Kaikkien aikojen lentonäytös kesäkuussa JKL

Peter__T

42

3541

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Peter__T
      • Justs

        Julkaistussa ohjelmassa ei ole esitetty lauantain ja sunnuntain ohjelmia ?


    • Sotaukko

      Minkälaisia esiintyjiä paikalle on oikein tulossa? Kuulin nimittäin huhuja, että esiintyjiä on lähdetty varailemaan vasta viime kesän jälkeen ja jos näin on, ollaan auttamattomasti myöhässä. Haluaisin kyllä nähdä perusteet sille, miten tämä voi olla näistä lähtökohdista parempi kuin esimerkiksi legendaarisen maineen saanut Oulun 1997 näytös?

    • kerhovastuuseenrahatpois

      Kuka tai mikä on näytöksen vastuujärjestäjä?

    • Päälentonäytös

      Ilmailuliitto väittää olevansa järjestäjä.

      • Peter__T

        Sekin on totta. Myös.


      • Jyvä

        Ei pidä paikkaansa. Järjestäjä on Jyväskylän kerho.


      • Peter__T
        Jyvä kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa. Järjestäjä on Jyväskylän kerho.

        Ollaksemme tarkkoja, kaikki väitteet ovat osaltaan totta. Kesällä järjestetään Ilmavoimien lentonäytös. Sen Ilmavoimat on ”tilannut” Suomen Ilmailuliitolta, joka käyttää toteuttavana resurssina paikallista ilmailuyhdistystä, Keski-Suomen Ilmailijat Ry:tä.

        Tapahtumajohtaja, joka on edellä osallistunut tähän keskusteluun, on työsuhteessa Suomen Ilmailuliittoon.


      • Ei.taida.innostaa

        Keski-Suomen Ilmailijoiden sivuilta löytyy vain laimea maininta: "Keski-Suomen Ilmailijat ry osallistuu 16.-17.6.2018 Tikkakoskella järjestettävän Ilmavoimat 100-vuotta juhlalentonäytöksen toteuttamiseen."


    • Sotaukolle terveiset, että näin tapahtumajohtajan näkökulmasta katsottuna en koe valmistelujen olevan myöhässä. Vertailu aiempiin näytöksiin lienee siinä mielessä tarpeetonta, että paremmuus riippuu siitä mitä mitataan. Teemme parhaamme, jotta Ilmavoimien 100-vuotista historiaa juhlitaan ensi kesänä arvoisellaan tavalla!

      • toinenukko

        No perskules, olet ihan oikeassa! Paikalle on saatu ilmavoimien koko kalusto, mikä on aivan hyvä saavutus sekin.


    • 100vee

      Toivottavasti venäläiset ovat paikalla yhtä näyttävästi, kuin suomalaiset olivat Venäjän ilmavoimien 100v juhlassa.

    • Laamanen_kapt_ret

      Joo, just noin. Mahdollisimman epäselkeesti vaan niin kukaan ei tiedä kuka tai mikä. Näinhän se sovittiin.

    • Jurrikaani

      Järjestävälle organisaatiolle suositus:

      Russian Knights Su-30SM-koneilla olisi briljantti yleisöpyydys. Ei luulisi edes Krimi-pakotteiden estävän diplomaatteja sopimasta tästä, etenkin kun Neuvostolentokaluston käyttö on ollut puolustusvoimissamme yleistä 1960 - 2010. Niillä on aivan kiistattomasti ollut huomattavaa merkitystäkin.

      • pomminvarmasti

        SB-pommikone pudottaa näytösluonteisesti lavaste-asuintaloon pommin.


    • puitteettilavemmat

      Kauhavalle olisi sopinut paremmin tapahtuma. Tukkoinen paikka kenties tikkakoski.

      • monde

        Ja eikös sielä ole normaalia reittiliikennettäkin näytöstä sotkemassa?


    • sipulisäkki

      kauhavalla oli kyllä melkoiset ruuhkat viimeisessä näytöksessä. tilaa kyllä on ja paremmin näkis kentän sivulta, kysynkin missä tikkiksessä on parhaat sivustaseuraajan paikat? ei taida päästä lähellekään eikä maaston takia näe mitään. muuten eikö tuonne kaikki uuskonehankintaehdokkaat tule?

      • tuskinpa_tulevat

        Veikkaan, etteivät kaikki tule, vaan suuri osa pystyttää telttansa jossa jaetaan esitteitä ja pinssejä, tai hyvällä tuurilla on simulaattori. Miksi tulisivatkaan? Näytöksen yleisö ei tulevan koneen valintaa ratkaise, neuvottelut käydään jossain ihan muualla.


    • tuleeko.ketään

      Ei näytä hyvältä tässä vaiheessa. Ensimmäinenkään ulkomainen ryhmä ei ole ilmoittautunut.

    • Yksi_vähemmän

      Siivet-lehden facebook-sivulta poimittu uutinen: "Tänään saatua tietoa Lockheedin Yung Lelta: F-35 ei lennä tänä vuonna Tikkakosken lentonäytöksessä. Lockheedilla ei ole omia koneita. mutta Le yritti hankkia niitä näytökseen sekä USAFEn kautta että Norjan ilmavoimilta, mutta amerikkalaiset keskittyvät nyt kuumentuvaan tilanteeseen Itä- ja Kaakkois-Aasiassa ja lähettävät koneitaan sinne, ja Norjan ilmavoimat keskittyy hävittäjiensä koelentämiseen alustavan operatiivisen kyvyn saavuttamiseksi ensi vuonna." Googlen mukaan Yung Le on Lockheed Martinin Pohjois-Euroopan kehityspäällikkö, joten tieto pitänee ikävä kyllä paikkansa.

    • jty

      Olen yrittänyt hakea tietoa kulkuyhteyksistä näytökseen. Ei ole löytynyt ??
      Eli pääseekö näytösalueelle autolla ja saako auton parkiin ??
      Vai onko Jyväskylästä järjestetty bussi yhteys näytökseen

    • resupekka

      Kyllä nyt näyttää siltä, että otsikon määritelmä "kaikkien aikojen" täytyy arvioida uudelleen.

    • Parempi.näytös

      Jos haluaa nähdä kunnon lentonäytöksen, pitää mennä RIATiin, Englantiin, 13.-15.7.

    • Laamanen_kapt_ret

      ....tu mikä floppi
      Vloridassa on parempia tuppukulisäsäkin. Siel on aina drinking bullies ja bullshitters, vähintään. Ja Artic Heartattacs. Hyvää shettiä. Tulkaa köyhät näytöksiin.

    • Kukamitätekimissä

      Missä näytöksen omat nettisivut?

    • tuleeko.ketään

      Alkaa tulla kiire saada jokin ulkomainen suihkukoneilla lentävä osasto tulemaan näytökseen esiintymään. Tähän mennessä julkaistujen tietojen mukaan Red Arrows ei tule, Patrouille de France ei tule, Patrouille Suisse ei tule, Frecce Tricolori ei tule, Patrulla Aguila ei tule, Turkish Stars ei tule, Team Iskry ei tule, Blue Angels ei tule, Thunderbirds ei tule, Snowbirds ei tule. Ainoat ryhmät, joiden ohjelmaa ei ole vielä julkaistu missään muodossa, ovat Baltic Bees ja Breitling Jet Team. Norjalaisten historiallisella osastolla on kaksi lentokuntoista Vampirea, jotka olisivat sopineet hyvin ohjelmaan, mutta nekin esiintyvät samoina päivinä Englannissa RAF:n väreissä. Venäjä on sitten täysi arvoitus.

      • Haukotus

        Ei ole tulossa. Näytös vietetään perhepiirissä katselleen Vinkaa, Hawkia ja Hornettia. Ja muuta niin nähtyä ja väsynyttä lentonäytöspöhinää.


      • enttent

        lusahtupa pahasti kaluston saapuminen korpeen.kotimaiset ja vanha ranskalainen siinäkö kaikki?


    • lehtilentävä

      Ikävä kyllä tuntuu olevan, että tästä tulee floppi, kun ei saa kunnon taitolentoryhmää tähän tapahtumaan.. koska nimenomaan lentoryhmä (osasto) on kruununa tämmösessä tapahtumassa - piste i:n päällä.

      • Eikö.tulee.yhtään.ryhmää

        Ei taida tulla myöskään Baltic Bees. www.balticbees.com/en/calendar


    • Kaikkien_aikojen_näytös

      Suomen ilmavoimien 100-vuotisjuhlanäytös eikä yhtään ulkomaista taitolentoryhmää ole tulossa esiintymään. Se on kyllä järjestäjille häpeäksi. Sensijaan "kaikkien aikojen lentonäytöksessä" on ennen monesti nähtyjä kotimaisia ja hätäisesti kokoonkursittua ohjelmaa, kuten suorituskykyvertailuja, ja autourheilijoita ja "tubettajia" Hawkin kyydissä. Siis kaikkea sellaista väsynyttä köyhää, mitä en missään tapauksessa halua nähdä tai vieläpä maksaa siitä. Sääliksi käy.

    • Kenen_syy

      Kuka haluaa ottaa vastuun tämän päiväisestä fiaskosta? Ilmavoimat, Suomen Ilmailuliitto vai Keski-Suomen Ilmailijat ry? Surkeimmat järjestelyt koskaan ja iso osa ohjelmasta jäi toteutumatta.

    • Laamanen_kapt_ret

      Täält alligaattorien ja muiden leguaanojen maasta Loridasta asti näkee, että surkeeta on ollu ja ihmiset ollu kuolemassa janoon ja nälkään. Siis ne jotka on armosta alueelle suvaittu päästää. Mutta for sure tiettyjä persoonia on asia Vip-loossissa vaan naurattanut niin helevetisti. Tästäkin on hyvä jatkaa. Nyt tosi busiinexet pyörimään sillä lentonäytöksillä jos millä tehdään jatkossa rekkalasteittain silityskuivia taaloja.

    • Järkyttäväpäivä

      Lainaus Marjapuron viestistä:
      "Sotaukolle terveiset, että näin tapahtumajohtajan näkökulmasta katsottuna en koe valmistelujen olevan myöhässä. Vertailu aiempiin näytöksiin lienee siinä mielessä tarpeetonta, että paremmuus riippuu siitä mitä mitataan. Teemme parhaamme, jotta Ilmavoimien 100-vuotista historiaa juhlitaan ensi kesänä arvoisellaan tavalla!"

      -Jos lauantai oli sen arvoista tapaa juhlia 100-vuotista historiaa voin ehkä olla eri mieltä! En ole koskaa nähnyt enkä kokenut kenenkään sanovan surkeimmin järjestetystä ilmailunäytöksestä. Mikään ei toiminut,ihmiset odottivat yli kolme tuntia kuljetuksia 11-jälkeen, joiden piti olla Nonstop-tyylillä,YKSI vesipiste jonne oli satojen metrien jono,ruokajonot yli 50m,vessat ilman paperia jonne jonot 50m jne jne.
      Toivottavasti J. Marjapuro esittää julkisen anteeksipyynnön ja kertoo samalla mihin voi laittaa tilinumeron lippujen hinnan palauttamiseksi koska valitettavasti epäonnistuitte täysin.

    • Teppo457

      Näytös oli hieno lentokoneiden osalta. Tuulelle ei mahtanut mitään, jonka vuoksi kaksitasot eivät päässeet suunnitelmien mukaisesti esiintymään.
      Mutta mutta... kukapa vastaisi muutamaan kysymykseen:
      - lämmin sää oli etukäteen tiedossa, miksi vesipiste oli täysin alimitoitettu?
      - miksi myyntipisteitä oli liian vähän, jonot olivat kauheat?
      - oli varmaankin vahvasti odotettavissa iso kävijämäärä, koska tavoitteetkin viikonlopulle oli asetettu yli 30000 kävijään.. miksi "nonstop" kuljetusten määrä oli täysin alimitoitettu?
      - opasteet puuttuivat.. miksi? Monissa isoissa tapahtumissa on selvästi näkyvät isot opasteet, kuten wc, vettä, kahvio yms.
      - hyvin näkyvät opasteet puuttuivat myös kuljetuksista mikä menee mihinkin.
      - turvajärjestelyt ja lipuntarkastus olivat lähinnä vitsi. Alueelle pääsi ilman lippua/lippua ei tarkastettu
      - mihin kuuluttaja välillä hävisi? Osasta koneista ei kuulutettu mitään, kun lähtivät tekemään osuuttaan.

      Ja sitten se tärkein: miksi Hawk päästettiin alas puhjenneella renkaalla? Entä jos olisi lähtenyt pahasti lapasesta laskeutuessa? Nytkin lopussa joutui ohjaamaan "hallitusti" nurmikolle... Yleisöä kohtuu lähellä paljon ja vaikka ei olisi suoranaista vaaraa ihmisille niin ei se kiva olisi ollut nähdä, jos kone olisi heittänyt kuperkeikkaa laskeutuessa? Varakenttä vaihtoehto, harkittiinko sitä? Nyt jäi myös lentonäytöksen loppu näkemättä keskeytyksen vuoksi. Toki tärkeintä on se, että mies ja kone ovat ehjänä kentällä, mutta olisiko näytös voitu viedä kunniallisesti loppuun, jos Hawk olisi ohjattu varakentälle?

      Kokonaisuudessaan järjestelyt eivät vastanneet 16 000 myytyä lippua. Valitettavasti.

    • Antsuk

      Oliko tuossa Norran laskeutumisessa vaaratilanne? Renkaan palasia aktiivisella kiitotiellä. Ei kiitotiellä saa irtonaisia esineitä olla.

    • pellenäytös

      Liiton anteeksipyyntöä odotellessa...

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2803
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2380
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1944
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1796
    6. 152
      1782
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      131
      1510
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe