Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

1991 sukupolvenvaihdos

yöunetmenettänyt

Tehtiin sukupolvenvaihdos 1991. Nyt riitaa 27 vuoden jälkeen hinnasta sisaruksillani
(perinnönjakotilaisuudessa).
Silloin kaupan hyväksyivät verottaja, myyjät ja ostajat. Lahjaveroa ei mennyt. Kahdelle sisarukselleni maksettiin molemmille 1/3 kaupasta. Myyjät saivat itse 1/3 osan kauppahinnasta.

Tiedustelisin , voivatko sisarukseni vaatia lisää rahaa sv- kaupasta itselleen vielä näin pitkän ajan jälkeen.

19

731

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oletkuivilla

      Ei voi, vain vanhempiesi rahoista,

    • Ostintilan_v.1991

      Minkä ihmeen pönttöpäiden kaupan olette silloin v. 1991 tehneet muka?? Ei silloin enään maksettu mitään sisarosuuksia tilakaupoissa, kun minä ostin vanhemmiltani tämän tilan myös v. 1991. Molemmat vanhempani tosin elävät vieläkin ja emme silloin sisareni kanssa perineet vanhempiani, vaan koko maatilan kauppasumma meni tietenkin elossa oleville vanhemmilleni. Ja kun vanhempani joskus aikanaan kuolevat, perimme vasta sitten sen mitä heiltä jää perinnöksi. En myöskään ole mitenkään velvollinen maksamaan tästä maatilasta sisarelleni enään mitään, koska olen tehnyt ihan normaalin kaupan vanhempieni kanssa tuolloin.
      Joten sinullakin on sama tilanne, peritte vain vanhempanne. Lisäksi SINÄ voit vaatia sisaruksiltasi nyt noiden ennakkoperintöjen suhteen tasinkoa, koska sisarukset ovat JO saanneet ennakkoperintöä!!

      Siis joko kirjoituksesi on täyttä trollia tai olette todella toimineet aika erikoisesti!! Jos tämä ei ole trollia, niin kehoitan olemaan todella tarkkana ja kysymään ammattilaiselta apua tässä tilanteessa.

      Mieti nyt itsekin tilannetta, toiset sisarukset ovat perineet jo 27 vuotta sitten 2/3 tilan kauppahinnasta, niin jossain sen pitää näkyä, kun nyt jaetaan perintöjä!!

    • hölömöt

      Paskapuhetta.Peritään sitä mitä on kuoleman jälkeen jäljellä.

    • Kollegana

      Kuulostaa erikoiselta, kaupat on tehty, kaupanvahvistaja on kaupan vahvistanut, olet tila ja velvoitteet maksanut, lainhuudon hakenut ja silloin tila on sinun. Sinuna nukkuisin huoletta..(kait te joudutte perinnönjakoon hommaan pesänjakajan tai pesänselvittäjän)..27 vuoden jälkeen maa ja metsätalousmaan ja rakennuksien arvo on muuttunut niin paljon ettei kukaan järkevä enää vertaile enää mihinkään niin vanhoja hintoja. Tänä 27 vuoden aikana olet kantanut taloudellisen riskin siitä miten tilasi käy, tuskin sisaruksesi olisivat tulleet apuun mikäli tila olisi ollut taloudellisessa ahdingossa

    • SelittäsPaljon

      Ei kai Jopa oo yksi sun sisaruksista

    • minätässätaas

      Kiitos kaikille , olin jo menettänyt yöuneni täysin tässä asiassa. En tunne lakipykäliä kovin hyvin. Kiitos hyvistä vastauksistanne, tämä ei siis ole trolli.

      Ja Jopa ei toivottavasti ole yksi sisaruksistani.

      Toivotan kaikille Hyvää Uuttavuotta 2018!

      ps. Vastauksia saa laittaa kyllä vieläkin kirjoitukseeni. :)

      • Ostintilan_v.1991

        Nyt kyllä kiinnostaa, että miten ihmeessä sait aikoinaan v. 1991 edes lainoituksen tuohon sukupolvenvaihdokseen?
        Ostin nimittäin itse vanhemmiltani tuolloin myös tämän tilan, kuten jo aiemmin kerroin ja silloin ei tosiaan tullut kyseeseen mitkään sirarosuudet. Muutenkin ehdot olivat todella tiukat, niitä oli sivukaupalla pienellä kirjoitettuna.

        Sinuna ottaisin nyt kyllä esille sen sisarustesi saaman ennakkoperinnön, kun jaatte perintöjä. Nimittäin sisarustesi saama ennakkoperintö on aika huomattava sinuun nähden.
        https://www.laki24.fi/pepe-lahjaennakkoperinto-perinnonjako/

        https://www.laki24.fi/ennakkoperinnon-merkitys/


    • Böönaut

      Sisarukset jo jotain lähemmäs kuuskymppisiä ja ihmetys jos vielä rahaa vailla ja lasten tukemiseen varmaan vaatimukset?

    • syytönsisko

      Suku on pahin ja varsinkin omat sisarukset, kateuden ja syyllistämisen jumalia.

    • haiskahtaatrollilta

      Trollia koko aloitus, ei tuolloin v. 1991 enään tehty tuollaisia sisarosuuskauppoja sukupolvenvaihdoksissa. Joskus aiemmin niitä tehtiin ja eläviä ihmisiä perittiin.
      Jos nyt tuo ap:n tapaus todellinen, niin sisarusten saama ennakkoperintö otetaan huomioon perinnönjaossa. Eli tilanne on oikeastaan päinvastoin, kysyjän kannalta. Eihän sisaruksille voi tuplaperintöjä jakaa!

      • minätässätaaas

        Kyllä meillä tehtiin tuollainen sukupolvenvaihdos. Asia on täyttä totta. Paperit tehtiin pankissa ja ne oli valmiina kun käytiin allekirjoittamassa. Sovittu vanhempieni, myyjien kanssa valmiiksi. Itse en saanut sanaakaan sanoa kauppaan. Nimi alle vaan.
        Ei todellakaan ole trolli , vale eikä haiskahda.


      • enempivaanhaiskahtaa
        minätässätaaas kirjoitti:

        Kyllä meillä tehtiin tuollainen sukupolvenvaihdos. Asia on täyttä totta. Paperit tehtiin pankissa ja ne oli valmiina kun käytiin allekirjoittamassa. Sovittu vanhempieni, myyjien kanssa valmiiksi. Itse en saanut sanaakaan sanoa kauppaan. Nimi alle vaan.
        Ei todellakaan ole trolli , vale eikä haiskahda.

        Nyt haiskahtaa vielä enempi trolli!!! Jos olet ollut allekirjoittamassa niitä lainoja, on myös sinun ollut pakko olla sanomassa mielipidettä kauppaan. Olet joutunut käymään mm. likvilaskelmat ihan itse lainoitukseen liittyen jne. jne. Pankki kyllä tekee paperit, kun on ensin pankissa sovittu yhdessä, mutta ei se ihan noin mene, ettei ostaja sano mitään!! Ensin oli luonnoskauppakirjat eläkkeen hakemiseen, sitten eläkepäätökset ja sitten lopulliset kauppakirjat. Sitten verottajalta ennakkopäätös vielä, jos kerta verottaja hyväksyi kaupan. Tuosta verottajan ennakkopäätöksestä näet myös ne hinnatkin, että mitkä oli silloin voimissaan.

        Vaan jos tämä on todellinen tapaus, niin huhhuh! Pidä nyt hyvä henkilö puolesi edes nyt ja vaadi ottamaan huomioon nuo ennakkoperinnöt, ettet maksa perintöjä kahteen kertaan!!


    • minätässätaaas

      Mistä saisin tiedot vuoden 1991 sukupolvenvaihdoskauppojen viljelysmaan keskihinnasta täällä varsinais-suomessa, tietäisikö joku. Kiitos!

      • enempivaanhaiskahtaa

        Vanhoista Käytännön Maamies lehdistä löytyy sieltä takakannen läheltä tilastotiedot hinnoista.
        Jotain voit tuostakin päätellä, ellet löydä sitä verottajalta haettua ennakkopäätöksestä. Varmaan tuo ennakkopäätös löytyy siitä kauppakirjasta taikka verotoimistosta.


      • enempivaanhaiskahtaa

    • J_auta_Tana_kele

      Uskon aloittajan olevan täysillä ketjussa mukana,aikoinaan kun spkauppoja on tehty niin edelliset omistajat, rahoituslaitos ja verottajan suhtautuminen saneli kauppasummat ja tietty muualle lähteneitten sisarusten suhtautuminen. Maatalouden ulkopuolinen ihminen on vain usein ahne kun on kertaalleen jaetun perinnön arvo on maalla noussut, siitähän tässä on kyse. Sitä sanotaan myös väärydeksi,huijaamiseksi, kusettamiseksi jne.......pidä sinä (minätässätaas) puolesi.
      Kukaan muuhan ei ole tapauksessasi menettämässä mitään!!!

    • annaarpistenhaavojenolla

      ei liene tuota voitavan oikasta..aika on kulkenut ohitse..unohtakaa riidat elämä on liian lyhyt riideltäväksi..

      • Ennakkoperintöä

        Ja höpö höp taasen! Juuri tässä se ap:n kannattaa ottaa esille, että sisarukset ovat saanneet ennakkoperintöä. Ihan normaali toimenpide, että ennakkoperintö otetaan huomioon, eikä se ole mitään riitelemistä!


    • monenlaista

      Me tehtiin spv pari vuotta myöhemmin. Isäni oli ollut maatumassa vuosikymmeniä. Pankin jäbä ehdotti, että sisarukseni (silloin keski-ikäisiä) ostaisivat asunnon noilla osuuksillaan ja leskiäitini asuisi siinä. Ei käynyt itselliselle pohjalaismuijalle!
      Piti maksaa enemmän rahaa osuuksista ja muorille asunto. Ei otettu lainoja. Olis vaan mennyt pari vuotta eikä olisi koko kauppaa tehty. Muori olis saanut asua "kotonaan" viime henkäykseen. Me oltais muutettu työn perässä muualle.
      Nyt sitten ihmetellään mitä pitäis tehdä.. isännän terveys on mitä on ja emäntä on kai työttömänä..

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2384
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      60
      2114
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      100
      1951
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1682
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1602
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1400
    Aihe