Minne pakoon putkiremonttia?

UllriikkaMaria

Olen aivan kauhuissani, kun en tiedä mistä saisi pienen kalustetun asunnon pariksi kuukaudeksi, kun putkiremontti on pahimmillaan. Kylppärit laitetaan uusiksi eikä tule vettä, kun omaa linjaa tehdään. Huoneistohotellin hinnat ovat niin kohtuuttomat, ettei sitä vaihtoehtoa ole. Tuntuu, ettei kukaan vuokranantaja halua niin lyhyeksi aikaa vuokrata asuntoa. Mielellään siellä saisi jotain kalusteita olla, ainakin sänky ja pöytä. On niin hankala niitä lähteä kuljettamaan muutamaksi kuukaudeksi.
Neuvokaa kiltit ihmiset, mistä voisi kysellä asuntoa!

34

2498

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Monerof

      Forenom Lahti, pääset asumaan Aleksin ja Rauhankadun kulmataloon

      • UllriikkaMaria

        Olen kysynyt jo sieltä, mutta he sanoivat, että halvimmat kuukausivuokrat ovat yli tonnin. Silloin ainoastaan hinta halpenee, jos sopimus on väh. 11 kk. Enhän minä pysty maksamaan tonnin kuukausivuokraa, kun vastikekkin on maksettava. Tietäisikö joku tahoa, mistä voisi kysellä, jos joku vaikka haluaisi tienata ja vuokraisi kalustetun asunnon kohtuuhinnalla. Ei tarvitse olla kuin yksi huone ja keittomahdollisuus.


    • Simeon7

      Voi herra jestas kuinkahan sun käy. Oot kyllä aika uusavuton. Eiköhän se putkiremontti oo niin että siinä voi kuitenki asua. Vettä voi hakea kanisterilla ja paskoa vaikka housuu jos ei muuta keksi. Otat kato sillee et sunkin elämässä on joskus edes jotain vaihtelua.

    • VettäTulee

      Ei käyttövettä katkaista, kun uutta vesilinjaa vedetään, vaan sitten vasta, kun hanat liitetään uuteen vesilinjaan.
      Jos kylppäri remontoidaan ja vesi katkaistaan, niin kylppärin vesiputket voidaan tulpata, jolloin vettä tulee keittiöön ja vessaan ihan normaalisti
      Meillä tehtiin käyttövesiputki remontti, että uudet putket asennettiin, eikä siinä mennyt, kuin 3 päivää. Vesi katkaistiin yhtenä päivänä muutamaksi tunniksi, kun liitettiin vesikalusteet eli hanat ja pöntöt uusiin putkiin.
      Eikä muutettu minnekään remontin edestä.

    • hankaluuksiakotulossa

      Onhan vessa ja pesumahdollisuus yleensä kerrostaloissa saunatiloissa. Itse olemme asuneet niin oman kylpyhuoneremontin aikaan , joka venyi viideksi viikoksi saunatilojen vessan ja suihkun varaan. samoin talon putkisto-remonttien aikaan. Ei se nyt niin hankalaa ole. Uimahallissa voi käydä pesulla, jos ei muualla. Ja jos ei muuta, halvemmaksi tulee hankkia vaikka joku mökkivessa, jjoskus puuilo mainosti alle 100 euron.

      • UllriikkaMaria

        Ettekö osaa lukea? Kysyin kylläkin, että mistähän voisi majoitusmahdollisuutta kysellä. En saanut siihen vastausta kuin yhdeltä. Muut vain vinoilevat ja selostavat omia remonttejaan. Tämä kestää aika pitkään, n. 2kk yhden linjaston osalta. On siis viemäriremontti ja minun vessani sijaitsee kylpyhuoneessa joten ei ole mitään erillistä vessaa. Aika hankala on juosta alakerran vessassa, kun yölläkin pitää käydä. Useimmat naisihmiset joutuvat niin tekemään. Kettuilua en pyytänyt vaan neuvoja.


      • josoislapsia

        Ämpäri. kansi päälle ja tyhjennys aamulla. ja edelleen kemiallinen mökkivessa, halpa, on edullisempi kuin asunto. Katsele halpojen pönttöjen hintoja.
        tosiaan ei vesi ole poikki koko ajan. tyttärelleni tehtiin poisto/tulovesi -remontti samaan aikaan, koko ajan hän asui.


      • berha
        UllriikkaMaria kirjoitti:

        Ettekö osaa lukea? Kysyin kylläkin, että mistähän voisi majoitusmahdollisuutta kysellä. En saanut siihen vastausta kuin yhdeltä. Muut vain vinoilevat ja selostavat omia remonttejaan. Tämä kestää aika pitkään, n. 2kk yhden linjaston osalta. On siis viemäriremontti ja minun vessani sijaitsee kylpyhuoneessa joten ei ole mitään erillistä vessaa. Aika hankala on juosta alakerran vessassa, kun yölläkin pitää käydä. Useimmat naisihmiset joutuvat niin tekemään. Kettuilua en pyytänyt vaan neuvoja.

        Nää kommentoijat ovat pääsääntöisesti urpoja. Jos jotain kysyy, vinoillaan ja ollaan vahingoniloisia toisen asiasta. Kysy kaupungilta asuntoa. 2:kk:n putkirempassa asunnossa ei voi todellakaan asua.


    • Kfjfjfuuds

      Juo illalla vähemmän ni ei tarvi yöllä mennä.
      Ja syöt ruokaa mistä tulee ummetusta, vältät kuituja ja luumuja.
      Tai sitten voit tulla mun luo asumaan, mulla on 120cm runkopatja siihen mahtuu hyvin kaksi. Mutta katotaa kuva ensin jos kiinnostuit.

    • kuvaalla2

      Jos annat kerran päivässä panna kakkoseen niin löytyy asunto.

      • UllriikkaMaria

        Nyt taitaa mennä aivan asiattomuuksiin miesvastaajien osalta. Mikäs se ikärajavaatimus näillä asunnon tarjoajilla on? Minä kun olen mallia 60 . Vieläkö kiinnostaa ottaa asuinkaveri huusholliinne? Eipä silti, enpä tuommoisilla ehdoilla tulisikaan. Ei näköjään tältä porukalta löydy mitään järkeviä neuvoja, joten pitäkääpä mölyt mahassanne.


      • Kfjfjfuuds

        Minä en ainakaan oo ikärasisti. Riittää jos lämpösen paskan tekee. Ja ilmeisesti tekee koska vessaa kaipaa


    • eitäystuhoa

      Meillä tehtiin viemäreiden sukitus vuosi sitten ja remontin tekijöiden puolesta oli kuivakäymälät joka asunnossa

      • UllriikkaMaria

        Sukitus kestää linjaa kohti n. pari viikkoa ja sinä aikana on kuivakäymälät asunnossa. Mutta myöhemmin alkaa kylpyhuoneremontti ja se kestää kuulemma n. 2 kk. Ja silloin ollaan alakerran kahden vessan varassa. Minäkin joudun käymään tosi usein vessassa joten hankalaksi menee.


      • Lisbethi
        UllriikkaMaria kirjoitti:

        Sukitus kestää linjaa kohti n. pari viikkoa ja sinä aikana on kuivakäymälät asunnossa. Mutta myöhemmin alkaa kylpyhuoneremontti ja se kestää kuulemma n. 2 kk. Ja silloin ollaan alakerran kahden vessan varassa. Minäkin joudun käymään tosi usein vessassa joten hankalaksi menee.

        Käy ihmeessä terkkarissa antaa virtsanäyte. Toi ei oo normaalia. Ecoli saattanu muhia jo pitkään kohta menee munuaisii


      • kylläsenkestää

        Ja jos on kyseessä nainen, gynekologilla. Vaikka ikää on, voi olla vaarattomia kasvaimia esim, munasarjoissa painamassa virtsarakkoa. Tuttu pääsi vaivastaan , ei kauas vessasta uskaltanut mennä, tälläisen kystan poistamisen jälkeen.
        Toinen on kakkostyypin diabetes, se pissattaa. Mutta sanko tai halpa kuivakäymälä siksi ajaksi, keväällä kirpparipalstoilla myyntiin, joku ostaa mökilleen. Aika meluttomia remontit ovat, ja voihan sitä päiväsaikaan kyläillä tms. jos miesten asunnossa käyminen häiritsee tms. Ei ne yöllä töitä tee.


