avr ethernettiin -moduli

täytyy_kokeilla

Jos haluaa käyttää langallista eetteriä avr:n kanssa, niin kannattanee tutustua ENC28J60-piiriin. E-bay:ssa siitä saa valmiiksi kasattuna mallin, joka menee SPI-väylään. Jos siis on tarve saada siirrettyä avr-anturilta dataa paljon lyhyellä matkalla, niin tuolla pitäisi päästä aika lailla helpolla. Ja homma on tietysti eristetty eth-muuntajan ollessa mukana.
Tietysti X-bee langattomana menee varmaan ohi monissa tilanteissa, mutta ENC28J60 ei ainakaan ole hinnalla pilattu! Onko kukaan käyttänyt? Ajattelin pistää tilaukseen ja katsoa miten menee oikeasti..

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raspberry_pi

      miksei Raspberry pi zero.

      Mikä tuolle muuten on OIKEA toimivan kokoonpanon hinta ?

      Perus -Raspberryä aluperin mainostettiin halvaksi, eli 20-50 EUR.

      Toimiva kokoonpano maksaa kuitenkin oikeasti 100 EUR, mikä johtuu lähinnä harhaanjohtavasta markkinoinnista:

      Halpaan perushintaan ei sisälly:

      Muistikortti (jota ilman laite ei buuttaa)
      Kotelo
      Virtalähde

      Halpaan perushintaan ei myöskään sisälly:
      Näyttö
      näppäimistö
      hiiri
      lähiverkkokaapeli

      Lisäksi:

      toimituskulut itse Raspberry Pi:n osalta sisältyvät hintaan (ainakin Farnell. ehkä myös RS Components) mutta heti jos lisäät tilaukseen muuta kuin itse Raspberry Pi:n, niin toimituskin muuttuu maksulliseksi.

      Toki monen muunkin tuotteen hintaan lisätään toimituskulut, mutta tuo on vähintään moraalisesti arveluttavaa, mahdollisesti myös kuluttajansuojalain vastaista, että tuotetta mainostetaan ilmaisilla toimituskuluilla, mikä itse Raspberry Pi:n osalta pitääkin paikkansa, mutta näin ei saada toimivaa kokoonpanoa.



      Ja sen toimivan kokoonpanon vaatimien osien / tarvikkeiden lisääminen tilaukseen aiheuttaakin sitten sen, että toimituskulut lisätään hintaan.

      Myykö jokin taho Raspberry Pi tuotteita kuluttajansuojalain kirjaimen ja hengen mukaisesti, eli joko kaikki toimituskulut ovat ilmaisia, tai jos eivät ole, niin sitten ei myöskään kuluttajaa yritetä myöskään huijata mukamsa "ilmaisilla toimituskuluilla" vaan kerrotaan jo alusta alkaen rehellisesti, kuinka suuret toimituskulut ovat.

      Tuleepa mieleen eräskin suomalainen puhelintarvikkeiden nettikauppa, jossa toimituskulut ovat kiinteä 3 € / tilaus.

      Ei voi olla mitenkään mahdoton vaatimus, että toimituskulut, jos niitä peritään, ilmoitetaan rehellisesti ilman, että asiaa yritetään hämätä muka "ilmaisilla toimituskuluilla", jotka siis eivät ainakaan siinä tapauksessa pidä paikkaansa, että asikas haluaa ostaa toimivan kokoonpanon, ei pelkkää yhden kortin tietokonetta ilman virtalähdettä, koteloa ja muistikorttia.

      Raspberry Pi:stä on muuten uudempia versioita.
      Osaako uusin versio buutata suoraan USB -liitäntäiseltä ulkoiselta kiintolevyltä ilman muistikorttiakin (jos kiintolevylle on muulla tavalla jo asennettu Raspberry Pi:n käyttöjärjestelmä) ?

      Vai vieläkö tuo muistikortti on pakollinen, siinäkin tapauksessa, että USB -liitäntäinen ulkoinen kiintolevy on kytketty ?

      Raspberry Pi on sinänsä kiinnostanut sen julkaisusta lähtien, mutta en ole toistaiseksi tilannut, johtuen siitä, ettei toimituskulujen osalta toiminta ole Suomen kuluttajansuojalain mukaista.

      • varaston_loppukäyttö

        Raspia ei sen vuoksi, että luokittelen sen "tietokoneeksi". Sellainen minulla jo on. Siispä kytken tietokoneeseen kontrolleria - mikä on halvempaa. Tuollainen avr-prosari josta löytyy SPI-väylä lähtee halvimmillaan jo alle eurolla joten koko laitteen kasaa vitosella!
        Onhan noita, valmiita moduleita tarjolla erinäisiin tarkoituksiin vaikka mitä ja millä liitynnöillä. Varmaankin raspin kanssa pääsisi monestikin helpommalla - mutta ei välttämättä halvemmalla. Enkä oikeastaan välitä em. käyttiksen päällä pyörivän laitteen käytöstä, koska mukaan tulee sitten ohjelma-jitteriä: Helpompi tehdä kontrollerilla(ilman käyttöjärjestelmää) ja ilman jitteriä. Kyllähän sen toki saa minimoitua, mutta ei taida taidot riittää niin pitkälle itsellä, että viitsisi enää opetella miten oikosulkea käyttöjärjestelmää siten, että jitterit saa pois. Tehdään siis niillä palikoilla, jotka on opeteltu(ja joita on n. 3000 kpl vielä varastossa..)


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe