Ihmetystä kalastukses

Ihmettelen miksi'kalastajat' päästäjät kalat takaisin ' luontoon' leuat rikki, sterrssi eläimlle. Kunnia julkiksille. Ajatteliminen ei ole kiellettyä.
Ilmoita


Nautiskelevat kidutuksesta !
Ilmoita
Julkkiskalastajat eivät nälkäänsä pyydä. Mutta kun kaukajärvellä joku liottaa lutakossa katiskaansa ilman lupia niin kyllä sanktioita paukahtaa joistakin särjistä ja satunnaisesta hauesta! stalingrad hans...
Ilmoita
Minä ihmettelen tuota viestisi kirjoitusasua.
Ilmoita
Kalojen kiduttamisesta on tullut muoti ilmiö. Johtuu siitä että kalaa ei olla edelleenkään inhimillistetty nisäkkään tai linnun tasolle. Ihmismieli on kummallinen. Eläin tai eliö joka on jollainlailla ruma tai niljakas ei ansaitse lintu tai nisäkäsmaailman kohtelua vaikka näilläkin on kipureseptoreita ja tuntevat tuskaa sekä kärsivät.
Kun kala lasketaan veteen takaisin se on ns poissa silmistä. Harva sitä löytää enää sen jälkeen vaikka olisikin jo puolentunnin päästä maha pystyssä seuraavan lahdenpohjukan perukoilla. Jää tavallaan hyvä mieli että on saatu väsytyksen ilo ja eletään siinä uskossa että kyllä se siitä toipuu. Ei toivu monikaan. Kalojen suuret verisuonet sijaitsevat kiduksissa ja rikkinäinen vuotava kidus pulppuaa paljon verta ja heikentää kalan nopeasti. Kyllä se karkuun lähtee kun päästää mutta useinmiten viimeistään muutaman tunnin päästä jo kuolee. Tekee todella pahaa katsoa näitä pyydystä ja päästä (kiduta ja rääkkää) videoita jossa monissakin vertavuotavia kaloja lasketaan hymyssäsuin takaisin. Tällaiset henkilöt pitäisi tuomita eläinrääkkäyksestä mutta ei koska kyse on kalasta. Jos metsästäjät ampuisivat säkä laukauksia riistaeläimiin josta hetkeksi taintuisivat, ottaisivat pari kuvaa ja taputtaisivat hereille tyyliin "ammun sinut taas parinvuoden päästä kun on isommat sarvet" niin tällainen henkilö istuisi kaikenmaailman tuomioistuimissa törkeästä rääkkäyksestä.
Etenkin isommat kalat pitäisi ehdottomasti ottaa ylös ja ruoaksi koska jo fysiikanlaki massoineen aiheuttaa paljon isommat vahingot useampi kiloisille kaloille näiden riuhtoessa koukuissa kuin pienemmille joille vahinko on paljon pienempi tai jopa olematon.
Joko ne kalat otetaan ylös ja ruoaksi (alamittaiset vahingoittumattomat takaisin laskien) tai jos ei niin silloin ne kalastusvälineet on jätettävä varaston perukoille ja hommattava joku muu harrastus kuin kalojen tahallinen kiduttaminen.
Hyönteiset, sammakkoeläimet, käärmeet yms kuuluvat myös tähän kastiin joiden kidutus on yleisesti hyväksyttyä koska eivät ulkonäöllään ole "ansainneet" arvokasta kohtelua vaikka ovat ihan yhtälailla eläviä eliöitä joissa pumppaa sydän ja virtaa veri.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Ihmetystä kalastukses

Ihmettelen miksi'kalastajat' päästäjät kalat takaisin ' luontoon' leuat rikki, sterrssi eläimlle. Kunnia julkiksille. Ajatteliminen ei ole kiellettyä.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta