Primeran virtalukko

Annu23

Mummo täällä kyselee, mistä sais edullisen virtalukon P 11 malliin. ihmettelen miten on mahollista, että 170 000km jälkeen avain irtoaa.

4

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • avaimet.taskuun

      Kyllä se on ihan tarkoitettu niin, että avain irtoaa virtalukosta.

    • Merkki liikkestä kysymään tai motonet siis irtoaako avain kesken ajon?

    • Avainko_kulunut

      Teetä uusi avain pikasuutarilla. Se on sen verran teräväkulmaisempi, että saattaa pysyä paikoillaan. Tosin ne teräksiset avaimet jyrsivät lukon haittoja viilan lailla, mutta kyllä se aikansa toimii.

      • Virtalukko..Qusqai

        ... kun sitten selasin internettiä niin yhdessä ainoassa Saksalaisessa foorumissa viitattiin siihen tietoon että alapuolen "niitti" olisikin murtopultti. Ei muuta kuin katsomaan. Pää oli kyllä niin sileä ja tasainen että se ei murtopultilta ensihätään näyttänyt. Aamulla kun sitten pirautin X-Partsille niin vahvistus tuli. Se on murtopultti. Ja että sen saa pois jos esim. rautasahalla sahaa siihen hahlon ja kääntää ruuvvarilla auki. Kiitin ja ei kun sanoista tekoihin.

        Otin esille Dremelin (taas sai osoitettua vaimolle että työkaluja ei ole koskaan liikaa) ja siihen ohut katkaisulaikka. Lukkopesän ympärillä oli muovinen rengas joka esti helpon työskentelyn. En ole koskaan ollut hyvä tällaisten muoviosien kanssa joten sivareilla poikki koko muovi ja roskiin. Sen jälkeen saatiin kunnon näkymämurtopulttiin ja Dremellillä tekemään siisti kolo ihan keskeskelle murtopulttia ja melkein pohjaan asti. Leveällä ruuvvarilla sen sai käännetyä auki. Lähti irti jopa yllättävän helposti. Ja kun vanhassa lukkopesässä käänsi avainta 1-asentoon, niin johan yläpuolen tappikin painui sisälle ja lukkopesä tuli vetämällä ulos. Helppoa.

        Tönärillä sai murtopultitsta halkaisijan jotta uutee runkoon saa kierteet. Oletukseni osui oikeaan, 6*1.0mm. Muutama kierre uuteen runkoon ja runko paikoilleen murtopultilla. Vielä sähköjohdot kiinni ja vot siinä se. Pois heitetyn muovin tilalle kieputettiin kangas erkkaria. Se saa toimia hankausvasteena johdoille. Vaikka ei ne edes ota siihen metalliin kiinni. Mutta ihan varoiksi vaan.

        Vielä kun laittoi muoviosat paikoilleen niin meillä oli toimiva lukkopesä vajaan puolen tunnin työllä (johon Veholla menisi reilu tunti) eikä autoakaan tarvinnut seisottaa pihamaalla kolmea viikkoa. Hintakin jäi murto-osaan maahantuojan arviosta. Ja vaikka aina kuulee sanottavan että marmorilta kannattaa ostaa kun ei ne kuulemma ole paljoakaan kalliimpia, niin ainakin minusta tuntuu että noin 400e säästö kuittaa Dremelin hinnan 150e. Ja rahaa jää vielä ruokaankin. Samalla kun tuetaan yrittäjyyttä, kuten X-Partsia ja nimeltä mainitsematonta huoltoliikettä. Joka jatkossakin saa tehdä autoihini perushuollot.

        Terveisenä Veholle voisi mainita että kannattaisi palkata lisää huoltomiehiä jos vapaita aikoja ei ole kuin kolmen viikon päästä. Mersuissa lienee paljon vikoja kun tuollaisen jonon aiheuttavat ja kyllähän Suomessa vapaita asentajia on pilvin pimein.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe