Vuokrat perässä

Vuokralainen luvannut-ja-luvannut maksaa. Pari viikkoa sitten meni hermo ja laitoin perintään. Tänään vuokralainen oli yrittänyt soittaa. Jos nyt vielä soittaa, niin kannattaako vaan sanoa, että perintätoimisto hoitaa, soita sinne?

8

241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muurikkajaska

      Mitä paatuneempi tapus,sitä herkemmin lupaa ilman aitoa tarkoitusta!
      Onko vuokralaisen luottotiedot kunnossa,jos eivät ole perintälasku vain menee muiden jatkoksi eikä vuokralaista hetkauta.Silloin ainoa toimiva konsti on perinnän yhteydessä hakea häätö,kun häätö on ovella alkaa vuokranantajan puhelin soida,tässä vaiheessa ei enää kannata antaa periksi vaan rästivuokrat ja oikeudenkäyntiku!ut maksettava ennen neuvotteluja tai häätö heilahtaa.

    • Minäopastan

      Ellei turhaan halua perintötoimistoa käyttää, niin asuinhuoneiston vuokralain mukaan sinulla on vuokrasopimuksen purkuoikeus. Ensin on laitettava kirjallinen maksukehotus ja varoitus vuokrasopimuksen purkuoikeuden käytöstä, ellei saatavaa ole maksettu eräpäivään mennessä. Ellei ole maksettu, seuraavaksi lähetetään ilmoitus vuokrasopimuksen purusta. Lain mukaan täytyy antaa kohtuullinen aika poismuuttamiseen, itse olen käyttänyt kahta viikkoa. Yleensä laitan samaan aikaan haastehakemuksen vuokrasaatavista häätöpäätöksin käräjäoikeuteen. Syitä on kaksi, ellei vuokralainen lähde asunnosta purkuilmoituksella, käräjäoikeuden häätötuomion jälkeen sinulla on oikeus saada virka-apua, eli voit soittaa poliisipartion paikalle, jolloin vuokralainen lähtee joko puheella tai ilman. Vuokralaisen tavarat voi asunnosta tyhjätä, mutta niistä on pidettävä huolta kunnes ulosottomieheltä saa hävitysluvan tavaroille. Tavaroiden varastoinnin voi laskuttaa vuokralaiselta. Toinen syy on se, että kun sinulla on se käräjäoikeuden yksipuolinen tuomio, voit sen itse kiikutta ulosottotoimistoon ulosottoa varten. Suosittelen lukemaan asuinhuoneiston vuokralain läpi.

    • heufhefefowefn

      Taatusti oli vuokralaislla 046-alkuinen numero.
      Ja lisäksi "unohtui" tarkistaa luottotiedot ja työpaikka/rahoitus.

    • nyt.lujana

      Kun kahden kuukauden vuokrat on maksamatta, silloin on jo kiire. Vuokralainen ei niistä enää selviä. Olihan asuntoon vaadittu takuuvuokra? Mieluiten kahden kuukauden vuokraa vastaava summa. Siitä saat vielä maksamattomat vuokrat.

      Mutta vuokrasuhteen irtisanominen toimeksi ihan heti, kun kahden kk vuokra maksamatta. Ei mitään lupauksia saa enää kuunnella.

      • pitkä_piina_lurkille

        > Olihan asuntoon vaadittu takuuvuokra? Mieluiten kahden kuukauden vuokraa vastaava summa. Siitä saat vielä maksamattomat vuokrat.

        Takuuvuokraa ei ole tarkoitetut kattamaan sitä, että vuokranmaksu "unohtuu" kerran tai pari. Mitäs sitten tehdään, jos lurkki on kannettu pihalle, parin kk vuokrat rästissä ja asunnosta paljastuu vielä jotain korjattavaakin, kun lurkki on läksiäislahjaksi potkinut pari reikää väliseinään tms.

        Kuten tuossa edellä on ansiokkaasti selitetty, häätö vetämään heti kun on 2 kk vuokrat rästissä. Takuuvuokraa ei näihin käytetä, vaan se palautetaan lurkille, jos nyt sattuu niin ihmeesti, ettei asuntoa ole rikottu tai jätetty sottaiseksi.

        Tällä metodilla otat takkiin sen vuokrarästin verran, mutta se ei liene sínulle maailmaloppu. Vuokraloiselle ongelma on hitusen vakavampi sen jälkeen, kun laitat ao. summan perintään. Luottotiedoista löytyvä merkintä vuokrarästeistä tulee piinaamaan lurkkia monta vuotta, kunhan et päästä velkaa vanhenemaan.


    • Velkalurkitliemeen

      Velat ulosottoon, ei perintätoimistolle, ovat liian hampaattomia.
      Kun saatavat ovat laitettu ulosottoon ja jos ei maksa, käy elämä Suomessa todella vaikeaksi.
      https://pikavippivertailuni.fi/tiedatko-mika-ero-on-perinnalla-ja-ulosotolla/

      Jos ulosottomies ei saa rahoja, velallinen todetaan maksukyvyttömäksi ja varattomaksi, sellaisilla merkinnöillä luottotiedoissa on turha hakea asuntoa, lainaa, kukaan ei anna luottoa, vakuutukset ym. on maksettava etukäteen, monet asiat käy hankalaksi, ihminen on silloin käytännössä elävä ruumis.

      Ulosoton voi laittaa aina uudestaan ja uudestaan vireille, kulut maksaa velallinen korkoineen, velka vanhenee vasta 15 vuodessa. Jos ei mustalaisille, tai ulkomaistaustaisille ole vuokrannut, ei normaali työikäinen suomalainen voi elää 15 vuotta, etteikö joutuisi töihin ja silloin ulosoton kohteeksi.

    • fjiejf3ir3

      vuokraa asunto mulle, luottotiedoissa löytyy 22 merkintää yksi niistä on vuokrarästit 1200€ vuokrat maksan silloin kuin huvittaa, jos jaksaa edes maksaa ollenkaan, aion ryypätä ja pitää bileitä

      • Luuvitonen

        Turpaan sulle se 22 kertaa, eikä mitään muuta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe