisessä” otteessa. Eli kun toinen puikko on paikoillaan ja vain toista puikkoa liikutellaan aktiivisesti, syöminen sujuu mukavasti ja puikkoja on pienen harjoittelun jälkeen todella helppo hallita. - Helpompi kuin yrittää kuvata otetta kirjallisesti. ;)


      • O-Orvokki

        Korjaus: ”peukalohankaan”


      • optimisti-orvokki kirjoitti:

        Jos liikuttaa molempia puikkoja, onnistuminen voi olla vaikeaa.
        Syöminen helpottuu, kun asettaa toisen puikon paikoilleen syvälle peukaloha kaan ja likimain koukussa olevan nimettömän sormen ylimmän nivelen päälle ja ottaa toisen puikon liikutettavaksi peukalon, etu- ja keskisormen ylimpien nivelten avulla ”kynämäisessä” otteessa. Eli kun toinen puikko on paikoillaan ja vain toista puikkoa liikutellaan aktiivisesti, syöminen sujuu mukavasti ja puikkoja on pienen harjoittelun jälkeen todella helppo hallita. - Helpompi kuin yrittää kuvata otetta kirjallisesti. ;)

        Näin juuri kiinalainen täti videossa (jonka idiootti-robotti poisti) opetti käyttämään puikkoja.


    • Saga.Kabinetti

      Mainittiin, että maassa maan tavalla. En ole ihan samaa mieltä. Oman maan raaka-aineet taipuvat monimuotoisiksi ja maukkaiksi modernisoiduiksi aterioiksi. Eihän meillä riisi kasva, mutta ohra kyllä. Nyt ilmaston lämmetessä meillä voidaan viljellä aivan uudentyyppisiä kasveja, vihanneksia jne. Meillä on aivan ihania villiyrttejä, kunhan vain niitä oppisin etsimään ja käyttämään.
      Itse geeniperimänä saanut korkean kolesterolin, se Pohjois-Karjala-syndrooma, on pistänyt uusimaan ruokavaliota.
      Onneksi pärjää ilman sianihraa ja tirripaistia, kun ei tarvitse metsätöihin tiettömille taipaleille lähteä umpihankeen.

    • flegmaatti

      Huolimatta naapuripöytien kiinalaisten kädestä pitäen tapahtuneesta neuvonnasta ei lihasopan puikkosyönnistä tullut mitään.
      Ainoa osa jonka rituaalista hallitsin, oli ryystäminen. Saimme kyllä lusikat lihapalojen ja juuresten koukkimiseen.

      Toinen keitos oli maultaan ylivoimainen syötäväksi.

      Pyörivissä pöydissä olivat tottuneet isonenäisten taitamattomuuteen puikoilla syömiseen ja normaali kalut tulivat hetkessä.

    • Wok-vihanneksia 500g/pss
      1dl tummaa riisiä
      Vettä 1litra riiseille
      Öljyä wokeille.
      Puolet lounaalla
      Puolet päivällisellä
      Nautitaan ilman puikkoja, haarukalla

    • Sushista en tykkää vaikka väitetään sen olevan tyypillistä naisten ruokaa. Maistanut olen, mutta en tykästynyt. En muuten niin kamalan ihastunut ole mihinkään taikkuruokiinkaan. Harvassa vain alkaa olla ravintolat, joissa olisi enää normaalia pohjoismaista ruokaa.

      Ruokapuikot minulla on tuolla vitriinissä, missä on lähemmäksi sata matkamuistolusikkaa. En ole puikoilla koskaan kokeillut syödä ja ainakin meidän aasialaisissa ravintoloissa tässä lähistöllä näkyy olevan vain aivan rehellisiä veitsiä, haarukoita, lusikoita, joita saa käyttää ihan pyytämättä.
      Puikothan ovat neulomista, eikä syömistä varten.

      Oli muuten aika kömpelön näköistä, kun likan japanilainen kaveri söi veitsen ja haarukan kanssa niinkuin ihmiset. Mutta onhan se jo aika opetella ja kai hän on monta vuotta Euroopassa ollessaan sen oppinutkin jotakuinkin sujuvasti.

      • Minäkää en tykkää sushista. Syön lähinnä silmilläni kun ne kauniisti aseteltu.


    • pirremiinapa

      Tuota susia tekisi mieli maistaa, onkohan kaupoissa myytävät valmiit varmasti tuoren makuisia...
      Olen kyllä käynyt syömässä asialaisessa ravintolassa, ja jostain kumman syystä tarjolla oli tikkujen lisäksi haarukat ja veitset ja niillä mie sit annokseni söin.

      • PuikoillaMieKans

        K-citymarketissa on sushien ostajille jaossa myös kaksittaispakattuja syömäpuikkoja. Ovat yläpäästä vielä kiinni toisistaan. Ne repäistään irti ja puikoilla voi syödä pesun jälkeen useampiakin kertoja. Itse otan ne talteen vähäksi aikaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen kokki autossa kammottavan kuoleman sähköauto-Teslan syttyessä tuleen.

      https://www.is.fi/autot/art-2000011652873.html Näin vaarallisia sähköautopalot voivat olla.
      Maailman menoa
      74
      5009
    2. Persuja ei aluevaltuustoissa näy

      Ei tunnu persuja paljon paikalliset asiat kiinnostavan, vaan ainoastaan ulkomaalaiset, joku Israel ja Trumpin fanitus.
      Maailman menoa
      15
      3398
    3. Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni

      Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j
      Maailman menoa
      24
      2690
    4. Kerro kaivattusi nimi tai nimikirjaimet

      🌠 Tähdenlento! Kirjoittamalla kaivattusi nimen tai nimikirjaimet tähän, saattaa toiveesi toteutua.
      Ikävä
      57
      1747
    5. Miksi pitäisit enemmän

      Minusta kuin siitä toisesta?
      Ikävä
      47
      1566
    6. Tämmönen höpsö

      Höpönassu mä olen. En mikään erikoinen…hölötän välillä ihan levottomia. Tykkäisit varmasti jos olisin siellä sun vieress
      Suhteet
      44
      1346
    7. Mitä meidän välillä

      Tulee tapahtumaan vai tuleeko mitään?
      Ikävä
      94
      1342
    8. Alkuvuodesta poistuu työttömyyskorvaus kaikilta joilla on säästössä rahaa

      Tippuu korvaukselta iso määrä työttömiä.
      Maailman menoa
      231
      1206
    9. Hiljaisuus

      Tarkoittaa välinpitämättömyyttä, henkistä väkivaltaa ja kiusaamista. Olet valinnut hiljaisuuden.
      Ikävä
      71
      1025
    10. IS Viikonloppu 29.-30.11.2025

      Antti Skytältä 3-tasoinen ristikko. Pääkuvassa on harhauttava elementti, mikä saattaa hidastaa myös muiden kuin minun ra
      Sanaristikot
      53
      902
    Aihe