Hallituksen tavoite työttömiltä tuet pois

TarkoituksellaLaadittu

Hallitus ajaa työttömien asemaa siihen suuntaan, että työttämiltä lähtee tuet pois.
Ei kukaan työnantaja palkkaa työtöntä palkkatöihin 18 h kuukaudessa.
Koska ei muutenkaan ole halukkuutta palkata työvoimaa kokoaikaiseen työhän.
Kukaan työnantaja ei lähde palkkaamaan työtöntä noin lyhyelle työsuhteelle, koska siitä koituu työnantajalle huomattavat kustannukset.
Aktivointi mallihan edellyttää palkallista 18 h/kk työjaksoa työttömältä.
Se on tarkoituksella laadittu tällainen ehto, koska päättäjät tietävät, ettei kukaan työllistä työyöntä 18h/ kuukausi ja tuet voidaan leikata.

Odottakaapa, niin kohta kansanedustajat taas nostavat omia palkkojaan ja samalla kehuvat, että ovat toimillaan saaneet työttömuuden laskuun suomessa.
Tällaisiako lupauksia ehdokkaat lupasivat ennen vaaleja, kun nyt tällaisia heikennyksiä tekevät.
Ketähän kansanedustajat oikein edustavat, taitavat ajaa omia etujaan.
Helppohan se on kansanedustajien tällaisia päätöksiä esittää, kun eivät millään tavoin koske heitä. Heillä on turvattu tulo ja pääsevät heti eläkkeelle viran loputtua, eivät tarvise mennä kortistoon, kuten tavallisen kansan.

59

777

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juuerikoinenaktiivimalli

      Siltähän se valitettavasti vähän vaikuttaa, se uusi "aktiivimalli" työttömille: että työttömiltä tuet pois. Asiasta pyrkinyt ajattelemaan neutraalisti, että josko hallituksen päätöksissä työttömien osalta olisi jotakin hyvääkin, mutta vaikea kyllä tuosta aktiivimallista löytää mitään positiivista. Rehellisempää hallitukselta olisi ollut tehdä suora leikkauskin työttömyysturvaan, kuin kikkailujen kautta yrittää vähentää työttömyysturvamenoja.:( Ei ihmiset tyhmiä ole ja kaikki ymmärtävät, että aktiivimallin tarkoitus on vähentää työttömyysturvamenoja. Tämä teksti saatetaan sensuroida, koska hallitustahan ei" saa" vissiinkään "maan matonen" kukaan tavis arvostella edes tällaisella nimettömällä harmittomalla nimimerkkikirjoittelun Suomi24-keskustelupalstalla, mutta olisko aktiivimallissa kyse ehkä siitä, että EU- tasolla Suomi saa tietyn verran tukia EU:lta _työllisyysasteen_ mukaan, ja on kätsyä tehdä toimia, että simsalabim!, yhtäkkiä työllisyysaste onkin korkeampi, kun vaan tilastoidaan oikeasti työttömät suuressa määrin että ei oo työtön.?!Jee, jee.:( Halituspoliitikot ajattelee ehkä valtiontaloutta kyllä, mutta kun yhteiskunta kokonaisuutena on muutakin kuin valtion talous, yhteiskunta on myös ihmiset. Aktiivimallista herää epäilys, että miten köyhä maa maamme Suomi oikeasti onkaan... Kun ei muka "varaa" maksaa työttömille sosiaaliturvaa, joka sekin Suomessa alhaisempi, kuin useissa muissa EU- maissa.

      Ovela se aktiivimalli kyllä on: tekipä työtön mitä tahansa, mikään ei edistä työttömän työttömyysturvalla pysymistä, vaikka työtön ei pysyisi hengissäkään kuin työttömyysturvaa saaden. 18 tuntia työllä edes per kuukausi ei kukaan elä. Eikö työn tarkoitus pitäisi olla, että työllänsä työllistyvä työtön sitten eläisi ilman sosiaalitukia? Hallituksen aktiivimalli ei pyrikään siihen, vaan johonkin kummalliseen sosiaalitukien ja työnteon "yhdistelmään": juuri siihen byrokratiakurimukseen, josta työttömät työllistymishaaveillansa haaveilevat pääsevänsä työllistyessään irti.

      Komiikkaa aktiivimallista kyllä voi paljonkin löytää: siis vain työssäkäyville oikeus TYÖTTÖMÄN työttömyysturvaan!:D Joku siinä hallituksen logiikassa ei nyt ihan aukea. Seuraavaksi varmaan aletaan vaatia työttömiltä ensin kymmenen vuoden työssäkäyntiä ilman mitään sosiaaliturvaa, että sitten ehkä kymmenen vuoden päästä kun valtio on vähemmän velkaantunut, työtä tehneet työttömät saisi palkkioksi porkkanan, vitsi!:D Ajattelu aktiivimallissa on hallituksella sitä asian osalta, että syömättä pitää työttömän työtä tekemän, ei edes että ruokapalkalla, hmm...No, ehkä tuota mallia vielä "korjataan", toivottavasti.

    • tätäneäänestää

      Maassamme loisivilla Sipilä ja Orpon kutsuvierailla on paremmat olot , rahaa riittää ei leikat tukia, kaikki ilmaista, yksityislääkäri ja hammashoito ja lisää pyytee taas Juha ja Petteri porukoineen näitä maahan ja Ruotis hyvänä esimerkkinä kun raiskaukset moninkertasituneet, poliiseja ammutaa raketeilla ja räjäytetään poliisiauto ja nämä uuvati - vihrevasemmsito huutavat lisää maahanmuuttoa ja samaan aikaan kurjstetaan Suomen kansan , työttömät, sairaat ja pieneläkeläiset.

    • työ-tön

      Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan suomalaiset olivat 63 maan vertailussa yksi epäempaattisimmista kansoista. Suomi sai vertailussa kuudenneksi kehnoimmat empatiapisteet.

      Kantasuomalaisia työttömiä kohdellaan todella törkeästi, ei valtio kaadu ainakaan siihen että maksetaan työmarkkinatukea 518,40€/kk jos ei ole töitä. Vähentäisivät jonniinjoutavat ulkomaan avustukset mieluummin. Eduskunnasta puolet vaihtoon, patologisia valehtelijoita.

      • notuohonsanon

        Kuule, mä en usko, että me suomalaiset Suomen kansa oltais "epäempaattisia". On vaan ehkä käynyt niin, että eduskunnassa istuu päättäjinä ainoastaan ne, jotka saa isoja universaalietuuksia tukia. Pieni maa ja pieni piiri pyörii. Monille on käsittämätöntä kansanedustajista taviksiin, että ihan oikeasti Suomi ei ole maa, missä "jokainen kansalainen saa riittävän sosiaaliturvan". Minä olin vielä kymmenisen vuotta sitten sellainen ihmisenä itse, että mä ihan oikeasti luulin, että maassamme Suomi on erityinen ylpeyden aihe sosiaaliturvan tasomme. Oli helppoa tuudittautua ajatukseen, että elän maailman sosiaaliturvan tasolta parhaassa maassa. Kaikki yliopistolliset oppikirjatkin huusivat samaa mantraa: ketään ei Suomessa jätetä oman onnensa nojaan, kaikkia autetaan, Suomessa ei ole sosiaaliturvassa alle 800 euron sosiaalitukia saavia, hyvinvointivaltio. Sitten kun itse sairastuin vakavaan fyysiseen sairauteen kesken akateemisten muuten määräajassa suoritetujen opintojen lopusuoralla köyhänä opiskelijana, vasta sitten sain tuta, että tota meidän maassa ei ole minkäänlaista yhteiskunnan sosiaaliturvaverkkoa, paitsi valikoiduille ihmisryhmille. Yksi totuus on, että esimerkiksi äideille Suomi on ehkä maailman paras maa nykyisin muuten ja toisaalta hyväkin että on, koska ei missään muussa maassa ole samoin, mutta kansa on suorastaan agraarisella ja juntilla tavalla eroteltu perhemuodon mukaan sosiaaliturvassa. Terveyspalveluiden saamisella pelleily on idiotismin huipentuma, onkohan sotetyöryhmien palkkoihin jo mennyt suurempi summa, kuin mitä olis maksanut kuntien avustusmäärärahojen lisääminen ja sitä kautta kansalaisille palveluiden laadun parantaminen ilman mitään sotea...


    • tämmöstääon

      Selväähän se on että hallitus haluaa vähitellen kaikki tuet pois. Seuraavaksi varmaan käydään opiskelijoiden ja eläkeläisten kimppuun. Täytyyhän jostain saada lisää rahaa pakolaisille. Tulevaisuudessa saattaa tulla ilmastopakolaisia jopa miljoona.

      • konekiväärimieslahtinen

        Laitetaan kansanedustajat äänestämään omista eduistaan ja työttömiltä leikkauksesta samaan aikaan.

        Kansanedustajien sopeutumiseläke poistettava https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2588

        Saattaa siinä muutaman kansanedustajan käsi vapista, varsinkin niiden joiden äänestäjät ovat vihaisia, jos hallitus sattuu pakottamaan äänestämään kansanedustajien edut pois.

        Hallituksen työttömille määräämät "Juhana isännän taksvärkkipäivät" ei näytä hyvälle jos omat edut jäävät voimaan!

        Jos tulos on odotettu, niin ainakin se auttaa äänestäjiä tekemään johtopäätökset yhteisen veneessä olosta, jos se ei jo selvinnyt kansanedustajien innossa osallistua talkoisiin omasta palkastaan.

        http://www.iltalehti.fi/politiikka/201703172200087607_pi.shtml

        Kansanedustajia eivät palkkatalkoot kiinnosta - juuri kukaan ei lahjoittanut pois viikon palkkiotaan
        Lauantai 18.3.2017 klo 07.00 (päivitetty 19.3.2017 klo 18.24)
        Kansanedustajien paljon puhutut palkkatalkoot eivät ole näkyneet valtion kassassa.


    • jkoe

      jos kekkonen olisi elossa

    • beethooven

      Sipilän hallitus lentäisi pitkässä kaaressa persuilleen potkittuina koko onneton poppoo.

    • Nyt sitten työ ja elinkeinoministeriö päättänyt kouluttaa kaikki maahanmuuttajat ja taata heille varma työpaikka n,2500€kk palkalla koulutuksen jälkeen.

    • porvarikos

      Kokkelin Vartiainen leikkii porvaria veronmaksajan rahoilla.

    • oikkuli65

      Kokeilkaa vain ottaa tuet pois vähätuloisilta vs työttömiltä mitä sen jälkeen tapahtuu. suomen kansa on hyvin pitkävieteristä kansaa verrattuna esim etelänmaalaisiin kansoihin. sitten kun suomalaisia on tarpeeksi nöyryytetty esiim tuet ottamalla pois niin kyllä kansa viimein nousee baeeikadeille ja silloin on sellainen kaaos,ettei sitä kukaan halua. suomi on tarpeeksi rikas maa tällä hetkellä,että jokainsen suomen kansalaisen on oikeus syödä joka päivä.mihin ne rahat valtiolta katoaa,kun meinataan uhata ottaa kaikki korvaukset pois kehitysmaat on asia erikseen siellähän nähdään nälkää tälläkin hetkellä ja tietääkseen suomi ei ole kehitysmaa.täältähän autetaan kehitysmaita esim unicefin keräyksillä,koska muuten ne raukat kuolisi heti pois,jos ei me rikkaat länsimaat yhtään auttaisi heitä.ei kai vähätuloisia aiota tappaa nälkään samalla tavalla kuin esim afrikassa ja muissa köyhissä kehitysmaissa.

      • suomalaiset

        Suomalaiset ovat kyllästyneet elättämään työkykyisiä terveitä lorvailijoita, jotka käyttävät hyväkseen köyhille kerättyjä verorajoja. Olisiko aika jo ryhdistäytyä ja lopettaa vähatuloisten rahoilla eläminen. Ja ehkä siirtyä maksupuolelle auttamaan niitä oikeita köyhiä.


      • llamakoa

        olen samaa mieltä kyllästyttää työkykyisten elättäminen osa työttömistä ovat heittäytyneet vuosikymmeneksi työttömiksi ovat saaneet asumistukea ja työmarkkinatukea leimattu vaikeasti työllistyviksi nyt saavat terveet kuusikymppiset eläketuen ja eletään yhteiskunnan rahoilla loppuun asti eli hautaan, kyllä yli 60 vuotiaiden pitäisi tehdä vaikka osaaikaista työtä eikä lorvia eläketuella te-toimiston virkailjoiden silmien edessä ovat heittäytyneet hölmöksi


      • dsaaadsefsddsfdsdsfdf

        Tuollaiset porvarilarppaajat tullaan tappamaan ja ryöstömään perheittensä kanssa alta aikayksikön jos tuet otetaan pois.


      • alaola

        Työttömyystuet mahdollisimman alas miksi maksaa tukea sängyn pohjalla makailusta verorahoilla elättiminen pitää loppua onneksi työmarkkinatukea, kansaneläkkeitä eläketukea ei indeksi korotuksia. työmarkkinatuki on harkinnan varainen juhlapyhilta aattopäiviltä esim. joulupyhät ei työmarkkinatukea eli työtön retkottaa tehottomana kotonaan kun virastot on kiinni edes kuntouttava ei toimi


    • hullujapiisaa

      Samaa paska puhetta kaikki nuo muuttamiset ja muut, tuolla 500 voi kokeilla itse miten kauas sillä lähdsettäis. Näillä palstoillakaan työttömiä ei hauku muut kun pikalainoihin sotkeentuneet. Hulluuden huippu ne.

    • revisiitä

      Ja kun ne luottotiesot on ryssitty sä et lähe enää mihinkää !!!!!!!!!

    • yhteiskuntarauha
      • yhdeksänmilliä

        Tätä varten on 9mm puoliautomaatti aina mukana.


      • dafdffdsdsf

        Laitonta pitää asetta mukana kun käppäilet kaupungilla! Saat syytteet ja parhaimmassa tapauksessa velvoitteen maksella ammuttun koko elämän kulut (sen minkä saisi työtä tekemällä) kuukausittain!


      • suurivalhe
        dafdffdsdsf kirjoitti:

        Laitonta pitää asetta mukana kun käppäilet kaupungilla! Saat syytteet ja parhaimmassa tapauksessa velvoitteen maksella ammuttun koko elämän kulut (sen minkä saisi työtä tekemällä) kuukausittain!

        Älä valehtele mitään palkkakuluja joudu kukaan maksamaan, jos toisen ampuu, taitaa olla omakirjoittama lakikirja , vai mistä tuollaisia aivopieruja tulee


    • srthhthth

      Sittenhän niitä töitä rupeaa tulemaan !!!!!

    • aloala

      Indeksileikkurit ensi vuonnakin työmarkkinatuen pitäisi olla noin 704 euroa kuukaudessa vaan on kutistunut 696 euroon, indeksileikkurit pitää olla pysyviä tämä maksetaan verorahoista työtön tulee vähemmälläkin toimeen

      • soiaaliturvayhteisrauha

        Se mitä on todettu sosiaalitukien riitävyydestä on tuossa:

        https://yle.fi/uutiset/3-5318028

        http://www.sosiaalipoliittinenyhdistys.fi/perusturvakoonti1.pdf

        Se millainen tuo on on tuossa :987 euroa kuukaudessa ja työmarkkinatuen nettomääräinen suuruus oli 561,50 euroa kuukaudessa.(Käytänössä 491 käteen, aktiivimallin jälkeen tai silloij kun muut tutet tulee kuvioihin jollloin taataan viimesijainen toimeenttulo päivittäiseen elämään)Tuolla on tarkoiitus hoitaa vaatteet ruoka ,puhtaanapito huushollissa ja henk koht hygienia ja esim muut juoksevat menot kuten puhelin ja tietokone yhteydet jos selleisia mielii pitää.

        http://www.eapn.fi/euroopan-sosiaalisten-oikeuksien-komitea-totesi-toistamiseen-suomen-tyomarkkinatuen-tason-riittamattomaksi/

        Toimeentulo tuki ei koroita tuota summaa, sillä esim yhdelle henkilölle tuo summa on juuri tu 491 e. Paiukka alähinnä esim asumisen oma vastuu osuutta .

        https://www.kela.fi/toimeentulotuki-kuka-voi-saada

        Tuon suuntaisiin toimiin jotka aloitusessa on tarvitaan kansan mandaatti eduskunta valleissa . Noille pyrkimyksille jotka on nähty tämän hallituskautden puitteuissa eli mm. pyrkimys purkaa työttömyysturvaa ja laikata viimesijaiseta toimeentulotuvasta,kuten on tapahtuunut mm. aktiivimallin kautta ,tuskin tullaan saamaan enää jako hyväksyntää . Tuollainen vie maan kaaokselliseen tilaan ja lisää yhteikunnallista turvattomuutta. En usko että Suomalaiset antavat tuollaiselle toiminalle hyväksyntää. Suomalaiset ovat perinteisesti lähimmäisistään huolehtivia ja kohtuullisuuden ymmärtävää kansaa,jota haluavat viettä tarsapainoista ja turvallista elämää tarvitsematta miettiä kauppaan menenssään ryöstämiseksi tulemista.


    • rdtjrdjrj

      Mikä ihmeen rauha, puskasta huuteluja, vittuiluja, mitä näille pitäis tehdä, leipoa nenään vai. Sillä rahalla kukaan ei muuta minnekään, koskaan, ei ikinä.

      • kylmätotuus

        Virallisesti se millä alkaan pärjätä on tuo 987 e/kk jonka Euoroopan sossiaalisten oikeuksien komitea on määrittänyt köyhyysrajaksi. huudella voi mitä tahansa ,mutta tuo on virallisesti määritelty vähimmäisumma joka on jäätävä käteen aumismenojen jälkeen, jotta elämän laaatu voisi olla minimillään kohtuullinen.


      • vitutjää

        No eihän siitä jää. Eikä ole jäänyt palkoistakaan. TÄYTTÄ KUSETUSTA.


    • toteutuukoperustuslaki

      Ja kun tuo on noin määritelty virallisesti ,huomion arvoista asiassa on se ,että perustuslaki takaa toimeentulon työttömyyden varalle. Eli käytänössä tuo tahtoo sanoe että tuo 987 e /kk on se summa joka jokaisen tulisi minimissään saada sosiaalisena tulona jotta perustuslaillinen oikeus tulis taatuksi /täytetyksi.

    • Meille on tulossa kohtapuoleen joukoittain uusia työttömiä moniosaajia, joille nuo työttömien tuet tarvitaan moninkertaisina.
      Tämä vain kertoo siitä, että maan veronkantotuotot eivät riitä koko maailman tulijoille jaettavaksi ja säästöt aloitetaan omista.

      Mutta eipä tuon vapaan väestönsiirron jälkeen riitä näille moniosaajillekaan kovin pitkään ja sen jälkeen voi vain kauhulla odottaa mitä siitä tulee seuraamaan, nämä moniosaajat kun eivät tyydy eioohon.

    • ma.pe.8viiva16

      Hallituksen tavoite on viedä työttömiltä vapaa-aika.

      • ghgjfhgj

        Se on ilmeistä.


      • itkuiita

        miksi työttömällä pitäisi olla vapaa-aika yhteiskunnan verorahoilla. olin 70 luvulla piikana siihen aikaa ei työtunteja laskettu minä olin te toimiston pakottama kotiapulainen(eli piika) juhannusaattona siivoisi nelikontin lattioita juhannuspäivät tiskasin siivoisin kuin hullu ei auttanut valitta mistää jos valitti eipä saannut työttömyysrahaa talon isäntä/emäntä antoi lausunnot piikahommista monta kertaa itketti työn raskaus oli silloin noin 20 vuotias


    • haistahomovittu

      Sitä työpaikkaa ei tule vaikka rahaa ei tulis mistään luukusta.

      • aaloa

        Kelan ja sossun ei pitäisi maksaa rahaa mistää luukusta Suomi on syyllinen antelias antamaan rahaa yhteiskunnan eläteille siksi eivät mene töihin eikä haeta työpaikkkaa tuet pitäisi lakkauttaa kokonaa myös asumistuki ja ihmiskaupata kuntouttavassa työtoiminnassa halvemmaksi tulee kun lakkautetaa työmarkkinatuki/kulukorvaus palkkana ruoka (hävikkiruokaa) käytetyt vaatteet


      • lopettakaaköyhienkiusaus

        Työttömät joita itse tunnen hakevat työtä kuumeisesti ja kärsivät 480euron korvauksilla eivät pärjää.Asumistuki on pakko olla eihän työttömät ja eläkeläiset voisi asua koti toki pitää olla kadulla kun tulee vielä ryöstetyksi.Kerro millä pärjää jollain kansaneläkkeellä ihminen kun tarvitsee lääkkeitäkin ja hoitoa yleensä kun vanhenee.Maahan tulo pitäisi lopettaa koska meillä loppuu rahat emme voi hoitaa kaikkia koska emme enää kykene omiakaan hoitamaan.Tulevaisuus on karua katseltavaa ja raha tulee poistumaan saadaan sirut olemme valvovan simmun alla.Tästä kerrotaan jo isossa kirjassakin ja nauraa voi jos haluaa on täysin totta.Muisakaa mitä enemmän köyhyyttä sitä enemmän rikollisuutta.


      • aaloa kirjoitti:

        Kelan ja sossun ei pitäisi maksaa rahaa mistää luukusta Suomi on syyllinen antelias antamaan rahaa yhteiskunnan eläteille siksi eivät mene töihin eikä haeta työpaikkkaa tuet pitäisi lakkauttaa kokonaa myös asumistuki ja ihmiskaupata kuntouttavassa työtoiminnassa halvemmaksi tulee kun lakkautetaa työmarkkinatuki/kulukorvaus palkkana ruoka (hävikkiruokaa) käytetyt vaatteet

        Loistoidea ihmiskaupata tytöttömät. Vaikka orjiksi riistäjälahtariporvareille. Endlösung: Zyklon B.


    • 9eurpäivä

      Kaikille palkaksi 9 euroa päivä, sillä voi ottaa pankista lainaa ja muuta huippukivaa.

    • rehellinenhomma

      Miks vaan työttömiltä? Kaikilta tuet pois. Työtön on työnhaussa mutta muut eivät edes hae työtä.
      Aloittaisin heistä. Tuet pois.
      Sukulaiset saavat antaa jos haluavat tukea.
      Sitten vasta työttömät. Tosin ay-koneiston porukalta yhteiskunnan tuet pois. Tukekoon ay nyt niitä omiaan.

      • palkatonduuni

        Suomessa ei ole paljon työttömiä koska ovat 9e lla ilmaistyössä siis kuntouttavassa jos nämä kaikki purettaisiin nähäisiin todellinen tilanne.Kaunistellaan siis tilastoja kaikkihan tämän tietää.Palkkatyöstä turha haaveilla jos on ikää paitsi jos sulla on suhteita.


    • djyjyj

      Pappa betalast porukkaa suurin osa onkin, ei se mene kaikilla niin vaikka mitä luultais. Rahal töihin joo.

    • PohjolanKongo

      Niin,,, ikävä totuus on se että jo nyt Suomen lähiöt ovat täynnä lepääviä Kela loma turisteja.
      Laaja korruptoitunut matu turismi Suomessa maksaa liian paljon.
      Joten se entinen hyvinvointivaltio on pakko ajaa alas.
      Ja Entinen työmarkkina systeemi vähitellen ajetaan alas, jne.

      Näin Kanta suomalaisten Turva ja edut loppuvat, siirrytään markkina liberaali keinottelu ja ryöstö valtioon.
      Oikeisto ja vasemmisto vihreät rakentaa Suomeen pakolla Pohjolan Kongoa.

      • PahaltaNäyttää

        Oikeassa olet.
        Vähitellen Suomi ja oma kulttuuri tuhoutuu, ja siirrytään haaveiden Pohjolan kongoon!!

        Kenen etu on tälläinen oman maan tarkoituksellinen tuhonta, vai perustuuko tämä toiminta vain syvään naivismin?
        Esim Hki näyttää jo turvattomalta kongolta.


    • srtteth

      Mites laitat kaikki Helsinkiin. Eihän sieltä saa edes asuntoo jos sitä työpaikkaakaan edes on. Jos joku siihen uskoo niin antaa uskoo.

      • Totuuuuus

        Jep. Mua ei joku helsinki kiinnosta eikä muukaan kaupunki. Kuitenkin hoitakaa helsinki ne omat työttömät eka et kaikilla palkkatöitä eli turha sönköttää sinne muutosta kun ei hesalaisetkaan työttömät työllisty palkkatöihin.


      • Totuuujs
        Totuuuuus kirjoitti:

        Jep. Mua ei joku helsinki kiinnosta eikä muukaan kaupunki. Kuitenkin hoitakaa helsinki ne omat työttömät eka et kaikilla palkkatöitä eli turha sönköttää sinne muutosta kun ei hesalaisetkaan työttömät työllisty palkkatöihin.

        Ja ei siellä sen paremmin työllisty vaikka kuinka harhakuvitelmissa luullaan ja tilastoja kaunistellaan


    • dfrherreha

      Ja miks helvetissä työtön ei saa edelleenkään lainaa, niin siks kun ei sitä pystyis maksaa kuitenkaan takas, koittakaa kusettaa jotain perseaukista niin voi olla aika taikuri.

    • Mieluummin palkkatyötä kaikille työkykyisille kuin ns. tukia kiitos!

    • dtyjyt

      "Esim Hki näyttää jo turvattomalta kongolta. "

      Eikä ainoastaan näytä. :D

    • dtyjtd

      "Kantasuomalaisia työttömiä kohdellaan todella törkeästi"

      Jaa meinaakko kun toinen työtönkin harrastaa tätä samaa. Eihän vian tarvitse olla suuri jos se on päässä.

    • tarkoittaa, että väki ottaisi näitä viikon yms pätkätöitä, ja nollatuntisopimus hommia vastaan ilmeisimmin.

    • päätöksienteonkohtuus

      Eiköhän se pitäisi pikkuhiljaa alkaa hoiamaan noita työvoimapoliittisia asioita ihmisten toimeentulomahdollisuuksien ja työnteon tarpeen näkökulmasta ,eikä ssätötoimena. Ei se ihmisten vika ole jos heidät irtisanotaan ta ei hauista huolimatta oteta töihin. Kohtuus se on siinäkin montako vuotta ihmisten oeltetaan töitä tyhjän päiväisesti hakevan ja päälle oletetaan että vielä pitäisi hypätä jonkun mielihalujen mukaan , siten kun milloinkin sattuu päähän pälkähtämään.

      • varaton

        Millä sinä minnekään hypit kun ei ole enää edes varaa. Semmoisia aivopieruja ei ala kukaan kuuntelee. Lättykin saattaa lätistä.


      • KMT

        Aktiivimalli on silkka leikkaus työttömille. Eivät kaikki työhön halukkaat ole edelleenkään töissä. Olen yksi heistä: terve ja koulutettu.


      • jos.saa

        Toimeentulotuki paikkasi tuon leikkauksen.


      • vääryysontapahtunut

        Kaikki ei saa . Toimeentulotuki on harkinnan varainen ja myös peruswteettonmasti sidokkeinen täysiikäisten kohdalal muiden talouksiin asumisen perusteella .Kohtelu ei näin ole edes tasapuolinen kaikille. Lisäkis tuohon leikkaukseen ei ihmiset voineet itse vaikuttaa ,sillä työttömät eivät päätä itse siitä pääsevätkö töihin vai ei .He ovat työttömyyden uhreja joita rankaistiin tuolla leikkauksella siitä että ovat työtömiksi laitettu,joten toimi oli kokolailla epäinhimillinen ja suuri vääryys työttömiä kohtaan.


      • jgddddd

        Ei kait sitä saa jos omistaa jotain tai vuokra ei osu siihen. Näin on ollu aina.


    • triotöykeät

      Aktiivimallin raipparaha polkee törkeästi ihmisoikeuksia ja ihmisarvoa. Sipilä voisi kanssa mennä välillä oikeisiin töihin ensimmäistä kertaa elämässään.

      • rgsersss

        Mitäpä sitä menemään kun saa 10.000 kk palkkaa.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe