Aihealueet

Listaukset

  Vuokrat perässä

  Vuokralainen luvannut-ja-luvannut maksaa. Pari viikkoa sitten meni hermo ja laitoin perintään. Tänään vuokralainen oli yrittänyt soittaa. Jos nyt vielä soittaa, niin kannattaako vaan sanoa, että perintätoimisto hoitaa, soita sinne?

  8

  183

   Vastaukset

   • Mitä paatuneempi tapus,sitä herkemmin lupaa ilman aitoa tarkoitusta!
    Onko vuokralaisen luottotiedot kunnossa,jos eivät ole perintälasku vain menee muiden jatkoksi eikä vuokralaista hetkauta.Silloin ainoa toimiva konsti on perinnän yhteydessä hakea häätö,kun häätö on ovella alkaa vuokranantajan puhelin soida,tässä vaiheessa ei enää kannata antaa periksi vaan rästivuokrat ja oikeudenkäyntiku!ut maksettava ennen neuvotteluja tai häätö heilahtaa.

   • Ellei turhaan halua perintötoimistoa käyttää, niin asuinhuoneiston vuokralain mukaan sinulla on vuokrasopimuksen purkuoikeus. Ensin on laitettava kirjallinen maksukehotus ja varoitus vuokrasopimuksen purkuoikeuden käytöstä, ellei saatavaa ole maksettu eräpäivään mennessä. Ellei ole maksettu, seuraavaksi lähetetään ilmoitus vuokrasopimuksen purusta. Lain mukaan täytyy antaa kohtuullinen aika poismuuttamiseen, itse olen käyttänyt kahta viikkoa. Yleensä laitan samaan aikaan haastehakemuksen vuokrasaatavista häätöpäätöksin käräjäoikeuteen. Syitä on kaksi, ellei vuokralainen lähde asunnosta purkuilmoituksella, käräjäoikeuden häätötuomion jälkeen sinulla on oikeus saada virka-apua, eli voit soittaa poliisipartion paikalle, jolloin vuokralainen lähtee joko puheella tai ilman. Vuokralaisen tavarat voi asunnosta tyhjätä, mutta niistä on pidettävä huolta kunnes ulosottomieheltä saa hävitysluvan tavaroille. Tavaroiden varastoinnin voi laskuttaa vuokralaiselta. Toinen syy on se, että kun sinulla on se käräjäoikeuden yksipuolinen tuomio, voit sen itse kiikutta ulosottotoimistoon ulosottoa varten. Suosittelen lukemaan asuinhuoneiston vuokralain läpi.

   • Taatusti oli vuokralaislla 046-alkuinen numero.
    Ja lisäksi "unohtui" tarkistaa luottotiedot ja työpaikka/rahoitus.

   • Kun kahden kuukauden vuokrat on maksamatta, silloin on jo kiire. Vuokralainen ei niistä enää selviä. Olihan asuntoon vaadittu takuuvuokra? Mieluiten kahden kuukauden vuokraa vastaava summa. Siitä saat vielä maksamattomat vuokrat.

    Mutta vuokrasuhteen irtisanominen toimeksi ihan heti, kun kahden kk vuokra maksamatta. Ei mitään lupauksia saa enää kuunnella.

    • > Olihan asuntoon vaadittu takuuvuokra? Mieluiten kahden kuukauden vuokraa vastaava summa. Siitä saat vielä maksamattomat vuokrat.

     Takuuvuokraa ei ole tarkoitetut kattamaan sitä, että vuokranmaksu "unohtuu" kerran tai pari. Mitäs sitten tehdään, jos lurkki on kannettu pihalle, parin kk vuokrat rästissä ja asunnosta paljastuu vielä jotain korjattavaakin, kun lurkki on läksiäislahjaksi potkinut pari reikää väliseinään tms.

     Kuten tuossa edellä on ansiokkaasti selitetty, häätö vetämään heti kun on 2 kk vuokrat rästissä. Takuuvuokraa ei näihin käytetä, vaan se palautetaan lurkille, jos nyt sattuu niin ihmeesti, ettei asuntoa ole rikottu tai jätetty sottaiseksi.

     Tällä metodilla otat takkiin sen vuokrarästin verran, mutta se ei liene sínulle maailmaloppu. Vuokraloiselle ongelma on hitusen vakavampi sen jälkeen, kun laitat ao. summan perintään. Luottotiedoista löytyvä merkintä vuokrarästeistä tulee piinaamaan lurkkia monta vuotta, kunhan et päästä velkaa vanhenemaan.


   • Velat ulosottoon, ei perintätoimistolle, ovat liian hampaattomia.
    Kun saatavat ovat laitettu ulosottoon ja jos ei maksa, käy elämä Suomessa todella vaikeaksi.
    https://pikavippivertailuni.fi/tiedatko-mika-ero-on-perinnalla-ja-ulosotolla/

    Jos ulosottomies ei saa rahoja, velallinen todetaan maksukyvyttömäksi ja varattomaksi, sellaisilla merkinnöillä luottotiedoissa on turha hakea asuntoa, lainaa, kukaan ei anna luottoa, vakuutukset ym. on maksettava etukäteen, monet asiat käy hankalaksi, ihminen on silloin käytännössä elävä ruumis.

    Ulosoton voi laittaa aina uudestaan ja uudestaan vireille, kulut maksaa velallinen korkoineen, velka vanhenee vasta 15 vuodessa. Jos ei mustalaisille, tai ulkomaistaustaisille ole vuokrannut, ei normaali työikäinen suomalainen voi elää 15 vuotta, etteikö joutuisi töihin ja silloin ulosoton kohteeksi.

   • vuokraa asunto mulle, luottotiedoissa löytyy 22 merkintää yksi niistä on vuokrarästit 1200€ vuokrat maksan silloin kuin huvittaa, jos jaksaa edes maksaa ollenkaan, aion ryypätä ja pitää bileitä

    • Turpaan sulle se 22 kertaa, eikä mitään muuta.


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    333
    7885
   2. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

    Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
    Kotimaiset julkkisjuorut
    101
    2755
   3. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    Kotimaiset julkkisjuorut
    74
    1476
   4. Loiseläjä Sofia

    kuvailee itseään Martiinan vanhassa asunnossa jossa Martiinan ostamia mattoja, kylpyammekoriste yms. Eikö tolla moukalla ole MITÄÄÄN suhteellisuudenta
    Kotimaiset julkkisjuorut
    83
    960