Kesädiesel tankissa zetorissa

Zetorhyvilläpäivillä

tankissa kesädieseliä täynnä kun käyttö on niin vähäistä. Mihin asteisiin toimii? Entä jos sekaan laittaa edes muutaman litran talvilaatua niin nostaako se suorassa suhteessa pakkas juoksevuutta?
Erottuuko esim 1 kk talvi ja kesälaatu kerroksiin vai pysyykö ne sekoittuneena pitkäänkin? Entä joku masinoil tyyppinen notkistaako se kesädieseliä?

5

687

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • runkotankki

      Normaalisti kesälaatuinen dieselpolttoaine kestää hyytymättä -5C° ja siihen ei auta, vaikka lisäisit tankkiin talvilaatuista polttoainetta kesälaatuisen sekaan. Löydät sen kesälaatuisen polttoaineen parafiinin kiteytyneenä polttoainesuodattimesta ja Zetorisi on sitä ennen lakannut toimimasta, jos pakkasta on ollut enempi.
      Eli sinulla on oikeasti vaihtoehtoja, että käytät Zetoriasi vain yli -5C° lämpötiloissa ja siten, että pitkien pakkasjaksojen jälkeen polttoaine on myös -5C° lämpöistä tai lämpimämpää. Tai sitten tyhjennät polttoainejärjestelmän kokonaan kesälaatuisesta polttoaineesta ja vaihdat tilalle talvilaatuisen polttoaineen.
      Jälkimmäinen toimenpide on helppo tehdä, kun lämpötila on yli -5C°, jolloin riittää, kun tyhjennät vain polttoainesäiliön Zetoristasi ja täytät sen talvilaatuisella polttoaineella, käytät Zetoria hieman, että talvilaatuinen polttoaine on koko järjestelmässä.
      Jos Zetorisi käyttö on todella vähäistä, kannattaa käyttää vain talvilaatuista dieselpolttoainetta, niin ei tarvitse huolehtia lainkaan polttoaineiden suodatettavuudesta pakkasella.

    • fghgfhgfh

      Ihan kevät ja kesälaatu jo jähmettyy jo yhdellä pakkasasteella kun oppirahat myös tuostakin maksanut.Tankki vain tyhjäksi tynnyripumpulla ja talvilaatu sitten tilalle kun sekoittelu ei paljon auta.

    • Mistäostit

      Kannattaa kysyä sieltä mistä olet polttoaineen ostanut ja milloin (Neste, St1, ABC, SEO, Teboil,...). Nimittäin eri yhtiöiden myymä polttoaine ei ole samanlaista (osa Nesteen tekemää suomalaista, osa tuontia lännestä tai idästä). Lisäksi "kesälaadun" nimissä oleva saattaa olla erilaista riippuen siitä minä vuodenaikana se on ostettu. Se voi olla 0-tavaraa, -5-tavaraa jne.

      Jos panee sekaisin talvi- ja kesälaatua, niin kesälaatu on seoksessa voitolla. Toisin sanoen jo pieni määrä kesälaatua talvilaadun seassa pilaa talvilaadun, eikä pieni määrä talvilaatua kesälaadun seassa vaikuta mitenkään.

      Kesälaadussa olevia kylmässä jähmettyviä, mutta kesäkäytössä erinomaisia parafiineja ei saa pois millään konstilla jälkikäteen vaan ne on otettava pois tislaamalla jo öljynjalostamolla. Parafiinien painumista pohjaan voi periaatteessa estää tietynlaisilla lisäaineilla, mutta nekin menettävät tehonsa jos polttoaine seisoo kylmässä kuukausia. Lisäaineet olisi lisättävä lämpimään polttoaineeseen ja niin öljynjalostamot jo tekevätkin. Lisäaineet eivät liukene kunnolla kylmään polttoaineeseen. Masinol ei auta ja se sisältää alkoholeja, jotka voivat ruostuttaa ja jumittaa pumpun ja suuttimia.

    • Anonyymi

      Olenko ymmärtänyt oikein? Jos ei käytä traktoria talvella, kesälaatua voi olla tankissa ympäri vuoden. Vastaavasti talvilaatuinen diesel toimii myös kesällä.

      • Anonyymi

        Olet ymmärtänyt ihan oikein.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6729
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4360
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2783
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1643
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1141
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe