Kaikkien aikojen lentonäytös kesäkuussa JKL

Ilmavoimat täyttää 100 vuotta v 2018.

Ilmavoimien kaksipäiväinen juhlalentonäytös pidetään Jyväskylässä 16-17.6. 2018.

Tällaista näytöstä ei ole Suomessa ennen nähty.

Ehdotan että merkitset ajan allakkaan.
Seuraa ilmoittelua.

https://www.ilmailuliitto.fi/2017/06/07/ilmailuliitto-jarjestaa-ilmavoimien-100-vuotisjuhlalentonaytoksen-kesalla-2018/
Ilmianna
Jaa

42 Vastausta


Ticketmaster välittää lippuja näytökseen.

Osta itse ja anna lahjaksi!

https://www.ticketmaster.fi/event/ilmavoimat-100-vuotta-juhlalentonaytos-lippuja/222001
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Julkaistussa ohjelmassa ei ole esitetty lauantain ja sunnuntain ohjelmia ?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minkälaisia esiintyjiä paikalle on oikein tulossa? Kuulin nimittäin huhuja, että esiintyjiä on lähdetty varailemaan vasta viime kesän jälkeen ja jos näin on, ollaan auttamattomasti myöhässä. Haluaisin kyllä nähdä perusteet sille, miten tämä voi olla näistä lähtökohdista parempi kuin esimerkiksi legendaarisen maineen saanut Oulun 1997 näytös?
1
Ilmianna
Jaa
Kuka tai mikä on näytöksen vastuujärjestäjä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Ilmavoimat
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ilmailuliitto väittää olevansa järjestäjä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Sekin on totta. Myös.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ei pidä paikkaansa. Järjestäjä on Jyväskylän kerho.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jyvä kirjoitti:
Ei pidä paikkaansa. Järjestäjä on Jyväskylän kerho.
Ollaksemme tarkkoja, kaikki väitteet ovat osaltaan totta. Kesällä järjestetään Ilmavoimien lentonäytös. Sen Ilmavoimat on ”tilannut” Suomen Ilmailuliitolta, joka käyttää toteuttavana resurssina paikallista ilmailuyhdistystä, Keski-Suomen Ilmailijat Ry:tä.

Tapahtumajohtaja, joka on edellä osallistunut tähän keskusteluun, on työsuhteessa Suomen Ilmailuliittoon.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Keski-Suomen Ilmailijoiden sivuilta löytyy vain laimea maininta: "Keski-Suomen Ilmailijat ry osallistuu 16.-17.6.2018 Tikkakoskella järjestettävän Ilmavoimat 100-vuotta juhlalentonäytöksen toteuttamiseen."
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sotaukolle terveiset, että näin tapahtumajohtajan näkökulmasta katsottuna en koe valmistelujen olevan myöhässä. Vertailu aiempiin näytöksiin lienee siinä mielessä tarpeetonta, että paremmuus riippuu siitä mitä mitataan. Teemme parhaamme, jotta Ilmavoimien 100-vuotista historiaa juhlitaan ensi kesänä arvoisellaan tavalla!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
No perskules, olet ihan oikeassa! Paikalle on saatu ilmavoimien koko kalusto, mikä on aivan hyvä saavutus sekin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Toivottavasti venäläiset ovat paikalla yhtä näyttävästi, kuin suomalaiset olivat Venäjän ilmavoimien 100v juhlassa.
Ilmianna
Jaa
Joo, just noin. Mahdollisimman epäselkeesti vaan niin kukaan ei tiedä kuka tai mikä. Näinhän se sovittiin.
1
Ilmianna
Jaa
Järjestävälle organisaatiolle suositus:

Russian Knights Su-30SM-koneilla olisi briljantti yleisöpyydys. Ei luulisi edes Krimi-pakotteiden estävän diplomaatteja sopimasta tästä, etenkin kun Neuvostolentokaluston käyttö on ollut puolustusvoimissamme yleistä 1960 - 2010. Niillä on aivan kiistattomasti ollut huomattavaa merkitystäkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
SB-pommikone pudottaa näytösluonteisesti lavaste-asuintaloon pommin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kauhavalle olisi sopinut paremmin tapahtuma. Tukkoinen paikka kenties tikkakoski.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ja eikös sielä ole normaalia reittiliikennettäkin näytöstä sotkemassa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
kauhavalla oli kyllä melkoiset ruuhkat viimeisessä näytöksessä. tilaa kyllä on ja paremmin näkis kentän sivulta, kysynkin missä tikkiksessä on parhaat sivustaseuraajan paikat? ei taida päästä lähellekään eikä maaston takia näe mitään. muuten eikö tuonne kaikki uuskonehankintaehdokkaat tule?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Veikkaan, etteivät kaikki tule, vaan suuri osa pystyttää telttansa jossa jaetaan esitteitä ja pinssejä, tai hyvällä tuurilla on simulaattori. Miksi tulisivatkaan? Näytöksen yleisö ei tulevan koneen valintaa ratkaise, neuvottelut käydään jossain ihan muualla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei näytä hyvältä tässä vaiheessa. Ensimmäinenkään ulkomainen ryhmä ei ole ilmoittautunut.
Ilmianna
Jaa
Siivet-lehden facebook-sivulta poimittu uutinen: "Tänään saatua tietoa Lockheedin Yung Lelta: F-35 ei lennä tänä vuonna Tikkakosken lentonäytöksessä. Lockheedilla ei ole omia koneita. mutta Le yritti hankkia niitä näytökseen sekä USAFEn kautta että Norjan ilmavoimilta, mutta amerikkalaiset keskittyvät nyt kuumentuvaan tilanteeseen Itä- ja Kaakkois-Aasiassa ja lähettävät koneitaan sinne, ja Norjan ilmavoimat keskittyy hävittäjiensä koelentämiseen alustavan operatiivisen kyvyn saavuttamiseksi ensi vuonna." Googlen mukaan Yung Le on Lockheed Martinin Pohjois-Euroopan kehityspäällikkö, joten tieto pitänee ikävä kyllä paikkansa.
Ilmianna
Jaa
Olen yrittänyt hakea tietoa kulkuyhteyksistä näytökseen. Ei ole löytynyt ??
Eli pääseekö näytösalueelle autolla ja saako auton parkiin ??
Vai onko Jyväskylästä järjestetty bussi yhteys näytökseen
Ilmianna
Jaa
Kyllä nyt näyttää siltä, että otsikon määritelmä "kaikkien aikojen" täytyy arvioida uudelleen.
1
Ilmianna
Jaa
Jos haluaa nähdä kunnon lentonäytöksen, pitää mennä RIATiin, Englantiin, 13.-15.7.
Ilmianna
Jaa
....tu mikä floppi
Vloridassa on parempia tuppukulisäsäkin. Siel on aina drinking bullies ja bullshitters, vähintään. Ja Artic Heartattacs. Hyvää shettiä. Tulkaa köyhät näytöksiin.
Ilmianna
Jaa
Missä näytöksen omat nettisivut?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tosiaan paikalliset järjestäjät voisivat ottaa vaikka RIATin kotisivuista mallia, sieltä löytyy kaikki mitä tarvitaan: https://www.airtattoo.com/airshow/visiting/visitorinformation
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Alkaa tulla kiire saada jokin ulkomainen suihkukoneilla lentävä osasto tulemaan näytökseen esiintymään. Tähän mennessä julkaistujen tietojen mukaan Red Arrows ei tule, Patrouille de France ei tule, Patrouille Suisse ei tule, Frecce Tricolori ei tule, Patrulla Aguila ei tule, Turkish Stars ei tule, Team Iskry ei tule, Blue Angels ei tule, Thunderbirds ei tule, Snowbirds ei tule. Ainoat ryhmät, joiden ohjelmaa ei ole vielä julkaistu missään muodossa, ovat Baltic Bees ja Breitling Jet Team. Norjalaisten historiallisella osastolla on kaksi lentokuntoista Vampirea, jotka olisivat sopineet hyvin ohjelmaan, mutta nekin esiintyvät samoina päivinä Englannissa RAF:n väreissä. Venäjä on sitten täysi arvoitus.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Ei ole tulossa. Näytös vietetään perhepiirissä katselleen Vinkaa, Hawkia ja Hornettia. Ja muuta niin nähtyä ja väsynyttä lentonäytöspöhinää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
lusahtupa pahasti kaluston saapuminen korpeen.kotimaiset ja vanha ranskalainen siinäkö kaikki?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ikävä kyllä tuntuu olevan, että tästä tulee floppi, kun ei saa kunnon taitolentoryhmää tähän tapahtumaan.. koska nimenomaan lentoryhmä (osasto) on kruununa tämmösessä tapahtumassa - piste i:n päällä.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei taida tulla myöskään Baltic Bees. www.balticbees.com/en/calendar
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Suomen ilmavoimien 100-vuotisjuhlanäytös eikä yhtään ulkomaista taitolentoryhmää ole tulossa esiintymään. Se on kyllä järjestäjille häpeäksi. Sensijaan "kaikkien aikojen lentonäytöksessä" on ennen monesti nähtyjä kotimaisia ja hätäisesti kokoonkursittua ohjelmaa, kuten suorituskykyvertailuja, ja autourheilijoita ja "tubettajia" Hawkin kyydissä. Siis kaikkea sellaista väsynyttä köyhää, mitä en missään tapauksessa halua nähdä tai vieläpä maksaa siitä. Sääliksi käy.
Ilmianna
Jaa
Kuka haluaa ottaa vastuun tämän päiväisestä fiaskosta? Ilmavoimat, Suomen Ilmailuliitto vai Keski-Suomen Ilmailijat ry? Surkeimmat järjestelyt koskaan ja iso osa ohjelmasta jäi toteutumatta.
Ilmianna
Jaa
Täält alligaattorien ja muiden leguaanojen maasta Loridasta asti näkee, että surkeeta on ollu ja ihmiset ollu kuolemassa janoon ja nälkään. Siis ne jotka on armosta alueelle suvaittu päästää. Mutta for sure tiettyjä persoonia on asia Vip-loossissa vaan naurattanut niin helevetisti. Tästäkin on hyvä jatkaa. Nyt tosi busiinexet pyörimään sillä lentonäytöksillä jos millä tehdään jatkossa rekkalasteittain silityskuivia taaloja.
Ilmianna
Jaa
Lainaus Marjapuron viestistä:
"Sotaukolle terveiset, että näin tapahtumajohtajan näkökulmasta katsottuna en koe valmistelujen olevan myöhässä. Vertailu aiempiin näytöksiin lienee siinä mielessä tarpeetonta, että paremmuus riippuu siitä mitä mitataan. Teemme parhaamme, jotta Ilmavoimien 100-vuotista historiaa juhlitaan ensi kesänä arvoisellaan tavalla!"

-Jos lauantai oli sen arvoista tapaa juhlia 100-vuotista historiaa voin ehkä olla eri mieltä! En ole koskaa nähnyt enkä kokenut kenenkään sanovan surkeimmin järjestetystä ilmailunäytöksestä. Mikään ei toiminut,ihmiset odottivat yli kolme tuntia kuljetuksia 11-jälkeen, joiden piti olla Nonstop-tyylillä,YKSI vesipiste jonne oli satojen metrien jono,ruokajonot yli 50m,vessat ilman paperia jonne jonot 50m jne jne.
Toivottavasti J. Marjapuro esittää julkisen anteeksipyynnön ja kertoo samalla mihin voi laittaa tilinumeron lippujen hinnan palauttamiseksi koska valitettavasti epäonnistuitte täysin.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Juuri noinhan se meni :(
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Näytös oli hieno lentokoneiden osalta. Tuulelle ei mahtanut mitään, jonka vuoksi kaksitasot eivät päässeet suunnitelmien mukaisesti esiintymään.
Mutta mutta... kukapa vastaisi muutamaan kysymykseen:
- lämmin sää oli etukäteen tiedossa, miksi vesipiste oli täysin alimitoitettu?
- miksi myyntipisteitä oli liian vähän, jonot olivat kauheat?
- oli varmaankin vahvasti odotettavissa iso kävijämäärä, koska tavoitteetkin viikonlopulle oli asetettu yli 30000 kävijään.. miksi "nonstop" kuljetusten määrä oli täysin alimitoitettu?
- opasteet puuttuivat.. miksi? Monissa isoissa tapahtumissa on selvästi näkyvät isot opasteet, kuten wc, vettä, kahvio yms.
- hyvin näkyvät opasteet puuttuivat myös kuljetuksista mikä menee mihinkin.
- turvajärjestelyt ja lipuntarkastus olivat lähinnä vitsi. Alueelle pääsi ilman lippua/lippua ei tarkastettu
- mihin kuuluttaja välillä hävisi? Osasta koneista ei kuulutettu mitään, kun lähtivät tekemään osuuttaan.

Ja sitten se tärkein: miksi Hawk päästettiin alas puhjenneella renkaalla? Entä jos olisi lähtenyt pahasti lapasesta laskeutuessa? Nytkin lopussa joutui ohjaamaan "hallitusti" nurmikolle... Yleisöä kohtuu lähellä paljon ja vaikka ei olisi suoranaista vaaraa ihmisille niin ei se kiva olisi ollut nähdä, jos kone olisi heittänyt kuperkeikkaa laskeutuessa? Varakenttä vaihtoehto, harkittiinko sitä? Nyt jäi myös lentonäytöksen loppu näkemättä keskeytyksen vuoksi. Toki tärkeintä on se, että mies ja kone ovat ehjänä kentällä, mutta olisiko näytös voitu viedä kunniallisesti loppuun, jos Hawk olisi ohjattu varakentälle?

Kokonaisuudessaan järjestelyt eivät vastanneet 16 000 myytyä lippua. Valitettavasti.
Ilmianna
Jaa
Oliko tuossa Norran laskeutumisessa vaaratilanne? Renkaan palasia aktiivisella kiitotiellä. Ei kiitotiellä saa irtonaisia esineitä olla.
Ilmianna
Jaa
Liiton anteeksipyyntöä odotellessa...
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kaikkien aikojen lentonäytös kesäkuussa JKL

Ilmavoimat täyttää 100 vuotta v 2018.

Ilmavoimien kaksipäiväinen juhlalentonäytös pidetään Jyväskylässä 16-17.6. 2018.

Tällaista näytöstä ei ole Suomessa ennen nähty.

Ehdotan että merkitset ajan allakkaan.
Seuraa ilmoittelua.

https://www.ilmailuliitto.fi/2017/06/07/ilmailuliitto-jarjestaa-ilmavoimien-100-vuotisjuhlalentonaytoksen-kesalla-2018/

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta