Mistä löytyisi piristysruiske Hyrynsalmelle,

paraspalkittakoon

Mistä saadaan potkua kuntaan, vai saadaanko sitä mistään ?

58

5834

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Virtapiikkiö

      Sähköstä olisi hyvä aloittaa.

      • polanteita

        Sitten yksi AMMATTITAITOINEN auramies joka voisi opettaa edelleen muita terä ylhäällä ajavia miten liikennettä varten aurataan.


    • Vieläkötämäonepäselvää

      No tämähän pitäisi olla jo hallussa, sitä strategiaahan on hiottu ja leikitty ryhmäytymisleikkejä kunnan henkilöstön kesken tuhansien eurojen konsulttipalkkioiden edestä että vieläkö tätä pitää kysellä? Ei kai konsulttipalkkiot ja strategiat ole vaan menneet hukkaan herää nyt kysymys??

    • Ideanikkarit

      Keksikääpä itse joutessanne edes yksi idea

    • yhdistymistä

      Yhdistytään äiti Venäjän kanssa, siinäpä sitä piristysruisketta Hyrynsalmelle.

    • pitihänsearvata

      Jos on kaikki hyvin, niin antaa mennä vain. Kaikki on hyvin kun vain valtio maksaa. Kaikki on vissiin jo keksitty ja valmista. Tyytytyväisiä kansalaisia. Mitä se kehityspäällikkö kehittää. Jos sillä ei ole kehitettävää, niin eikö jouda ns. potkasta pellolle.

      • isoainaparempikuinpieni

        Järjestäkää avoin kilpailu , miten Iso Tuomivaaraa voisi hyödyntää.( Kainuun korkein vaara) Siellähän voisi harrastaa ns. temppuhiihtoa yms. Kelkamäki, nimittäin sinne saa Kainuun pisimmät rinteet. EU antaa tukea kriisikunnille. . Pieni hyppyrimäki. Vapaalaskettelua. extriimiä vai mitäse on. Mitä hullumpaa tekemistä sitä parempi. Pelkkä laskettelu kyllästyttää monia jo. Jos joku pistäsi alulle jotakin niin kyllä sinne ilmaantuu kohta muita. Niinhän se on käynyt Ukkhallassakin. Hulluthan ne kehittää ja viisaat koettaa pitää pystyssä (muutahi ku sitä)


      • Keskipohjamaa

        Hyvä, positiivinen ilmapiiri. Kuntaan Super karavaanialue, Suomen ison vesiliukumäki, Golfkenttä, Kalavedet ja eräpalvelut kuntoon. Lopuksi tapahtumakalenteri täyteen. Muistakaa
        suomen parasta ei samaa tasoa kun muilla on :)


    • hullutkehittää

      Järjestäkää avoin kilpailu , miten Iso Tuomivaaraa voisi hyödyntää.( Kainuun korkein vaara) Siellähän voisi harrastaa ns. temppuhiihtoa yms. Kelkamäki, nimittäin sinne saa Kainuun pisimmät rinteet. EU antaa tukea kriisikunnille. . Pieni hyppyrimäki. Vapaalaskettelua. extriimiä vai mitäse on. Mitä hullumpaa tekemistä sitä parempi. Pelkkä laskettelu kyllästyttää monia jo. Jos joku pistäsi alulle jotakin niin kyllä sinne ilmaantuu kohta muita. Niinhän se on käynyt Ukkhallassakin. Hulluthan ne kehittää ja viisaat koettaa pitää pystyssä (muutahi ku sitä)

    • eräshullu

      Jonkin sortin joulumaa Isoon vaaraan. Siellä on taatusti ainakin tykkylunta ja eksotiikkaa. Mutta taitaa olla aina niin että keksipä sitä kuka tahansa mitä tahansa, heti saa saman vastauksen, että eipä sitä kun.. ja mitäse hyvejää. Jos ei ihteä kiinnosta niin pitää hakea apua muualta. Jos vaekka venäläiset tai kiinalaiset innostuisivat tekemään omanlaisia juttuja. Kostamuksen kautta olisi helppo tulla. Ensin tehtäisiin alustavia vaihtoehtoisia suunnitelmia ja markkinoitaisiin niitä ryssille ja vinosilmille, niin kuka tietää miten hulppeita investointeja rupejaa tulemaan. Vaekka kylpyä sinne vaaran nokkaan. Sieltä olisi mukava katella revontulia ym. Siinä aluksi, jos vaikka sattuisi hyvveämään jotahi. Ei muuta kuin mielikuvitukset liikkeelle, niin tiedähäntä vaikka tärppejäisi jollakin tavalla. Ei niitä kaloja saa jos ei ole pyytöjä pyytämässä.

    • Pierytysruiske

      Kunnassa on kehityspäällikkö. Soittaa sille kysyy mitä virityksiä sillä on.

    • rupesipierettämään

      Ei tunnosta aihe kiinnostavan. Maataan vaen uuninpankolla ja nautiskellaan tukirahhoesta ja mehtärahhoesta ja piereskellään niin kyllä se siitä , amen.

    • eimökötetä

      Hyrynsalmella on mahdollisuuksia, jos niihin uskalletaan tarttua. Kerrankin täällä vähän lennokasta keskustelua ja hyviä ideoita. Pitää uskaltaa erottua ja tehdä räväköitä irtiottoja. Kunnan pitää löytää yhteinen tahtotila tehdä jotain.

    • Istonpitkä

      Suurin mahdollisuus Hyrynsalmella on hyväksyä vain olemassa oleva, eikä yrittää keksia josjonniimoista rojektia ja muita hömpötyksiä. Pitäis ymmärtää, että pyörä on keksitty jo. Enää ei ole mitään keksittävää. Se hyvä tulee, jos on tullakseen, ilman hemmetinmoisia keksintäsessioita, ideariihiä sun muuta. Se ei tule sisältä, meistä, vaan se tulee jostakin puun takaa, jos on tullakseen. Ennalta ilmoittamatta.

      Halutaanko me edes sitä? Miettikää Talvivaaraa, miettikää Hanhikiveä, tai tuulivoimaa. Mitä hyvää se tuulivoima, esimerkiksi toi Hyrynsalmelle? Paljonko siitä käteen jäi, S-Marketin ja Alkon kassavirran lisäksi? Mitä hyvää tuo Lumivaaran tuulimyllyt? Olenkin sanonut, että ensin Pohjoisesta ryöstettiin metsät, sitten vietiin vedet ja nyt viedään vielä tuulikin!!!

      Matkailubisnekseen täällä on panostettu miljoonia ja aika vähän siitä on käteen jäänyt. Joskus tuntuu, että kuntatalous pyörii ihan liikaa Ukkohalla edellä? Taitaa Vesa olla parhaiten pärjännyt siitäkin bisneksestä. Suuret matkailijavirrat tarvitsevat ilmatietä ja sitä ei ole tiedossa, kun ei Kajaaniinkaan juuri potkurikonetta kummemmalla häliränkkänällä pääse enää tulemaan. Vertaa Levi, Ylläs, Saariselkä, Ruka. Ukkohallan vaaralla ei tunturikeskuksia haasteta, valitettavasti.

      Erä- ja luonto? Hossa imee ne vähäisetkin tulo- ja matkailijavirrat luontoteemalla. Hossakin tulee olemaan yhteiskunnalle tuhottoman kallis ja merkityksetön investointi, loppuviimein. Se jää hyväsosaisten joutoherrjoen ja rouvien ajatusten laatamiskeskukseksi, työllistää vain muutaman ihmisen ja laskun maksavat ne, jotka eivät sitä pysty käyttämään, eli veronmaksajat. Hossasta Hyrynsalmelle jää ohikulkijoiden laskeminen ja sekin voidaan tehdä automaattisesti. Eräpuoli ei voi menestyä, sesonki on muutaman viikon, viikoissa ei voida menestystä kasvattaa, semminkään mitään eurovirtoja, kun se tämän hiljaisuuden rikkoakseen tarvitsee vuosikymmenen työtä 24/7. Se on niin epävarmaa bisnestä, ettei kukaan siihen investoi. Ja riista on ihmisinfran seassa, suppeassa tilassa. Laki on ison bisneksen esteenä. Vaikka meillä metsiä onkin, suuria matkailijavirtoja ei sovi Kainuun metsiin ja jos sopii, kateudella me sen tuohoamme ennen ensimmäistäkään ryhmämatkaa.

      Väki ikääntyy ja vähenee. 1957 syntyneet ovat jo kuusikymppisiä. Vastahan he olivat nuoria ja heitä oli pelkästään Istollakin kaksi luokallista, 40-50 pellavapäätä. Nuosriso, joka kykenee ajattelemaan positiivisesti, lähtee täältä. On aina lähtenyt, sodan jälkeen. Monet nykynuoret sanovat, että lähden heti, kun se on mahdollista. Ne jotka jäävät, eivät halua pois entisestä. He ovat niitä, joiden on ymmärrettävä, että taantumus on ainoa asia, joka pitää hyväksyä. Kun sen hyväksyy, ei ole huolen häivää. Kannattaa elää tässä ja nyt, niillä mitä on. Odottaa mitä sieltä puun takaa tulee. Ja olla ylpeä siitä, että saan yleensä olla, olla terve!

      • masennuksenhuippu

        Ei voi olla pessimistisempää ja masentavampaa kirjoitusta. Jos tällaista on ajattelut ja periaatteet niin siellä ei kohta tarvita muita kuin masennuksen hoitajia . Jos tällätavalla ajatellaan Hyrynsalmella niin se on varmin tapa tuhota koko kuntayhteisö. Eräs entinen kunnanjohtaja totesi kun kauan kauan sitten kunnostettiin urheilukenttää (nykyisin kynnöspelto), kun siitäkin valitettiin, että ei siellä tuolla metässäkään kukaan ajele autolla, jos ei ole tietä. Ellei kukaan ota riskejä ja näkee vain uhkia kaikessa, niin kunnassa ei tapahdu mitään pientäkään kehitystä. Kyllä tällaisella ajattelulla Hyrynsalmi pysyy Suomen masentuneimpana kuntana. Hautajaistunnelma vallalla.


      • hossa_lainen

        Etpä tunnu Hossan asioita tietävät, älä kirjoittele juttuja mututuntumalta. Eikä tuolla asenteella muutenkaan elämä parane. Muuta asumaan vaikka Puolangalle.


      • kokkikolmonenko
        hossa_lainen kirjoitti:

        Etpä tunnu Hossan asioita tietävät, älä kirjoittele juttuja mututuntumalta. Eikä tuolla asenteella muutenkaan elämä parane. Muuta asumaan vaikka Puolangalle.

        Hossassa on täystyöllisyys, niillä on töitä joka haluu, ja loput pororoikaleet elelee petokorvauksilla ja juopottelee.


    • Näinonasianlaita

      Joo Juho on ihan oikeassa.

    • whatabouthyry

      Menestys tehdään pitkäjänteisellä työllä ja laajalla rintamalla. Yhden piristysruiskeen varaan ei kannata heittäytyä. Tämän jo luulisi hyrskäläistenkin oppineen vuosien varrella.

      Ei tarvitse, kuin katsella ympärilleen, niin mahdollisuuksia löytyy vaikka mitä. Rappeutunut kylänraitti huutaa toimeliaita ihmisiä toteuttamaan unelmansa. Halpaa kun on. Ja kun on toimeliaisuutta, häviää rappiokin.
      Vonka ja Hyrynjärvi ovat mahdollisuus pitkäjänteiselle työteliäälle yrittäjälle, jolla on hyvä pankkisuhde ja liiderrahhaa.
      Vitostie merkitsee valtavaa turistivirtaa. Se olisi saatava pysähtymään.
      Tässä näin aluksi.

    • NäinOlee

      Piristysruiske löytyy joka mieheltä housusta. Tiineeksi vain jokainen yli 15- vuotias niin johan alkaa elämänmerkkejä näkymään ja talous elpymään. Näin se on ennen vanhaan hoidettu lama ja tämä on taivahan tosi niin miksipähän ei toimisi nytkään. Pohjos-Pohjanmaalta oppia hakemaan jos ei ite osaa sohlata. Siellä se opetetaan jo alakoulussa että se on herrasta. Eli suomeksi käännettynä SYNTYVYYS NOUSUUN hyrynsalmelaiset!!

      • Siittämään

        Tämä on totta. Syntyvyyden vähäisyys on suurin ongelma. Väki ikääntyy. Lapsia pitäisi tehdä ja paljon, se on kaiken perusta. Ei auta mitkään strategiat ja masterplanit jos pitäjään ei synny lapsia.


      • homehipölisöö

        Miten niitä lapsia syntyy kun on vain lerppumiehiä ja korppunaisia.


    • Kyröläenen

      Miten niitä lapsia hyrylle syntyisi, kun akkaväellä on räystäät tippuneet jo aikaa sitten, miesväellä maan vetovoima voittaa naisen vetovoiman ainakin munaviisarilla mitaten ja kylän ainut vähänkään näyttävämpi naisenpuoli on ransu-poromies.

    • ransvili

      Liikakansoitus on jo tosiasia ilman ylenpalttista sikiämistäkin. Määrä ei korvaa laatua. Ei muuta kuin peräruiske ja pönkkä ovelle.

    • kertaus

      Eine viisikyppiset vielä vanhoja ole lapsentekoon. Ainaskin kannattaa yrittää rohkesasti vaan ja useamman kerran

      • kahvituttaamaanrupesi

        Pitäisi naisten vastata naisseuraa hakevien ilmoituksiin, niin varmasti löytyy hyviä miehiä, joilla ei ole vielä lerppu. Kerrankin oli ilimotus, jossa ison kalun omaava seikkailunhaluinen nuori ori etsii päiväkahviseuraa. Ne on niitä tosimiehie. Kannattasiko kokeilla, millaiselta kahvi maistuisi. Voisi nauttia oekeen kermakahvit nisun kanssa.


    • eiollukortsuja

      Tuosta lastenhankinnasta tulloo vanahat hyvät ajat mieleen. Pitäsi järjesteä enempi perinteiseen tapaan tanssiloeta, jotta sillä saesi ujommakin juntit tavata niitä hienohelemoja. Ne kun vähän läskie ja käristystä syöneenä ja oma tekosta virvoketta ottaneena tulisivat sinne, niin johan oesi naekkosilla vientie. Niillä jos sattuu oekeen hellyyven kaepuussa oleva naenen kohalle, niin soatille peäsy oesi ihan välttämätön. Siellä se rakkaos kukostasi, kun junttipoeka peäsi naesen viereen köllöttämmään. Tiijä vaekka syntysi uusie suhteita ja sitä paljon kaevattuo jäläkikasvuo. Kyllä se vaen niin on että rakkaos se tuo virreöttä elämään, Kannattasi kokkeilla. Semmosta oli kuusi- ja seitkytluvulla. Seoraoksena oli, että yli kymmenessä koulussa ympäri kuntoa oli usseita opettajie ja monta kymmentä oppilasta. Nythän ne on kaekki tyhjie ja koko kylät aotiona, vaen ihanat muistot jälellä. Kyllä ennen oli kaekki paremmin.

      • Kaikkensa_antaja

        Lastenhankinnassa on parasta se tekotapa.


    • KirkkoveneHyrynjärvellä

      No jos väestön ikä on 50-100 -vuotta niin kuka vittu niistä tansseihin lähtee. Saatikka jaksaa ruveta enää naemaan...

      • hormonithyrräämään

        Sehän on kaikista mukavinta hommaa. Ei sitä tiijä kenenkä värkit toimii, Esimerkkinä Sauli Niinistö. Hormonit rupejaa hyrräämään kun annetaan mahollisuus. Ei niitä lapsia synny jos vain peräkamarissa runkataan Jallua katsellen. Kaekki mennöö ihan hukkaan. Soapi vaen lakanoeta pestä turhaan. On niitä esimerkkie pajon muitakin. Masennus ja apatiakin hoituu kun saa tavata muita ihmisiä ja sehän lisää aktiivisuutta joka asiassa.


    • Suklisss

      Kyllähän se ompi mukava naija hylykyttäe, mutta kun niistä sikijöistä on niin kovasti riesaa.

    • Eläkeseonpieni

      Elikkä onko tästä nyt pääteltävissä se että Hyrynsalmi on tuhoon tuomittu koskapa 1.) ei synny lapsia pitäjään tarpeeksi että tulevaisuudessakin olisi liikettä muuallakin kun hautausmaalla? 2.) kaikki lapsen tekoon kykenevät muuttavat heti 16 täytettyään muualle koskapa Hyrynsalmella ei ole jatko-opiskelupaikkoja peruskoulun jälkeen eikä töitä valmistumisen jälkeen? 3.) Näistä kahdesta ensimmäisestä kohdasta muodostuu noidankehä eli kierre joka ruokkii itse itseään? vastaus on KYLLÄ. Hyrynsalmi on tuhoon tuomittu ellei 1.) paikkakunnalle saada oppilaitoksia että kaikkien nuorten ei peruskoulun jälkeen tarvitsisi lähteä maailmalle. Onko se realistista?
      2.) paikkakunnalle saada oikeita työpaikkoja muuallekin kuin vanhustenhoitoon ja puhelinmyyntiin että useammat nuoret saavat valmistumisensa jälkeen palata kotikuntaansa töihin ja elämään ja yhteiskuntaa rakentamaan. Onko se realistista?
      3.) väestön ikääntymistä saada pysäytettyä ja pitäjän ikärakennetta saada korjattua terveempään suuntaan. Onko se realistista?
      Ellei nämä perusasiat ole kunnossa ei ole mitään toivoa.

    • wtryheytrye

      Uuvesta pankista. Op:n ovi aena säpissä.

      • Pankkisekin

        Pitäsi perustaa permapankki, siellä voesi ola asikkaeta. Voesi panna ne runkit pankkiin. Voesi sijotus tuottaa hyvinnii tulosta. Yksi konsti muijen joukossa. Aena kun on asiakkaeta niin ovi säppiin ja eiku tallettamaan. Sijotus saattaa olla pitkäaekanen ja hyvinnii tuottosa.


      • yritysideatämäkin

        Kun nykyään on nuita avioliittojahhii vaekka minkälaesie, niin sehän voesi olla miesparille hyvä homma perustaa avoin yhtiö ja sijottaa kaekki tuotot pankkiin. Soattasi tulla hyvähi korko talletuksille. Säästölippaeta varmaan löytysi aluksi, johonka pienemmät tuotot voisi aluksi tallettaa.


    • muuttaapois

      Ennen maalaisliiton isännät oli sonnie, nykyisin kepu isännät on ämmiä. Ei tuu mittää. Miettikää kuka johtaa kuntaa ja katsokaa peiliin. Kunta saa valtiolta varat sairaanhoitoon ja koulutukseen. Kela maksaa jokaista kuntalaista kohti275 euroa Hyrynsalmi on 10 sijalla maksujensaajista. Puolanka on 2 sijalla. " Ansio" eläkkeet maksetaan etelästa tulevilla varoilla, lehmät elätetää. Sitten vielä valitetaan.

      • ruiskutellaaneritavoin

        Mikähän tässä nimimerkin "muuttaapois" esityksessä mahtaa olla piristysruiske Hyrynsalmelle. Edellisissä esityksissä niitä kyllä on.


    • jorupesiruikkimaan

      Ei pitäisi kaikkia asioita ottaa vakavasti, varsinkaan pullosta. Kyllä huumorillekin pitää sijaa antaa. On paljon mukavampi lueskella näitä kommentteja ja esityksiä, kun niissä on huumoriakin mukana. ei elämä saa olla synkistelyä. Iloiset huumorintajuiset ihmiset ovat yleensä paljon luovempia kuin kyyniset tosikot. Myönteise asiat saavat ihmiset hyvälle tuulelle ja se auttaa keksimään uutta ja positiivisuus tarttuu ja leviää ympärille, se on koettu tosiasia.

    • eänestäsolisalirattie

      Tuntuu siltä, että kepulaiset ovat syypää kaikkeen huonoon. Äänestäkää kaikki kommareita ja sosialisoikaa koko kunta, Ei muuta kun kaikki omaisuus jokaiselta yhteiseksi, talot, autot, mökit, työpaikat koneineen. Kyllä olisi varakas kunta. Ei olisi velkoja ja rahaa kaikille jaettavana ja kaikki palvelut olisi ilmaisia. Kaikki olisi samanrvoisia. Solitaarisuus kukoistasi ja kaikki olisi tyytyväisiä. Toteuttamistapa on hyvin helppo, äänestämällä kommarit valtaan ja eiku sosialisoimaan, niin lopuu ikuinen valitus siitä, että porvari kynii köyhää, ekä ole muuta kuin riistäjät ja riistettävät. Valta on kansalla. Työnorjat sorronyöstä nouskaa. Sitten vielä vodkaa joka kauppaan, niin elämä olisi yhtä juhlaa.

    • potpotpotpotkutsain

      Kuntaan ei taidan saada potkua, mutta kunnasta niitä kyllä saa.

    • ELotos

      Nyt pitää satsata näihin paikallisiin hyrynsalmelaisiin, keksiä heidän hoivaamiseksi ja hyvinvoinniksi jotain mukavaa

    • Entiseenmalliin

      Torille voisi laittaa kioskin ja kahvilan. Voisi siitä myydä oluttakin. Ja se puuttuva matkailuinfo voisi olla siinä. Sitä ne turistit kaipaa. Paikalliset ei niinkään. Mukavahan se oisi siinä istuskella kahvilla ja viinerillä kauniina kesäpäivänä ja turista ihmisten kanssa. Talvella ei niinkään.

      • Järki_käteen

        Joo pyöritettäisiin sitä kunnallisverorahoilla, muuten se ei kannata.


      • erinomainenhanke

        Ei siinä kunnan rahat menisi hukkaan sillä sehän olisi monessa mielssä yleishyödyllinen hanke siinä missä joku Arkkolakin, jossa muutamat moukkeet kulkevat pahojaan tekemässä. Torilla voisi työllistää kesätyöntekijöitä useita. Se olisi nuorison tapaamispaikka parhaimmasta päästä. Niitä ei taida kovin paljoa Hyryllä olla. Matkailijat saisivat ensikäden tietoa Hyrskästä. Olishan se hyvä koriste torilla (hyvin tehtynä), joka on muuten ankeimmasta päästä. Taksikoppikin on kuin Venäjällä. Vain Ladat puuttuu. Ennen oli Seitenjärven kioski, joka on muuten Suomen kauneimpia levähdyslueita, tosi mukava paikka käydä pyöräretkellä ja uida samalla. Sai nautiskella kaikenlaista kivaa sisätiloissa. Kyllä kunnan rahoja on pantu turhempaankin. Yleishyödyllisimpiä paikkoja kunnassa. Se saattaisi omalta osaltaan vaikuttaa nuorten syjäytymiseen ehkäisevästi, kun nuoret voisiva t tavata toisiaan ja kaikenlaisia ihmisiä. Jos kunta ei sitä saa aikaiseksi, tehkää se talkoilla.


      • Turistikohde

        Nuoriso, olut, tori?


    • näinsemenisekinhomma

      Siellähän oli sellainen. Eräs kunnan entinen virkamies sen sinne touhusi. Toinen virkamies sen sieltä poistatti. Se joka sen sinne touhusi potkaistiin pellolle.

      • hoivakylä

        Vai hoivaamista tarvitaan. No sehän taitaa olla niin , että ei ole kohta muuta kuin hoivattavia.


    • kumisaapaskeisari

      Raitijovaunut mitkä ajelis eestaas Moesseen ja Ukkohallan vällie toisinaa soattas poeketa Hakokylässähii eikä pileetin hinta ois hinnankiroissa. Jossahi reittiin varrelle voes perusttaa portellin ja olut tuvan niitä soattas olla usseempi. Torin paikkeille karaokepoaari ja sinne vielä usseemp ilta tietokilipailuja, missikisoja ja tankotanssie ja muuta tiptiisie siellä sitä soattas paekkakuntalaisethii esiintyä. Ja vakavasti olis ruveta tuumailemmaa ja kahtelemmaa sopivaa kasinon paekkaa.

      • einäperrelläenneä

        Voe että on älyn välläös. Näetä pittää keksie lisseä. Kansainvälinen lentokenttä se toesi turistie Ukkohallaan. Sitte rakennettaesiin 300 metrie korkea tornitalo Tuomivaaraan kun koko moaliman julkkikset tulsivat ihmettä kahtomaan. Voe että, oesihan se huluppeata meininkie. Vähän erilaesempaa kun nyt puuhastellaan kioskihankkeen kanssa. Että silleen, eiku homma käöntiin vae.


      • Toisenlainen_näkemys

        Sanosin että matalalattiavaunuja ja eläkeläisalennus, mutta Kukkurin mäki on liijan jyrkkä valurautapyörillle. Matkalla voisi olla päivälevolle motelli ja vesiautomaatteja lääkkeiden ottamiseksi. Torilla vois pittää muistivisoja, kissan silittelyä, tukikaidekävelyjä ja paikallisten villa-asujen esittelyitä. Ja bingoa voisi pitää Iskun talossa, mikäli rollaattoriluiska on ajokunnossa.


    • nähtävyyssekin

      Hallan Ukolle 10 metriä korkea patsas keskelle toria. Sitten jokaisella olisi velvollisuus joka päivä kumartaa ukkoon päin kello 12 ja sanoa kiitos kun pelastit meidät. Amen.

      • Patsastelua

        Etkönä oo lukenu lehtiä, sehän on jo suunitteilla. Hallan ukon muistomerkki.


      • Ei_nimi_miestä_pahenna__

        Hallan Ukon kaikki liiketoimet epäonnistui ja hänen perustamansa paliskunnan porot ovat ikuinen riesa. Kyllä Ukko Halla nimi on riittävä kunnianosoitus.


    • Vaihtoonvain

      Entäpä sitten kun torikahvein jäläkeen alakaa tulla henkilökohtainen tarve niinsanottuun housunkevennykseen?
      Minne mennä ja onko kunnan syy kun ei ole vessoja?
      Onko kaikki menny oikein kirjojen mukaan?Onko kioskin lupa ollu lautakunnassa?Onko liitteet tuotu kamariin asti kokouksista?
      Eipä sitä saada kaavaa lainvoimaiseksi kun joku valittaa.Siihen se kehittäminen keäriytyy.
      Pitäisi ensin vaihtaa iso osa kuntalaisia ennenkuin asiat korjautuu.

      • äitinkykkänä

        Jos juop personkupinhi kahavie ja nisulla vielä toppovaa ni hyvinki alakaa olla housuin kevennyksen aeka sitte jos on erehtynä lisäks purasemmaa puolosen ihka runtilautaa myöte ni kiireesti se kulettaa paskamakkie kohti, mutta mitä tiet jos ei löyvy syötyinleipiin makasiinia onko se vaan heitettävä käsivarsisonnat torin laijalle.


      • SuvenkuopanKustaa

        Näin se on huussiin kanssa tehtävä ja ehottomasti matalalattievaunut ja sinne kaekenlaeset alennukset lisäks portelliin leimuukortit missä soap ilimasie värssyin vetoja.


    • markkinoi

      Annetaan tyhjillään olevat kunnan omistamat tilat vritystoiminnan käyttöön 0e vuokralla ja suoritetaan markkinointi esim netin välityksellä kansainvälisissä foorumeissa ja tarvittaessa pyydetään ey apua markkinointiin jos ja kun taidot ei riitä vastuuhenkilöillä ,vai onko heitä ?

    • ruiskekovaan

      Höh.. eikö kenelläkään ole käynyt mielessä.. Vanhojen poikien toive... on suopotkupalloa.. swamprockia.. mutta ei sitä ihteään.. mistä puute.. Hyrynsalmen Homopäivät ".. Olis porukkaa ja meininkiä.. Torilla myyntikojuja .. sais kaiken näkösiä vimpaimia ja apuvälineitä tarpeeseen..jne.. ja vaikkapa semmoinen kulkue läpi kylän.. jokin Gay jono..
      Ois siinä vanhat piiat lääpällään ..simut soikeena..kun kulkue astelis läpi kylän.. ja iltasella tanssit olis vaikkapa siinä entisessä.. kauppapuodissa ja Ukkohallassa olis ne isot pidot...siis ne vapaammat menot... K21.. no K18..

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe