paljonko rahaa on tarpeeksi?

AndyDupont

Mikä rahamäärä tuo tyydytyksen elämään?

54

821

  Vastaukset

  • Sellainen summa joka riittää elämiseen ja harrastuksiin. Riippuu ihmisestä. Minulle riittää 2500/kk.nettona

  • Mikä rahamäärä tuo tyydytyksen elämään?

   Olipa epämääräinen kysymys.

   Netistä voi tilata naisen luokseen satasella tai kahdella. Kai sekin antaa jollekin tyydytyksen.

   Jos pää on tyhjä ja sydän rikki, mikään raha ei voi tuoda tyydytystä, jos tyydytyksellä tarkoitetaan onnea.

   Itse olen muijan kanssa todella tyytyväinen elämäämme kun rahaa tulee käteen noin 5000 euroa kuussa. Se ei ole mitenkään erikoisen paljon, koska ansaitsemme molemmat suomalaisen keskipalkan verran. Meille syntyy väkisinkin säästöjä, koska olemme aina käyttäneet rahamme järkevästi eikä meillä ole riippuvuuksia kuten tupakointia, alkoholismia tai peliriippuvuutta. Olemme näillä summilla tyytyväisiä eli sitten varmaan "tyydyttyneitä". Vaikka tulot eläköityessä tippuvat melkein puoleen, pärjäämme silti oikein hyvin ja tyytyväisyytemme jatkuu.

  • Saan nyt käteen 1100eur kk ni jos 100eur viikolle lisää ni ihan riittävä elikä noin 1500eur netto käteen.
   Asumiskulut tosta pois ja juoksevat menot ni ihan tyytyväinen eläkepäiviin. Kauheita summia jotkut keksivät ja unohtavat että köyhyyspalstalla.

  • Säästössä on hyvä olla minimissään rahaa se määrä, minkä tarvitsee kuukaudessa ja se yht = x 6. sanovat viisaat.

   itselläni on 6 000 € säästötilillä, joita en tuhlaile.Otan korotonta lainaa vaan sieltä joskus tarvittaessa ja laitan takaisin.
   Näin talous pysyy tasapainossa ja huolettomana.

   Isoja summia ei kannata pitää tilillä koska inflaatio vie ja muutenkin korot on nykyisin olemattomat.

  • 2 lapsen kanssa elämiseen jää 1000€. Välillä riittää. Lasten isä kyllä ostaa vaatetta ja kenkiä. Isovanhemmat myös antaa rahaa.

  • Perinteinen pesukoneen hajoaminen pitäisi vain aiheuttaa huokauksen ja samantien kaupoille mitä pidetään taas köyhillä ylittämättömänä ongelmana.

   • Jos luottotiedot kunnossa ni miksipä ei osamaksulla. Ihmetyttää joidenkin mahtipontiset kirjoitukset kun sentään köyhyyspalstalla ollaan.


   • Klarnalla minäkin ostanvaikka,mutta ei pidä kerätä niitä osamaksuja montaa kerralla. Huomaa,että menee niihin sievoinen summa. Luottotiedot olen säilyttänyt.


   • Niimpä jos esim, pesukone pamahtaa niin ostettava kun kuka yötämyöten käsin pyykkiä pesee vaikka nykypäivän vaatemateriaalit aikas ohkasia.


  • "Perinteinen pesukoneen hajoaminen......"

   Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki on sitä varten, että jos pesukone hajoaa (kumma kun niitä tällä palstalla koko ajan hajoaa ;) niin köyhinkin eli perustoimeentulon asiakas saa tarvitessaan uuden pesukoneen.

   Kun oikein asiaansa sossussa itkee, niin ehkä sellainenkin, joka ei normaalisti saa perustoimeentulotukea, voisi saada ehkäisevän toimeentulotuen päätöksellä pesukonerahat sossusta.

   " Ihmetyttää joidenkin mahtipontiset kirjoitukset kun sentään köyhyyspalstalla ollaan."

   Koska Suomessa ei ole yhtään absoluuttista köyhyyttä, vaan suhteellista köyhyyttä, on varmaan hyvä köyhyyspalstallakin olla tiedossa, mikä on ihan normipalkansaajan keskiansio.

   Kokopäivätyön keskipalkasta jää Suomessa nettona käteen 2300- 2500euroa.

  • joillekki ei tunnu mikään summa riittävän. Ollaan jouduttu joskus tulla 1000 eurolla toimeen 4 henkilön perhe kuukaudessa. Ei sillä nyt kauheesti ilakoida ja shoppailla. No nyt tulee rahaa vähän päälle tonni 4 henkilölle.

   • Sossu ei pesukoneisiin rahaa luikauta,jos taloyhtiössä on pesutupa. Minkä takia te rahakkaat jaksatte jauhaa täällä. Saatteko henkisiä orgasmeja. Minua ei ahdista köyhyys. Elän vain sen mukaan. Joskus syön kaurapuuroa ja se on hyvää. Makaroni kelpaa. Tuskin onnea toisi ravintolassa syöminen. Olen kyllä joskus sellaisissa syönyt. Vaatteet on päällä,ruokaa aina sen verran,ettei nälkää ole tullut koettua ja lämmin asunto sekä kalusteet. Joku voi sanoa,että paremmasta,kun ei tiedä. En kaipaa mitään. Tv ja tietokone ja kännykkä on. Pesukone,mikrouuni,astioita.


   • Mikkaelipojk kirjoitti:

    Sossu ei pesukoneisiin rahaa luikauta,jos taloyhtiössä on pesutupa. Minkä takia te rahakkaat jaksatte jauhaa täällä. Saatteko henkisiä orgasmeja. Minua ei ahdista köyhyys. Elän vain sen mukaan. Joskus syön kaurapuuroa ja se on hyvää. Makaroni kelpaa. Tuskin onnea toisi ravintolassa syöminen. Olen kyllä joskus sellaisissa syönyt. Vaatteet on päällä,ruokaa aina sen verran,ettei nälkää ole tullut koettua ja lämmin asunto sekä kalusteet. Joku voi sanoa,että paremmasta,kun ei tiedä. En kaipaa mitään. Tv ja tietokone ja kännykkä on. Pesukone,mikrouuni,astioita.

    "Sossu ei pesukoneisiin rahaa luikauta,jos taloyhtiössä on pesutupa."

    Eikä sossun kuulukaan silloin antaa rahaa perheen omaa pesukonetta varten, jos taloyhtiössä on pesutupa. Eikä siitä ollut kysymyskään.

    Oli kysymys siitä, että jos pesukone hajoaa sellaisessa köyhässä perheessä, joka ei ilman omaa pesukonetta saa pyykkejään pestyksi, niin sossu antaa rahaa uuden pesukoneen ostoon.

    Tuliko nyt selväksi, kun rautalangasta väänsin?


  • Sain perintöö 12500 ja 250 000 että se riittää kyllä vähäksi aikaa. Työkkäri ei tiedä että minulla on rahaa. En kuitenkaan tuhlaa miten sattuu. Olen elänyt noin 600 eurolla kuukausi + tietty vuokran maksu ja sähkö ja muut laskut.

   • Voi pyhä yksinkertaisuus taas kerran. Eihän työkkäri tee mitään sillä tiedolla, että olet perinyt rahaa. Työttömänä olet silti oikeutettu työttömyyskorvaukseen.


   • Sain perintöö myös 19000 euroa vajaa pari vuotta sitten. Ei ole perinnöstä penniäkään jäljellä. En tiedä minne hassasin rahat, ne poltteli käsiä ja ostelin kaikenlaista kuten venettä ja 50 tuuman telkkaria, pari polkupyörää, pleikkarin ja pelejä varmaan 700 eurolla. Vaatteisiin meni pari tonnia, kävin reissussakin. Nyt jälkeenpäin ajateltuna tein tyhmiä ostoksia olisin voinut mennä autokouluun ja saada ajokortin ja sitä kautta työnsaanti mahis olisi parantunut. No semmosta se on raha sokaisi minut ja huvittelin kerrankin kunnolla.


   • Persaukisella ei raha näpeissä pysy, ota pikavippi.


  • Kelaa kyllä kiinnostaa jos saa asumistukea

  • En tiedä tyydytyksestä mutta tyytymättömyyden poistaa tilanne jossa voi kiveksiään puristelematta ja velkaa tekemättä, hoitaa yllättävät menot.
   Viime syksynä kasaantuivat teknisten vekottimien boikotit.
   Elokuun lopussa valahti 19v ikäinen menopeli mittaristoltaan kelvottomaan kuntoon.
   Uuden osto.
   Marraskuussa, kahden arkipäivän aikana halvaantuivat tulostimeni, eukon läppärin emolevy, digiboxi ja ilmeisestä myötätunnosta sen ikäkaveri +10v vanha 42" plasmatöllö.

   Keljutti hirveästi mutta hieman rauhoitti toteamus, ettei noiden vuoksi tarvitse muuttaa mitään elämäntavoissa tai suunnitelmissa.

   Olen vahvasti sitä mieltä, että raha ei tee tyytyväiseksi kuin korkeintaan lyhyeksi ajaksi.
   Sen sijaan sillä voi poistaa tyytymättömyyden syitä.

   • Kyllä massit rauhoittaa mutta onneliseksi ne ei tee ketään paitsi hetkeksi jonkun rikkaan mutta sitten se uusi lelukin jo tympäisee.


   • näion kirjoitti:

    Kyllä massit rauhoittaa mutta onneliseksi ne ei tee ketään paitsi hetkeksi jonkun rikkaan mutta sitten se uusi lelukin jo tympäisee.

    Köyhyyteen tottuu.
    +20v poikamiehenä sveduissa olisin ollut onnellinen jos olisin pystynyt ostamaan muutaman vuoden vanhan Amazonin mutta oli tyytyminen vielä vanhempaan kuplaan.

    Kun sitten akoittumisen, penskojen tulon, asuntovelkojen ja lasten omilleen lähdön jälkeen olisi ollut mahdollisuus vaikkapa se tehdasuuden Porshen hankkimiseen velkaa tekemättä, niin se ei enää ollutkaan tärkeää.
    Köyhällä taustalla "lelu" ei enää ole hankkimisen arvoinen.

    Tämän viimeisen hankinta elokuun lopussa oli vain kiusallinen tapahtuma.
    Edellinen antoi 19 vuotta sitten, miellyttävän tunteen autoliikkeestä kotiin välille.


  • ...että noille rikkaille ei riitä mikään määrä. Raha on jumala ja rahanahneus ei lopu koskaan.

   • Rikkaat on todella tarkkoja rahan suhteen, tulevat toimeen todella pienellä. Siis oikeat rikkaat, jotka omistaa tän maan. Sattumoisin tunnen aika monta opiskeluiden ja muiden verkostojen kautta, niin monet on todella vaatimattomia elämässään. En edes tuota rahan ahneutta allekirjoittaisi, raha vaan tulee rahan luokse muutenkin. Monet rikkaista kavereistani eivät edes asu mitenkään pröystäilevästi, autotkin käytettyjä ja jos uutta ostetaan, niin sekin on Skoda. Joskus oikein huvittaa, kun näkee vaikka iltauutista, kuinka joku kavereista on ostanut jonkun tehtaan taikka yrityksen maailmalta ja on siitä mahdollisesti puku päällä jotain kommentoimassa (yleensä eivät juuri näyttäydy julkisuudessa), niin olen samaisen kaverin nähnyt vielä muutama tunti aiemmin kotonaan kuluneissa kotivaatteissa kehumassa Lidlin tarjouksia.


  • Parempata konjakkia pitäis olla päivittäisenä pöytäjuomana tytöttömälläkin.

  • Minusta ekoelämä on parasta. Saastuttaa mahdollisimman vähän. Mutta yhtälö asua luomutilalla ilman saastuttavaa autoa... Kuitenkin pitäisi liikkua. Bussit harvoin kulkee enää syrjäteitä... Sitä aprikoin ja siihen ratkaisun löydyttyä muutan korpeen. Rahaa on säästössä. Oppia minulla on luomuasioista. Omavaraisuus olisi ihanteellisin muoto elää. Perunat,kananmunat,kasvikset ym omalta tilalta. Vedenkin voisin kaivosta kantaa. Jonkun mielestä voin olla dorka,mutta olisin onnellisin noin.

  • Rahaa ei hautaan mukaan saa. Parempi käyttää eläessään.

   • Sanotko "tölkkitolkulla" -elämää paremmaksi elämäksi? Hautasi maan päällä on vain nesteinen.


  • 2000 käteen. Tosin asun halvassa opiskelija-asunnossa. Sanotaan 2500 käteen niin asumismenot pysyisi prosentuaalisesti samana vs 2000 netto.

  • Hyvä suhde Jumalaan on tuonut tasapainoa kaikkeen. Raha ei tuo tyydytystä. Sanotasn vaikja että mulla on 10000000 euroa vasemmassa takataskussa niin ei se olotilaan vaikuta. Se vaan on olemassa vaikkapa putkiremonttia varten, joka maksaa 63.000 euroa 63 neliön asuntoa kohden kerrostalossa Helsingissä.Tuhat euroa neliöltä. Eikä talolla ole ikää kuin alle 50v.

   • Kyllä on älykästä tuo uskovaisen puhe.

    "Sanotasn vaikja.............."

    Putkiremonttijuttu se tässä oleellista onkin!


   • putkiaivolle kirjoitti:

    Kyllä on älykästä tuo uskovaisen puhe.

    "Sanotasn vaikja.............."

    Putkiremonttijuttu se tässä oleellista onkin!

    Todellakin...:) Nyt oli "diippiä shittiä" herran sanansaattajalla.


   • Ei putkiremontti oikeasti voi noin paljoa maksaa kerrostalossa, kullastako ne putket sinne asennetaan? Onko taloyhtiössä päättämässä jotkut täysin seniilit, jotka ei ymmärrä euron ja markan eroa?
    Meikäläisellä asunto myös muuttotappiokunnan kerrostalossa, niin putkiremppa asuntoa kohti vain 10% tuosta hinnasta ja siinäkin melkoiset löylyt. Tein myös vanhaan rintamamiestaloon putkirempan, kaikki viemäriputket maksoi koko taloon alle 300€, rahaa meni vajaa 1000€ koko helahoitoon.
    Tyhmiltä otetaan rahat pois, ettei ne joudu asiattomien käsiin ;D


  • Tonni (1000€) kuukaudessa riittää, jos säännöllisesti tulee tilille. Sillä pärjää hyvin, ruokaan ja ym. kuluihin 200€/kk, loppu 800€ riittää moneen, asuntolainan lyhennys + yhtiövastike 400€, jää 400€ käyttää vaikka matkustamiseen.

   • Aika pieniruokainen olet. Toivottavasti se vähä mitä syöt on hyvää, oikeaa ja ravitsevaa ruokaa ettei jatkossa tule kamalan kauhiasti terveydenhoitokuluja. Matkailurahoista voisi nipistää tähdellisempään.


   • Muutenhuva kirjoitti:

    Aika pieniruokainen olet. Toivottavasti se vähä mitä syöt on hyvää, oikeaa ja ravitsevaa ruokaa ettei jatkossa tule kamalan kauhiasti terveydenhoitokuluja. Matkailurahoista voisi nipistää tähdellisempään.

    Terveellisesti syön, älä huolehdi! On riittävästi kasviksia, kalaa syön joka päivä ja muutenkin on lautasmalli käytössä. Itse poimitut marjat aamupuuron kanssa jne. https://static-sls.smf.aws.sanomacloud.net/hyvaterveys.fi/s3fs-public/styles/medium_main_image/public/main_media/original_cceb91949379aa7de61a0ca80ffe639b_0.jpg?itok=gBt-Wqj-


   • Kala on aika hintavaa, ruoka ym. kulut taitavat olla alakanttiin ilmoitetut. Ja kalaahan ei kannata syödä ihan joka päivä.


   • Ei-ihanonnaa kirjoitti:

    Kala on aika hintavaa, ruoka ym. kulut taitavat olla alakanttiin ilmoitetut. Ja kalaahan ei kannata syödä ihan joka päivä.

    Kala on edullista, jos ostaa tarjouksista, kirjolohi halvimmillaan K-supermarketin kalatiskillä 1,99€/kg. Ostan kalaa myös suoraan kalastajilta, järvikala on tosi edullista kaupastakin ostaen, esim. tuore lahna (S-Market Lahti Aleksanterinkatu) kalatiskissä 3,50€/kg. Tuoreet muikut marketin kalatiskiltäkin tarjouksessa edullisia ja viereisellä torilla suoraan kalastajalta vielä edullisempaa. Kalastan itsekin ja osaan käsitellä kalaa, joten pakastimessakin on itse pyydettyä kalaa. Syön toki muutakin, kuin pelkkää kalaa päivittäin.
    Missä niin sanotaan, ettei kalaa kannata syödä joka päivä? Saan kalasta päivittäisen omega-3 rasvahappoannoksen. Aamupuuron kanssa syömäni tuoreet marjat (yleensä mustikat) varmistavat taasen monien tärkeiden aineiden saannin, kuten mm. antioksidantit ja antosyaanit.

    Eihän terveellinen ruoka paljoa maksa!


   • Kalan syöntisuositus on pari kertaa viikossa.


   • Revisiitä kirjoitti:

    Kalan syöntisuositus on pari kertaa viikossa.

    Kalaa voi syödä enempikin viikossa, koska suositus on; kalaa on hyvä syödä ainakin kaksi kertaa viikossa. Eli tuo kaksi kertaa ei ole enimmäismäärä, vaan vähimmäismäärä!!

    Kala on suositeltavaa ravintoa, ja sen käyttöä tulisi lisätä. Kala sisältää terveellisiä rasvahappoja, useita vitamiineja ja kivennäisaineita sekä paljon proteiinia. Kala on erityisen hyvä n-3 rasvahappojen ja D-vitamiinin lähde. Kalan hyödyllisten rasvahappojen on osoitettu vähentävän sydän- ja verisuonitautiriskiä.

    https://www.evira.fi/elintarvikkeet/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden-kayton-rajoitukset/kalan-syontisuositukset/

    http://www.terve.fi/terveyden-abc/kalansyonti-kannattaa


  • Mulle jää vuokran jälkeen 560 €, tiukkaa tekee.

  • Pimperoa kerran viikossa tekee 400 euroa kuukaudessa. Riittävästi viinaa tekee 100 euroa kuukaudessa. Asunto tekee 500 euroa kuukaudessa. Muut kulut tekevät 500 euroa kuukaudessa. Lisäksi olisi mukava saada vähän säästöön. Kolmatta tonnia kuukaudessa saisivat siis olla bruttotulot.

   • Vihdoinkin rehellinen!!!:)


  • kohta on sisällisodan vuosipäivä nämä on hallituksen terveiset pienituloisille

   • Mitä sitten?? Voihan sitä nyt tietty muistella, kun punikit lähti hölmöilemään ja kapinoimaan. Jälkipolvet itkee vieläkin, kun kapinallisia ammuttiin. Mitään tarvetta ei todellisuudessa ollut kapinointiin punikeilla, muuta syytä ei ollut kuin vallan halu. Torppareille oli jo luvassa vapautus, joten kiirettä piti, että punikit ehti ennen sitä hööpöttämään torpparilaista tietämättömät torpparit kapinoimaan ja tapattamaan itsensä muutaman höhlän punikin innoittamana. Jos se punikkien kapinahullutus olisi jatkunut vähänkään kauemmin, niin silloin olisi ollut todellinen nälänhätä, kun kylvötyöt olisi jäänneet tekemättä ja kesän 1918 sato jäännyt saamatta.
    Tällä nyt ollu tietenkään mitään tekemistä viestiketjun aiheen kanssa, mutta teema oli punikeilla silloin, kuten tänäkin päivänä vassareilla, että köyhää vedätetään uskomaan täyttä puppua.

    Tänä päivänä köyhällä on Suomessa niin hyvin asiat, että vain täysi tollo valittaa. Rahaa ja ruokaa jaetaan jokaiselle, asuntoja löytyy. Joku huppariporukka ulvoo peräreikä soikeena, mamut sitä ja mamut tätä, mutta eivät edes viitsi itse tehdä niitä hommia, mitä mamut tekee. Sama hupparisakki ei viitsi kouluttautua, kunhan lorvitaan ja vaaditaan pohjattomia vaatimuksia, kuinka palkkaa pitäisi saada vaikka mitä ilman koulutusta.


   • Aika hyvä kommentti, noin yleisesti ottaen. 1918 tapahtumista voisit olla enemmän perillä,ennenkuin niistä kirjoittelet ketjussa. Nälkä oli tärkein tekijä että sisällis-sotaan ajauduttiin. Kaikki tämä sattui saumaan jolloin Euroopassa käytiin verisesti idealogien välistä taistelua, ja se oli oivaa polttoainetta siihen koneeseen jolla Suomenkin työväestö saatiin sortajiaan vastaa. Voit aloittaa tutustumisen aiheeseen lukemalla Samu Nyströmin väitöskirjaan perustuvan teoksen. Helsinki 1914-1918 Toivon, pelon ja sekasorron vuodet. Ehkä silloin ymmärrät, mihin nälkä voi ihmisen ajaa?


  • Minul on salainen tili jossa on 235000 euroa. Sossu ei tiedä. Rahaa voi piilottaa jos kysyy neuvoa asiantuntijoilta. Nostan sielä tililtä noin 3 kk välein sen verran kun tarviin jollei itsellä satu olee muuta rahaa jäljellä.

   • Monella Kelan asiakkaalla on tili Maltalla. Kaverini on sellainen hukka-ukko, joka on sössinyt elämänsä, niin hän pitää rahansa Maltalla . Aiemmin oli mahdollista Suomessakin avata pankkiin tili vaikka Aku Ankalle tai Hessu Hopolle, mutta se ei ole käynnyt enään vuosiin. Tilisiirrot sen sijaan vielä onnistuu Aku Ankalle http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201709192200402496_u0.shtml

    Vaan eihän sitä välttämättä rahaa tarvitse piilottaa, työtönkin voi hankkia rahaa verottomasti vaikka kuinka ja ihan laillisesti.


  • Rahaa ei ole liikaa koskaan, mutta tarpeeksi sitä saattaa olla.

  • Rahaa on silloin tarpeeksi, jos ei tarvitse menettää yöuniaan tai ruokahaluaan sen takia, että miettii vain, että ei ole rahaa vaikka uuden patjan tai uusien talvikenkien yms. ostoon eikä tarvitse kuukausi- tai vuosikaupalla säästää rahaa, että voi ostaa jotakin mitä tarvitsee.

   Rahaa on silloin tarpeeksi, jos yllättävän menon sattuessa(esim.hautajaiset ja pitäisi ostaa sinne vaatteita tai että joku kodinkone hajoaa) ei tämä tilanne kauheasti heilauta taloutta.

   Rahaa on silloin tarpeeksi, jos ei joudu välillä hakemaan ruoka-avusta ruokaa(no, voihan joskus pienipalkkainen työssäkäyväkin joutua hakemaan, etenkin jos lapsia ja yksinhuoltaja).

   Rahaa on silloin tarpeeksi, jos voi levollisin mielin käydä ruokakaupassa/vaatekaupassa yms. eikä tule kauheasti mieleen, etten voi ostaa tätä, vaikka haluaisi tai tarvitsisi ostaa tai että joutuu jättämään jonkun tarpeellisenkin asian sillä kertaa hyllyyn, kun ei voi ostaa.

   Rahaa on silloin tarpeeki tai ainakin kohtuullisesti, jos kirpputorilla käydessä ei ajattele, että sielläkin on liian korkeat hinnat nykyisin.

   Rahaa on silloin tarpeeksi, kun laskut ei jää maksamatta eikä ole kauheasti velkaa(tosin tämäkin voi myös riippua siitä, mikä ihmisen periaate on eli jos periaatteena on ettei oteta luottokorttia tai pikavippejä ja että laskut tulee maksaa ajallaan, sillä hyvätuloinenkin ihminen voi olla velkaantunut ja laskuja maksamatta).

  • Köyhän laulu (en enää muista kaikkia sanoja, kun tämä oli mun entisessä puhelimessa joka hajosi ja tämä runo taisi mennä sen sileän tien ellei ole ylhäällä jossain, itse runoilin kerran):

   Hinnat kiitää, hinnat liitää, alvi se vain suurenee.
   Reissumiestä vai Vaasan ruispalaa, köyhä se vain haaveilee.
   Jos televisio hajoo, televisiota ei oo,
   jos takki hajoo, mennään kirppariin.
   Apostolin kyyti on paras kyyti, rikkaat ne vain autoilee.

   Siis muista: älä köyhää pilkkaa, se voit olla joskus sinäkin.
   Työläinenkään ei aina rikas oo, siis älä siinä urputa.
   Kun hinnat kiitää, hinnat liitää,
   työläinenkin kohta köyhänä kiitää.

  • Käytettävissä oleva raha on tarpeeksi. Sillä ei koskaan saa kaikkea näkemäänsä mutta realistinen asenne takaa mielenrauhan ja puute kannustaa hankkimaan lisää välttämättömänä pitämäänsä.

   Kun anus oli auki kuin tuuran putki niin niinä vuosina olisi ollut mukava pystyä hankkimaan lapsille edes kohtuulliset varusteet mutta niinä aikoina tehtiin se mikä kyettiin.
   Vaimo hankki lasten vaatteet vaihtopörssistä pienellä rahalla.
   Harrastusvälineet hommattiin samalla periaatteella. Esimerkiksi pojan lasketteluvarusteet, sukset, siteet, sauvat maksoivat yleisseuran pörssissä yhteensä vähemmän kuin puolet keskihintaisista suksista.

   Lapsiperheen ravinto melkoiselta osin ok:n tontilta ja keräilytalouden saaliina metsistä

   En usko, että olisimme olleet tyytyväisempiä vaikka kaiken olisi pystynyt ostamaan kaupasta ja täyteen hintaan. Päin vastoin! Nyt oli nautinnollinen tunne, että tuostakin selvittiin, ITSE!

   Tarpeet ja resurssit tasapainossa = tarpeeksi. Vertaaminen ja valittaminen aiheuttaa vatsanväänteitä ja päänsärkyä muun pahan olon lisäksi.

  • Totuus on, että mikään raha ei riitä, jos ei rahat riitä muutenkaan. Me on tultu toimeen hyvin pienellä rahalla (reilusti alle köyhyysrajan määritelmän) ja hyvin on pärjätty, koko perheellä ihan kunnolliset vaatteet, lapset ovat voinneet harrastaa mieleisiään harrastuksia, on matkailtukin koko perheen voimin omatoimimatkoilla maailmalla.
   Mielestäni meiltä ei ole jäännyt mitään puuttumaan elämästämme, vaikka tulojen puoleen olemmekin köyhiksi luokiteltuja. Käytettävissä oleva raha laitetaan riittämään!
   Juuri nyt olen lähdössä poimimaan metsään marjoja, että on talvella pakastimessa marjoja ja huomenna aamupuuron päälle tuoreita marjoja.

   • Totuus löytyi näköjään vasta vanhan säikeen viimeisestä kommentista; kiitos siitä ja toivottavasti olette voimissanne. Kuvaamallasi tavalla elämästä ei tule kärsimystä. Eletään elämää reunaehtojen mukaan ja tehdään työtä mitä ympäristö antaa (toki kaupunki ja joidenkin kohdalla sairaudet ja avuttomuudet rajoittaa tekemistä).

    Hyvä tuo kommenttisi: "meiltä ei ole jäännyt mitään puuttumaan elämästämme, vaikka tulojen puoleen olemmekin köyhiksi luokiteltuja". Samaa meillä ... nykyään minulla. Tuloilla ei ole mällätty, mutta kun lopettaa alkuunsa ne oman mielensä rahantarpeet, mihin kaikkeen rahaa voisi käyttää niin aina pärjätään. Vaurautta tulee pienituloisille vain järjen kautta. Kieltäymyksiä se ei yleensä vaadi vaan malttia ja mainittua järkeä.


  • Selvitysten perusteella 1,5 on riittävä
   Laskien 5% tuoton vuodessa 0,075 jolla pystyy maksamaan verot, elämään ja maksamaan tappiot, jos sijoittaa ÄÄRIMMÄISEN varovasti

   1,5 summalla ei tarvitse käydä työssä kuuntelemassa pottuilua ja seura on sivistynyttä ei mitään hyvinvointivaltion tukien kelakortti- inisijää. Yksikkö on yllä miljoona

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut