Rikotun petsatun kerrostaloasunnon oven korjaus?

tarkkasilmäinen

Harkinnassa on asunnon hankinta. Muuten suht. hyvä asunto, mutta rappukäytävään johtavan asunnon ulko-oven pinta on kulunut ja ulkopuolella on pari n napin kokoista reikää, joku on siihen huitaissut jollakin ja koko ovi kaipaa ehostusta. Se on tummanruskea ja pähkinäpetsiä tms. Sisäpuolelta onnistuisi varmaan oven maalaus itsekin jollain konstilla, mutta tuo ulkopinta askarruttaa. Voikohan taloyhtiö korjauttaa sitä? Tai jos saa luvan niin pystyykö tavallinen maalausfirma saamaan oven siistiin, sileään kuntoon, siinä paikan päällä ovea irrottamatta, ja samanväriseksi kuin naapurien ovet? ja siinä pitäisi olla myös samanlainen himmeä puunsyymäinen raidoitus kuten muissakin ovissa. Onnistuuko, tietääkö joku? Entä hinta? Kiitos asiallisesta tiedosta.

8

2865

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Porno-Jalmari
    • benitohabaneero
    • NickNailer

      Oveen ei osakas saa koskea, vaan se kuuluu taloyhtiölle. Et itse asiassa omista asuntoasi, vaan ainoastaan osakkeen. Kehotan tutustumaan as oy lakiin.

      Itse asia: asuntojen ovia yleensä vaihdetaan, koska korjaus on kallista ja hankalaa. Korjaaminen on periaatteessa mahdollista monellakin tavalla. Itse olen suosinut uusia puuviiluja. Vanhaan oveen liimataan prässissä uudet viilut ja oven karmit jyrsitään sisäpuolen viilun verran syvemmiksi. Näin tehdään yleensä arvokkaille jalopuuoville, joiden vaihtaminen uusiin ei ole kustannustehokasta.

      Näin ei kuitenkaan voi kerrostalossa yleensä tehdä, koska asuntoja ei saa korjauksen ajaksi lukollisen oven taakse. Uudet ovet saa sen sijaan hyvinkin asennettua niin nopeasti, ettei turvallisuus vaarannu.

      Taloyhtiöille oviremppa on kallis, koska samalla yleensä vaihdetaan lukot.

      • tarkkasilmäinen1

        Oven vaihto olisi siis paras ratkaisu, mutta jos tarvitsee melko pian asunnon, niin eihän ostaja sitä voi tietää, lupautuuko taloyhtiö vaihdattamaan oven ja yhtiön piikkiin, joka muutos maksaisi n. 1000 euroa (kerrostalo-oven hinta voi olla 800 euroa). Tuollaisia päätöksiä taloyhtiöt tekevät ilmeisesti aika hitaasti jollei vastaus ole sitten selvästi: ei käy. Katselen siis asuntoa muualta. Harmi sinänsä, että jos joku pölvästi juovuspäissään tai muuten tyhmyyttään pilaa oven, niin koko asunnon ja jopa naapuruston asuntojen markkina-arvo laskee imagon laskun myötä.


    • 24vJEENO

      kiva se on asustaa kämpässä, jonka ovi on viilutettavana, jossain, ties missä, vaikka vaan viikkokin voi tuntua pitkältä ajalta..

    • patina_kuuluu_asiaan

      Kuten jo sanottu rappukäytävän ovi on taloyhtiön huoltovastuulla. Yleensä kaikki ovet uusitaan samaan aikaan, ellei jollekin ovelle ole tapahtunut yksittäinen vaurioituminen, mutta siiloin korjaukselle löytyy kyllä maksajakin. Yleinen ikääntyminen ja pienet osumat eivät haittaa asujaa sen enempää kuin muitakaan rapussa kulkijoita.

    • jotainjoskusnakertanu

      Onko ARVOKKAISSA jalopuuovissa tosiaan viilupinta?? ne nähdäkseni ovat itä jalopuuta ihan pintaan asti. Jos oven sisäpintaan liimataan viilu, ei se edellytä karmien jyrsintää, tämä tasainen, osa ovilevystä, kun on karmien sisäpuolella..

    • NickNailer

      "Jos oven sisäpintaan liimataan viilu, ei se edellytä karmien jyrsintää, tämä tasainen, osa ovilevystä, kun on karmien sisäpuolella"

      Voi olla tai olla olematta. Kumpaakin esiintyy. Kerrostalojen asuntojen ulko-ovet tuppaavat olemaan karmien jyrsintää vaativia, koska ne vaimentavat ääntä paremmin.


      " jalopuuta ihan pintaan asti"

      Viimeksi asennutin "kokopuisia jalopuuovia". Termi tarkoittaa sitä, että sisäosa on liimapuuta (luulatvimmin mäntyä) ja päällys viilua.

      Pelkkä tamminen oven kokoinen 40 mm liimapuulevy maksaisi yli 400 €, kuluttajahintana yli 700 €. Oven kokonaishinta olisi tuhansia per kpl. Sellaisen voi hankkia taloon Engelinaukion läheisyydessä, mutta sitä ei kukaan osta kerrostaloon Myyrmäessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      101
      2150
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      433
      1645
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1343
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      15
      1173
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      79
      1152
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1085
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      185
      1031
    8. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      285
      1026
    9. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      989
    10. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      196
      855
    Aihe