    • Väsähtänyt

      Jos asunto on omasi, en keksi muuta kuin kyselet tuttavilta/ystäviltä/sukulaisilta
      majapaikkaa. Jos olet vuokralla, vuokranantajallakin kai velvollisuuksia tilapäismajoituksen osoittamiseen?
      Itellä sama homma edessä, eikä ole isännöitsijä/taloyhtiö edes kertoneet, voiko
      rempan aikana asua, saatikka tarjonnut tilapäismajoitusta.

      • bnbria

        Airbnb:n kautta löytyy Liipolasta huone 500 euron kuukausihintaan


      • UllriikkaMaria

        Ei kukaan tuttava tai sukulainen halua nurkkiinsa niin pitkäksi aikaa. Ei taloyhtiöllä ole velvotteita tarjota mitään tilapäismajoitusta. Eikä taloyhtiöllä ole sellaisia varojakaan. Tämän kuulin hallituksen puheenjohtajalta.


      • UllriikkaMaria

        Typerää puhua jostain lääkäriin menosta. Kyllä on kokeita otettu ja käyty säännöllisesti gynekologilla eikä siellä mitään vikaa ole. Ihmiset ovat erilaisia ja rakenteelliset seikatkin vaikuttavat. Joskus kyseessä myös ns. yliaktiivinen rakko eikä siihen ole mitään hoitoa. Ja käyväthän naiset muutenkin useammin vessassa johtuen lyhyemmästä virtsaputkesta. Vanhemmiten on ihan normaalia, että yölläkin joutuu kerran ainakin käymään. Juuri tämän takia en haluaisi asua asunnossani silloin kun vessa uusitaan. Tuntuu hölmöltä tämän lääkäriin patistajan neuvot. Pari vuotta sitten söin turhaan antibioottikuurin ja sitten ilmeni ettei näytteessä ollut kuitenkaan mitään. Ja kyllä varmaan on vielä normaalin rajoissa jos keskimäärin kahden tunnin välein käy vessassa. On vaan hankala yläkerroksista edestakasin ajaa hissillä mennäkseen vessaan, johon ehkä vielä joutuu jonottamaan.
        Nyt on kyllä ilmennyt, ettei kukaan teistä osaa antaa mitään järkevää neuvoa, mistä kalustettua huonetta voisi kysellä.


    • Selviytyjät

      Mulla oli ämpärissä bioskapussi jonka pohjalla oli kissan hiekkaa. Siihen vain ämpäriin istumaan ja viet käytetyn bioskapussin biojätteisiin. Älä ole niin avuton vaan ota se putkiremppa elämyshaasteena. Ei monella vanhalla mökilläkään ole sisävessoja ja juoksevaa vettä ja hyvin pärjää.

      • UllriikkaMaria

        Joo, toi kissanhiekkajuttu oli kyllä aika hyvä idea. Ei tarvitsisi noloilla sen ämpärin tyhjennyksen kanssa. Veisi vain vähin äänin pussin roskiin.


    • lasijakke

      Lomakeskus Lepola, Ahtiala.

    • eituumittään

      Ja minne voisi muuttaa kun talossa tehdään koko ajan remontteja,porataan,hiotaan yms.kaiket päivät viikkotolkulla kuten nytkin.
      Päiväksi,menenkö ostarille istumaan??

    • AsiallisiaVastauksia

      Airbnb, sieltä löytyy edullisia majoituksia väliaikaisesti. Itsekin vuokraan omaani sitä kautta....

      • UllriikkaMaria

        Joo, olen katsellut niitäkin, mutta aika kiskurihintaa ottavat.


    • homepakolaiset

      Mökille.
      Nyt on jo 4. kuukausi menossa homeremontin evakkoa . KESÄmökillä siis. Vesi tulee pulkalla muutaman sadan metrin päästä kiskomalla kun kaivokin on jäässä. Takkaa ja kaminaa juuri lämmitetään... seinissä vain 10 cm purua.
      Sukulaisilla suihkussa ja pyykinpesulla. Kyllä se vähän karaisee kun puuceehen menee isommalle asialle kököttämään. Muovi ämpäri pienemmille asioille, ettei kaikki lämpöset mene harakoille kun 2 ihmistä ramppais lirillä ulkona.
      Kiitollinen olen mökistä. Ei tarvitse vuokraa maksaa oman asunnon vastikkeen lisäksi. Sähkölaskussa näkyy kesämökin sähkölämmitys öisin.

      Jos sun pitää asunnosta muuttaa pois, niin löytyykö tuttavapiiristä 1 huoneen vuokraajaa ? 1980 -luvulla asuin Lahdessa kimppa kämpissä kavereiden kanssa .

      Asuntovaunun Porta Potti vessoja myy rautakaupat n. 100 e. Jos se ämpäri kansi on vaikee juttu.

    • homepakolaiset

      wimdu.fi välittää yksityisten asuntoja ja huoneita lyhytaikaiseen asumiseen.
      Booking.com :sta saattaa löytyä myös yksityisten maltillisiakin hintoja.

      • UllriikkaMaria

        Kiitos neuvosta. Kokeilenpa niitä. Mitään mökkiä ei ole.


      • UllriikkaMaria

        Enpä löytänyt edellä mainituilta sivuilta yhtään mahdollista asuntoa. Olen katsonut myös Airbnb-sivulta ja halvimmat päivähinnat yksiöstäkin ovat jo senverran korkeat, että kun kerrotaan se 30 kertaiseksi, niin menee pitkälle yli tonnin. Aivan kohtuutonta.


    • Korruption.luvattu.maa

      Kysäisepä taloyhtiön hallitukselta, miksi se remontti kestää niin kauan. Suomen Kuvalehti numero 44, pvm 4.11.2016 kertoo, että Saksassa tuo remontti tehdään viikossa. Kerrotaan myös, miten siihen uskomaton urakoitsija Suomessa kellotti yhden työntekijänsä päivän työt ja totesi teholliseksi työajaksi vähemmän kuon 30 % siitä päivittäisestä 8 tunnista. Tämä tapahtui useita vuosia sitten, mutta tahti on sama nytkin. Täällä tehdään samaa remonttia 3 kk, mikä Saksassa ja Japanissa tehdään viikossa, joskus allekin. Kun ei mitään kilpailua ole, mitään ei suunnitella valmiiksi ja tekijät otetaan vähän (vain vähän!) liioitellen sanottuna aamulla juoppoputkan ovelta, niin tulos on tämä.
      Silloin kun Saksat yhdistyivät, alettiin remontoida Itä-Saksan asuntoja. Suomestakin monta rakennusfirmaa lähti sinne rinta rottingilla vetämään suurta rahaa. Takaisin tulivat melko hiljaisina. Oli työn laatu alkanut nippanappa kelpaamaan vasta kun neljännen kerran meni kaikki uusiksi... Sitä samaa laatua meille yhä vieläkin myydään eikä kukaan tee yhtään paremmin kuin joku toinen, siitä on vahva konsensus. Eikä Suomessa ole minkäänlaista laadunvalvontaa, vaikka joku virkamies silläkin nimikkeellä palkkansa saa. Ja paljon enemmän korruptiona rakentajilta.

      Tämähän ei alkuperäisen pulmaan ole vastaus. Ottaisin kämppääni asumaan, ilmaiseksi, vaan kun itse asun 500 km:n päässä Lahdesta joten ei taida ihan onnistua.

      • UllriikkaMaria

        Kiitos vaan sinulle tarjouksesta. Kyllähän se remontti kestää, kun talossa on 7 kerrosta ja asuntoja 28. Kaikkiin tehdään kylppäriremontti. Linjaa kohti menee n. 2kk ja yhteensä remontti kestää n. 8 kk. Eihän nyt kylppäreitä muutamassa viikossa voi uusia. Silloin kun omaa linjaa laitetaan niin vessahan ei ole käytössä, joten 2kk. saa kärvistellä.


    • Tyty12

      Hei!

      Milloin sinulla tuo väistöasunnon tarve olisi? Ja ovatko luottotietosi kunnossa?

    • Vihreääajattelua

      Asuisin kyllä kotona. Päivät voi olla muualla ja suihkussa voi käydä vaikka uimahallilla. Vessoja saa nykyään monenlaisia vaikka parvekkeelle. Itse laittaisin parvekkelle sähkövessan joka on melko hajuton ja tuhka on helppo hävittää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe