SE ON SEMMOINEN HOMMA NYT

TYKKYLUMETPOIS

20m SÄHKÖLINJOJEN MOLLEMMINPUOLIN PUUTPOIS,LOPPUU KATKOKSET,JOS EI MAAN OMISTAJA TEETÄTÄTYÖTÄ,AMMATTIMETSURIT KEVÄÄLLÄ TÖIHIN,ONHANTÄMÄ JO IHMEELLISTÄ TAPELLAAN LUMENKANS,JOKAVOIDAANPOISTAA PUITAKAATAMALLA

42

544

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tykky

      Kyllä oot oikeassa. Sannoohan tuo järkikin, van se on tapa että sitten tehdään jotain kun jotain sattuu kuin muissakin asioissa tapana vasta toimia. On se kyllä kumma homma.

    • Kaiserwurstija

      Toivottavasti huomataan nyt ensiksi pelastaa lomailijoiden oltavat jotta arvaavat tulla jatkossakin. Mökin mummo joutaapi kyllä odottamaan.

    • Katastrofilunta

      Sieltä kun ei pääse poijeskaan kun autotkin ovat sähkötoimisia.

    • olehuutamattapökiö
      • Lositeen_päämaksaja

        Pitää vissiin ruveta kasvattamaan pitempiä pylyväsmäntyjä, eihän siihen mene kuin sata vuatta.


    • pinoonajoissa

      Olen samaa mieltä. Sähkölinjojen sivuilta puut kaadettava pois. Mieluummin vielä enemmän kuin 20m verran. Kasvavathan ne puut tosi pitkiksi. Saavatko metsänomistajat pitää nyt kaadetut puut, jotka ovat ulkopuoliset henkilöt valmiiksi kaataneet ja ilmeisesti maanomistajille ei tule mitään maksettavaa tehdystä työstä, koska on katastrofitilanne. Sanoohan sen jo järkikin, että joka talvi käy näin kun lunta on paljon. Etukäteen tilanne olisi ollut vältettävissä, jos olisivat omistajat viitsinneet itse kaataa puunsa omalla kustannuksellaan. Oikeastaan maanomistajilta voisi vaatia korvauksia, kun eivät ole täyttäneet kaatovelvollisuuttaan. Puiden kaatamisesta sähkölinjojen vierestä riittävän laajasti pitäisi laatia laki jota olisi pakko noudattaa !! Onhan niitä tyhmiäkin lakeja tehty. Tämä laki olisi täysin järkevä saavutus.

      • Tykkyluniongelma

        Suurjännite linjat on jo hyvin laitettuja. Ongelma on taloihin menevät linjat .Jos Loisteen miehet menevät taloihin kyselemään linjan levennystä se ei käy ? Löytyykö Suomussalmelta yhtään maanomistajaa joka kesällä antaa leventää taloon tulevaa linjaa ?. Miksi ei käytetä maakaapeleita jotka upotetaan vesistöihin.Kaivamalla maahan kaapeli t on niin kallista ettei tule onnistumaan.()Harvaan asutussa pitäjässä.) Kylällä on maakaapelit laajasti käytössä ja ei ole ollut katkoksia Miksi kun laittoivat laajakaista yhteyksiä kylille ei samalla oli onnistunut myös Eltellin Siirtokaapelit samaan kaivukanavaan .?Moni talo olisi saanut aina sähköä .


      • MaanomistajaSuomussalmi

        Meillä on taloon tuleva linja kaivettu maahan, samalla kun valokuitukin. Silti on sähköt poikki.


    • StarUpAndGo

      Olisiko jo aika kehittää wireless-sähkö, eli sähkö kulkisi langattomana, ilman linjoja?

    • tykkylumetpois

      jos et anna leventää linjaa niin odota juhannukseen niin tulee sähköt sitten,tällä saadaan varmasti häiriötön sähköturvattua joka taloon

      • korpikolva

        Van sittempä se ukkonen toas katkoo...


      • aikatekeetehtävänsä

        Kaksi on vaihtoehtoa: linjat pitää olla huomattavasti leveämmiksi raivattuja tai pylväät korkeammat. Aika on ajanut ohi, puut ovat kasvaneet ajan saatossa niin, että pyväät on kuin pikkutikut niiden keskellä.

        Kumpi vaihtoehto lienee parempi ja käytännöllisempi?

        Kolmas vaihtoehto on, että mikään liiketalousperiaatteella toimiva sähköalan yritys ei rupea enää ylläpitämään kannattamatonta liiketoimintaa. syrjäseuduille. Sama juttu kuin kyläkaupoilla useinkin: ei kannata.

        Sitten vaan omat aggregaatit tulee enää kyseeseen. Palataan takaisin menneisyyteen siltä osin.

        Montako ihmistä korpikylissä enää parinkymmenen vuoden kuluttua edes asuukaan enää vakituisesti?


      • pikkukelkanjälkiä
        korpikolva kirjoitti:

        Van sittempä se ukkonen toas katkoo...

        Ukkonen katkoo mitä katkoo, mutta ei se siun kolvias katkase elä pelkää. Jos nyt menet lumihankeen kävelemään, niin hyödynnä se kolvis siellä niin saat pikkuisen polkua ittelles.


    • tykkylumetpois

      UKKOSELLE EMMEVOI MITÄÄN,MUTTA LUMELLEVOIMME, puutpois,joka asiassa on vastaanuijia,mutta onneksi niitä on niinvähän,koska järkivoitta lopussa jokaon puutpois

      • justeeritkäyttöönkesällä

        Täysin samaa mieltä puut pois linjoijen läheltä tarpeeksi leveältä alueelta. Sitten vielä maanomistajien itse tehtävä kaatotyöt eikä toisten piikkin ilmaista työtä poikkeustilanteessa. Onhan se kätevää, kun paljon porukkaa tekee työt ilman korvauksia ja ihmiset kärsivät kylmyydestä ilman sähköjä. Kuka korvaa kaiken inhimillistä hätää ei rahalla saa korvattua mutta materian saa. Kysymys kuuluu koska rahakorvaukset tulevat asianomistajien tileille.
        Olisi kohtuullista, jos sähköyhtiö jonka piti huolehtia sähkönsaannista antaisi maksuista vapautuksen ainakin puolen vuoden ajalta. Olisihan se jonkinlainen laiha lohtu. Sähköyhtiön johtajat menkää itseenne ja ajatelkaa asia inhimilliseltä ruohonjuuritasolta katsottuna. Myös maanomistajat vastuuseen vaikka uhkasakon uhalla.


    • Langaton sähkö ois paras . Ei tarvihe ees töpseleitä seinissä.

      • LumperimA

        LumperinA se on kyllä jaksaa! Parhaat ideat ovat hänen! Työttömänä sitä on aikaa keksiäkin!


      • LumperimA kirjoitti:

        LumperinA se on kyllä jaksaa! Parhaat ideat ovat hänen! Työttömänä sitä on aikaa keksiäkin!

        Kiitos! En minä oo työtön..Töissä kerkiää tehä vaikka lapsia jos ossaa. Sinulla on myös aikaa vaikkei oo töitäkään.


    • linjatleveiksi

      Koillismaalla ei ole ongelmaa, caruna on hakannu linjat niin leveiksi. Katsokaapa kun ajelette sielläpäin.

    • Sakarankarhu

      Ei muuta kuin kaapelit upottaa maahan niin loppuu nuo ongelmat.

    • tykkylumetpois

      kaapelien upotusmaksaa,mutta puittenkaato toisirahaa maanomistajalle puutvoisimyydä jalostukseen

      • 12e12e

        Pintavetona niinkuin niissä teidän vanhoissa vetoisissa kämpissä.


