On se kumma... Vai onko?

Abc5256

Kun nyt on ollut vähän väliä raskaita lepikossa. Ei, se ei ole mikään ihme ja kumma kun muistaa miten kesällä töhötettiin menemään mistään välittämättä. Ei se sama tyyli välttämättä toimi talvella kun saattaa olla lunta ja jäätä tiellä. Ennen sitä kutsuttiin normaaliksi talvikeliksi ja ajonopeus sekä tapa sovitettiin sen mukaan.

5

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tosi-Asia

      Älypuhelin kaataa paljon rekkoja

    • MolemmatOjassa

      Armeijasta juuri rekkakortin saaneita pemaripellejä tullut paljon rekkakuskeiksi. Siitä se vaan johtuu.

      • enihmettele

        tapana on että ajetaan vak.nop.säädin päällä, oli keli mikä hyvänsä, kyllä kuulemma luistonesto hoitaa


    • kelisvikka

      Halvalla saa hyviä kuskeja ja vakuutuksesta uutta kalustoa alle!Mutta korvienvälissä ei vikkaa löydy kelissä kylläkin ja tienhoidossa!

    • EnteriittiGastroilija

      Liikenne on muuttunut.Liikenteessä käyttäytyminen on muuttunut.

      Suolauksen takia niitä varmaan sinne joutuukin, ei oikein näe edes onko se liukas vai ei.
      Jos ajaa vaikka helsingistä ouluun, on siinä välissä suolattua pitävää tietä ja suolattua tasaista uudelleen jäätynyttä tietä.

      Tienhoitohan on ollut pitkään huonossa kunnossa, tiessä on pikkunissanin meneviä aukkoja ja liukkautta vaan ei saa millään pois. Ei ne autoista perittävät verorahat oikein toimi...on liukasta ja ilmastonmuutos ei ole vieläkään pysähtynyt. Joillain on uskomus että jos veroja perii tuplasti, myös ilmastonmutos hidastuu.Tulee mieleen vanha dna:n mainos..."mihin raha katoaa".

      On joillekkin autoilijoille todella kamalaa ajaa rekan perässä joka päästelee 80:n kilometrin rajoitusalueella 78/kmh. Ohihan siitä on päästävä tai muuten elämä mene pilalle eikä siitä selviä. Ohi on päästävä vaikka henki menisi, ja liian usein se meneekin. Ohi on päästävä sitten vaikka päätiestä erkanevalla sivutien osuudella vaikka joutuisi pysähtymään sadan metrin päästä risteykseen.
      Kuinkahan moni ymmärtää että 80km/h merkki tarkoittaa suurinta sallittua nopeutta, ei pakollista.

      Tietä, siltoja ja katuja ei ole tehty raskaalle liikenteelle. Esim tulet T-risteykseen kolmion takaa ja aikomuksesi on kääntyä oikealle. Paitsi että joudut odottamaan vasemmalta tulevat, joudut odottamaan myös oikealta tulevat autolijat koska joudut koukkaamaan puoliksi vastaantulijoiden kaistalta. 90% risteyksistä on näitä.

      Maantiet joissa liikkuu pientareella jalankulkijoita ja pyöräilijöitä, on piennar tehty kouluviivoittimella säästösyistä pieneksi. Moottoriteillä taas piennar on hyvin leveä, mutta siellä ei saa taas kävellä tai pyöräillä. Jos normaalin ajotien reuna olisi yhtä leveä kuin moottoritiellä, jopa mopoautot eivät aiheuttaisi niin paljoa tuskanhikikarpaloita. Pahimpia tapauksia ovat nämä 2 rekkaa ja pyöräilijä kohtaamiset, ja varsinkin näkymättömät ja heijastimettomat ovat vaarassa.

      Nyt sitten suunnitellaan kynnetön pystyssä vielä korkeampia rekkoja vaikka ei meinaa mahtua nykyistenkään siltojen alta, tällöin niistä tulee vielä kiikkerämpiä ja herkempiä kaatumaan.

      Kuskien on pidettävä helkatinmoista kiirettä koska aikataulut on tehty powerpointilla yrityksen neukkarissa, eikä olla tietoisia siitä että rekka ei liiku koko aikaa sitä 80 km/h (keskituntinopeus on noin 60-70 km/h) johtuen monista seikoista. Ja jotta kuskeilla ei olisi liian vähän stressiä, tehdään työtä 3-vuorossa. Jos yhdellä kuskilla venähtää pitkäksi itsestä riippuvasta tai riippumattomasta syystä, niin sekä pomo että seuraava kuski antaa sellaisia emmerdalen "kuole pois"-katseita.

      Piirturiakin digitoitiin monta hemmetin vuotta, sitten siitä saatiin sellainen että ei ole erillisiä tauolle/työlle/ajolle/levolle painikkeita, vaan täytyy valikkoviidakossa pyöriä hieman. Ajoneuvo kyllä ilmoittelee koska tulee ajoaika täyteen, muuta se ei sitten paljoa ilmoittelekaan. Aivan sama onko se turvallinen tauonpitopaikka sadan metrin päässä vai 20:n kilometrin päässä,s e on pidettävä tai tulee virkavalta ja olet suurinpiirtein murhaajan syytteissä. Minuuttiakaan et saa anteeksi, jos valtio tienaa.
      Nykyään kyllä on joihinkin piirtureihin saatavilla palikoita jolla sen saa kytkettyä älypuhelimen kanssa, ne vissiinkin hieman ilmoittelee jo viikkolevoistakin.

      Kuitenkin....

      -Raskaan ajoneuvon kuljettajat eivät tahallaan aja rajoitinta vasten tai kenenkään päälle.

      -Kun olet bussipysäkillä paikallasi,turvavälisi seuraavaan on varmasti yli 7 metriä.Kun ajat liikenteessä 80km/h, turvavälisi on alle sen.Outoa,eikö vain.

      -Ajat sata lasissa lähikauppaan säästääksesi aikaa. Sitten hyllyjen luona mietit 20 minuuttia sitä että otatko sen voipaketin missä on 8% rasvaa, vai sen missä on 10%.

      -Luulet että olet aiemmin perillä jos ajat sekunnin turvallisuusvälillä, kuin että olisit 4:n sekunnin turvavälillä.

      -Painat kaasua liikenneympyrässä jos joku tulee häiritsemään koskemattomuuttasi, koska olithan siellä ekana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5584
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2383
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      52
      2322
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1059
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1044
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      950
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      877
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      793
    9. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      773
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      771
    Aihe