    • huskulla

      josminä joutuisin viikonolemaan ilmansähköä,niinsanoisin kaatakaa noita puita niinpaljonpois etteivät kaadulangoille,tämä on varmaasia

    • Hiilinielunurin

      Miksi vain 20 metriä eikä 30 metriä. 60 metriä leveä linja tekee kilometrin matkalle 6 hehtaarin aukon,. Tämä kun kerrotaan koko kainuun metsäosuuksilla niin tulee hulppeita aukkoja.

    • huskulla

      kaikilla asioilla on hyvät ja huonotpuolet,mutta 40m piisaa,ja sähköttulee ,oletvarmaankin niitä jotka haluavat että sähköt tulee juhannukseksi,kiitos tiedosta

    • omistanminäkinmetsää

      Se vaan on sillai että sähköyhtiö ei halua maksaa maan omistajalle metsänkaadosta kun pilkkahinnan.sen takia niitä linjanvieruspuita ei ole kaadettu.Entä nyt kun ne katepillarilla tökkivät nurin metsän kuka korvaa,ei kukaan.

    • huskulla

      eikorvaakukaan,mutta myypuusipois,ja sähkökulkee,maksaasekin kuluttajalle lankojen laitto jokavuosi tykkypuittenalta,kukakorvaa sipilän kikyt,jotkase keksi eikukaan,älä narise turhasta metsästä tännenejää kunhenkilähtee,

    • Acdctä

      Linjat pois metsästä ja tien viereen kaikki niin löytyy viatkin helpommin.

    • ohret

      Omassa kunnassa joutuu pakolaiseksi sähkönpuutteen vuoksi. Helsingin herrat enemmän huolissaan ulkomaiden pakolaisista. Jos olisi fiksut ministerit ja presidenttiehdokkaat, olisivat voineet ottaa kantaa vallitsevaan tilanteeseen ja vierailla pahimmilla alueilla. Onkohan pääministeri ja sisäministeri olleet hereillä näiden vaikeuksien aikana. Hallitus on vouhottanut sotaharjoitusten ja muiden asioiden kanssa, mutta monet perusasiat ovat jääneet hunningolle.

    • poispois

      näinon,ensit matut ja sitten suomalaiset,näinse sipilän hallitustoimii.muistakaa mitensitten vaaleissa äänestätte,onko usko vai toimeentulo etusijalla

    • Nepotismin_uhrit

      Kuusamossa kaikki on toisin... lähdemme Kuusamoon.

      10.07.2017
      Caruna tarkastaa sähköverkkoa helikopterilla heinä-lokakuussa koko verkkoalueellaan
      ( https://www.radiopooki.fi/uutiset/pohjois-pohjanmaa/a-147079?_ga=2.16440691.417173059.1515535841-268567724.1515535826 )
      Caruna tekee sähköverkkonsa kuntotarkastusta helikopterikuvauksen avulla koko verkkoalueellaan. Kuvauksen tarkoitus on parantaa sähkönsiirron luotettavuutta. Kuvista tarkastetaan mm. sähköjohtojen, pylväiden ja muuntajien kuntoa. Lisäksi kartoitetaan puiden raivaustarvetta ja tarkastetaan turvaetäisyydet rakennuksiin ja risteäviin sähköjohtoihin.Tarkastuksia tehdään heinäkuusta lokakuuhun koko Carunan verkkoalueella
      ccccccccccccc

      25.08.2017
      Caruna maakaapeloi noin 485 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Pudasjärvellä ja Kuusamossa. Hankkeet parantavat alueiden sähkönjakelun toimitusvarmuutta,...
      ( https://www.radiopooki.fi/uutiset/pohjois-pohjanmaa/a-149517?_ga=2.128496648.585603230.1515535558-1318301432.1515535541 )

    • Aviikko

      Ei oo aikaa kaadella puita korvesta ku pitää raiskata luonnonsuojelualuuet ja muut asutuksen läheisyydessä olevat virkistys mettät ja kylän raitit.

    • Runkolinjat

      5-tien laidassa on Hyryltä --> Hallasenahon risteykseen asti uusia runkolinjoja tien laidassa. Ei ole tainnut pahasti puut särkeä sitä johtoa! Ja hyvin löytyvät auton valoissa ne kaukaa kaatuneet yksittäiset puut.
      Loisteella voisi olla joku vinkki linkki: tekstari, chat, face, karttapalvelu, johon voisi helpommin ilmoittaa vika havainnoista. Puhelimella ei päässyt.
      Ei taida heti olla levennettynä kaikki linjat, vaikka nörtit jo kirveitä ja sahoja teroittelee mediassa.
      Eikä kaivettuna maan alle (turvaan).
      Loisteella taitaa olla yli 13 000 kilometriä johtoa, saa tarkistaa Loisteen sivuilta...
      Hyvin te veditte ja ISOSTI!
      Kiitos ja kumarrus

    • Matikanopettaja

      Jos tuosta 13 000 kilometristä vaikkapa 20% on 10 metrin johtokatuja, niitä on silloin niitä on 2600 km. Jos 10 metrin johtokatu levennetään molemmin puolin 20 metrin levyiseksi, jää jokaisen 10 kmn matkalla johtokadun alle tuottamatonta maata 30 hehtaaria. 2600 kmn matkalla maata jäisi 260*30ha=7800ha. Eli aika paljon jäisi puuta tuottamatta nuin leveillä johtokaduilla.

      • Simeonis

        Ei se haittaa. Parempi että on sähköllä tilaa kulkea,


      • eikaikkituottamatonta

        Joulukuusia voi kasvattaa sähkölinjan alla.


      • ennustajaen

        Vielä ei vaara ohi. Ensi viikolla lunta tulee ja sitten taas rytisee. Eipä taas ole tällä välin mitään asian eteen tehty.


      • tilannepäällä
        ennustajaen kirjoitti:

        Vielä ei vaara ohi. Ensi viikolla lunta tulee ja sitten taas rytisee. Eipä taas ole tällä välin mitään asian eteen tehty.

        Suurhäiriötilanne on edelleen päällä Loisteen antamien tietojen mukaan.

        Mikähän tuosta vielä tuleekaan.


    • Qåqå

      Myydään Suomussalmi, Kuhmo, Hyrynsalmi ja Ristijärvi Venäläisille . Näin pääsemme neljästä pahasta kerralla.

      • vesivoima

        Silloin myydään myös useampi voimalaitos.


    • rahanahneuttaliikaa

      Loisteen/Eltelin kannattaisi maksaa autoilijoille, kelkkailijoille, umpihankihiihtelijöille, etc. tapporaha jokaisesta huomatusta ja paikkatiedoilla ilmoitetusta, linjoja uhkaavasta rönsypuusta yms..

      Tuskinpa ehdotus saa tulta... loppuisi nimittäin isolta osalta Eltelin "erikoisammattimiehiä" hyvät bisnesmahdollisuudet, Suomussalmellakin?

    • paukettalinjoille

      Helppoa kuin heinänteko. Sähköyhtiö ostaa vain kymmeniä tuhansia haulikonpatruunoita ja värvää metsästäjät ampumaan oksia poikki linjojen päältä. Kyllä toimii, sen tiedän, kun vain ampuu pystyyn taivasta kohti oksaa noin 20 - 50 senttiä rungosta. Ei tarvitse ampu puun runkoa kohti eikä lankoja. Jos iso tykkypallo oksassa, voi tussautta sitä kohti, taatusti putoaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      388
      4792
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      285
      2641
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      154
      1906
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      104
      1628
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1493
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1347
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1335
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      62
      1287
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      48
      1282
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1091
    Aihe